Rajd Sardynii

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Sardynii

Postprzez adamlen » piątek, 12 cze 2015, 15:59

Nie śledziłem z braku czasu cały dzień rajdu, a tu taka niespodzianka na czele. Hyundaie dobrze się tu czują, może brakuje im szybkości, ale w tych ciężkich trasach dają radę. Chociaż nie sądzę, żeby wytrzymał tak do końca na 1 miejscu, to i tak jest trochę ciekawiej.

Kubica - można by powiedzieć, że zawsze coś się musi wydarzyć, chociaż te błędy coraz mniejsze i delikatniejsze to i tak kończą się rally2.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez kostek45 » piątek, 12 cze 2015, 16:48

OS 7 - Sinis - Mont' E Prama
Długość OS: 21.10 km
Śred. prędkość 162.07

:shock:

Tam były jakieś zakręty? :D
kostek45
A5

Postprzez Mariusz » piątek, 12 cze 2015, 17:09

Też mnie zaskoczyło, ale okazuje się, że długość odcinka nie jest prawidłowa (patrzyłem na rally-base.com i tam jest zła) i odcinek ma 14,08 km. Średnia więc wychodzi 108km/h.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez jarauto » piątek, 12 cze 2015, 17:48

fieścina już prawie gotowa na jutro :) https://pbs.twimg.com/media/CHT4Rj3UcAE-XVs.jpg:large
pod m-sportowym namiotem mieszana ekipa :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Unusual_sarcasm_notice.jpg
jarauto
N2

Postprzez jacko » piątek, 12 cze 2015, 17:56

Anbarra napisał(a):(...)bo praktycznie zawsze jest to ze on chce pojechac tak precyzyjnie jak sie da i braknie paru centymetrow

20 lat przyzwyczajeń do precyzji na torze tak po prostu nie wytniesz.. z drugiej strony jego ostatnie "przygody" są wrecz lajtowe w porównaniu z takimi "grubymi" jak chociażby Meeke chwile wczesniej, no ale jednak wynik ten sam..
https://www.facebook.com/30494371637063 ... 451006098/
jacko
A5

Postprzez speedyzxz » piątek, 12 cze 2015, 20:14

adamlen napisał(a):Chociaż nie sądzę, żeby wytrzymał tak do końca na 1 miejscu, to i tak jest trochę ciekawiej.
No jak jutro pojadą kierowcy z Rally2 to już Ogier zyska, ale poza tym, to mało traci Seb. Myślę że Hayden się nie podpali i gdzieś miejsce z czołówki dowiezie. A trzeba że facet skrupulatnie idzie do przodu po swoje. Mam nadzieje że to nie jednorazowy przebłysk. :D
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez jacko » piątek, 12 cze 2015, 22:08

z fb najbardziej znienawidzonego tutaj dziennikarza:
"...potem ktoś z ludzi zabezpieczających trasę powiedział mi, że tę belę zerwała inna załoga, chyba dwa samochody przede mną, a oni nie byli jej już w stanie wtoczyć z powrotem. Gdybyśmy byli na trasie wcześniej, to my pojechalibyśmy dalej, a ktoś za nami uderzyłby w murek. Jak widać, trzeba też mieć trochę szczęścia..." - mówi Robert po przygodzie na 3 oesie. Więcej wkrótce w necie.

pytanie kto potrącił ta bele słomy ? z blogu sokoła:
Kolejność startowa załóg WRC na piątek (start co 2 minuty): 1. Ogier; 2. Mikkelsen; 3. Ostberg; 4. Meeke; 5. Latvala; 6. Evans; 7. Sordo; 8. Neuville; 9. Prokop; 10. Tänak; 11. Paddon; 12. Al-Qassimi; 13. Kubica; 14. Bertelli.

