sezon 2006

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez skateman » piątek, 14 paź 2005, 22:11

Jason napisał(a):
Ohlins napisał(a):
Megas WRC napisał(a):Najważniejsze, że nie chce kariery kończyć i dośc szybko podniósł się po śmierci Michaela i myśli o startach.

markko będzie chciał jeździć?...............super wiadomość

Dobrze, że chce wrócić, ale czy znajdzie miejsce w jakimś teamie, bo ten sezon nie był najlepszy w jego wykonaniu i nie chodzi mi tu o wypadek na Walli... :?

Myślę, że ma szanse. Gronholmowi w tym sezonie też dobrze się nie powodziło w RSMŚ...No napewno lepiej niż Martinowi, ale to chyba zasługa Peugeota. Markko jest bardzo dobrym kierowcą i myślę, że uda mu się dostać do jakiejś dobrej ekipy.
skateman
A6

Postprzez Jason » piątek, 14 paź 2005, 22:45

skateman napisał(a):
Jason napisał(a):
Ohlins napisał(a):
Megas WRC napisał(a):Najważniejsze, że nie chce kariery kończyć i dośc szybko podniósł się po śmierci Michaela i myśli o startach.

markko będzie chciał jeździć?...............super wiadomość

Dobrze, że chce wrócić, ale czy znajdzie miejsce w jakimś teamie, bo ten sezon nie był najlepszy w jego wykonaniu i nie chodzi mi tu o wypadek na Walli... :?

Myślę, że ma szanse. Gronholmowi w tym sezonie też dobrze się nie powodziło w RSMŚ...No napewno lepiej niż Martinowi, ale to chyba zasługa Peugeota. Markko jest bardzo dobrym kierowcą i myślę, że uda mu się dostać do jakiejś dobrej ekipy.

W tym sezonie za bardzo nikomu nie szło, bo na trasach rządził Loeb, ale Markko nie wygral w tym sezonie rajdu i nie walczył jak Marcus o tytuł wicemistrza, a na podium za często też się nie pojawiał. Oczywiście częściowo to wina Puga, który się nie najlepiej sprawuje no ale nie tylko jego... Ale co by nie mówić Martin to dobry kierowca i życze mu jak najlepiej :)
win or die
Jason
N2

Postprzez Łukasz » niedziela, 23 paź 2005, 17:53

Ja głęboko wierzę że Martinowi uda się znaleść miejsce w jakimś zespole, a najlepiej w Fordzie. Ten sezon nie był dla niego udany, ale jak widać nie leżało mu auto bo na każdym kroku podkreślał że nie jest pewny tego auta.Hirvonen za kierownicą Forda nie raz pokazywał pazurki, ale w Subaru wyraźnie mu nie szło - zapewne też nie bardzo czuł Imprezę.
Tommi Makinen - My name is Legend
Łukasz
N3

Postprzez Kimi » niedziela, 23 paź 2005, 17:57

na fabryczego forda chyba szans nie ma
ale zobaczymy czy wogóle będzie jeździł
Kimi
N3

Postprzez Kruk » czwartek, 27 paź 2005, 22:22

Wydaje mi się , że Martin w przyszłym sezonie będzie nieobecny. Niczym pozytywnym się nie wyróżnił.

Ciekawe czym będzie w 2006 roku jeździł Sordo , Duval , Hirvonen , Meeke , Andresson , Wilks :?:

Czy skoda zdecyduje się na colina :?: i kto będzie drugim w zespole :?:
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez PLayer » czwartek, 27 paź 2005, 23:25

PLayer
N3

Postprzez b_smietana » piątek, 28 paź 2005, 10:26

Już czytałem o tym gdzieś indziej ale to było wiadome, że Colin pojedzie jeszcze w jakimś rajdzie w tym sezonie i z pewnością Skoda podpisze z nim kontrakt jeśli będą startować.
b_smietana
N1

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 30 paź 2005, 17:20

Łukasz napisał(a):Ja głęboko wierzę że Martinowi uda się znaleść miejsce w jakimś zespole, a najlepiej w Fordzie. Ten sezon nie był dla niego udany, ale jak widać nie leżało mu auto bo na każdym kroku podkreślał że nie jest pewny tego auta.Hirvonen za kierownicą Forda nie raz pokazywał pazurki, ale w Subaru wyraźnie mu nie szło - zapewne też nie bardzo czuł Imprezę.

Ja odnoszę wrażenie, że Hirvonen trafił do Subaru nieco za wcześnie, ciążyło na nim pewne ciśnienie któremu nie mógł podołać, chciał pewnie sprostać odpowiedzialności jaką było jeżdżenie w jednym z najlepszych zespołów. Teraz jeździ bez takiej presji, trochę doszedł do siebie, może wydoroślał? Jest bardziej zaprawiony w boju. Od razu jedzi lepiej.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Ohlins » niedziela, 30 paź 2005, 17:34

Kimi napisał(a):na Forda nie ma szans chyba że chce zarabiać tyle co Tony no to wtedy go wezmą a jeśli nie Ford to co .... może prywaty Team

a zobaczysz że w fordzie będzie jeździł, z kąd wiesz ile zarabia Tony...... :?
Ohlins
A6

Postprzez WRCfan » niedziela, 30 paź 2005, 18:32

Ja odnoszę wrażenie, że Hirvonen trafił do Subaru nieco za wcześnie, ciążyło na nim pewne ciśnienie któremu nie mógł podołać, chciał pewnie sprostać odpowiedzialności jaką było jeżdżenie w jednym z najlepszych zespołów. Teraz jeździ bez takiej presji, trochę doszedł do siebie, może wydoroślał? Jest bardziej zaprawiony w boju. Od razu jedzi lepiej.

tyle że teraz żeby znowu trafić do teamu Subaru musiałby wnieść spory budżet (1.5 mln euro) m.in. dlatego nie jest pewny angaż Daniela Sordo do teamu Subaru
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez Fryta » niedziela, 30 paź 2005, 19:42

Moim zdaniem Subaru raczej nie zmieni składu na przyszły sezon. Za dużo kasy i pracy poszło w Atkinsona, żeby teraz po sezonie tak po prostu się z nim rozstać... Do tego widać, że w chłopaku drzemie nawet spory potencjał... Ale to jest tylko moje zdanie, nie potwierdzone żadnymi donosami.
Fryta
N3

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 30 paź 2005, 22:34

Fryta napisał(a):Moim zdaniem Subaru raczej nie zmieni składu na przyszły sezon. Za dużo kasy i pracy poszło w Atkinsona, żeby teraz po sezonie tak po prostu się z nim rozstać... Do tego widać, że w chłopaku drzemie nawet spory potencjał... Ale to jest tylko moje zdanie, nie potwierdzone żadnymi donosami.

Zgadzam się. Atkinson ma to coś, jak tylko się troszkę uspokoi, nabierze doświadczenia to będzie szalał. Obstawiam, że za kilka lat będzie następcą Solberga. A Sarrazin ma troszkę pecha, zdarzają się błędy, jednak do jego jazdy trudno się czepiać. Obaj mogą się doskonale uzupełniać. Subaru nie może tylko pozwolić sobie na to, żewyszkoli, wychowa jakiegoś zawodnika, a potem puści go wolno, odda konkurncji. Teraz przebudził się Hirvonen, kiedyś jeździł dla nich Martin i kto wie czy nie byłoby inaczej gdyby został, Burns przeszdł do Puga... Żeby nie okazało sie, że "oddają" dobrego drajwera, który napsuje im krwi w innym zespole. Citroen i Pug doskonale robili, że mieli swoich wychowanków: Gronholma i Loeba, dzięki nim doszli daleko.
Wracając do składu Subaru, to w przyszłym roku Skład z Atkinsonem i Sarrazinem może się świetnie uzupełniać. Może w końcu pokażą coś zespołowo, bo Subaru nie ma coś ostatnio szczęścia w klasyfikacji producentów. Choć nie ukrywam, że bardziej cieszył by mnie tytuł dla Solberga :P
Dobra kończę prawić. Dobranoc :wink:
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Łukasz » poniedziałek, 31 paź 2005, 12:48

Również uważam, że Subaru może zatrzymać Atkinsona. Młody jest, ale już parę razy ładnie się zaprezentował i za dwa, trzy lata będzie zapewne ostro śmigał, więc szkoda by było go puścić. A z drugiej strony lista osób chętnych do fabryki jest długa i mogą jednak się zdecydować na kogoś innego. Czas pokaże co i jak.
Tommi Makinen - My name is Legend
Łukasz
N3

Postprzez KaMiLL WRC » poniedziałek, 31 paź 2005, 23:39

Według plotek w brytyjskich mediach, David Richards jest gotów na zorganizowanie prywatnego zespołu, który wystawiałby Fabie WRC w mistrzostwach świata 2006. W razie wycofania się fabrycznej ekipy z Mladej Boleslav, samochody przejąłby RED wsparty kadrowo przez Prodrive. Colin McRae zostałby liderem ekipy, zaś w gronie kandydatów na drugiego kierowcę wymienia się Markko Märtina. Plany zakładają udział w 12 rajdach. Co Wy na to ??
KaMiLL WRC
A5

Postprzez Banan » poniedziałek, 31 paź 2005, 23:46

A my na to, jak na lato. Wedlug PLOTEK... ;)
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata