Wilson to nietypowy przypadek, no ale wiadomo... Zawsze mowi się że zabraknie na cały sezon, że bedzie kasa na pare rajdow, a może wogole nie pojedzie, ale cichaczem zawsze jest na starcie kazdego rajdu

co mi tam, niech jedzi. Dziwne że nie ma Ostberga? Czyżby odpuszczał asfalt? i to najbardziej chytry w sezonie? A może nie dogadał sie z Fordem. Generalnie ok 16 WRC czyli dobrze. Ale PWRC i SWRC to śmiech na sali. Kościuszko w najgorszym wypadku ma podium o ile dojedzie

Ta frekwencja to porażka cyklu WRC

Nie rozumiem jednego - w zasadzie rozumiem-chodzi tu o kase dla FIA. Po jaką cholerę do SWRC czy PWRC mają zgłaszać się, a potem puntować tylko te zgłoszone załogi? Zobaczcie w każdym rajdzie startuje kilka-kilkanaście załóg w autach S2000 czy N4/R4 a punktuje tylko załoga zgłoszona do cyklu. Po jaką cholerę tak dzielić zawodników i mieszać ludziom nie koniecznie znających przepisy w głowie? Powinna punktować każda załoga S2000 czy N4/R4 odpowiednio w SWRC i PWRC. Było by ciekawiej i była by walka. Bo co to za wynik skoro gość dojechał na pidium w PWRC a w klasie N4 był np 15? gdzie tu sens i logika? Napweno więcej kierowców było by zainteresowanych tym cyklem. Ale zaraz ktoś powie, że tacy kierowcy nie zaliczający pełnego sezonu odbierają im punkty! guzik prawda - skoro ktoś jest mocnym i szybkim kierowcą to nie powinien przegrać z takim kierowcą, kóry zalicza 2-3 rajdy. Jeżeli ktoś ma aspiracje na mistrza to musi sobie radzić z każdym przeciwnikiem a nie tylko tym, który się zgłosił. Ile w tej chwili Kościuszko ma rywali? 2, a ile mogłby mieć w rajdzie Monte Carlo? Ten przepis jest jednym z najgłupszych przepisów w świecie WRC

To samo wprowadzili w ME, skandal

Przestali by się ośmieszać widząc tak mizerną liste zgłoszeń powinni zrezygnować z tego i punktować kazdego zawodnika, te mistrzostwa powiny być otwarte dla każdego.
Ciekawa bedzie postawa Ogiera-wg mnie powinien zdemolować rywali. A Walka Bouffier vs Kościuszko - skoro francuz leje naszych na naszym terenie, u siebie będzie dla Kościuszki nieosiągalny. moje zdanie.