na onboardach na wrc+ bela stoi przy prokopie, tanaku, przy paddonie juz jest przestawiona, chociaz wcale nie wyglada to jakby tanak w nia uderzyl.. w kazdym razie na onboardzie RK jest w tym samym miejscu co u Paddona
jacko
A5

Postprzez maciotacio » piątek, 12 cze 2015, 22:11

Ha, ciekawe czy ktokolwiek typował takiego lidera po dzisiejszym dniu!
Jestem pod ogromnym wrażeniem jazdy Haydena, zwłaszcza podczas drugich przejazdów gdzie warunki były można powiedzieć wyrównane. Gdyby nie kapeć na ostatnim odcinku, to byłaby jeszcze większa przewaga nad Ogierem.

Jak do tej pory jestem zawiedziony postawą Meeka, Kubicy, Neuvila i co by nie mówić Latvali. Spodziewałem się sporej przewagi Jariego, a tym czasem spadł już za Ogiera.

Jutro spodziewam się zmiany lidera, na wiadomo kogo.
maciotacio
N2

Postprzez DonCorrado » piątek, 12 cze 2015, 22:21

DonCorrado
A6

Postprzez TITISE » piątek, 12 cze 2015, 22:42

Kibicuję Robertowi z całych sił ale te wszystkie przygody są już frustrujące, powinien pomyśleć o zmianie pilota bo M.Baran jaki był taki był ale z nim skuteczność miał zdecydowanie lepszą ;)
TITISE
N3

Postprzez MSG Racing » sobota, 13 cze 2015, 08:49

https://www.youtube.com/watch?t=21&v=uIlHurTZyHc
Tutaj ciut lepiej widać. Może gdyby nie najechał na skarpę po prawej przed mostkiem to by mu tył nie ujechał i nie uderzył w mostek. W podobny sposób kiedy mi rajdowka tyłem uciekła.
Nie wiem czy zmiana pilota może pomoc. Na pewno doświadczenie jest kluczowym elementem.
Szkoda JML i tego kapcia. Ogier to prawie jak Loeb mimo ze jedzie pierwszy i czyści drogę to mu to mało przeszkadza. Szkoda ze tylko on jeden teraz tak potrafi.
Mikkelsenowi tez VW się popsuło tzn układ paliowy ale czy od bum?
Paddona to się nie spodziewałem w pierwszej 3. W 5 już prędzej. Pozycja widać robi swoje ale wykorzystać trzeba tez umieć. I taka postawę się nagradza :)
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 13 cze 2015, 10:34

No to sie podzialo. Latvala jakis problem, Neuville to samo. Paddon szybszy od Ogiera :)
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Shaitan » sobota, 13 cze 2015, 10:38

Ależ rajd jedzie Paddon, już ostatnio pojechał świetnie. Zdecydowanie trzymam mocno kciuki, żeby dojechał takim tempem do mety :). Niestety jedzie raczej po II miejsce, no chyba że Sebastien coś wywinie. Dogonienie go przez Francuza jest nieuniknione. Jeśli nie dzisiaj na II pętli, to na pewno jutro kiedy pojadą obok siebie. Niemniej fantastyczna jazda. Bez wątpienia jeden z występów roku póki co.
Shaitan
N3

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 13 cze 2015, 10:46

Bardzo zaskakujaca postawa prawde mowiac, oby tylko byl to wschod nowej gwiazdy, a nie jedno przeblysniecie :wink: po cichu licze na to, ze jednak dowiezie pierwsze miejsce, ale fakt jest faktem - z Ogierem nie wygra, jezeli ten nie bedzie mial klopotow. Tak czy inaczej, na razie ogromne chapeau bas dla niego, bo jedzie szybko, ale rowniez nie popelnia wiekszych bledow. Oby tak utrzymal do konca.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez kucyk430ps » sobota, 13 cze 2015, 11:07

Prokop chyba zakończył dzień 2 :

https://www.facebook.com/MartinProkopOf ... 5529353838

Sordo również.
kucyk430ps
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata