Hubertos napisał(a):Podsumowując, to organizatorzy położyli sprawę, karty były po ich stronie. Mieli 3-4 edycje, by ten rajd po prostu sprawnie przeprowadzić. Trzymali się rozwiązań, które jak widać się nie sprawdziły, efekt tego jest taki, że pożegnaliśmy się z WRC.
Dokładnie tak jak piszesz Hubert - przez cztery lata nie byli w stanie wypracować sobie standardów organizacji tego rajdu, a kibice dostosowali się to tego co zostało im zaproponowane.
2014 rajd zorganizowany bardzo poprawnie pomimo odwołania części Litewskiego dnia
2015 rajd zorganizowany tak że dostali żółtą kartkę - odwołane Mazury, BGrupowa hopa Rosochackie
2016 moim zdaniem najlepiej zorganizowane edycja rajdu
2017 kolejna żółta kartka i wylot z kalendarza
żółtodziób napisał(a):Wszystkim którym wydaje się, że jest inaczej lub też szukają wymówek, ze to nie ci którzy włazili na dziko robili gnój podaję przykład Meksyku. Tam przecież zostawały zastawiane pułapki na kierowców. I co? I jajco. Jak był Meksyk w kalendarzu tak jest nadal.
Jeszcze jak byś mógł wszystkim przypomnieć kiedy to było ?? i czy obecnie są takie sytuacje
ToKu napisał(a):U mnie, o czym już pisałem zasadniczą część rajdowego gnoju robili okarnetowani kibice z zagranicy. Czy mogę się zapytać z czego wnioskujesz, że źle się zachowywali kibice bez karnetów?
Ja też poproszę o odpowiedź na to pytanie.
żółtodziób ja bym poprosił żebyś jeszcze podparł swoje twierdzenie jakimiś danymi, statystykami, czymś z czego wynika twoja teoria - bo od kiedy pamiętam Ty i
Gąsior piszecie takie teksty że całe zło i nieszczęście jakie jest na tym rajdzie jest przez tych co nie płacą.
A może to nie przez tych co nie zapłacili tylko przez tych co kupili VIPa ten chlew?? oni przecież nie mieli praktycznie żadnych ograniczeń co do poruszania się po odcinkach i mogli wjeżdżać pod samą tajśmę w miejsca gdzie plebs nie miał dostępu - w tych miejscach nie było żadnych PW więc mogli stać gdzie im się żywnie podobało - masz pewność że oni stali prawidłowo ??
Twierdzisz że przez tą ilość kibiców co nie kupili karnety wszystko się posypało a ja twierdzę że ilość VIPów to zrekompensowało bo na co drugim/trzecim aucie (szczególnie z zagranicy) były takie naklejki.
Turcy nas przebili o 2 miliony ?? to frajerzy przepłacili przynajmniej o milion. 2 miliony to jest aż taki kąsek żeby zamienić stabilną i pewną również finansowo Polskę (Promotor od razu po rajdzie zaproponował umowę na kolejną edycję) na niepewną politycznie i społecznie Turcję?? a co z bezpieczeństwem kibiców (abstrahuję od zabezpieczenia safety itp) - oby nie wyszło to im jak z Chinami .
Dla Promotora najważniejsza jest kasa i oni mają w dupie to gdzie te rajdy będą się odbywać (dojdzie w końcu do takich historii jak w F1 typu Azerbejdżan) - ale decydujący głos ma FIA a dla FIA najważniejsze jest Bezpieczeństwo
- na dzień dobry na testowym kibic dostał kamieniem w głowę - z tego co czytałem wylądował na stole operacyjnym, co się z nim dzieje nie wiadomo
- odwołane Chmielewo przez problemy z kibicami
- opóźnione Barnanowo które było pokazywane live w TV
- straż pożarna jadąc pod prąd odcinka
- a gdyby Neuville się nie wybronił na Gębałce to trupów by było więcej niż od czasów BGrupy przez wszystkie lata WRC razem wzięte
Od samego początku ten rajd komuś nie pasował, tak że sami organizator i kibice daliśmy pretekst do tego żeby nas z kalendarza wywalić.