Rallye Monte Carlo 2015

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye Monte Carlo 2015

Postprzez TomMaz » niedziela, 25 sty 2015, 00:38

Panowie ale to nie wymysł vipera, to że się samochód rozkraczył na OS2 było winą przygody z OS1, oczywiście wiadomo że w 99% przypadków przygoda jak ta RK nie powoduje problemów z elektryką, pech chciał że tu spowodowała ;)

Słowa RK prosto od waszego ulubionego dziennikarza:
"Wczoraj mieliśmy problem z elektryką. Na jednym hamowaniu na lodzie pojechałem prosto i uderzyliśmy w coś. Nic się nie stało poważniejszego, ale zgięła się osłona, uszkodziła oponę i doprowadziła potem do zwarcia. Samochód gasł i znów zaczynał jechać. Nie mieliśmy swiateł, zatrzymała nas policja i nie dało się już odpalić auta"

Jutro RK jedzie jako 5 załoga na trasie http://acm.mc/wp-content/uploads/2014/0 ... -TC12B.pdf czyli super. Nie powinno być jeszcze dużo syfu z cieć a jednocześnie nie będzie musiał odkurzać w niektórych miejscach, o czym wspominał dziś. Mam nadzieje że będą kolejne fajne wyniki, szczególnie na Power Stage.
TomMaz
N3

Postprzez martin.h » niedziela, 25 sty 2015, 00:48

viper napisał(a):Mieliśmy kolego zapewniam cie tylko nie mielismy takiego, ktory dysponował by tak nieograniczonym budżetem, bo Polska to biedny kraj, a rajdy w Polsce lezą. Z reszta dzisiejszą sytuacje Kubica zawdzięcza Włochom a nie Polakom. Jeżeli by został w Polsce to bys nadal mówił " nigdy nie mieliśmy tak utalentowanego kierowcy w motorsporcie "

O tak! Biorę chipsy i czekam na nazwiska! :D

I Kubica niczego nie zawdzięcza Włochom tylko swoim rodzicom, uporowi i konsekwencji ;)
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez Domson » niedziela, 25 sty 2015, 00:53

TomMaz napisał(a):
Jutro RK jedzie jako 5 załoga na trasie http://acm.mc/wp-content/uploads/2014/0 ... -TC12B.pdf czyli super. Nie powinno być jeszcze dużo syfu z cieć a jednocześnie nie będzie musiał odkurzać w niektórych miejscach, o czym wspominał dziś. Mam nadzieje że będą kolejne fajne wyniki, szczególnie na Power Stage.

no chyba, że odcinki śniegowe będą, ale trzymam kciuki za warunki jak dzisiaj
Domson
A6

Postprzez Bad-i » niedziela, 25 sty 2015, 00:56

adolfik9501 napisał(a):Może w temacie tej groźnej przygody https://www.youtube.com/watch?v=BCjGRgN9nxM

Co się zaś tyczy vipera, to pewnie za młodu chodził z RK do jednej podstawówki i Rob mu piórnik zabrał... "Kubica! Nigdy ci tego nie zapomnę!" :twisted:

Czyli uwazasz ze to alternator spowodowal to ze nie dohamowal? :?

Przestancie sie juz czepiac vipera, opiera swoje wypowiedzi na faktach (przynajmniej te na temat straty i klasyfikacji) a tu nadal nagonka
Bad-i
N3

Postprzez Faster » niedziela, 25 sty 2015, 00:57

[/quote]To chyba oglądaliśmy inny rajd :)

Viper daj spokój głową muru nie rozbijesz (i to takiego grubego) :wink:[/quote]

Viper co niektórzy nie przyjmują faktów,a argumenty typu "gdyby" są dalekie od rzeczywistości,owszem wszyscy jesteśmy za "naszym"ale sorki,prawda jest taka że nadal oczekujemy skuteczności i mety,nie zachwycając sie pojedyńczymi sukcesami,aha przepraszam bo zaraz bedzie lincz w moją stronę,Loeb,Ogier i reszta też dzwonili :wink:
Ostatnio edytowano niedziela, 25 sty 2015, 00:58 przez Faster, łącznie edytowano 1 raz
Faster
N3

Postprzez viper » niedziela, 25 sty 2015, 00:58

martin.h napisał(a):
viper napisał(a):Mieliśmy kolego zapewniam cie tylko nie mielismy takiego, ktory dysponował by tak nieograniczonym budżetem, bo Polska to biedny kraj, a rajdy w Polsce lezą. Z reszta dzisiejszą sytuacje Kubica zawdzięcza Włochom a nie Polakom. Jeżeli by został w Polsce to bys nadal mówił " nigdy nie mieliśmy tak utalentowanego kierowcy w motorsporcie "

O tak! Biorę chipsy i czekam na nazwiska! :D

I Kubica niczego nie zawdzięcza Włochom tylko swoim rodzicom, uporowi i konsekwencji ;)

Oczywiscie masz racje ja to splycilem, bo wielokrotnie było to powiedziane, a myślisz ze dlaczego ojciec wyjechał do Włoch,a nie został w Polsce ?
No jak holowczyc kulig . Osiągali sukcesy na arenie miedzy narodowej, ale byli juz dojrzałymi zawodnikami. Jeżeli zostali by w młodym wieku objęci takim programem ja maja Francuzi dzieki peugotowi czy citroenowi to kto wie. Dzisiaj sie tego oczywiscie nie dowiemy, ale z pewnoscia tym kierowcom nie brakowało odwagi i talentu.
Bad-i napisał(a):
adolfik9501 napisał(a):Może w temacie tej groźnej przygody https://www.youtube.com/watch?v=BCjGRgN9nxM

Co się zaś tyczy vipera, to pewnie za młodu chodził z RK do jednej podstawówki i Rob mu piórnik zabrał... "Kubica! Nigdy ci tego nie zapomnę!" :twisted:

Czyli uwazasz ze to alternator spowodowal to ze nie dohamowal? :?

Przestancie sie juz czepiac vipera, opiera swoje wypowiedzi na faktach (przynajmniej te na temat straty i klasyfikacji) a tu nadal nagonka

Nie pisz im tak, bo jeszcze w to uwierzą :)
Ostatnio edytowano niedziela, 25 sty 2015, 01:03 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez viper » niedziela, 25 sty 2015, 01:07

martin.h napisał(a):viper, ale miałeś wymienić nazwiska ;) Chyba, że to tajna lista z Archiwum X :D

Wymieniłem dwa, a trzecie to bublewicz jeszcze. Resztę czytaj uważnie to znajdziesz zamiast skupiać tylko na Kubicy :)
Ostatnio edytowano niedziela, 25 sty 2015, 01:11 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez martin.h » niedziela, 25 sty 2015, 01:14

Z całym szacunkiem do tych Panów, ale ani Hołek, ani Kulig nie osiągnęli przez całą swoją karierę tyle co Robert w jednym rajdzie ;) Hołek został Mistrzem Europy w czasach gdy nikt nie miał takiego programu jak on, byli tylko lokalesi z którymi przegrywał ;) A Janusz Kulig w PWRC też dużo nie zdziałał.

Pieniądze w motorsporcie owszem są ważne, ale jeszcze nie słyszałem aby ktoś sobie kupił wygrany odcinek, przewagę na odcinku, czy tytuł Mistrza Świata ;)
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez piotrg » niedziela, 25 sty 2015, 01:16

Faster napisał(a):
To chyba oglądaliśmy inny rajd :)

Viper daj spokój głową muru nie rozbijesz (i to takiego grubego) :wink:[/quote]

Viper co niektórzy nie przyjmują faktów,a argumenty typu "gdyby" są dalekie od rzeczywistości,owszem wszyscy jesteśmy za "naszym"ale sorki,prawda jest taka że nadal oczekujemy skuteczności i mety,nie zachwycając sie pojedyńczymi sukcesami,aha przepraszam bo zaraz bedzie lincz w moją stronę,Loeb,Ogier i reszta też dzwonili :wink:[/quote]

Daj spokój nie pisz takich rzeczy bo będzie po tobie :wink: , ja też mam coś od siebie ale poczekam do zakończenia rajdu i będzie to chyba mój ostatni wpis bo po nim forumowiczu usuną mi chyba konto :wink:
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez Dani » niedziela, 25 sty 2015, 01:23

Viper Od momentu kiedy RK dostał duże wsparcie od sponsorów też już nie należał do najmłodszych, a że teraz nimi dysponuje, to zawdzięcza to tylko swojemu nadzwyczajnemu talentowi i pracy.
Dani
N3

Postprzez viper » niedziela, 25 sty 2015, 01:24

martin.h napisał(a):Z całym szacunkiem do tych Panów, ale ani Hołek, ani Kulig nie osiągnęli przez całą swoją karierę tyle co Robert w jednym rajdzie ;) Hołek został Mistrzem Europy w czasach gdy nikt nie miał takiego programu jak on, byli tylko lokalesi z którymi przegrywał ;) A Janusz Kulig w PWRC też dużo nie zdziałał.

Pieniądze w motorsporcie owszem są ważne, ale jeszcze nie słyszałem aby ktoś sobie kupił wygrany odcinek, przewagę na odcinku, czy tytuł Mistrza Świata ;)

A ja nie słyszałem zeby ktos bez pieniędzy wogole startowałem nawet w kjs. Zobacz jak sie kajetanowicz meczy za każdym razem musi cos udowadniać ze warto i małymi kroczkami idzie do przodu. Tyle ze niestety czas jego z powodu wieku juz jest spóźniony, a ty mi mowisz ze zwycięstwa oesowego sobie nie kupisz. Nie ten tok myślenia, bo to najpierw ty musisz mieć worek pieniędzy zeby wogole wystartować jeden raz a gdzie sezon topowy sprzed serwis szkoły rajdowe. Kolego nie wiesz o czym za nim bedziesz miał wogole szanse sprzętowa wygrania oesu.

Przepraszam ale pytanie z twojej strony było czy byli kierowcy z talente i kto to był, a ty to spłycasz tego co osiągneli. Trochę obracasz kota ogonem. Nie mieli szansy nawet zbliżyć sie do tego gdzie jest dzisiaj Kubica bo nie dysponowali takim sprzętem. Janusz w kilku rajdach wystartowa w pwrc bo na wiecej kasy nie starczyło, a ty go porownujesz do goscia ktory szasta budżetem na lewo i prawo. Nie tedy droga chcąc porównywać.
viper
S2000

Postprzez Faster » niedziela, 25 sty 2015, 01:26

scooby14444 napisał(a):Panowie, nie dajcie się prowokować. Z takimi osobnikami jak Viper nie ma żadnej dyskusji.
Po prostu należy go olać i nie zniżać się do jego poziomu.
Po pewnym czasie i braku jakiegokolwiek odzewu, znudzi mu się i przestanie.

I tu sie mylisz,dlaczego ktoś kto ma inne zdanie jak Ty i inni niema prawa sie wypowiadać o faktach i na temat RK????ja mam podobne zdanie jak Viper akurat i długo wręcz cierpliwie czekałem na taką okazję by powiedzieć to! nie jestem wrogiem ani Funem RK,bo kibicuje sie naszym nie od dziś,ale patrząc na Wasze klapki na oczach to można już to nazwać "psycho" kibicowaniem Robertowi i nieliczy sie inne zdanie użutkowników tego forum jak tylko zachwalające! sorry za wykrzykniki ale tolerujcie też zdanie innych,nie koniecznie pozytywne bo prawda jest taka póki co ,że prócz pojedyńczych sukcesów RK,dalej trzaska auta i ryzykuje zdrowie innych nie widząc nawet rampy i ceremonii mety! POZDRAWIAM
Faster
N3

Postprzez Faster » niedziela, 25 sty 2015, 01:34

rallyfun napisał(a):
scooby14444 napisał(a):Panowie, nie dajcie się prowokować. Z takimi osobnikami jak Viper nie ma żadnej dyskusji.
Po prostu należy go olać i nie zniżać się do jego poziomu.
Po pewnym czasie i braku jakiegokolwiek odzewu, znudzi mu się i przestanie.

Jak to mówia, widac u niektórych ból d.y kiedy kierowca którego hejtuja leje mistrza swiata prawie 2 minuty na oesie i jest najszybszym 2 dnia w prywatnym aucie i napredce skleconym teamie. Nagle wszystkie ich teorie i "madrosci" legly w gruzach bo nie ma jak wytlumaczyc 4 oesowych zwyciestw i 3 miejsc w pierwszej czwórce.

To wytłumacz może Ty,patrząc na oficjalne wyniki gdzie są te 2 minuty straty Ogiera do Roberta ?? zobacz na wyniki po ss12 nie na :wink: Tylko że ten dla Was "niby"mistrz świata jedzie po zwycięstwo a nie walczy tylko o honor flagi którą wozi na szybie ryzykując wszystko i stawiając tylko na wygranie odcinka pojedyńczego :D
Faster
N3

Postprzez Ayatol » niedziela, 25 sty 2015, 01:40

Boże jedyny.
Piszę tutaj rzadko ale dzisiaj muszę. Czytam ten wątek od początku i wcześniej miałem wrażenie że Viper faktycznie ma jakiś problem do Roberta. Teraz zmieniam zdanie i stwierdzam że to chyba jednak większość piszących nie może zrozumieć prostych faktów. Sam jestem pod ogromnym wrażeniem tego co robi Kubica. Nie ulega wątpliwości że pisze On nową historię zarówno polaków w WRC jak i samego cyklu ,ale nie da się nie zauważyć że nie jest nawet w pierwszej 10. Nie jest istotne to czy miał pecha czy nie. Gdyby nie wjechał w skałę to alternator by działał i byłoby ok, ale w nią wjechał! Gdyby miał 7s straty do Ogiera to ten pewnie też starałby się jechać szybciej. To są fakty. Jestem całym sercem za Kubicą i uważam że ten rajd pokazuje iż będziemy mieli z niego jeszcze wiele pociechy ale nie róbcie z Vipera wariata tylko dlatego że nie popada w euforie jak po zdobyciu MŚ.

Pozdrawiam

PS Tekstów o Hołowczycu i Kuligu nie skomentuję bo nie warto.
Ayatol
N1

Postprzez wrc1600 » niedziela, 25 sty 2015, 01:42

Faster napisał(a):
I tu sie mylisz,dlaczego ktoś kto ma inne zdanie jak Ty i inni niema prawa sie wypowiadać o faktach i na temat RK????ja mam podobne zdanie jak Viper akurat i długo wręcz cierpliwie czekałem na taką okazję by powiedzieć to! nie jestem wrogiem ani Funem RK,bo kibicuje sie naszym nie od dziś,ale patrząc na Wasze klapki na oczach to można już to nazwać "psycho" kibicowaniem Robertowi i nieliczy sie inne zdanie użutkowników tego forum jak tylko zachwalające! sorry za wykrzykniki ale tolerujcie też zdanie innych,nie koniecznie pozytywne bo prawda jest taka póki co ,że prócz pojedyńczych sukcesów RK,dalej trzaska auta i ryzykuje zdrowie innych nie widząc nawet rampy i ceremonii mety! POZDRAWIAM

Mysle ze to ty sie mylisz, bo kazdy kto troche ogarnia rajdy patrzy przez pryzmat startów w rajdach od WRC2 gdzie w pierwszym sezonie RK zdobyl mistrza majac praktycznie zerowe doswiadczenie i wygrywajac zdecydowana wieksza rajdów, to po pierwsze. Po drugie w ubieglym sezonie mial sporo przygód ale wygal tez kilka odcinków majac najslabszy samochód w stawce. Po trzecie chyba jednak masz blad pojecie o tym sporcie bo ryzyko jest wpisane w rajdy i kazdy kierowca ryzykuje zdrowie innych tak samo jak RK. Mam tez wrazenie ze pamiec masz slaba i wybiurcza bo równie czesto auta trzaskali Duval, Latvala, Tanak, Novikov, Solberg czy chocby Ogier i Nuevill na poczatku kariery. Przesledz ich pierwsze sezony i policz ile rajdów nie ukonczyli a przy tym ile oesów wygrali jesli mówisz o faktach. Jesli bierzesz pod uwage tylko ostatni sezon i stawiasz na rózni doswiadczenie RK z czolówka WRC to masz klapki na oczach i sam sie mozesz nazac "psycho" kibicem.
SS10 LARDIER ET VALENCA - FAYE (51.70 km)
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
9. S. Ogier +1:49.5
wrc1600
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata