sezon 2006

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez !ADI! » poniedziałek, 10 paź 2005, 19:05

W tym roku Ford może już chyba odpuścić, a jeżeli w przyszłym roku skład będzie wyglądał Gronholm/Gardemeister, to może być bardzo konkurencyjny.
!ADI!
S1600

Postprzez Ohlins » poniedziałek, 10 paź 2005, 21:33

jako że lubie forda to dla mnie jest to wiadomosc super, i teraz zeby nowy focus był dobra konstrukcją i marcus będzie mistrzem swiata <rotfl>
Ohlins
A6

Postprzez Maciek_1982 » poniedziałek, 10 paź 2005, 23:53

Troche to dziwnie sie czyta, przyzwyczaiłem sie do tego że Bosse latał Pugiem.
Obrazek
Maciek_1982
N2

Postprzez Ohlins » wtorek, 11 paź 2005, 08:16

Maciek_1982 napisał(a):Troche to dziwnie sie czyta, przyzwyczaiłem sie do tego że Bosse latał Pugiem.

dla mnie jest to normalnme przy kazdej zmianie teamu :) ale po 2 rajdach sie przyzwyczajam
Ohlins
A6

Postprzez Megas WRC » wtorek, 11 paź 2005, 09:17

Ciesze się, że Groszek będzie w Foce wymiatał, ale ile ich będzie w teamie czy ktoś będzie musaił odejśc z teamu? Toni czy Romane?
Megas WRC
A5

Postprzez Fryta » wtorek, 11 paź 2005, 13:58

Wyleci raczej Romek. Gardemeister zostanie i bedzie zbieral punkty jak Sainz co w polaczeniu z szybka jazda Gronholma powinno dac pierwszy po ponad 20 latach tytul dla Forda...
Fryta
N3

Postprzez Jason » wtorek, 11 paź 2005, 18:51

Megas WRC napisał(a):Ciesze się, że Groszek będzie w Foce wymiatał, ale ile ich będzie w teamie czy ktoś będzie musaił odejśc z teamu? Toni czy Romane?

Pewnie oficjalnie będzie ich dwóch Bosse i pewnie Toni, ale poza tym bedzie kilka "prywatnych" :wink: Fordów jak w tym roku i jeśli się ktoś wykaże to trafi na jeden albo kilka rajdów na miejsce Toniego chyba, że będzie jeździł świetnie :)
win or die
Jason
N2

Postprzez Marmetal » wtorek, 11 paź 2005, 19:11

Cieszę się, że Marcus podpisał kontrakt z Fordem. Aczkolwiek, ciekawie by było, gdyby utworzył on "Dream Team" z Sebastienem. Wydaje mi się, że nowy Focus WRC będzie konkurencyjnym autem, co w połączeniu z regularnością w dojeżdżaniu do mety na punktowanych miejscach, jak robi to Toni w tym roku może dać wreszcie wymarzony tytuł w kategorii producentów dla Forda. Hehe, zastanawiałem się tak, jaki numer zostanie przyznany Sebastienowi w przyszłym roku. Zawsze mistrz dostawał "jedynkę", to oczywiste, ale Seb w przyszłym roku będzie jeździł w barwach prywatnego zespołu, a pierwsze numery są z góry zarezerwowane dla zespołów fabrycznych, więc może mieć numer daleki. FIA osądzi :).
Marmetal
S2000

Postprzez Ohlins » środa, 12 paź 2005, 20:46

Kimi napisał(a):no to zostaje najważniejsze pytanie co z Loeb'em ?
myśle że będzie prytana Xsara :D

a co z Duvalem oto jest pytanie
Ohlins
A6

Postprzez KaMiLL WRC » czwartek, 13 paź 2005, 17:38

Menedżer Markko Märtina, Paul Turner oświadczył, iż jego podopieczny planuje powrót do mistrzostw świata w 2006 roku. - Markko cieszy się, że będzie mógł znów startować w rajdach - nie odczuwa lęku po wypadku, nie ma z tym problemu. Jest gotowy do współzawodnictwa. Pragnie zdobyć mistrzostwo świata dla siebie i dla Michaela.
KaMiLL WRC
A5

Postprzez rallyfahrer » czwartek, 13 paź 2005, 18:33

Ciekawe w jakim teamie Markko będzie jeździł. Ja myśle, że Ford nie zdecyduje się na Martina i w foce będzie jeździł Marcus i Toni.
rallyfahrer
N2

Postprzez Megas WRC » czwartek, 13 paź 2005, 21:23

Najważniejsze, że nie chce kariery kończyć i dośc szybko podniósł się po śmierci Michaela i myśli o startach.
Megas WRC
A5

Postprzez mda » piątek, 14 paź 2005, 14:41

Dwukrotny mistrz świata Sebastien Loeb ujawnił, że chce pozostać w sporcie przynajmniej do momentu kiedy pobije rekord Carlosa Sainza - czyli 26 zwycięstw.

Loeb obecnie wygrał 18 rajdów, ale powodzenie jego planu zależy od decyzji podjętych w najbliższym czasie. Jak wiadomo zespół Citroena wycofuje się ze startów w przyszłym roku, z możliwością powrotu w sezonie 2007.

- Chciałbym osiągnąć rekord Carlosa Sainza, a nawet go przeskoczyć. Mam dopiero 31 lat, więc przede mną sporo czasu, by to osiągnąć. Jednak bicie tego rekordu nie będzie moją obsesją - mówi Loeb.

- Nie jestem fanatykiem rekordów, ale chciałbym wygrać rajd Korsyki i Katalonii, aby pokazać, że jestem dobry i na szutrach, i na asfaltach. Na pewno będę starał się jechać naprawdę szybko - zapowiada Sebastien.

- Nieważne jak bardzo lubię wygrywać, nigdy nie rozpocząłem rajdu z myślą, aby za wszelką cenę stanąć na najwyższym stopniu podium. Jeśli mam świadomość, że nie mogę tego zrobić, staram się jedynie dowieźć swoje punkty do mety. Kolejne zdobycie mistrzostwa, na pewno nie przekona mnie do zmiany mojego postępowania - dodał Loeb.
all we do is kiteboarding...
mda
A6

Postprzez Ohlins » piątek, 14 paź 2005, 20:24

Megas WRC napisał(a):Najważniejsze, że nie chce kariery kończyć i dośc szybko podniósł się po śmierci Michaela i myśli o startach.

markko będzie chciał jeździć?...............super wiadomość
Ohlins
A6

Postprzez Jason » piątek, 14 paź 2005, 21:54

Ohlins napisał(a):
Megas WRC napisał(a):Najważniejsze, że nie chce kariery kończyć i dośc szybko podniósł się po śmierci Michaela i myśli o startach.

markko będzie chciał jeździć?...............super wiadomość

Dobrze, że chce wrócić, ale czy znajdzie miejsce w jakimś teamie, bo ten sezon nie był najlepszy w jego wykonaniu i nie chodzi mi tu o wypadek na Walli... :?
win or die
Jason
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata