66 Rajd Polski 2009

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Slee_ » środa, 29 paź 2008, 12:41

Wysylanie maila z szablonu nic nie da, bo admin latwo moze ustawic skrzynke zeby takie maile od razu trafialy do spamu. Ja skrobnalem po swojemu i tez wyslalem. Ale na jakikolwiek odzew nie licze. Tu potrzebna by byla jakas bardziej spektakularna akcja, cos w stylu akcji amerykanskich fanow serialu Jericho. Dosc niecodzienna akcja protestacyjna przyniosla porzadany skutek. Dla niezorientowanych, gdy stacja nagle sciagnela niedokonczony serial po zakonczeniu 1 sezonu, grupa fanow zorganizowala akcje polegajaca na wysylaniu paczki orzeszkow ziemnych wraz z prosba o kontynuacje do siedziby stacji. W ciagu kilku dni siedziba stacji zostala zarzucona kilkunastoma tonami orzeszkow ziemnych, co zmusilo prezesow do zweryfikowania decyzji i dokonczenia serialu :) Tyle ze tam w akcji uczestniczylo setki tysiecy osob.
Jesli w naszym przypadku do takiej akcji przylaczylo by sie 1000 osob, i kazdy wyslalby do PAN np. paczke ciastek (lub paluszkow beskidzkich ;) ) wraz z petycja, do tego odpowiednio naglosnic w mediach, moge sie zalozyc ze dzienniki zaiteresuja sie dosc niecodzienna akcja, napewno wywarlo by to wiekszy efekt niz wysylanie maili.

Tyle ze zorganizowanie 1000 osob w celu ratowania RP, niestety graniczy z cudem :(
Slee_
N3

Postprzez Cogonieznajom » czwartek, 30 paź 2008, 22:20

a mi się wydaje, że jak nie wiadomo o co chodzi (bo nie wiadomo i tyle) to chodzi o kasę. Bo to Polska, nie elegancja Francja....

A tak na poważnie, to wystarczyło by żeby TVN TURBO wyemitował program a'la "uwaga" czy "interwencja" o tym co się dzieje w polskich rajdach i tym zamieszaniu z rajdem polski w przyszłym roku. To ruszyło by lawinę pytań i ruchów w odpowiednich organach, bo wiadomo że od czasów komuny jedno się nie zmieniło... wszyscy boją się "być" w telewizji;-)
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez Jar555 » czwartek, 30 paź 2008, 22:23

Jest turbo kamera, program w sumie o innej tematyce, ale chyba jedyny taki na turbo nawiazujacy do uwagi czy interwencji.
Jar555
N2

Postprzez Banan » czwartek, 30 paź 2008, 22:25

Predzej puszcza nowy program o wedkarstwie.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Gracko » piątek, 31 paź 2008, 14:17

jest to tak wielka impreza że jej raczej przez super oes nie odwołają - jakoś tak mi się wydaje i jestem spokojny że wszystko będzie ok . Wysyłanie maili ?? ciekawy pomysł , ale też wydaje mi się ze będzie bez odzewu bo kibice są najmniej ważni w tym sporcie wbrew temu co mówią zawodnicy i działacze .

Banan napewno Cie szlag trafia jak ktoś nie mający pojęcia o rajdach je krytykuje lub wyśmiewa , więc jeśli nie masz zielonego pojęcia o wędkarstwie to też daj sobie siana z takimi prymitywnymi komentarzami bo to piękny sport wyśmiewany przez śmiesznych ludzi typu Stanik widzący w wędkarstwie dziadka siedzącego nad jeziorem i patrzącego tempo w spławik. To tylko mała część wędkarstwa i dla mnie też jest nudna :) ale każdemu proponuje ubrać spodniobuty i wejść do rwącej rzeki po "cycki" ze spinningiem lub muchówką w ręce mając śliskie kamienie pod nogami . Gwarantuje większe emocje niż na odcinku specjalnym tym bardziej jak się zapnie jakiś piękny pstrąg :)

już nic więcej o wędkarstwie nie napisze :):)
Gracko
A5

Postprzez Banan » piątek, 31 paź 2008, 15:08

Gracko napisał(a): Banan napewno Cie szlag trafia jak ktoś nie mający pojęcia o rajdach je krytykuje lub wyśmiewa , więc jeśli nie masz zielonego pojęcia o wędkarstwie to też daj sobie siana z takimi prymitywnymi komentarzami

Ale ja przeciez wedkarstwa nie wysmiewam. Ba - Sam czasami cos polowie. ;) Nie widze jednak zwiazku wedkowania z motoryzacja, a tym drugim mialo sie zajmowac chyba TVN Turbo?

Wikipedia napisał(a):TVN Turbo - kanał o ramówce nawiązującej do wszystkiego, co związane z samochodami, motocyklami i innymi dziedzinami motoryzacji.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez micz » piątek, 31 paź 2008, 15:10

Cogonieznajom napisał(a):a mi się wydaje, że jak nie wiadomo o co chodzi (bo nie wiadomo i tyle) to chodzi o kasę. Bo to Polska, nie elegancja Francja....

A tak na poważnie, to wystarczyło by żeby TVN TURBO wyemitował program a'la "uwaga" czy "interwencja" o tym co się dzieje w polskich rajdach i tym zamieszaniu z rajdem polski w przyszłym roku. To ruszyło by lawinę pytań i ruchów w odpowiednich organach, bo wiadomo że od czasów komuny jedno się nie zmieniło... wszyscy boją się "być" w telewizji;-)

dajcie spokój TVN TURBO. Przecież to TVP ma poficjalny patronat nad polskimi rajdami. MOże nie zauważyliście tego w tv ale tak jest w rzeczywistości

Banan-nie masz pojęcia nie tylko o wędkarstwie ale równiez o telewizji. Więc o tych dwóch sprawach się nie wypowiadaj. Proszę. (dodam, że ja o wędkarstwie tez nie mam pojęcia :D)
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez ToKu » piątek, 7 lis 2008, 21:23

Wszystko wskazuje na to, że Polski będzie w WRC, na jakimś tam posiedzeniu z dnia 5.11 FIA podjęła decyzje, w których są też kalendarze, w których z kolei jest Polski:

http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/pr ... 51108.aspx

Trzymamy kciuki i nie puszczamy bo w kraju Polan wszystko jest możliwe!!!
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez Krzysiek_WrC » sobota, 8 lis 2008, 01:01

ToKu napisał(a):Wszystko wskazuje na to, że Polski będzie w WRC, na jakimś tam posiedzeniu z dnia 5.11 FIA podjęła decyzje, w których są też kalendarze, w których z kolei jest Polski:

http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/pr ... 51108.aspx

Trzymamy kciuki i nie puszczamy bo w kraju Polan wszystko jest możliwe!!!

Dzień dobry wiosno... :? :lol: co to zdanie "na jakimś tam"
Pan chyba z przypadku w światku rajdowym się znalazł :lol:
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez ToKu » sobota, 8 lis 2008, 10:58

Podstronę, czy coś koło tego temu zadałem pytania, jak wygląda procedura zatwierdzenia i kiedy odbędzie się owo zatwierdzające spotkanie.

Wówczas żadni starzy rajdowi wyjadacze nie rzucili się z wyczerpującą odpowiedzią.

No ale wytknąć komuś, że się nie zna, no to jest zupełnie inna sprawa! Szast prast już się robi! :wink: Polecamy się na przyszłość kierowniku! :wink:
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez Artekwrc » niedziela, 23 lis 2008, 11:51

Obrazek

Zapraszam na stronę, na której można zarezerwować nocleg na 66 Rajd Polski - eliminacje WRC

www.noclegi-rajdpolski.pl
Artekwrc

Postprzez RajducH » poniedziałek, 24 lis 2008, 11:08

kosmicznie wysokie ceny noclegow, ale dla zainteresowanych powiem ze jest jeszcze mnostwo noclegow w okolicy np Giżycka( stamtad jest najblizej na wszystkie oesy) i ceny wachaja sie od 45 do 70 zł:) polecam Piękną Górę k/ Giżycka- tam są dwa ośrodki z dużą liczbą miejsc ceny napewno dużo tańsze niz na oferowanej stronie :)
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Cogonieznajom » poniedziałek, 24 lis 2008, 12:29

Ceny na tej stronie przegięcie pały. Ceny jak w hotelach prawdziwych. Ale i tak znajdą się jelenie co zapłacą po 150pln od łepka w pokoju wieloosobowym.

Np. za coś takiego (foto niżej) 160pln od osoby :?: i koc na łóżku :?:
Obrazek
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez RajducH » poniedziałek, 24 lis 2008, 14:06

ja znalazlem najpierw domek 4 osobowy za 210 zł z naprawde fajnymi warunkami, a pozniej udalo mi sie znalezc domek 5 osobowy za 190 zł (warunki git) tak więc polecam szukać noclegów samemu
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Gracko » piątek, 28 lis 2008, 10:20

a więc się potwierdza to że w czerwcu jeździł ktoś przedsiębiorczy po mazurach i rezerwował wszystko co szło podpisując umowy z właścicielami po to aby teraz zacząć żniwa :). Przy takich cenach to wolałbym pod namiocik pojechać , ale to są ceny pod skandynawów zrobione i jeśli nie przyjadą wielką ilością Camperów lub z namiotami to ktoś zrobi dobry biznes .
Gracko
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata