Wales Rally GB

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Wales Rally GB

Postprzez Śmiechol » niedziela, 15 lis 2015, 12:47

Na Polsat Sport Extra PS powinien być.
Śmiechol
N2

Postprzez DonCorrado » niedziela, 15 lis 2015, 13:01

DonCorrado
A6

Postprzez TomMaz » niedziela, 15 lis 2015, 13:29

Dani napisał(a):Panowie jak myślcie, jakby doszło do zmiany kierowcy w MSporcie, to kogo wezmą? (zakładając, że nie RK), na rynku nie ma już szybkich kierowców, przecież nie wsadzą odrazu Lappiego, czy Tidemanda odrazu do fabrycznego WRCa bez żadnego doświadczenia. Co prawda tak było z Evansem, ale to Brytyjczyk wiadomo. Hmmm naprawdę robi się ciekawie.

Dziwią mnie pogłoski o tym że to akurat Evans wylatuje bo jednak w przekroju sezonu prezentował się lepiej od Tannaka , dodatkowo z Evansem jest RedBull i czasem jakiś sponsor wpadnie na jeden rajd tak jak teraz Autosport , no i do tego wszystkiego jest Brytyjczykiem. Jakby Evans miał wylecieć to stawiałbym na pełną wymianę składu , tylko kogo Malcolm miałby wziąć. Jak wsadzi do samochodu Tidemanda albo Lappiego to będzie miał tylko gorsze wyniki i więcej dzwonów niż w tym sezonie.

Jak marzy o wygraniu jakiegoś rajdu to dla mnie wyjście jest tylko jedno - Kubica w fabrycznej fieśćie na asflatowych rundach, nikt inny tego nie dokona ;)

W przekroju sezonu kogo by nie posadził i tak nie ma co myśleć o objechaniu pozostałych fabryk, to samo tyczy się klasyfikacji indywidualnej. No chyba że Malcolm idzie w stonę Manora czy Lotusa z Maldonaldo. Nie ważne kto , ważne żeby była z nim pełna duża walizka i to mogłoby tłumaczyć pożegnanie się z obecnymi kierowcami oraz przywitanie w przyszłym bardzo ciekawych nazwisk, niekoniecznie szybkich ;)

Co do Cytryny to stawiam że zmian nie będzie , Ostberg jednak bardzo dobrze punktuje w przekroju sezony, a Meeke mimo błędów jest jedynym kierowcą mogącym walczyć z VW pod względem tempa. Lefebvre pewnie dostanie więcej rajdów w 3 samochodzie. Jeśli zostaną na 2017 to pewnie będą chcieli ściągnąć Neuvilla , choć obecnie Thierry dzwoni prawie jak Kubica , a do tego tempa brak...
TomMaz
N3

Postprzez Thomas » niedziela, 15 lis 2015, 13:59

obecny Thierry, dzwoni znacznie częściej niż Kubica... tak naprawdę Robert w tym sezonie miał 2 poważne wypadki z jego winy: Sardynia i Finlandia.
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez TomMaz » niedziela, 15 lis 2015, 14:12

Thomas napisał(a):obecny Thierry, dzwoni znacznie częściej niż Kubica... tak naprawdę Robert w tym sezonie miał 2 poważne wypadki z jego winy: Sardynia i Finlandia.

Meksyk i Monte Carlo 2 pierwsze przygody (nie mówie o awarii hamulców) , rajd Niemiec co prawda samochód się nie prowadził ale 2 dnia wyleciał ...

Czyste (nie licze kapci) były Szwecja, Portugalia, Polska , Korsyka, Hiszpania (prawie) i teraz GB prawdopodobnie. Jakby nie patrzeć i tak bardzo duży progres względem zeszłego sezonu.
TomMaz
N3

Postprzez Thomas » niedziela, 15 lis 2015, 14:25

Racja, Meksyk ;) ale z tym Monte, przyznasz, że takie dotknięcie bandy nie powinno powodować takich awarii (vide zeszłoroczna przygoda Ogira na pierwszym zakręcie). Dobra, nie ma co rozstrząsać. Trzymajmy kciuki za sensowny angaż :wink:
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez TomMaz » niedziela, 15 lis 2015, 14:40

Chodziło mi raczej o efektownego slajda w pole , a później przychaczenie drzewka przodem. W monte akurat było troche przygód, ale to raczej dlatego że po pierwszym dniu był ogień na maksa :)

Bardzo ładnie pojechany Power Stage przez RK mimo zjechanych opon. Naprawdę byłaby wielka szkoda żeby teraz pożeganł się z WRC.
TomMaz
N3

Postprzez Thomas » niedziela, 15 lis 2015, 14:48

jeeest dodatkowy punkt! brawo dla naszej załogi ;)

"Czy to pożegnanie? Nie wiem. Zdziwiłbym się, gdyby to był mój ostatni rajd WRC, ale można startować różnymi samochodami. Nie byłby to dobry moment, aby kończyć, po tych postępach, jakie zrobiłem, ale tak jak w tym roku jeździć nie będę..."- bądźmy dobrej myśli :wink:
Ostatnio edytowano niedziela, 15 lis 2015, 16:33 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
Thomas
A5

Postprzez uxon » niedziela, 15 lis 2015, 14:52

Dzieki :)
uxon
N1

Postprzez Marcin z Mtl » niedziela, 15 lis 2015, 15:10

Jeśli chodzi o wypowiedzi na mecie Power Stage'a, to Kubica udzielił chyba najdłuższego wywiadu z czółówki, dwa razy odpowiadał na entuzjastyczne: "Ale my cię tu chcemy!" To miłe i dobitnie o czymś świadczy.
Rajdy na surowo - wpadnij, obejrzyj, powspominaj :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhhfJHl8yZJdyxOSkcyCBqytamF3PJ2Eg
Marcin z Mtl
N3

Postprzez akosinho » niedziela, 15 lis 2015, 15:16

Marcin z Mtl napisał(a):Jeśli chodzi o wypowiedzi na mecie Power Stage'a, to Kubica udzielił chyba najdłuższego wywiadu z czółówki, dwa razy odpowiadał na entuzjastyczne: "Ale my cię tu chcemy!" To miłe i dobitnie o czymś świadczy.

Fakt, ale istotne jest to co podkreślił sam RK: "każdy mówi, że mnie tu chce, ale jak na razie nie ludzie podejmujący decyzje". Pozostaje poczekać, na pewno WRC bez RK dużo straci. Lefebvre jakoś mnie nie przekonuje, solidnie jak na debiut, ale bez błysku. Niemal na każdym odcinku Robson notował zdecydowanie lepsze czasy o ile nie zmagał się z samochodem, i potwierdził to na PS. Na miejscu cytryn nie zastanawiałbym się nad wyborem szofera, ale pewnie nie jestem obiektywny ;)
akosinho

Postprzez adamlen » niedziela, 15 lis 2015, 15:16

Kolejny raz świetne tempo Kubicy i brak kropki nad i. Punkcik za power stage na pocieszenie. Najbardziej boli to, że faktycznie w tym sezonie był ogromny postęp w trzymaniu tempa, dużo mniej przygód a i tak wynik końcowy jest taki sam głównie z przyczyn technicznych i logistycznych.

Kubica mówi, że nie wie co będzie robił, ale na facebooku 20 minut po ostatnim odcinku Maciej Szczepaniak napisał:
"To były ekscytujące dwa lata :) "

Jeśli chodzi o ocenę załóg Citroena - Meeke tutaj świetnie, czysta jazda i szybko - mimo to na mecie brzmiał, jakby nie był wcale pewny miejsca na kolejny sezon. Ostberg również zgaszony. Jakiś czas temu stawiał bym, że Ostberg zostanie teraz myślę, że Meeke bardziej na to zasłużył.

M-Sport - Tanak jechał dobrze, ale wypadł. Evans jechał średnio i dojechał. Trudny wybór.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez DonCorrado » niedziela, 15 lis 2015, 15:23

Na tą chwile wg. mnie Citroen nie zmieni składu, kogo niby mają wziąć kto by im zapewnił lepsze wyniki? No nie ma za bardzo kogoś takiego, predzej do trzeciego auta Lafvebre i tak zostanie, choć chciał bym tam tez Roberta ale bez hajsu bedzie słabo, może się ktoś podczepi zamiast Lotos. M-Sport to taka druga liga, w ostateczności moze lepiej tam jezdzic niz nie jezdziec ale za darmo chyba takiej mozliwosci nie ma.
DonCorrado
A6

Postprzez adamlen » niedziela, 15 lis 2015, 15:55

Może i nie ma na kogo zmienić, ale szef Citroena wypowiadał się, że jeśli zostaną na 2017 z zespołem fabrycznym to zmiana przynajmniej jednego kierowcy nastąpi.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Thomas » niedziela, 15 lis 2015, 20:17

jedna, pozytywna wiadomość, mam nadzieję, że nieostatnia:

https://www.facebook.com/EmocjeDoPelna

zobaczcie w komentarzach ;)
Thomas
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata