FIA ma #@%&*##!!!???

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez cauda666 » środa, 28 sty 2004, 16:38

Myślałem, że gdy w Polsce działają tacy działacze jacy działają i robią to co robią (czytaj: nic) to chociaż MŚ będą jakoś sensownie zarządzane. A tu tym czasem jakaś paranoja. Teraz te nazwiska pilotów... brak słów... proponuje umieszczać na szybie adres internetowy głównego sponsora... Może podsuniemy rajdowcom mały pomysł: niech wszyscy nakleją na szybach numer telefonu jakiegoś dobrego psychoanalityka ( z dedykacją dla szanownego pana Mosleya) :lol: :lol: :lol: Wracając do tego co napisał WRCfan: świetny pomysł!! Jest Vatanen, Makinen, McRae, Schwartz... Może oni by coś zmienili
Janusz!! Zawsze będziemy o Tobie Pamiętać!!!
cauda666

Postprzez michal_wrc » środa, 28 sty 2004, 17:00

Sebastien Loeb, wyraził swoje zaskoczenie kolejnym pomysłem FIA, polegającym na zmianie sposobu przyznawania punktów w 2005 roku.
Jeżeli FIA zatwierdzi nowe przepisy, punkty będą przyznawane za każdy etap. Loeb byłby nadal zwycięzcą Monte jednakże na swoim koncie nie miałby maksymalnej liczby 30 punktów, gdyż nie był najszybszy podczas każdego z trzech etapów.
"Podczas trzeciego dnia nieco zwolniłem, byłe ogólnie czwarty. W związku z tym za ten etap dostałbym tylko 5 punktów, czyli łącznie 25. Gdy zmiany wejdą w życie, wszystko stanie bardzo skomplikowane, szczególnie dla kibiców, a poza tym będzie trzeba ryzykować do samego końca" - mówił Francuz.
FIA jest jednak pewna, że nowe przepisy spowodują, że rajdy będą bardziej ciekawe od początku do samego końca, zwłaszcza gdy załogi, które się wycofały będą mogły powrócić na trasę kolejnego dnia rajdu
michal_wrc
A5

Postprzez Yaro » środa, 28 sty 2004, 19:07

Tak po mojemu to chyba po to rajd trwa 3 dni zeby dostatecznie wynagrodzic naprawde najszybszego, a nie klienta ktory najszybciej przejedzie jakis tam fragment calosci. Moze jeszcze wogole wprowadzic osobna punktacje dla kazdego OS - to juz wogole bedzie fantastycznie :evil: :evil: :evil:
JANUSZ KULIG 19.10.1969-13.02.2004

"Znicze się wypalą, kwiaty zwiędną a pamięć o Nim zostanie" Maciej Wisławski
Yaro
N3

Postprzez *fly* » środa, 28 sty 2004, 21:35

a ja tam uwazam ze to nie jest najgorszy pomysl! trzeba tylko jakos dopracowac ta punktacje! np. punkty za zwycieztwo calego rajdu powiny byc osobno naliczane od punktow za poszczegolne dni. oczywiscie zazwyciestwo w calym rajdzie punktow bylo by odpowiednio wiecej by jakos zwyciezcy wynagrodzic to ze na ostatnim etapie zwolnil! i powinno to byc tak dopracowane by mozna bylo latwo sie w tej punktacji polapac!
*fly*
A5

Postprzez **FanKuzaja** » środa, 28 sty 2004, 22:41

Mam nadzieję że ten błąd z brakiem nazwisk pilotów na bocznych szybakch w Rajdzie Szwecji zostanie naprawiony. Bo wygląda to tak jak by w samochodzie podrużował tylko kierowca a pilot to jako dodatek do całości. Pilot to jak by drugie oczy Kierowcy z szczegułowymi danymi.

A co do tego punktowania za wygrane dni to mam mieszane uczucia. Ale jak by to ktoś dobrze opracował, skorygował i pomyślał to mogło by to być coś nowego w MŚ a i może dlanas kibiców coś ciekawego.
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez dlugi » piątek, 30 sty 2004, 11:56

**FanKuzaja** napisał(a):Mam nadzieję że ten błąd z brakiem nazwisk pilotów na bocznych szybakch w Rajdzie Szwecji zostanie naprawiony. Bo wygląda to tak jak by w samochodzie podrużował tylko kierowca a pilot to jako dodatek do całości. Pilot to jak by drugie oczy Kierowcy z szczegułowymi danymi.

Panizzich ten problem nie dotyczy :)
dlugi
N2

Postprzez stein911 » piątek, 30 sty 2004, 15:52

FIA pewnie chce promować kierowców na jeszcze większe gwiazdy usuwając nazwiska pilotów. Z pilota robią śmiecia. Ale mam nadzieje, że szybko coś z tym zrobią...

Badziej mnie martwią szalone pomysły na ciecie kosztów. Unifikacja cześci to bezsens, którego ciężko nawet skomentować. Powinno się, tak jak mówi Provera, plombować silnik i skrzynię. Są to zdecydowanie najdroższe częsci samochodu i tu trzeba szukać oszczędności.

Nie pomoże kupowanie wahaczy o 5 Euro taniej, jak marzy sobie Mosley. Nie pomoże zakaz turbo, limity kapci.
stein911
A6

Postprzez Yaro » sobota, 31 sty 2004, 16:54

Organizatorzy Rajdu Meksyku zapowiedzieli iz rezygnuja z przeprowadzeniu imprezy w koncepcji Milles pistes (chwala Bogu :!: ), wiadomo jednak ze w nowy sposob odbedzie sie Rajd Nowej Zelandii. Link do itineraire rajdu - jakby ktos chcial sobie poogladac program rajdu w nowej konwencji.

http://www.rallynz.org.nz/pdf_files/rally_itin_04.pdf
JANUSZ KULIG 19.10.1969-13.02.2004

"Znicze się wypalą, kwiaty zwiędną a pamięć o Nim zostanie" Maciej Wisławski
Yaro
N3

Postprzez whisky » sobota, 28 lut 2004, 16:31

No i niech mi ktoś powie że Polak nie potrafi. Wystarczy pooglądać zdjątka załogi Sołowow/Baran ze Szwecji by zobaczyć jak mozna obejść durny przepis z brakiem nazwisk pilotów.. (np. w nowym WRC z lutego)
whisky
N3

Postprzez michal_wrc » sobota, 28 lut 2004, 21:18

whisky napisał(a):Wystarczy pooglądać zdjątka załogi Sołowow/Baran ze Szwecji by zobaczyć jak mozna obejść durny przepis z brakiem nazwisk pilotów.. (np. w nowym WRC z lutego)

Mnie też się spodobał pomysł Sołowowa, ale jeśli kilkunastu kierowców zrobiłoby podobnie jak polska załoga to FIA zaraz by sie pewnie do nich dopieprzyła
michal_wrc
A5

Postprzez whisky » sobota, 28 lut 2004, 22:05

Wydaje mi się że wariant "Sołowowa" jest nie do ruszenia.. przepisy FIA zabraniają umieszczania na rajdówkach napisów obrażający, politycznych, itd... a ten taki nie jest.. Skoro można umieszczeć nazwiska zawodników na przednim błotniku.. (patrz artykuł w WRC) to można też potraktować małą flagę z nazwiskiem pilota jako element reklamy..

Isolda Holderied miała kiedyś reklamy Penthousa.. więc nie widzę przeszkód by np. na subaru Solberga pojawiła się "reklama" Millsa.....
whisky
N3

Postprzez Mroowa » niedziela, 29 lut 2004, 00:12

Tylna boczna szyba ma być z nazwiskiem pilota. Więc na drzwiach może byc wszystko co się podoba co ich to obchodzi.

A ogólnie to wiecie co paranoja przepis ten wprowadzono na specjalną prośbę stacji TV co oni są ślepi i niedowidzą dwóch nazwisk.

Zresztą jeżeli to jest komentator sportowy z prawdziwego zdarzenia to kuma wajchę i wie w którym aucie kto jedzie, a przecież pilot naprawdę bardzo dużo robi w autku rajdowym :) przecież nie jeździ tylko dla frajdy.

Pana Mosley`a powinni już odsunąć od tego sportu niech ćwiczy Futbol słoni w Południowej Afryce!!!!!!!!!!!!!!
Mroowa
S2000

Postprzez WRCfan » niedziela, 14 mar 2004, 14:31

niech mi ten sqrwiel Mosley powie co mu przeszkadzal duzy numer startowy na drzwiach bocznych :!: :evil: teraz wymodzili jakiegoś numera wypierdasa na drzwiach ktory jest kompletnie nieczytelny.Przeciez to paranoja zeby numer startowy byl mniejszy od reklamy sponsora rajdu.Dobra niby ta boczny tylna szyba najdluzej pozostaje czysta tylko qrna patrzac na np.307-ke Gronholma wogole nie widac nazwiska :!: :evil:
precz z Mosleyem i jego poyebanymi pomyslami :evil: :!:
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez rally_fan1 » niedziela, 14 mar 2004, 14:42

rally_fan1
N3

Postprzez sumo » niedziela, 14 mar 2004, 15:08

rally_fan1 napisał(a):pilot Rovanpery jak pilot Solowowa

i to mi sie podoba ! Żeby reszta zalog tez tak robila ! :)

ale znajac Fia to pewnie znajda jakis haczyk zeby to tez zniesc :|
FIA SUX
sumo
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata