ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ADAC Rallye Deutschland

Postprzez viper » sobota, 23 sie 2014, 09:24

jacko napisał(a):
Witcher1990 napisał(a):W RK straciłem już jakąkolwiek wiarę...

rzeczywiscie masz racje, jeden z najgorszych rajdow w jego karierze, a juz po dzisiejszym poranku to mozesz isc z viperem na wódke pić ze smutku :) a tymczasem mistrz swiata po raz drugi wypadl z trasy podczas jednego rajdu..

Do czego pijesz. Do tej podniety z powodu wygranego oesu. Dużo pomogła mu pozycja startowa. Z reszta to analogiczna sytuacja do monte Caro tylko wtedy założył inna mieszankę na ten oes i ona akurat tylko pasowała na ten oes, a potem byly wciry 30 s na następnym. Nie rozumie jednej rzeczy. jak Kubica na 9 rajdow dzwoni 12 razy to sie słowem do mnie nie odezwiesz, ze ty powinieneś iść na piwo. Jak Kubica wygrywa oes , który w klasyfikacji gen. niczego nie zmienia, a w dodatku pomaga mu pozycja startowa to mnie prowokujesz. Dobrze ze wygrał, ale wytłumacz mi co to zmienia w jego w jego sytuacji odnośnie rajdu. Moim zdaniem nic, bo tak jest po dobrym wyniku.byli tacy co liczyli na wygranie rajdu, a właściwie jeden :) ale wielu liczylo na pudło, a ty sie jarasz jednym oesem po mokrym, gdzie pozycja startowa na tym rajdzie ma duże znaczenie. Ja bym sie właśnie martwił,, bo Kubica zajmowal w rajdzie systematycznie 8-10 miejsce. Teraz moze byc lepiej przynajmniej w pierwszej pętli.
Ostatnio edytowano sobota, 23 sie 2014, 09:34 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez Domson » sobota, 23 sie 2014, 09:33

viper napisał(a):
jacko napisał(a):
Witcher1990 napisał(a):W RK straciłem już jakąkolwiek wiarę...

rzeczywiscie masz racje, jeden z najgorszych rajdow w jego karierze, a juz po dzisiejszym poranku to mozesz isc z viperem na wódke pić ze smutku :) a tymczasem mistrz swiata po raz drugi wypadl z trasy podczas jednego rajdu..

Do czego pijesz. Do tej podniety z powodu wygranego oesu. Dużo pomogła mu pozycja startowa. Z reszta to analogiczna sytuacja do monte Caro tylko wtedy założył inna mieszankę na ten oes i ona akurat tylko pasowała na ten oes, a potem byly wciry 30 s na następnym.

Na wygranych przez Kubice oesach monte carlo WSZYSCY mieli takie same opony. Tyle, ze niektorzy nie mieli w zapasie dwoch kolcow na 3 oesie, ktore mieli niektorzy, i gdzie Kubica i inni stracili.
Ostatnio edytowano sobota, 23 sie 2014, 09:33 przez Domson, łącznie edytowano 1 raz
Domson
A6

Postprzez nick555 » sobota, 23 sie 2014, 09:33

viper po każdym dzwonie krakałeś że się nie nadaje itp id ( w uogólnieniu) to teraz niektórzy mają mściwą satysfakcję, że jednak potrafi :P

Wiem wiem, daleka droga jeszcze ale daj się pocieszyć a nie znów szukasz dziury w całym :P
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez Thomas » sobota, 23 sie 2014, 09:35

Anbarra napisał(a):akurat na asfalcie nie powinno to dziwic, szczegolnie ze droga byla jeszcze czysta :)
po prostu zrobil swoje i tego nie zepsul. ale czyzby reczny nareszcie dzialal ? :D

ręczny ogarnęli podobnież wczoraj na ostatnim OS, więc chyba jest w porządku. Droga była czysta...z drugiej strony startował jako drugi na wilgotnej nawierzchni...z czasem jak wiadomo asfalt pewnie przesychał...dobra nie szukajmy drugiego końca. Piękny początek dnia i niech tak zostanie.

P.S. chyba Ogier też powinien się uczyć "zarządzać tempem"- tok rozumowania, wiadomo kogo. Dwie, przygody w jednym rajdzie, a druga naprawdę konkretna. Będzie fantastyczna końcówka sezonu, zobaczymy jak Ogier poradzi sobie z presją :wink:
Ostatnio edytowano sobota, 23 sie 2014, 09:37 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 23 sie 2014, 09:38

Jeden wygrany oes to jeszcze nie powod by sie przesadnie ekscytowac. Kubica jedzie jako drugi i w tym jest spore ulatwienie. Chociaz bez watpienia nie mozna umniejszac tego zwyciestwa oesowego, bo to tak czy tak bardzo dobry wynik i zakladam, ze wygra jeszcze niejeden oes.

A wie ktos moze czy Ogier jeszcze wroci w Rally2? Bo chyba nie bardzo sie to juz oplaca. Caly dzien +5 minut tylko po to, zeby jutro przejechac 4 odcinki. No i nie wiadomo jak uszkodzenia samochodu...
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez viper » sobota, 23 sie 2014, 09:38

nick555 napisał(a):viper po każdym dzwonie krakałeś że się nie nadaje itp id ( w uogólnieniu) to teraz niektórzy mają mściwą satysfakcję, że jednak potrafi :P

Wiem wiem, daleka droga jeszcze ale daj się pocieszyć a nie znów szukasz dziury w całym :P

To nie krakanie tylko wiedza, a jeden dzisiejszy oes w sprzyjających warunkach niczego w mojej opini nie zmienia.
Maja mściwa satysfakcję. Dobrze ze ja taki mściwy nie jestem bo po każdym błędzie jak bym pisał takie bzdyry na forum odnośnie jego błędów a nie sukcesów to wiesz co by sie tu działo.
Jak jacko ma problem z moja opinia niech sobie wejdzie wstecz i zobaczy co powiedziałem na temat Kubicy przed rajdem, bo teraz pisze bzdury i prowokuje.
viper
S2000

Postprzez Aaltonen » sobota, 23 sie 2014, 09:41

No, tak to powinno wyglądać od samego początku.
A zawistnikom, martwiącym się o moje finanse powiem, że ja zakłady stawiam dla zabawy.
Kubica go!
Aaltonen
N3

Postprzez Thomas » sobota, 23 sie 2014, 09:42

szkoda gadać Domson....nawet jakby wygrał rajd to byłyby teksty, że to asfaltowy i nic nie znaczy...nieważne :roll: liczyłem na zwycięstwo OSowe i jest ok, miejmy nadzieję, że kolejne odcinki przejedzie bez przygód...
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez kuba.es » sobota, 23 sie 2014, 09:43

Ludzie błagam wyluzujcie troche, nie róbmy znowu piekiełka bo rajd jest naprawdę fajny, poranek zaczął się idealnie dla nas. Choćby miał to być jednorazowy przebłysk w wykonaniu RK (oby nie), to jest ok. I jak najbardziej zmieniło to dużo, bo kolejne 5 oczek wyżej w generalce. Każdy solidniejszy czas przybliża go do dziesiątki a każdy odwołany oes niestety oddala od szansy wykręcenia takowego, ale to je rally. Ciekawe czy Ogier jutro wróci po raz trzeci i spróbuje powalczyć o jakieś punkty na powerstage?
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez Mad Max » sobota, 23 sie 2014, 09:49

nick555 napisał(a):viper po każdym dzwonie krakałeś że się nie nadaje itp id ( w uogólnieniu) to teraz niektórzy mają mściwą satysfakcję, że jednak potrafi :P
Nie przypominam sobie żeby viper ani ktokolwiek inny coś takiego mówił

Aaltonen napisał(a):No, tak to powinno wyglądać od samego początku.
A zawistnikom, martwiącym się o moje finanse powiem, że ja zakłady stawiam dla zabawy.
Kubica go!
RK wygrał os to się od razu i Pan Biegowy uaktywnił...
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Sebekrally » sobota, 23 sie 2014, 09:53

viper - zajebiście jątrzysz masz ewidentnie kompleks z powodu Kubicy, pewnie żałujesz że całe ojro nie poszło na twojego idola, nie chce mi się szukać ale jeśli dobrze pamiętam wróżyłeś że nie wygra nawet oes-u. A wygrany odcinek nic nie zmnienia w końcu nie odrabia straty wygrywając, k.rwa słabo mi się robi. Szanuję baaardzo Kubicomaniaków bo są z nim na dobre i złe i myślę że wszyscy polscy kibice powinni się tym jarać, bo jak nie RK to KTO?
Sebekrally
A5

Postprzez viper » sobota, 23 sie 2014, 09:54

Mad Max napisał(a):
Nie przypominam sobie żeby viper ani ktokolwiek inny coś takiego mówił

Ja tez sobie nie przypominam, ale mściwość często zaburza realne patrzenie na sytuacje, a przy okazji dzięki za zwrócenie uwagi na istotny szczegół.
viper
S2000

Postprzez jacko » sobota, 23 sie 2014, 09:54

oj tam, nie przeszkadzajmy viperowi w piciu wódki ze smutku ;) to w końcu jeden wygrany OS w rajdzie, byc moze mogl popelnic podobny blad do ogiera na wlasnie odwolanym OSie ? znajac jego szybie tempo i brak doswiadczenia nigdy nie wiadomo a tak zmotywuje sie lepiej na 42km panzerplatte,

"Dla Malcolm Wilson, M-Sport Duo 2015 mogłaby być Tanak / Evans"
Ostatnio edytowano sobota, 23 sie 2014, 09:58 przez jacko, łącznie edytowano 1 raz
jacko
A5

Postprzez viper » sobota, 23 sie 2014, 09:57

Sebekrally napisał(a):viper - zajebiście jątrzysz masz ewidentnie kompleks z powodu Kubicy, pewnie żałujesz że całe ojro nie poszło na twojego idola, nie chce mi się szukać ale jeśli dobrze pamiętam wróżyłeś że nie wygra nawet oes-u. A wygrany odcinek nic nie zmnienia w końcu nie odrabia straty wygrywając, k.rwa słabo mi się robi. Szanuję baaardzo Kubicomaniaków bo są z nim na dobre i złe i myślę że wszyscy polscy kibice powinni się tym jarać, bo jak nie RK to KTO?

Ja mam kompleks :lol:. Dobre. Pogadamy na końcu rajdu , który Kubica bedzie na mecie i zobaczymy kto ma kompleks , a kto patrzy realnie na sytuacje. W TVP sport na pewno bedą sie mocno nad tym oesem skupiać :D , zeby choć trochę poprawić wizerunek Kubicy.
viper
S2000

Postprzez wisiu » sobota, 23 sie 2014, 09:59

A tymczasem wrc+ padlo...
wisiu
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata