Moderator: SebaSTI
djescape napisał(a):Moim zdaniem takie zrównanie stawki dowodzi tego, że VW doszedł do takiego momentu w rozwoju samochodu że lepiej nie będzie a reszta go prawie dogoniła. W zeszłym roku mieliśmy taki sam system ustawiania kolejności i w większości rajdów Ogierowi nie przeszkadzała pozycja startowa, lub tracił bardzo mało. Moim zdaniem więc całe to zamieszanie z pozycjami nagłaśnianego przede wszystkim przez VW wynika z tego, że czują oddech reszty stawki za sobą i chcą w jakiś sposób ubezpieczyć się.
Moim zdaniem ten system powinien pozostać, gdyż chcąc nie chcąc, w tym sporcie akurat nigdy nie będzie tak sprawiedliwie, żeby wszyscy mieli takie same warunki, a takie ustawienie jest jeszcze najbardziej logiczne pod względem rywalizacji: jesteś szybki, udowodnij że potrafisz tak w gorszych warunkach.
DonCorrado napisał(a):Kajto mówi, że jedzie "na maksa", słabo jak na Mistrza ERC, lokalnego matadora objeżdżonego po tych trasach i zwycięzce z przed kilku lat, troche jestem zaskoczony, osobiście liczyłem na więcej, chodzi mi tu głownie o to, że zdobył by rozgłos, pokazał by się z dobrej strony jako mistrz ERC.
posejdon napisał(a):Po pierwszym os powiedział "ukończyłem" i myślę, że takie są wlasnie wytyczne - byc na mecie.
Jersey napisał(a):posejdon napisał(a):Po pierwszym os powiedział "ukończyłem" i myślę, że takie są wlasnie wytyczne - byc na mecie.
Co to za wytyczne „być na mecie” dla Kajto.
viper napisał(a):Jak ktos myśli ze kajetanowicz jedzie na maksa to sie chyba na rajdach nie zna i bynajmniej nie chodzi o szybkość tylko o wytyczne od tych co dają kasę. Kajetanowicz miał ukończyć rajd, a o dobrym miejscu i tak mógł pomarzyć bo jak by ktos nie pamiętał zaraz na początku rajdu zmieniał koło i właściwie to przekreśliło szanse na dobry wynik. Kajetanowicz był u siebie i miał jak najdłużej zostać na "polu walki" ze względu na lotos a nie swoje ambicje choć pewnie osobiście miał wyższe aspiracje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości