Rally de Portugal

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez rallyholic » piątek, 3 kwi 2009, 13:47

speedyzxz napisał(a):Jarri ma najwidoczniej problemy z znalezieniem granicy.

A czy kierowcy PSD zbierają punkty w PCWRC :?:

Nie zbierają, podobnie jak zawodnicy nie zgłoszeni do cyklu PCWRC :D
"life's hard, rally is harder"
rallyholic
N3

Postprzez TGR » piątek, 3 kwi 2009, 14:00

Coraz bardziej rosną szanse na start Hołka w pierwszym zespole Forda na Rajdzie Polski :D Pamiętacie co było z Duvalem po kilku dzwonach?
TGR
A5

Postprzez KaMiLL WRC » piątek, 3 kwi 2009, 14:59

Ja na miejscu Wilsona poważnie bym się zastanowił nad ponownym zatrudnieniem doświadczonego Gronholma. Team Forda źle zrobił zatrudniająć dwóch młodych kierowców czego efektem była porażka w klasyfikacji konstruktorów w roku ubiegłym. A odnośnie Latvali cały czas nie wyciąga chłopak wniosków z sezonów 2007 i 2008 widocznie jazda w fabrycznym zespole go przerasta :?
KaMiLL WRC
A5

Postprzez TGR » piątek, 3 kwi 2009, 15:18

Ale Gronholm nie dysponuje chyba taką kasą. Natomiast Orlen i Platinum może wywalić szmal na jedną rundę. A Hołek trasę zna jak nikt, więc prawdopodobny jest dobry wynik. A oto chyba chodzi.
TGR
A5

Postprzez Booogi » piątek, 3 kwi 2009, 16:20

TGR napisał(a):Coraz bardziej rosną szanse na start Hołka w pierwszym zespole Forda na Rajdzie Polski :D Pamiętacie co było z Duvalem po kilku dzwonach?

A po co mu ten pierwszy zespół, weselej będzie jak Stobartem objedzie pierwszy zespół.

A co do Latvali to więcej szans może chłopak nie dostać.
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez szirer205xs » sobota, 4 kwi 2009, 00:38

a ja mysle ze dostanie kolejna szanse bo nikogo szybszego i do wziecia na rynku nie ma!! wrc sa kompletnie bez zaplecza niestety... :/
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Postprzez Philippe » sobota, 4 kwi 2009, 14:56

1 M. KOSCIUSZKO A6 00.0
2 K. ABBRING R3 +3:53.4
3 L. GRIOTTI R3 +8.07.7
4 H. WEIJS A6 +11:11.6

Brawo! Oby nic się nie stało i będzie 10 punktów :-)
Philippe
A5

Postprzez ŁukaszWRC » sobota, 4 kwi 2009, 15:03

Sam nie wiem co mam myśleć o Imprezie N14. U nas Flodin tym autem szału nie robił, a w MŚ walczy w czołówce PCWRC. Można snuć podejżenia, że w Polsce nikt nie umiał przygotować odpowiednio Subaru, ale przecież SPRT miało auto od Makinena.

Co do Kościuszki to jestem pełen podziwu dla jego jazdy.
ŁukaszWRC
A5

Postprzez Philippe » sobota, 4 kwi 2009, 15:07

ŁukaszWRC napisał(a):Sam nie wiem co mam myśleć o Imprezie N14. U nas Flodin tym autem szału nie robił, a w MŚ walczy w czołówce PCWRC. Można snuć podejżenia, że w Polsce nikt nie umiał przygotować odpowiednio Subaru, ale przecież SPRT miało auto od Makinena.

Flodin dysponuje już tym autem (tak gdzieś czytałem) z poprawkami i roboczą nazwą N15, która jest ulepszona o te zmiany homologowane, jak niższa waga, natrysk na turbo i inne zawieszenie. Nie jestem tego pewien, ale tak chyba było gdzieś napisane. Nie mniej jednak Flodin już w zeszłym roku świetnie sobie radził w PCWRC. Może u nas inna konkurencja, tam każdy może zrobić dwa przejazdy zapoznawcze i ruszają do walki. U nas Flodin był pod tym względem na straconej pozycji ;-)

ŁukaszWRC napisał(a):Co do Kościuszki to jestem pełen podziwu dla jego jazdy.

Ja również, myślę, że tylko Prokop obecnie jest w stanie mu zagrozić. Oby nie było problemów sprzętowych.

rallyholic napisał(a):

Nie jestem pewien, ale wg tych wyników punkty zbierają Semerad i Tapper - http://www.vysledky-rally.cz/vysledky/?rz=57&filtr=p
Philippe
A5

Postprzez SebaSTI » sobota, 4 kwi 2009, 16:00

Philippe napisał(a):1 M. KOSCIUSZKO A6 00.0
2 K. ABBRING R3 +3:53.4
3 L. GRIOTTI R3 +8.07.7
4 H. WEIJS A6 +11:11.6

Brawo! Oby nic się nie stało i będzie 10 punktów :-)

kościuszko ostro jedzie! oby tak dalej:)
SebaSTI
A6

Postprzez Siadły » sobota, 4 kwi 2009, 16:34

"N15" ma także nowe turbo, dmuchające znacznie lepiej.
Siadły
N2

Postprzez speedyzxz » sobota, 4 kwi 2009, 17:32

Philippe napisał(a):
rallyholic napisał(a):

Nie jestem pewien, ale wg tych wyników punkty zbierają Semerad i Tapper - http://www.vysledky-rally.cz/vysledky/?rz=57&filtr=p

Mnie to dziwi bo taka jazda w MŚ eNkami mija się z celem :roll:

A Michał ładnie :wink:
Oby Loeb nie zdobył zbyt dużej przewagi to może jutro zobaczymy ciekawą walkę :)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Tomek K » sobota, 4 kwi 2009, 21:58

TGR napisał(a):Ale Gronholm nie dysponuje chyba taką kasą. Natomiast Orlen i Platinum może wywalić szmal na jedną rundę. A Hołek trasę zna jak nikt, więc prawdopodobny jest dobry wynik. A oto chyba chodzi.

I pewnie dlatego Orlen wywali kase i powie - jedź sobie Krzysiu w pierwszym zespole, W BARWACH BP, będziemy z Ciebie dumni... Ludzie, wy chyba żyjecie w świecie jakiejś rajdowe utopii. Albo lepiej - oklejony w barwy Orlenu Focus Hołka, bedzie stał pod namiotem BP jako oficjalny samochod teamu... Wątpie, żeby to był Stobart nawet - najpewniej pojedzie jako drugi kierowca Munchisa, tam w zasadzie jest dowolność w oklejeniu - np rok temu Vovos jechał domową Grecje w barwach Costa Coffee. Najwazniejsze, że bedzie Foka w spec 08, ktora zapewne za wiele nie odbiega od 08B, ktora jezdzą Hirvo i Latvala. Swoja droga, jak będzie TOP 8 , to juz bedzie sukces.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez MSG Racing » sobota, 4 kwi 2009, 23:19

Też mi się podoba jazda Kuściuszki ale zauważcie że na drugim jest R3 czyli auto na dzień dobry gorsze.

Co do N14/15 to chciałem zauważyć nie tylko ze w zeszłym roku Flodin w MP jakoś nie dawał rady ale w ogóle "młodzi" zawodnicy startujący w ekipie Kuzaja jakoś nie wychodzili na tym dobrze?
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Philippe » niedziela, 5 kwi 2009, 00:07

MSG Racing napisał(a):Też mi się podoba jazda Kuściuszki ale zauważcie że na drugim jest R3 czyli auto na dzień dobry gorsze.

Nie koniecznie, raz na Finlandii dwa pierwsze miejsca w JWRC zajęły R3 (Sandell chyba i ktoś jeszcze), Kościuszko w Swifcie był trzeci :-)

MSG Racing napisał(a):Co do N14/15 to chciałem zauważyć nie tylko ze w zeszłym roku Flodin w MP jakoś nie dawał rady ale w ogóle "młodzi" zawodnicy startujący w ekipie Kuzaja jakoś nie wychodzili na tym dobrze?

Flodin jechał całkiem ładnie w zeszłym roku. Nie było przecież najgorzej., jak na takie auto z takimi chorobami wieku dziecięcego. Poza tym kto jeszcze nie wyszedł dobrze? Kajtek ładnie jeździł Subaru i myślę, że dzięki niemu nie musi być to Subaru takie najgorsze w tym sezonie. Ale to już taki off.

Co do startu Hołka w Polskim, to paliwo skoczyło właśnie o kilka groszy ;-) W takiej skali to wystarczy na fantastyczne auto hehe
Philippe
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata