Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez filantrop » wtorek, 12 mar 2013, 14:00

ja nie wiem co wy chcecie od michała???przecie to bardzo szybki, skromny kierowca który ma pecha i ciągle ktoś rzuca mu kłody pod nogi, a raczej koła jego rajdówki i są to pewnie kłody od użytkowinków tego forum...może to te samo kłody które przeszkodziły kuzajowi na kormoranie 1000 lat p.n.e ???

a tak wogóle to SPINACZE zajmijecie się sobą i swoim życiem...chyba że go nie macie skoro poświęcacie tyle czasu i energii żeby pojeachać po kimś 3 razy na godzine...

życze wam aby michał został mistrzem świata!!!
filantrop
N2

Postprzez wiechu100 » wtorek, 12 mar 2013, 14:24

żółtodziób napisał(a):No to od razu mów, że się Tobie nie chce, a nie że się nie znasz.

Czy Ty skonczysz kiedys? Mowie, ze sie nie znam to sie nie znam! Kube Wojewodzkiego ogladalem! Ciagniesz te offtopy jak nikt, na temat MK praktycznie nic nie piszesz a moderator nawet Ci ostrzezenia nie da...
żółtodziób napisał(a):sam zacząłeś offop piłkarski

Chlopie! Nie zaczalem zadnego offtopa pilkarskiego, powiedzialem tylko ze MK nie musi byc najlepszy zeby nam cos udowodnic, bo w kazdej dyscyplinie sportu sa Ci lepsi i Ci gorsi i nikt nie ma za zle tym gorszym, ze sa gorsi. Offtopa pilkarskiego to Ty zaczales piszac o G. Lato, Pzpn itd. ! Niestety uzylem pilki jako przykladu innego sportu ale pewnie gdybym uzyl skoku w dal, czy o tyczce tez bys mi zaraz napisal elaborat na temat robienia loda przez tych ze sportowcow, zarabiania na boku a nie wspominajac juz o morderstwie wlasnej dziewczyny w walentynki przez pewnego biegacza. Popatrz, to jest dopiero cynizm i szorstkosc! Tyle bylo o pilce ale Ty zrobiles z tego nowy watek!!! Wiesz co, szanowalem Cie i byles mi oojetny. Teraz jestes mi tylko obojetny. Walisz takie elaboraty pelne offtopow, ze glowa mala. A teraz linch me, linch me !!! A ja juz Ci nie odpisze i napawaj sie kolejnym zwyciestwem i walnij kolejny offtop.
P.S. A siedzisz tam za swoim szklanym ekranem czy moze znasz osobiscie MK? Bo ja poznalem i ojca i syna i mam prawo miec swoje zdanie

moto_angel napisał(a):Żeby nie odchodzić od tematu to napiszę po raz ostatni o Juniorze do czasu podjęcia jakiejś decyzji o czym ogólnie wiadomo mam nadzieje dot. zmiany auta, a mianowicie jest to kierowca która w Polsce nic nie osiągnął, zdecydowanie nie jest najlepszy wśród naszych, owszem wyjeździł w JWRC tytuły i super jednak jego ego go przerosło kilka razy. Jest to typ kierowcy dla mnie który przesiada się jak tylko pojawia się możliwość na szybsze auto bez regularnych sukcesów i wykorzystania możliwości tego czym jeździł. Jego/całego teamu PR mnie mocno śmieszy i drażni ale należy pamiętać że np. Kuchar ciągle narzeka szukając wymówek, Hołek stawia sobie wysokie cele choć przynajmniej sam potrafi potem skulić ogon za co go ostatnio bardzo szanuję a Nasz Wielki Mistrz Janusz zawsze był skromny, miał czas dla każdego i tak mógłbym dalej porównywać ale to nie miejsce do tego. Wynika z tego że "ten typ tak ma" i tyle. Trzeba się z tym pogodzić i śledzić wyniki jako kibice a nie zachowywać się jak kibole. Oby Seniorowi nadal starczyło pieniędzy i układów na realizowanie pasji syna bo talentu na mistrza świata to on zdecydowanie nie ma. Choć wielu jest takich to na ogół nie kreują siebie i mierzą lepiej cele z możliwościami. KONIEC ;)

Zgadzam sie i rowniez zakanczam :mrgreen:
Ostatnio edytowano wtorek, 12 mar 2013, 15:25 przez wiechu100, łącznie edytowano 11 razy
wiechu100
N3

Postprzez Zajcev » wtorek, 12 mar 2013, 14:30

Ja nie rozumiem obecnych ataków na [b]żółtodzioba[/b jeden z nielicznych rozsądnych głosów w tym temacie ..
Może trochę ostro się wypowiada, ale jak widać inaczej się nie da..
Zajcev
N4

Postprzez speedyzxz » wtorek, 12 mar 2013, 15:12

Przydałby się mod na białym rumaku i pejczem w dłoni żeby tu trochę uspokoić towarzystwo.

Panowie, wiem że zima, mróz ale coś Was za ostro kalesony spinają :D

Michał cieniuje i tyle, w tym aucie to już na pewno to się nie zmieni i nie ma co powtarzać jak mantre tych samych frazesów. Jest kiepsko, robi wokół siebie szum, nam kibicom to nie leży, widocznie na część "szaraków" to działa i Lotos SA zadowolony. Będzie Kubica co dobitnie pokaże miejsce Juniora wtedy może Lotos sie zwinie po sezonie do teatru RSMP
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez wiechu100 » wtorek, 12 mar 2013, 15:28

speedyzxz napisał(a):Będzie Kubica co dobitnie pokaże miejsce Juniora wtedy może Lotos sie zwinie po sezonie do teatru RSMP

Osobiscie nie chcial bym zeby Lotos sie zwinal tylko do RSMP, wolalbym zeby lepiej lokowali swoje pieniadze a przy okazji nam Polakom przynosili chlube.
wiechu100
N3

Postprzez speedyzxz » wtorek, 12 mar 2013, 15:54

wiechu100 napisał(a):
speedyzxz napisał(a):Będzie Kubica co dobitnie pokaże miejsce Juniora wtedy może Lotos sie zwinie po sezonie do teatru RSMP

Osobiscie nie chcial bym zeby Lotos sie zwinal tylko do RSMP, wolalbym zeby lepiej lokowali swoje pieniadze a przy okazji nam Polakom przynosili chlube.

Jak się zaopiekują dobrze RSMP to może już kilku latach w ERC będziemy rozdawać karty, a do WRC jest dalsza droga
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez woocasch » wtorek, 12 mar 2013, 17:32

moto_angel napisał(a):Żeby nie odchodzić od tematu to napiszę po raz ostatni o Juniorze do czasu podjęcia jakiejś decyzji o czym ogólnie wiadomo mam nadzieje dot. zmiany auta, a mianowicie jest to kierowca która w Polsce nic nie osiągnął, zdecydowanie nie jest najlepszy wśród naszych, owszem wyjeździł w JWRC tytuły i super jednak jego ego go przerosło kilka razy.

Pisałem już o tym ja i nie tylko ja: Michał nie wyjeździł w MŚ żadnego tytułu :!: To że był w 2009 drugi w klasyfikacji JWRC, a w 2011 trzeci w PWRC nie znaczy, że był wicemistrzem i drugim wicemistrzem. Takie tytuły są w RSMP a nie w WRC. No chyba, że pokażecie mi foto z corocznego wręczania pucharów FIA i okaże się, że Michał dostał odpowiednie puchary. Chyba Krzysztof Hołowczyc był ostatnim kierowcą rajdowym, któremu wręczyli nagrodę na takiej gali.
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Gąsior » wtorek, 12 mar 2013, 19:30

Jak to się mawia:

Admin, wątek do zamknięcia.

Niedługo na Onecie będą narzekać, że osiągnęli już poziom autoklubu.
Gąsior
N3

Postprzez wiechu100 » wtorek, 12 mar 2013, 19:42

Gąsior napisał(a):Jak to się mawia:

Taa, a potem znowu wszyscy beda wylewac swoje zale dotyczace MK w kazdym innym watku. Poprostu niektorzy moga omijac szerokim lukiem ten temat, jak i Ty. Ja tez chyba zaczne bo znajdzie sie taki żółtodziób lapiacy za kazde slowo, nie zauwazywszy, ze bronie MK (kazdy moze byc gorszy od innych, nie kazdy musi byc najlepszy ale trzeba to przyjac na klate a nie zawsze zwalac na cos). Wystarczy mi, ze w kazdej placowce panstwowej lapia jak moga
wiechu100
N3

Postprzez żółtodziób » wtorek, 12 mar 2013, 20:58

moto_angel napisał(a):
Witcher1990 napisał(a):APEL Użytkownicy tego forum, przestańmy wdawać się w dyskusję z użytkownikiem "Żółtodziób" !!!
Przykre, że nie rozumiesz co on stara Ci się wytłumaczyć. Nawet nie wiem czy czytałeś jego posty...

Wytłumacz mi zatem co stara się mi wyjaśnić? Czy chodzi o negatywną ocenę większości ludzi? Dlaczego muszę się zgadzać z kimś kto ma inne zdanie jeżeli mam inną opinię?

Nigdzie nie bronię prawa do wyrażania swoich opinii. Oburzam się na nieuzasadnione bądź uzasadnione w kompletnie dziecinny sposób ataki na zawodników. Niezależnie od tego jacy dobrzy są lub co sobie na ich temat myślę. jeśli tego nie zauważyłeś no to widocznie jeszcze za mało szczegółowo wyjaśniłem swoje stanowisko.

moto_angel napisał(a):
Sylwek_GSi napisał(a):APEL Użytkownicy tego forum, przestańmy wdawać się w dyskusję z użytkownikiem "Żółtodziób" !!!

Nie wydaje mi się żeby kogokolwiek tutaj obrażał.

Proszę bardzo oto przykłady:

"Dobrze ci radzę chłopcze skończ z tego typu wycieczkami ad personam bo ja jestem w tego typu jazdach też bardzo dobry, prawdopodobnie znacznie lepszy od ciebie. Aha, a dzieci nie mam i nie planuję mieć, nie zastanawiałem się co będę im opowiadał jak już się pojawią ale na pewno będzie u nich tępił takie cwaniakowanie jak wy tutaj uprawiacie i wpajał podstawowy szacunek dla każdego komu się chce robić cokolwiek, niezależnie od tego ile razy zbłądzi przechwalając się i jak słabo będzie mu to wychodziło."

Dla sprostowania nie jestem studentem jak "żółtodziób" tylko osobą blisko dwa razy starszą więc tego typu porównanie to zdecydowanie obraza.
Jeżeli cwaniakowaniem jest wyrażanie własnego zdanie to gdzie wolność słowa o którą tak jeszcze nie dawno ludzie walczyli odnośnie ACTA?

Łojejka, obraził się starszy pan. Jeszcze przed chwilą nie podobały mu się offtopy, a teraz powołuje się na ACTA. Przypomnij sobie swój post po którym napisałem te słowa, miło było gdybyś go wkleił. W połowie skłądał się z wycieczek osobistych pod moim adresem i po czymś takim szczerze wątpię że masz tyle lat ile deklarujesz.

moto_angel napisał(a):Wulgaryzmy których się dopuszcza zresztą wielokrotnie, przywoływanie wartości religijnych co też kilkukrotnie czy może w końcu próba zresztą nie pierwszy raz w sposób oczywisty narzucenia swojej woli.
Generalnie blisko każda jest wypowiedź a zwłaszcza dłuższa ma obrazę do jakiegoś użytkownika co jest po prostu przykre...

Piszę o życiu i zakładam że piszę do ludzi dorosłych, co być może jest błędem, bo emocjonalnie to być moze nie wszyscy tacy są. Religia i polityka to część życia, nikomu niczego nie narzucam, oceniam suche fakty. To, że zarówno w polityce jak i Kościele jest pełno zgnilizny moralnej to fakt, od którego nie zamierzam uciekać w imię poprawności politycznej. A wulgaryzmy - To co tutaj się dzieje zasługuje na znacznie więcej niż te kilka kurwe którymi przyozdobiłem swoją wypowiedź, ale dla ciebie to oczywiscie nic niestosownego. Można sobie wylać na zawodnika wiadro pomyj, byle w białych rękawiczkach i parlamentarnym językiem. Gratuluję samopoczucia.

wiechu100 napisał(a):żółtodziób napisał(a):No to od razu mów, że się Tobie nie chce, a nie że się nie znasz.Czy Ty skonczysz kiedys? Mowie, ze sie nie znam to sie nie znam! Kube Wojewodzkiego ogladalem! Ciagniesz te offtopy jak nikt, na temat MK praktycznie nic nie piszesz a moderator nawet Ci ostrzezenia nie da...

Myślę, że program w/w pana to słabe źródło merytorycznej wiedzy, trzeba było w ogóle odpuścić sobie ten przykład to by nie było offtopa ani tego co nazywasz jałowością. Co do ostrzeżenia od admina - mnie dziwi,że nie dał ostrzeżń za bezpardonową jazdę po zawodniku, która w sumie też bardzo średnio jest na temat.

wiechu100 napisał(a):Chlopie! Nie zaczalem zadnego offtopa pilkarskiego, powiedzialem tylko ze MK nie musi byc najlepszy zeby nam cos udowodnic, bo w kazdej dyscyplinie sportu sa Ci lepsi i Ci gorsi i nikt nie ma za zle tym gorszym, ze sa gorsi. Offtopa pilkarskiego to Ty zaczales piszac o G. Lato, Pzpn itd. ! Niestety uzylem pilki jako przykladu innego sportu ale pewnie gdybym uzyl skoku w dal, czy o tyczce tez bys mi zaraz napisal elaborat na temat robienia loda przez tych ze sportowcow, zarabiania na boku a nie wspominajac juz o morderstwie wlasnej dziewczyny w walentynki przez pewnego biegacza. Popatrz, to jest dopiero cynizm i szorstkosc! Tyle bylo o pilce ale Ty zrobiles z tego nowy watek!!! Wiesz co, szanowalem Cie i byles mi oojetny. Teraz jestes mi tylko obojetny. Walisz takie elaboraty pelne offtopow, ze glowa mala. A teraz linch me, linch me !!! A ja juz Ci nie odpisze i napawaj sie kolejnym zwyciestwem i walnij kolejny offtop.

Pochlastam się bo wiechu przestał mnie szanować, no dosłownie świat mi się zawalił. Wyjaśnijmy sobie jedną rzecz - mnie na niczyim szacunku nie zależy, gdyby tak było to nie zaangażowałbym się w obronę zawodnika, który nigdy moim idolem nie był i nie bedzie i o którym od początku było wiadomo,ze najbardziej modnie jest pojechać jak po dziku. Spodziewałem się dokładnie takich reakcji, przy okazji wylazło w kim drzemią jakie pokłady zawiści i do czego ludzie są zdolni broniąc swojego samozwańczego prawa do lżenia. Zdanie takich ludzi na mój temat mówiąc delikatnie zwisa mi i powiewa no i sam chcąc nie chcąc wpisałeś się do tego grona.

Wracając do tego co tutaj piszesz - nic takiego nie napuisałeś jak teraz twierdzisz powołując się na przykład Borussi. Pisałeś, że w Borussi nikt nie deklarował walki o mistrzostwo, zresztą podobny był wydżwięk poprzednich postów tylko później usiłowałeś tłumaczyć, że to był skrót myślowy i że chodziło ci o całokształt. Dlatego właśnie odpisałem,że sam brak deklaracji jeszcze nie czyni tych kolesi bardziej godnymi szacunku niż Kościuszki. Wytknąłem poważną dziurę w rozumowaniu i stąd ten offtop, ale najwyraźniej nie załapałeś w czym rzecz. Albo załapałeś, tylko nie chcąc przyznać się do błędu zaczęłeś odwracać kota ogonem i nagle zaczęły ci przeszkadzać mojej offtopy. Twoje zachowanie jest dla mnie bardzo czytelne niestety.

Zajcev napisał(a):Ja nie rozumiem obecnych ataków na [b]żółtodzioba[/b jeden z nielicznych rozsądnych głosów w tym temacie ..Może trochę ostro się wypowiada, ale jak widać inaczej się nie da..

A ja powiem przewrotnie - doskonale to rozumiem. Popsułem świetną zabawę, podczas której nikt z ubawionych po pachy nie zauważył, że temat stracił nawet pozory merytorycznej dyskusji a stał się pezprecedensową jazdą po zawodniku. Ale ubaw był przedni, ja nie wątpię, że wszystkie te kpiny które tutaj były pisane to są uważane przez ich autorów za przejaw poczucia humoru, lekkości pióra i ogóleni bycia cool i trendy. Wsadziłem kij w mrowisko, dlatego teraz cała wściekłość skierowana została na mnie. Tak jak napisałem koledze powyżej - spodziewałem się, że parę osób dostanie furii.

Dlaczego zatem nie dsiedziałem cicho tylko świadomie naraziłem się na ataki całego towarzystwa? Z kilku powodów. Po pierwsze mam kompletynie gdzieś co oni sobier na mój temat myśla i kompletnie nie zależy mi na posiadaniu przyjaciół wśród ludzi myślących w taki sposób. Nie mam za to gdzieś tego, że czytając ten wątek czuję identyczne zażenowanie jak czytając onetowe komentarze jaki to Kubica jest beznadziejny i że najlepiej niech konczy karierę, bo nic tylko dzwoni. Pewnie, że poziomem sportowym Kubica to jest inna galaktyka niż Kościuszko, ale sam atak ma podobny poziom merytoryczny. Sęk w tym,że na każdego zawsze znajdzie się jakiś hak (stąd własnie te wszystkie offtopy, ale widać oni nie zajarzyli ukrytego w tym sensu, bądz zajarzyć nie chcieli) i ze wszystkiego można zrobić powód do zgnojenia, a "hak" jaki sobie znaleźli na Kościuszkę wcale nie jest wiele grubszy niz ten który jeden taki malarz z wąsem znalazł na Żydów. Mam za to nadzieję, że w przyszłości ośmieli to do działania inne osoby myślące w podobny do mnie sposób i takie wątki jak ten będą w przyszłosci tłamszone w zarodku. Jestem przekonany,że wiekszość ludzi tak własnie mysli, ale nie chcą dolewać oliwy do ognia i dlatego siedzą cicho i nic nie mówią. Problem tylko w tym, że to wszystko już za daleko zaszło i jak ktoś nie walnie pięścią w stół to samo się nie skończy.
żółtodziób
A8

Postprzez żółtodziób » wtorek, 12 mar 2013, 21:06

wiechu100 napisał(a):

Taa, a potem znowu wszyscy beda wylewac swoje zale dotyczace MK w kazdym innym watku. Poprostu niektorzy moga omijac szerokim lukiem ten temat, jak i Ty. Ja tez chyba zaczne bo znajdzie sie taki żółtodziób lapiacy za kazde slowo, nie zauwazywszy, ze bronie MK (kazdy moze byc gorszy od innych, nie kazdy musi byc najlepszy ale trzeba to przyjac na klate a nie zawsze zwalac na cos). Wystarczy mi, ze w kazdej placowce panstwowej lapia jak moga

Hmmmm... zupełnie nie taki wydźwięk mają Twoje posty. Ja tam widzę przede wszystkim obronę prawa do atakowania MK motywowaną tym, że ma przerosnięte ego i grubo się przechwala. Jesli źle widzę to szczerze przepraszam, proponuję jednak jeszcze raz przeczytać swoje posty - interpretacja ich, że jest to jest przede wszystkim obrona MK jest naprawdę trudna do rozszyfrowania.
żółtodziób
A8

Postprzez wiechu100 » wtorek, 12 mar 2013, 22:33

żółtodziób napisał(a):
wiechu100 napisał(a):

Hmmmm... zupełnie nie taki wydźwięk mają Twoje posty. Ja tam widzę przede wszystkim obronę prawa do atakowania MK motywowaną tym, że ma przerosnięte ego i grubo się przechwala. Jesli źle widzę to szczerze przepraszam, proponuję jednak jeszcze raz przeczytać swoje posty - interpretacja ich, że jest to jest przede wszystkim obrona MK jest naprawdę trudna do rozszyfrowania.

Nie bronie nikogo kto jedzie po MK, nie widze tez zeby ktos dawal albo odbieral takie prawo. Kazdy ma jednak prawo wyrazic swoja opinie. Moja jest taka, ze jest przecietnym kierowca a to gdzie jest zawdziecza tylko i wylacznie tacie i ukladom. Przy takiej sytuacji mogl by chociaz siedziec cicho na dupie, cieszyc sie tym co robi i robic to najlepiej jak potrafi bo kocha rajdy. A nie nosic sie dlatego, ze jest gdzie jest, przy okazji roiac z przecietnego Polaka debila, ale to juz takie Polskie jak gdzies kiedys wspominales. Przyklad idzie z gory
P.S. Do Szwecji ocenialem go wedlug jego kryteriow, bycie mistrzem swiata zobowiazuje :wink: W trakcie Szwecji przestalem nawet do Prokopa, bo jak sie tu na forum okazuje, nie ma co porownywac Mini do Forda :wink:
wiechu100
N3

Postprzez żółtodziób » środa, 13 mar 2013, 01:49

@wiechu100

Powiem tak - moja opinia na temat MK jest podobna do Twojej. Nie zwykłem polemizować z faktami. Problem jest taki, że usilne wałkowanie tych samych zarzutów, w na-siłę-żartobliwy sposób przestaje cokolwiek wnosić do tematu, a samo w sobie staje się o wiele bardziej niestrawne niż wszystkie przechwałki MK razem wzięte. Na chwilę obecną chłopak robi dokładnie to co piszesz, siedzi cicho a wypowiada się tylko wetdy kiedy oczekuje tego od niego sponsor (są podpisane umowy z TVP, więc chce czy nie chce to już musi robić za misia z Krupówek i nie zauważyłem przy tym jakiegoś nadęcia. Gada maksymalnie na okrągło jak się da no i to jest w sumie najrozsądniejsze co można robić w jego sytuacji) , dlatego właśnie wkurzyły mnie te wszystkie docinki i oczekiwania że powinien wyjść i powiedzieć, ze jest cienkim bolkiem. Nie wiem czy chłopak zrozumiał, że przegiął czy nie zrozumiał, szczerze mówiąc mało mnie to obchodzi, ale przynajmniej do czasu, aż wyjedzie z jakimś kolejnym takim tekstem należy mu dać spokój i nie wracać do tego co było w zeszłym roku, bo ani to smaczne ani zabawne, ani merytoryczne. Ja nigdy nie broniłem go przed zasłużoną krytyką i nie zamierzam tego robić w przyszłosci. Ale zasłużona i konstruktywna krytyka to jednak zupełnie co innego niż wyszukiwanie najbardziej banalnych powodów do wyszydzania kogoś, stronnicza interpretacja faktów, łączenie faktów bieżących z wypowiedziami z zeszłego roku. I to w zasadzie tyle.
żółtodziób
A8

Postprzez mwieczor » środa, 13 mar 2013, 22:41

Forum czytam już od jakiegoś czasu, ale to mój pierwszy post, więc dzień dobry wszystkim. Naprawdę forum jest świetnym i aktualnym źródłem informacji z każdego rajdu.
Post tu, bo czytam i mam wrażenie, że grupa jadąca po Michale pewnych rzeczy nie zauważa.
Kwestia - "powinien oddać miejsce komuś innemu" - bardzo jestem ciekaw ilu z Was na jego miejscu oddałoby miejsce komuś innemu.
Kwestia wyboru samochodu/stajni itp. - czemu zakładacie, że nie było tak, że Lotos zebrał informacje z rynku i ich analitycy/księgowi wyliczyli, że można mieć sezon w WRC za kwotę X - dodatkowo pamiętajmy, że Lotos jest państwowy, więc taka analiza jest bardzo prawdopodobna, a wydanie dużo więcej mogłoby być ryzykowne - przyjdzie kontroler i powie, że można było mieć to za X, to czemu wydano 2 X ?
Więc mogło być tak, że oferta brzmiała "wiesz Michał, w tym roku chcemy jechać sezon w WRC, mamy na to budżet X - będzie za to MINI na pełny sezon, mamy to już sprawdzone - wchodzisz w to ? Daj nam znać do jutra, bo jakby co to mamy wstępne zainteresowanie od panów A, B i C - no ale wiesz, z Tobą jeździmy już jakiś czas, więc najpierw proponujemy Tobie. Oczywiście jak nie chcesz, nie ma problemu, A lub B lub C tym MINI pojedzie" - ilu z Was by w takiej sytuacji zaczęło stawiać warunki ?
Co do wypowiedzi medialnych - też trzeba na to nałożyć filtr korporacyjny. Znacie jakąś firmę, która reklamuje się inaczej niż "jesteśmy naj..." ? Taki świat.
Naprawdę wstrzymałbym się z jechaniem po Michale - nie wiemy ile to MINI odstaje od Fiesty czy Citroena, porównania z zeszłego roku raczej nie są adekwatne, Citroena i Fiestę miał kto rozwijać. MINI nie było topowe w zeszłym roku, więcej niż prawdopodobne jest, że zostało na zeszłorocznym poziomie, a reszta odjechała, więc spekulacje, czy auto odstaje 1,2 czy 3 sek/km są totalnie z sufitu.
Medialność rajdów siadła mocno - w latach 90-tych było głośno wszędzie, teraz mamy jakiś początek - więc myślę, że rozsądniej by było wspierać to co jest, a nie domagać się od razu mistrzostwa. Pokażmy Lotosowi - a także innym potencjalnym sponsorom, że to ma sens, że są kibice, że warto w to zainwestować - uważam, że warto wznieść się ponad personalną niechęć do Michała i zobaczyć w tej sytuacji szansę na przyszłość polskich rajdów. Jeśli zgnoicie Michała - każdy potencjalny sponsor pięć razy się zastanowi, czy wejść w sport, w którym jest takie środowisko.
Poza wszystkim - ciekaw jestem ilu z Was zna go osobiście, że tak łatwo ocenia ?
mwieczor
N2

Postprzez Witcher1990 » środa, 13 mar 2013, 23:22

Hmm tak się teraz zastanawiam nad wyborem tego samochodu i chyba nie chodziło tylko o kasę. Przecież swift s1600 tani nie był a Michał równie dobrze mógł się wozić Fiestą zamiast w juniorach. Następnie było s2000 i po tym dzwonie w Jordanii (rzekomo awaria hamulców) zmienił rajdówkę na Fabię, a więc kasy musiał mieć dużo. Wiadomo, że wtedy jechał połowę rund mniej niż obecnie ale to nie są tanie zabawki. Lancer r4 to chyba bardziej wynik tej współpracy z Ralliart i słaba frekwencja w SWRC.
Czyżby na prawdę dostali tak świetną ofertę na samochody, że wybrali Mini czy jest w tym coś jeszcze?
Witcher1990
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata