Uddeholm Swedish Rally

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Uddeholm Swedish Rally

Postprzez Loeb1987 » poniedziałek, 13 lut 2012, 13:47

speedyzxz napisał(a):Oj nie, ja wurcem bym pojeździł nawet jakbym miał być wolniejszy od Storma w Fieście :)
w zasadzie s2000 też :wink:

W MŚ to nawet Fiestą R2 bym z przyjemnością jeździł ;)
Loeb1987
A6

Postprzez chrisro » poniedziałek, 13 lut 2012, 14:00

A jak tam Jurek Para? :D
chrisro
N2

Postprzez oldtimer » poniedziałek, 13 lut 2012, 17:08

Zwycięstwo w klasie ,podobnie jak Junior w Monte tylko media jakoś o tym cicho :lol: :lol: :lol:
oldtimer
N3

Postprzez marrcus » poniedziałek, 13 lut 2012, 18:50

dobrze że szwedzi oszczędzili protona
marrcus
N3

Postprzez Agrest » poniedziałek, 13 lut 2012, 18:50

Czołówka bez wiekszego zaskoczenia jedynie szkoda mi Pettera no ale kapcia kazdy mógł złapac, taki to sport. kolejny raz na plus Novikow no i Protona z P-G za kólkiem ale cos i tak im sie łapa powineła z wachaczami ale wygrana została.
Co do naszych zawodników po zadnym sie szału nie spodziewałem i tak tez było, aczkolwiek po cichu liczyłem ze Sołek troszke lepiej wypadnie w koncu ma dosyc duze doswiadczenie na śniegu, ale z drugiej strony drugi start WRC a na upartego to pierwszy bo nowe WRC.
Co do Maćka ciezko powiedziec, odkad zaczał jezdzic za granica chłopak sie rozwina ale raczej nie na tyle zeby zwojowac trasy RSMŚ, ale podoba mi sie u niego to ze nie pieje z zachwytu jakie to wspaniałe miejsce zajał tylko mówi wprost ze jest wiele rzeczy które trzeba przemyslec i podejrzewam ze zdaje sobie sprawe z tego gdzie jest jego miejsce w szeregu w tym cyklu a nie tak jak co po niektórzy ze wszystko jest winne tylko nie on sam, to samochód to duzo zakretów to opony
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez speedyzxz » poniedziałek, 13 lut 2012, 19:06

Agrest napisał(a):Co do naszych zawodników po zadnym sie szału nie spodziewałem i tak tez było, aczkolwiek po cichu liczyłem ze Sołek troszke lepiej wypadnie w koncu ma dosyc duze doswiadczenie na śniegu, ale z drugiej strony drugi start WRC a na upartego to pierwszy bo nowe WRC.

Choć mój poprzedni post był troszkę prześmiewczy, to naprawdę wydaje mi się że to było wyzwanie kondycyjne, bo trasy na MŚ to nie mogą być łatwe a tu jeszcze ponad 100 km na sportowo do przejechania dziennie.

Chłopaki jechali bez jakiś pudrujących informacji prasowych i to cieszy chyba najbardziej :)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Agrest » poniedziałek, 13 lut 2012, 19:41

A co do Jurka Pary. realizuje chłopak marzenia i oby tak dalej, oby wiecej było takich zawodników
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez Seraf » poniedziałek, 13 lut 2012, 22:06

Odnośnie Pary ;)

Na TVN Turbo pokazali jak jechał i nawet byl z nim wywiad ;) w przeciwenstwie do Oleksowicza ;p a Sołek i Baran tez się wyowiadali i byli bardzo niezadowoleni z wyniku ;)
Seraf
N3

Postprzez Krzysiek_WrC » poniedziałek, 13 lut 2012, 23:05

Odwalcie się od Wujka :twisted:
Ale na poważnie, chciał jechać okej, spełnił marzenia, na pewno nie jeden z nas, nawet dysponując takim Clio chciałby wystartować w MŚ. I chwała za to, bo ja na taki sprzęt, i niemal pewne ogony w klasyfikacji to jednak trzeba mieć zapał przerzucić cały sprzęt do Szwecji/Norwegii. Najsłabsze auto w Rajdzie, jednak sama frajda móc jechać wśród takiej śmietanki, niestety mało kto tego doświadczy.

Seraf: w jakim programie konkretnie było?

Co do Rajdu, mi się podoba reaktywacja Protona, wydawało się że jeszcze trochę a cały program w końcu pożegnają, a tu proszę, chyba doszlifowali samochód i coś mi się wydaje że będzie to główny pretendent do wygranej w SWRC, była by piękna sensacja.
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Marcin Szopa » poniedziałek, 13 lut 2012, 23:22

Jeśli Proton będzie wygrywał to kto wie kto wie, może zbudują nowe WRC. Zwłaszcza że FIA będzie promować rajdy w tamtym regionie
Marcin Szopa
N3

Postprzez Seraf » poniedziałek, 13 lut 2012, 23:57

to było w raporcie o 18:00 powtorka bedzie o 23:00 ;) nie zapomne miny Pary jak opowiadal jak jezdzi czolowka :D

A tak propo rajdu to (to sa tylko moje subiektywne przemyslenia):
Latvala - jakby nie wygrał to bym był zdziwony. jesli nie bedzie sobie przeszkadzal (rozbijal sie albo robil glupie bledy) to w tym roku ladnie namiesza :D
Hirvonen - jak opanuje do konca fure moze byc grozny
Mads - niby na podium ale jakby czegos brakowalo moze jeszcze sie obudzi i cos pokaze ;)
Petter - gdyby nie kapec i drobne błedy co łacznie kosztowało go minute mógłby powalczyć nawet z Mikko, ale myślę że w Meksyku pokaże się z lepszej strony i nie bedzie popelnial tylu bledow co w Szwecji ;)
Nowikow - niesamowity koles nauczyl sie dojezdzac do mety :D coraz lepiej mu idzie moze wyladuje na podium w tym roku ;)
Loeb - to po prostu Szwecja bylo zimno, snieg, lod a to francuz ;) a tak serio to czesto ma tu problemy ;)
Henning - jego czas juz minal ;) ale fajnie by bylo jakby pojezdzil jeszcze troszke ;)
Sandell - jak narazie ok i zobaczymy co bedzie dalej chociaz na jego miejscu widzialbym PG ;)
Prokop - swoim tempem chociaz na sniegu myslalem ze bedzie gorzej ;)
Brynildsen - 1 raz w WRC wiec niezle chociaz nie widze zeby cos z niego bylo ;)

To tak na szybko ;) Napewno jeszcze wyroznili sie Ogier, Mikkelsen, PG, Tidemand i Pajunen ;)
Seraf
N3

Postprzez wanderer » wtorek, 14 lut 2012, 00:21

Krzysiek_WrC napisał(a):Co do Rajdu, mi się podoba reaktywacja Protona, wydawało się że jeszcze trochę a cały program w końcu pożegnają, a tu proszę, chyba doszlifowali samochód i coś mi się wydaje że będzie to główny pretendent do wygranej w SWRC, była by piękna sensacja.

Jest dobrze, ale z drugiej strony wielkiej sensacji też nie ma. W końcu Proton jest fabrycznym zespołem i tracą sporo w porównaniu do Skody-VW oraz ich kierowców. Natomiast reszta stawki SWRC nie stanowi wielkiej konkurencji dla kogoś takiego jak PG Andersson. Poza tym dziwi trochę, że postawili na Alistera McRae a nie Atkinsona. Chris przegrał z nim w zeszłorocznej walce w mistrzostwach Azji i Pacyfiku bo nie dojeżdżał tak często do mety jak McRae, ale jak już dojechał to na podium - cztery zwycięstwa i trzecie miejsce to nie byle jaki wynik.
wanderer
A6

Postprzez Krzysiek_WrC » wtorek, 14 lut 2012, 09:07

PG Andersona nie można równać do Sordo czy Mikelsena :wink: Jednak regularność Protona, o ile nie zacznie się pusac może go na pewno na pudło doprowadzi co będzie olbrzymia niespodzianka.

McRae to niestety nie jest jego świętej pamięci znany brat, widać że nie ta klasa i nie ta jazda. Mnie to zastanawiam czemu by nie postawić ma młodziaka, wiem, wiem bo pewnie kupił miejsce w samochodzie ale.....chyba jako jedyny też zgodził się na starty w Mistrzostwach Azji i Pacyfiku. Kto inny by tam nie poszedł ze względu na małe zainteresowanie tymi rozgrywkami
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez wojo02 » wtorek, 14 lut 2012, 22:45

oldtimer napisał(a):Zwycięstwo w klasie ,podobnie jak Junior w Monte tylko media jakoś o tym cicho :lol: :lol: :lol:

a może pójdzie w ślady kolegi i: :mrgreen:
http://www.rallyonline.pl/index.php?1&m ... s&&s=35815
wojo02
N2

Postprzez marrcus » środa, 15 lut 2012, 01:06

Tak spojrzałem to na ostatnim segmecie to Latvala na kapciu był szybszy od Oleksowicza :twisted:
marrcus
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata