Corona Rally Mexico

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Corona Rally Mexico

Postprzez Domson » sobota, 9 mar 2013, 17:21

CZYSZCZACY trase Latvala, na 4 splicie szybszy od Michała o 41 sek : /
Domson
A6

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 9 mar 2013, 17:30

Porownajcie sobie czas Latvali do Novikova! Niezla roznica, ciekawe jak JML wypadnie na tle Ogiera.

zenzen23 - napadac to moze zbyt ostre okreslenie, Ale jak sie ze mna nie zgadzasz to nie musisz od razu wytykac mi roznych - dodajmy - nie prawdziwych rzeczy. I tyle. Nie zamierzam cie linczowac za to, ze masz inne zdanie i jak dla mnie lekko niepowazne. Ale dlaczego ty od razu probujesz cos mi udowadniac i wytykac takie czy inne bledy. Czy naprawde musisz dzialac na zasadzie "najazdow" na innych Forumowiczow? Koles, ja nigdy nie staram sie dzialac w taki sposob, chyba ze ktos sobie na to zasluzy.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez tomson » sobota, 9 mar 2013, 17:57

Witam wszystkich :) Zastanawia mnie czy Ogier kontroluje tempo Ostberga czy jedzie wszystko? A jak kontroluje to o ile mógłby być szybszy? Wygląda na to, że to co pisałem podczas MC, iż historia nie kłamie, auto które kręci dobre czasy w Monte Carlo będzie kręcić również dobre gdzie indziej. Ależ VW zrobił złoty ruch kadrowy zatrudniając Ogiera, "spłaca" się im wzorowo.

PS. chyba sobie odpowiedziałem na pytania, włożył Ostbergowi 8,4... regularnie był szybszy na każdym pomiarze, damn!
tomson
N2

Postprzez speedyzxz » sobota, 9 mar 2013, 18:03

Wygląda na to że Ogier wykorzysta porządnie pozycje startową :wink:
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez zenzen23 » sobota, 9 mar 2013, 18:27

Matthias Schmidt napisał(a):Porownajcie sobie czas Latvali do Novikova! Niezla roznica, ciekawe jak JML wypadnie na tle Ogiera.

zenzen23 - napadac to moze zbyt ostre okreslenie, Ale jak sie ze mna nie zgadzasz to nie musisz od razu wytykac mi roznych - dodajmy - nie prawdziwych rzeczy. I tyle. Nie zamierzam cie linczowac za to, ze masz inne zdanie i jak dla mnie lekko niepowazne. Ale dlaczego ty od razu probujesz cos mi udowadniac i wytykac takie czy inne bledy. Czy naprawde musisz dzialac na zasadzie "najazdow" na innych Forumowiczow? Koles, ja nigdy nie staram sie dzialac w taki sposob, chyba ze ktos sobie na to zasluzy.

Po pierwsze nie najeżdżam na innych tylko na ciebie, po drugie nie jestem żadnym kolesiem, po trzecie " chyba ze ktos sobie na to zasluzy"
zenzen23
N2

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 9 mar 2013, 18:31

Ok, widze, ze nie masz nic sensownego do napisania. Skoro lubisz obrzucac blotem kogos za to, ze ma inne zdanie, to ok. Skonczylem z toba dyskusje.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Markus_Lupo » sobota, 9 mar 2013, 18:33

koledzy są są gdześ wyniki online?
Markus_Lupo
N1

Postprzez wiechu100 » sobota, 9 mar 2013, 18:35

deiman napisał(a):
Witcher1990 napisał(a):Latvala za mocno ścina zakręty i między innymi w tym przejawia się jego agresywny styl jazdy. Rok temu w Meksyku tłumaczył się tak samo. Po prostu WV korzysta z tego, że przysługują im różne wymówki i nie chcą zwalać winy na JML, która jest oczywista. Niestety trzeba się pogodzić z faktem, że to nie jest kierowca który cokolwiek osiągnie tym bardziej że ewidentnie auto mu nie leży i ma skrzywioną psychikę po tylu dzwonach

2012 rok, 2:00 min, nie ma zadnego ciecia, skala na srodku drogi: http://www.youtube.com/watch?v=pQAIYZEnsVg
2013, tutaj nie widac dokladnie czy tnie, czy nie ale na rekonesansie taki kamien na pewno by zauwazyl: http://www.youtube.com/watch?v=Ei50rgcqmPk

Wlasnie, Witcher1990 najpierw zobacz na wlasne oczy, potem komentuj. Moim zdaniem jechal linia jak wszyscy. Oczywiscie, mogl miec lepszy wzrok, refleks i dohamowac, ominac czy cos. Mogl tez przeskoczyc nad ... :lol:
Markus_Lupo, tu masz wyniki online http://www.ewrc-results.com/results.php ... exico-2013
wiechu100
N3

Postprzez deiman » sobota, 9 mar 2013, 18:56

Wkleilem zly link z roku 2012, tu jest wlasciwy:

Latvala, Mexico 2012, 2:00: http://www.youtube.com/watch?v=VItW-OVWtXA
Latvala, Mexico 2013: http://www.youtube.com/watch?v=Ei50rgcqmPk
deiman
A5

Postprzez marrcus » sobota, 9 mar 2013, 18:58

O Kościuszko 10, szybko zdobył.

W tum filmiku z 2012 widąc dokładnie że ma słabą psyche, nawet sam to przyznał także koleś zenzen widzisz.

Mam nadzieje że Hirvonen solidarnie też odpadnie.
marrcus
N3

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 9 mar 2013, 19:07

A niech to! Ostberg sie wycofal :(
Matthias Schmidt
N4

Postprzez wiechu100 » sobota, 9 mar 2013, 19:10

Matthias Schmidt napisał(a):A niech to! Ostberg sie wycofal :(

Alternator ...
wiechu100
N3

Postprzez deiman » sobota, 9 mar 2013, 19:10

marrcus napisał(a):W tum filmiku z 2012 widąc dokładnie że ma słabą psyche, nawet sam to przyznał także koleś zenzen widzisz.
.

nie rozumiem
deiman
A5

Postprzez Agrest » sobota, 9 mar 2013, 19:12

Szkoda Otsberga.
Żenia jeszcze dzisiaj przejdzie Kosciuszke czy dopiero jutro
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez tomson » sobota, 9 mar 2013, 19:13

Czy te czasy co teraz kręci Ogier (SS15) to są prawdziwe? to nie pomyłka? :shock:
tomson
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata