Moderator: SebaSTI
Megas WRC napisał(a):Ciesze się, że Groszek będzie w Foce wymiatał, ale ile ich będzie w teamie czy ktoś będzie musaił odejśc z teamu? Toni czy Romane?
Dwukrotny mistrz świata Sebastien Loeb ujawnił, że chce pozostać w sporcie przynajmniej do momentu kiedy pobije rekord Carlosa Sainza - czyli 26 zwycięstw.
Loeb obecnie wygrał 18 rajdów, ale powodzenie jego planu zależy od decyzji podjętych w najbliższym czasie. Jak wiadomo zespół Citroena wycofuje się ze startów w przyszłym roku, z możliwością powrotu w sezonie 2007.
- Chciałbym osiągnąć rekord Carlosa Sainza, a nawet go przeskoczyć. Mam dopiero 31 lat, więc przede mną sporo czasu, by to osiągnąć. Jednak bicie tego rekordu nie będzie moją obsesją - mówi Loeb.
- Nie jestem fanatykiem rekordów, ale chciałbym wygrać rajd Korsyki i Katalonii, aby pokazać, że jestem dobry i na szutrach, i na asfaltach. Na pewno będę starał się jechać naprawdę szybko - zapowiada Sebastien.
- Nieważne jak bardzo lubię wygrywać, nigdy nie rozpocząłem rajdu z myślą, aby za wszelką cenę stanąć na najwyższym stopniu podium. Jeśli mam świadomość, że nie mogę tego zrobić, staram się jedynie dowieźć swoje punkty do mety. Kolejne zdobycie mistrzostwa, na pewno nie przekona mnie do zmiany mojego postępowania - dodał Loeb.
Ohlins napisał(a):Megas WRC napisał(a):Najważniejsze, że nie chce kariery kończyć i dośc szybko podniósł się po śmierci Michaela i myśli o startach.
markko będzie chciał jeździć?...............super wiadomość
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości