LOTOS 72. Rajd Polski

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 72. Rajd Polski

Postprzez Marko Rally » sobota, 4 lip 2015, 10:47

Nie tyle za dużo co niezdyscyplinowani ;) ale oes poszedł.
Marko Rally
N3

Postprzez TomMaz » sobota, 4 lip 2015, 13:04

viper napisał(a):Kubica zaczyna iść ponad swój limit. No a co ciekawe pirelki nie sa takie zle.

RK od Sardynii mówi że Polska będzie najlepsza dla Pirelli ze wszystkich ciepłych szutrowych rajdów, lepsza od Finlandii. Przed startem po zapoznaniu mimo prognoz też mówił że z oponami nie powinno być problemu, pewnie głównie przez nawierzchnie ale i charakterystyka oesów może mięc znaczenie. W Australii pewnie będzie padaka, a później już do końca sezony z góraki, nie licząc szutrowego dnia w Hiszpanii ale może w październiku zdarzą się akurat deszcze.
TomMaz
N3

Postprzez viper » sobota, 4 lip 2015, 13:11

TomMaz napisał(a):
viper napisał(a):Kubica zaczyna iść ponad swój limit. No a co ciekawe pirelki nie sa takie zle.

RK od Sardynii mówi że Polska będzie najlepsza dla Pirelli ze wszystkich ciepłych szutrowych rajdów, lepsza od Finlandii. Przed startem po zapoznaniu mimo prognoz też mówił że z oponami nie powinno być problemu, pewnie głównie przez nawierzchnie ale i charakterystyka oesów może mięc znaczenie. W Australii pewnie będzie padaka, a później już do końca sezony z góraki, nie licząc szutrowego dnia w Hiszpanii ale może w październiku zdarzą się akurat deszcze.

No spewnoscia charakterystyka nie jest wymagająca. Mysle ze w tym roku to jeden z prostszych rajdow w kalendarzu. Pogoda nie płata figla wszystko w otwartym terenie. Troche hop. Z reszta pewnie z tego wynikają nie duze roznice miedzy zawodnikami i mało wycieczek po za drogę.
viper
S2000

Postprzez Thomas » sobota, 4 lip 2015, 14:46

Krzysiek_WrC napisał(a):ok wszystko działa to u mnie net nawalil na chwilę.
za dużo kibiców na Świętajno?

na Świętajno było ok...na Paprotkach z kolei przyjechało takich 4 kut...ów Volvo, którzy zaczęli pakować się przez kartoflisko w strefę odciętą dla kibiców, biedna kobicina-"marszal" krzyczała, ci traktowali ją jak powietrze...kibice zaczęli w końcu krzyczeć, że im zaraz wpie...lą...ale co tam...po co takie cwaniactwo przyjeżdża i co chce pokazać?

...nie rozumiem dlaczego organizator zaoszczędził w tym roku na naklejkach parkingowych, które są fajną pamiątką? czy 200PLN za carpass to za mało aby otrzymać coś więcej? W tym roku dodatkowo wejście na serwis jest bezpłatne....

Dziś dwóch milicjantów wprowadziło mały zamęt przy wjeździe na PW na OS Mazury- stanęli w poprzek drogi wjazdowej na parking i informowali kibiców, że za 0,5km jest inny wjazd na parking....hmmm ja go nie znalazłem, podobnie jak wielu innych kibiców, nie wiem co było celem ich działania. Dzięki nim nie zdąrzyłem na OS...pozdrawiamy ich :roll:

Poza tym grzeje jak cholera i atmosfera jest ekstra ;)
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Thomas » sobota, 4 lip 2015, 15:48

no i OS 14 odwołany :( czy zatem warto stać w miejscach do tego nie dedykowanych? Dzięki takim "mędrcom" widowisko jest psute...ale co tam, po co płacić, ja wiem lepiej i sam znajdę miejscówkę :roll:
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Dani » sobota, 4 lip 2015, 16:08

Część kibiców jest tak najebana, że nie wiedzą o co chodzi...trochę przykre. Wstyd.
Dani
N3

Postprzez Swiszczu » sobota, 4 lip 2015, 16:11

a niech se odwołują DolnyŚląsk czeka na WRC Polski :)
Swiszczu
N1

Postprzez maciotacio » sobota, 4 lip 2015, 16:21

Oes 14 odwołany z racji dużej liczby kibiców na pierwszych kilometrach odcinka, nie znam dokładnych szczegółów (pewnie znalazło się kilku nawalonych buraków...), ale czyżby ogranizator nie strzelił sobie w kolano, przygotowujący tylko 2 PW, jeden z nich był właśnie na początku odcinka... :?:
maciotacio
N2

Postprzez Dani » sobota, 4 lip 2015, 16:27

maciotacio napisał(a):Oes 14 odwołany z racji dużej liczby kibiców na pierwszych kilometrach odcinka, nie znam dokładnych szczegółów (pewnie znalazło się kilku nawalonych buraków...), ale czyżby ogranizator nie strzelił sobie w kolano, przygotowujący tylko 2 PW, jeden z nich był właśnie na początku odcinka... :?:

Dokładnie 2 punkty widokowe na OS, to jest jakaś paranoja. Odcinki rajdu są znakomite, ale cała organizacja, to jedna wielka katastrofa.
Dani
N3

Postprzez Gabat » sobota, 4 lip 2015, 16:32

Nie dość że 2 punkty widokowe to jeszcze w ch.j braki w otasmawaniu. Jak safeciarz ma wyrzucać za pasek skoro go nie ma i jest czesto z lapanki przedrajdowej?
Gabat
N2

Postprzez Thomas » sobota, 4 lip 2015, 16:43

zasłyszane dziś na Świętajno:

Ona: ale, słuchaj tu nie ma miejsca na wyprzedzanie... :shock:
On: bo to jest jazda na czas...
Ona: aaaa, to nie jest F1? :lol:

Pozdrowienia dla Pani
Thomas
A5

Postprzez Krzysiek_WrC » sobota, 4 lip 2015, 16:47

Swiszczu napisał(a):a niech se odwołują DolnyŚląsk czeka na WRC Polski :)

I myślisz że na DL taka sytuacja by nie zaistniała?
Od znajomego z trasy wiem, że podobno w huk i w pizdu najebanych jak kosmos naszych jest, którzy maja podobno w dupie to co się do nich mówi..... :roll:
chyba im sie pogoda zbyt udała..
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Pirelli » sobota, 4 lip 2015, 16:53

Swiszczu napisał(a):a niech se odwołują DolnyŚląsk czeka na WRC Polski :)

Aleś ty głupi !
Pirelli
N1

Postprzez speedyzxz » sobota, 4 lip 2015, 19:17

Muszę powiedzieć że tak słabego tempa Abringa się nie spodziewałem, na top 6 nie stawiałem, ale jednak tego że oberwie od R5 też :o
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez uxon » sobota, 4 lip 2015, 19:18

Co sie stalo z wynikami na stronie wrc.com? Od odwolanego odcinka nic nowego nie widze..
Jak idzie RK?
uxon
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata