Rallye Monte Carlo 2015

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye Monte Carlo 2015

Postprzez Thomas » sobota, 24 sty 2015, 22:08

kremer napisał(a):Thomas ja bym zaczekał z tą opinią :) Tanak to dobry gość ogarnie się w połowie sezonu :) Moim zdaniem więcej może ugrać niż Evans :)

oczywiście masz rację, ale wiesz co miałem na myśli :wink:
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Domson » sobota, 24 sty 2015, 22:08

Kilka flat out momentów RK z ss11........ ten skok na początku :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=rycxO33l7HA
Domson
A6

Postprzez krugerwd » sobota, 24 sty 2015, 22:21

krugerwd
N1

Postprzez Domson » sobota, 24 sty 2015, 22:32

cały ss11

https://www.youtube.com/watch?v=Gs8fuW9mWwQ

spadanie w dół przez te podbicia, a RK na pełnej bombie praktycznie :shock:
Domson
A6

Postprzez Faster » sobota, 24 sty 2015, 22:44

Fajnie sie to czytało Panowie,oby jutro było większe dogadanie o co w rajdach chodzi czy o pojedyńcze sukcesy oesowe czy sukces końcowy :wink: wszyscu jestesmy kibicami jedni dłużej drudzy krócej ale szanujcie też tych co stwierdzają fakty że póki co brakuje skuteczności u RK na którą czekamy,taki akcencik na koniec dnia dzisiejszego.

https://www.youtube.com/watch?v=29hROfk ... e=youtu.be
Faster
N3

Postprzez Gabat » sobota, 24 sty 2015, 22:53

Gabat
N2

Postprzez scooby14444 » sobota, 24 sty 2015, 23:05

Faster napisał(a):Fajnie sie to czytało Panowie,oby jutro było większe dogadanie o co w rajdach chodzi czy o pojedyńcze sukcesy oesowe czy sukces końcowy :wink: wszyscu jestesmy kibicami jedni dłużej drudzy krócej ale szanujcie też tych co stwierdzają fakty że póki co brakuje skuteczności u RK

Przecież skuteczność jest. Gdyby nie awaria alternatora, oprócz zwycięstw oesowych, byłoby końcowe podium.
Piękna jazda Roberta, pewnie Ogier już wie kto jest najpoważniejszym kandydatem, żeby zagrozić jego dominacji.
Fajnie będzie jak przypieczętuje jutro wygraną na SuperStage!
scooby14444
N3

Postprzez wanderer » sobota, 24 sty 2015, 23:16

scooby14444 napisał(a):Przecież skuteczność jest. Gdyby nie awaria alternatora, oprócz zwycięstw oesowych, byłoby końcowe podium.
Piękna jazda Roberta, pewnie Ogier już wie kto jest najpoważniejszym kandydatem, żeby zagrozić jego dominacji.

Bez przesady, fajnie, że jest jakiś progres, ale Monte Carlo to rajd inny niż pozostałe. Kubica sam to podkreśla, że nie ma się czym za bardzo podniecać, bo jest jeszcze wiele do poprawienia.
wanderer
A6

Postprzez scooby14444 » sobota, 24 sty 2015, 23:26

i bardzo dobrze, że Robert wie co poprawiać. To tylko świadczy o tym, ze może jeszcze nie w tym roku, ale będzie wagrywał rajdy w WRC. Na bank.
scooby14444
N3

Postprzez viper » sobota, 24 sty 2015, 23:34

scooby14444 napisał(a):
Faster napisał(a):Fajnie sie to czytało Panowie,oby jutro było większe dogadanie o co w rajdach chodzi czy o pojedyńcze sukcesy oesowe czy sukces końcowy :wink: wszyscu jestesmy kibicami jedni dłużej drudzy krócej ale szanujcie też tych co stwierdzają fakty że póki co brakuje skuteczności u RK

Przecież skuteczność jest. Gdyby nie awaria alternatora, oprócz zwycięstw oesowych, byłoby końcowe podium.

To chyba oglądaliśmy inny rajd :), bo z moich informacji wynika,ze awaria alternatora to efekt opuszczenia drogi na pierwszym oesie o innych wycieczkach nie ma co wspominać, bo kazdy cos miał " chudszego lub grubszego momentu " ale takie byly warunki.
Jutro jedziemy dalej.
viper
S2000

Postprzez scooby14444 » sobota, 24 sty 2015, 23:49

Ale nie od każdej przygodny na drodze psuje się alternator.
Przygoda kosztowała ich jakąś małą stratę czasową, ale to, że padł alternator to zwykły pech.
Taki rajd jak Monte Carlo ciężko przejechać w 100% czysto, chyba nie ma zawodnika w czołówce, który nie zwiedzałby pleneru czy rowu.
scooby14444
N3

Postprzez viper » niedziela, 25 sty 2015, 00:02

scooby14444 napisał(a):Ale nie od każdej przygodny na drodze psuje się alternator.
Przygoda kosztowała ich jakąś małą stratę czasową, ale to, że padł alternator to zwykły pech.
Taki rajd jak Monte Carlo ciężko przejechać w 100% czysto, chyba nie ma zawodnika w czołówce, który nie zwiedzałby pleneru czy rowu.

Jasne ,ze nie od każdej,ale od tej akurat tak.
Nie chce odgrzewać starego kotleta ale poniewaz nie chce zeby znowu ktos cos mi zarzucił tu masz dowód ze to nie było delikatne opuszczenie drogi jak twierdzisz.
tu masz zdjęcie i przy tym wypadku uszkodziła sie jakaś osłona , ktora pomogła akumulatorowi paść.

Obrazek[/quote]
viper
S2000

Postprzez posejdon » niedziela, 25 sty 2015, 00:08

viper napisał(a):Nie chce odgrzewać starego kotleta ale poniewaz nie chce zeby znowu ktos cos mi zarzucił tu masz dowód ze to nie było delikatne opuszczenie drogi jak twierdzisz.
tu masz zdjęcie i przy tym wypadku uszkodziła sie jakaś osłona , ktora pomogła akumulatorowi paść.

Patrzę na tą fotę i wygląda mi to tak, że ta "osłona" to chyba się zderzak nazywa... :lol: Przepraszam - musiałem

No ale fakt jest faktem - kłopoty zaczęły się w tej zaspie i pewnie jedno z drugim może mieć jakiś związek.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Dani » niedziela, 25 sty 2015, 00:13

posejdon napisał(a):
viper napisał(a):Nie chce odgrzewać starego kotleta ale poniewaz nie chce zeby znowu ktos cos mi zarzucił tu masz dowód ze to nie było delikatne opuszczenie drogi jak twierdzisz.

Patrzę na tą fotę i wygląda mi to tak, że ta "osłona" to chyba się zderzak nazywa... :lol: Przepraszam - musiałem

No ale fakt jest faktem - kłopoty zaczęły się w tej zaspie i pewnie jedno z drugim może mieć jakiś związek.

Dokładnie, viper na tej fotce co wrzuciłeś, to żadnych uszkodzeń nie widać, tylko chłopaki zderzak zdjęli.
Dani
N3

Postprzez piotrg » niedziela, 25 sty 2015, 00:24

viper napisał(a):
scooby14444 napisał(a):

To chyba oglądaliśmy inny rajd :)

Viper daj spokój głową muru nie rozbijesz (i to takiego grubego) :wink:
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata