Grupa WRC i nie tylko - wyjazdy na MŚ

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Wyjazd na Akropol 2007

Postprzez TomekW » czwartek, 15 lut 2007, 14:09

Witam,
A może ktoś z forumowiczów chętny na nisko-budżetowy wyjazd na Akropol 2007 1-3 czerwiec. Chętnych proszę o kontakt.
pozdrawiam
------------------------------------
TomekW
http://www.rajdykrakow.strefa.pl
------------------------------------
TomekW
N1

Postprzez Banan » czwartek, 15 lut 2007, 15:32

Zapraszam do przeczytania relacji z wyjazdu na Szwecje: http://www.rallyfoto.pl/index.php?id=ne ... ws_id=1014

Wracajac jeszcze do wypowiedzi Killera o Rajdzie Finlandii. Moze i da sie zrobic wyjazd za 700zl, ale na pewno nie bedac 5 dni na miejscu, w wypas domkach z sauna i sniadaniem codziennie. Do tego dochodzi bardzo dobra znajomosc rajdu przez organizatora, przez co widzimy duzo ciekawych miejscowek. No i atmosfera w grupie jest swietna, jest wesolo i w ogole sie dzieje :). Pozatym jesli byloby zle, to by ludzie po jednym wyjezdzie zrezygnowali z GrupyWrc, a tak nie jest. Tak wiec zapraszam do wyjazdu, bo jest naprawde super, a miejsca sie powoli koncza... ;).
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez xsarawrc » środa, 21 lut 2007, 21:10

Killer:Co jak co ale będąc kibicem zapewne wiesz,że nie da sie zobaczyć wszystkich oesów do końca.Jeśli uda Ci się samemu tak zorganizować wyjazd żeby zdążyć z odcinka na odcinek i zobaczyć wszystkich to chyle czoła.
Co do kwestii biegania po 10 km to był nasz wybór.Nikt nie zmuszał nas do tego,a jestem pewna,że i na oglądarce MP też troche biegasz.
Co do ceny to tak jak napisał Banan.Warunki są rewelacyjne,ale jeśli wybierasz spanie pod namiotem to również Twój wybór tylko nie chwal się,że pojedziesz za 700 zł bo to nie sztuka.Sztuką będzie jeśli uda Ci się za taką kase wyjechać na takim poziomie jak z GrupąWRC!
Aha...i proponuję przelicznik walut sprawdzić i ceny bo możesz się na miejscu zdziwić,że Ci kasy zabrakło(czego nie życzę)
Czekamy na relację z twojego wyjazdu!
Pozdrawiam
xsarawrc
N1

Postprzez Tomek K » niedziela, 25 lut 2007, 17:27

To i ja sie włacze do dyskusji.
Powiem tak, nigdy nie bylem i raczeh z grupaWRC sie nie wybiore ale nie dlatego ze słyszalem jakies pochlebne/niepochlebne opinie, poprostu biorac pod uwage taka impreze jak rajd do MS nie interesuje mnie taka forma wyjazdu a co za tym idzie cena za taki wyjazd.
Po pierwsze na rajdzie nie lubie byc uzalezniony od kogos, mozna wtedy przy jakiejs nieprzewidzianej sytuacji (odwołany oes) szybciej podjac niezalezne decyzje, mozna ogladac tyle ile sie chce i tam gdzie sie chce. Po drugie taki wyjazd wyjdzie taniej, (oczywiscie nie w takich warunkach typu luksusowe domki, podstawianie pod oes itd, ale przynajmniej ja na takim rajdzie takich wygod nie potrzebuje) i to sporo, bedzie w miłej atmosferze bo przeciez samemu sie nie jedzie (to do Banana), a takze bedzie niesamowita przygoda. Bac sie wyjazdu tez nie ma co, przed dwoma laty jak jechalem na swoj pierwszy wypad mialem pewny obawy ale wszystko wysmienicie sie ułozyło, spokojnie mozna samemu wszystko sobie zaplanowac. W ubieglym roku w takiej formie (4 osoby w osobowce) bylem tez na Fince w tym roku przymierzam sie do Sardynii.
Podsumowujac co kto lubi, jesli komus nie przeszkadza spanie w gorszych warunkach, za to lubi przygody taki wyjazd na pewno sie spodoba. A mysle ze dla spragnionych kibicow na wyjezdzie MS domek z sauna chya nie jest najwazniejsza sprawa.
PS. Np Acropol,. cena z grupa WRC wynosi chyba 1400 samolotem, tez samolotem odpowiednio wczesniej rezerwujac bilet mozna bylo za przeloty zapłacic ok 400 złotych, a noclegi na te 5 dni 1000 złotych raczej by nie wyniosły wiec taniej by wyszlo na pewno.
Druga sprawa to z tego co kojarze moi znajomi za mniejsza kwote (chyba ok 1100/1200zł) byli w zeszlym roku w jeszcze innej formie - mianowicie wykupili 2 tygodniowe wczasy(dojazd autokarem) w okolicach rajdu a na sam rajd wypozyczyli samochody.
Jednym słowem odpowiednio wczesnie sie zabierajac i wszystko dokładnie sprawdzajacy wyjazd moze byc naparwde ciekawy i stosunkowo niedrogi.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez rallyspeed » środa, 11 kwi 2007, 20:41

Z grupą wrc można byc na ciekawych odcinkach skoro jeżdżą od kilku lat, jednak ostatnie klipy dla mnie są antyreklamą tych wyjazdów - mało akcji , boków, klipy robione są specjalnie tak żeby zgrywały się z muzyką,.Widać np że sardynia jest nudna. Bardzo dobry był chyba pierwszy lub drugi film ze szwecji.Super miejscówki. potem już słabiej.
Myślę że na finlandii można samemu znaleź dobre miejca dzieki najwiekszej liczbie onboardów z tego rajdu,chociaż w tym roku trasa będzie zmieniona.Ciekawe czy informator rajdowy też ułatwia sprawę?
Obrazek
rallyspeed
A5

Postprzez MSG Racing » środa, 11 kwi 2007, 22:20

Jeśli chodzi o klipy to myślę ze maja one być klimatyczne ale co racja to racja ze nie pokazują akcji.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Tomek K » czwartek, 12 kwi 2007, 21:45

Informator ułatwia sprawe w dotarciu na oesy- ten finski jest rewelacyjny. mapa super dokładna, opisy oesow tez sa i jest jedno zdjecie teoretycznie najlepszego miejsca na oesie, choc nie zawsze jest dobrze wytłumaczone jak do niego dotrzec. Poza tym sa jeszcze opisane 3/4 miejsca ze skroconym opisem dojazdu.
Generalnie kazdy kto mial kiedys mape w reku i był na rajdzie, na MS poradzi sobie spokojnie nie potrzebujac nikogo do podstawienia na oes. Oczywiscie mowie głownie o europejskich rajdach bo na jakims wypizdowie na 2000 m n.p.m. w Argentynie moze byc problem:)
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez rallyspeed » sobota, 14 kwi 2007, 00:18

Dzięki za info. Chciałbym mieć taki informator z finlandii,niezła pamiątka.
Szkoda że tylko jedno zdjęcie na os, polskie WRC jest lepsze.
niżej link do magazynu na temat monte:
http://www.rally-live.com/downloads/pdf ... aco_en.pdf

http://darba.cz/darba/2003/finland/index.html
relacja z wyjazdu na rajd Finlandii po czesku :!:
Obrazek
rallyspeed
A5

Postprzez rallyspeed » czwartek, 10 maja 2007, 14:54

Join the Subaru World Rally Team on an event in 2007!
http://www.rallytravel.com/index.php?page=subaruwrl
Obrazek
rallyspeed
A5

Postprzez Slee_ » wtorek, 12 cze 2007, 19:09

Kto sie wybiera w tym roku na Finke z Grupą WRC? Wlasnie wyslalem zgloszenie, wiec ciekawi mnie czy ktos z forum sie wybiera.
Slee_
N3

Postprzez Banan » wtorek, 12 cze 2007, 20:56

Ja :)
Banan
A8

Postprzez kremer » wtorek, 12 cze 2007, 22:53

ja sie zastanawiam
bylem rok temu na wlasna reke i w tym rowniez tak bym pojechal
pojawily sie juz pierwsze informacje
karnet 50 euro czyli standart
sa mapy i harmonogram, ktory jest bardzo dobry - mozna zobaczyc wiecej oesow niz rok temu i sa bardziej kompaktowe - jakies nowe odcinki koło miasta Jamsa
w dodatku ouinpohja znow jest polaczona i ma prawie 40 km - niezla rzeznia
nadeszly pierwsze zgloszenia, ale glownie jrc
kremer
S2000

Postprzez rallyspeed » wtorek, 12 cze 2007, 22:58

szkoda że tam pcwrc nie puszczaja tylko jrc żeby mieli tani dojazd
Obrazek
rallyspeed
A5

Postprzez Slee_ » czwartek, 14 cze 2007, 10:58

Banan napisał(a):Ja :)

Tak myslalem :) Ktos jeszcze?
Rally pass jest wliczony w cene, czy trzeba sobie samemu kupic?
Slee_
N3

Postprzez Banan » czwartek, 14 cze 2007, 14:02

Slee_ napisał(a):
Banan napisał(a):Ja :)

Tak myslalem :) Ktos jeszcze?
Rally pass jest wliczony w cene, czy trzeba sobie samemu kupic?

Samemu.
Banan
A8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata