Petterowi wyraźnie brakuje menedżera zajmującego się tylko pozyskiwaniem sponsorów. Kierowca, który liczy się w walce o zwycięstwa nie powinien mieć takich kłopotów z budżetem. Po informacji że citroen z Norwegii jest zadowolny z finasowania Solberga myslałem że wszystko jest ok, ale to chyba ten sposnor się wycofał.
Skoro wielu jest chetnych do sponsorowania wrc, ale nie są pewni w 100 % to trzeba o nich zapomniec i szukac innych, a nie tracić na nich czas i energię.
To sam meneżer powinien latać po swiecie i szukac sponsorów. Np. w takiej Japonii musi byś sporo bogatych firm, a tam Solberg ma wielu fanów. Tak samo jakis szejk mógł by pomóc, oni lubia samochody, a za lekcje jazdy u Solberga chętnie wplaci sporą sumke. Jest wiele firm, których reklam nie widać w sporcie. Moim zdaniem trzeba szukać wsród banków i firm najbogatszych na swiecie , a nie tylko tych lokalnych dla kierowcy.
Są firmy , które chcą wejść do F1, a tam potrzeba znacznie wiecej niz do wrc, wiec dlatego wydaje misie że Solberg źle szuka
Nowe wrc mają kosztopwac chyba 70% starych wiec jest znacznie łatwiej.
Moje wyobrażenia mogą nie pokrywać sie z rzeczywistoscią, ale wydaje misie

że taki Kalitowicz załatwił by sponsorów z Japonii czy innej Ropolandii.
Za problemy ze sponsorami opdowiada FIA i North One z powodu zbyt krótkich i słabo dostepnych relacji. W F1 można obejrzeć godziny testów i cały wyścig. W WRC może tylko 30 minut samej jazdy(za malo kamer na oesach). Kierowcy męczą się przez ponad 3 godziny a kibic dostaje tylko 30 minut z tego(nie ważne że głównie 1 wygrywa ale chodzi o podziwianie wrc w zakretach)
Podsumowując : sponsorzy czy jeden duzy sponsnor dla Pettera jest tylko nikt sie na razie do niego nie zgłosił.
Kończę bo mi się klawiatura wypisała.