przez Tomek K » niedziela, 25 lut 2007, 17:27
To i ja sie włacze do dyskusji.
Powiem tak, nigdy nie bylem i raczeh z grupaWRC sie nie wybiore ale nie dlatego ze słyszalem jakies pochlebne/niepochlebne opinie, poprostu biorac pod uwage taka impreze jak rajd do MS nie interesuje mnie taka forma wyjazdu a co za tym idzie cena za taki wyjazd.
Po pierwsze na rajdzie nie lubie byc uzalezniony od kogos, mozna wtedy przy jakiejs nieprzewidzianej sytuacji (odwołany oes) szybciej podjac niezalezne decyzje, mozna ogladac tyle ile sie chce i tam gdzie sie chce. Po drugie taki wyjazd wyjdzie taniej, (oczywiscie nie w takich warunkach typu luksusowe domki, podstawianie pod oes itd, ale przynajmniej ja na takim rajdzie takich wygod nie potrzebuje) i to sporo, bedzie w miłej atmosferze bo przeciez samemu sie nie jedzie (to do Banana), a takze bedzie niesamowita przygoda. Bac sie wyjazdu tez nie ma co, przed dwoma laty jak jechalem na swoj pierwszy wypad mialem pewny obawy ale wszystko wysmienicie sie ułozyło, spokojnie mozna samemu wszystko sobie zaplanowac. W ubieglym roku w takiej formie (4 osoby w osobowce) bylem tez na Fince w tym roku przymierzam sie do Sardynii.
Podsumowujac co kto lubi, jesli komus nie przeszkadza spanie w gorszych warunkach, za to lubi przygody taki wyjazd na pewno sie spodoba. A mysle ze dla spragnionych kibicow na wyjezdzie MS domek z sauna chya nie jest najwazniejsza sprawa.
PS. Np Acropol,. cena z grupa WRC wynosi chyba 1400 samolotem, tez samolotem odpowiednio wczesniej rezerwujac bilet mozna bylo za przeloty zapłacic ok 400 złotych, a noclegi na te 5 dni 1000 złotych raczej by nie wyniosły wiec taniej by wyszlo na pewno.
Druga sprawa to z tego co kojarze moi znajomi za mniejsza kwote (chyba ok 1100/1200zł) byli w zeszlym roku w jeszcze innej formie - mianowicie wykupili 2 tygodniowe wczasy(dojazd autokarem) w okolicach rajdu a na sam rajd wypozyczyli samochody.
Jednym słowem odpowiednio wczesnie sie zabierajac i wszystko dokładnie sprawdzajacy wyjazd moze byc naparwde ciekawy i stosunkowo niedrogi.
www.RallyMedia.pl