LOTOS 72. Rajd Polski

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 72. Rajd Polski

Postprzez tommi1582 » poniedziałek, 22 cze 2015, 20:20

iceman150 napisał(a):W gazecie WRC napisane było że wstęp na serwis nie jest biletowany, ale jakoś mi się wierzyć nie chce. Za czasów ERC trzeba było miec karnet, to co dopiero za czasów WRC.

w zeszlym roku na serwis wstep byl wolny nawet udalo sie wjechac na parking dla vipow
tommi1582

Postprzez nahram1 » poniedziałek, 22 cze 2015, 20:23

Zawsze możesz spotkać jakiegoś kierowcę, zebrać gadżety rajdowe. Obok serwisu jest Rally Fan Park tam też możesz zebrać duuuużo gadżetów no i wypić zupę chmielową po ciężkim dniu. Także na pewno warto :D
nahram1
N3

Postprzez Sar trek » poniedziałek, 22 cze 2015, 20:47

Dzięki :D

A można się w miarę przyjrzeć samochodom? Tzn, czy widać je z jakiejś sensownej odległości. Bo na OS-ie to mi śmignie 200km/h i tyle się na patrzę :D Chociaż głównie po to się wybieram
https://wyscigowehistorie.blogspot.com/ - strona o historii wyścigów Indy Car
Sar trek

Postprzez bercik » poniedziałek, 22 cze 2015, 20:56

Sar trek napisał(a):
A można się w miarę przyjrzeć samochodom? Tzn, czy widać je z jakiejś sensownej odległości. Bo na OS-ie to mi śmignie 200km/h i tyle się na patrzę :D Chociaż głównie po to się wybieram

My w tym celu w 2009 poszliśmy sobie na start ostatniego os na którym byliśmy. Mozna było stanąć, bez kitu, 5m od startujących samochodów za taką pomarańczową siatką, po paru pierwszych wurcach przenieśliśmy się na pierwszy zakręt odcinka, czyli lewy 3 z asfaltu na szuter :D Wg mnie i mojej ekipy było to całkiem przyjemne doświadczenie, zwłaszcza że bylismy pierwszy raz na rajdzie WRC :D
bercik
A5

Postprzez tommi1582 » poniedziałek, 22 cze 2015, 21:03

bercik napisał(a):
Sar trek napisał(a):

My w tym celu w 2009 poszliśmy sobie na start ostatniego os na którym byliśmy. Mozna było stanąć, bez kitu, 5m od startujących samochodów za taką pomarańczową siatką, po paru pierwszych wurcach przenieśliśmy się na pierwszy zakręt odcinka, czyli lewy 3 z asfaltu na szuter :D Wg mnie i mojej ekipy było to całkiem przyjemne doświadczenie, zwłaszcza że bylismy pierwszy raz na rajdzie WRC :D

na serwisie stoisz za metalowym plotkiem jakies 5 metrow od rajdowki jak masz szczescie stac w pierwszym szeregu
tommi1582

Postprzez nahram1 » poniedziałek, 22 cze 2015, 21:33

Chyba że jesteś vipem wtedy stoisz metr od rajdówki. Rok temu w środę był otwarty park maszyn i można nawet było wejść do środka pawilonu Hyundaia ale chyba najlepiej udać się na start odcinka tam można z bliska przyjrzeć się rajdówkom, zagadać z kierowcami.
nahram1
N3

Postprzez Gąsior » poniedziałek, 22 cze 2015, 21:52

Dojazdówka przed OS (jak ci nie szkoda tegoż odcinka) - wtedy samochody na dotknięcie, kierowcy w hurcie. Oni zazwyczaj zatrzymują się w tym samym miejscu, kilkaset metrów przed startem. Jeżeli start odcinka jest nie tak daleko od blokady oczywiście.
Gąsior
N3

Postprzez Qbek » poniedziałek, 22 cze 2015, 22:11

Jak ktoś planuje odwiedzić serwis to polecam jedynie środę przed rajdem, o ile ma się taką możliwość :wink:
Qbek
N3

Postprzez kostek45 » poniedziałek, 22 cze 2015, 22:21

W zeszłym roku też byliśmy w środę i do pewnego momentu hi-life. Barierki dopiero rozkładali, ludzi mało a rajdówki na wyciągnięcie ręki.
kostek45
A5

Postprzez jacko » poniedziałek, 22 cze 2015, 22:40

kostek45 napisał(a):W zeszłym roku też byliśmy w środę i do pewnego momentu hi-life. Barierki dopiero rozkładali, ludzi mało a rajdówki na wyciągnięcie ręki.

a jak w srode z dostepem do kierowcow? i oczywiscie ich obecnoscia w parku serwisowym ? czy wieczorem bedzie mozna ich wiekszosc tam spotkac ?
jacko
A5

Postprzez Qbek » wtorek, 23 cze 2015, 00:49

Czy większość to ciężko powiedzieć. Trzeba być w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie ale środa po zapoznaniu to dobry moment. Rajdówki można praktycznie dotykać (nawet jeśli jakieś barierki porozkładają), kierowcy się kręcą, jest jeszcze luźny, spokojny klimacik...warto :wink:
Qbek
N3

Postprzez madman » wtorek, 23 cze 2015, 01:20

A mi rok temu przyfarciło i przed konferencją prasową po pierwszym etapie w Fan Parku zagadałem z Meekiem, Mikkelsenem, porobiłem zdjęcia, uścisk dłoni z Capito, autograf Malcolma, no i najważniejsze - zdjęcie i dwa słowa z panem ''nie wygrał najlepszy'' Ogierem. Więc tak jak piszecie, trzeba być w dobrym miejscu w dobrym czasie. Na starcie Miłek też całkiem nieźle trafiłem - cały sznurek samochodów Junior WRC, WRC 2. Może kilka osób, a reszta to kierowcy i piloci śmieszkujący ze sobą. Zupełnie inni ludzie niż w Service Parku w natłoku kibiców, mechaników, mediów. Bardzo życzliwi i skorzy do (!) otworzenia drzwi samochodu, pokazania co i jak, pogadania o taktyce na rajd... :wink:
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez PeKa » wtorek, 23 cze 2015, 12:32

Koledzy, a czy pod te wszystkie zakazy bedzie się dąło normalnie wejść/wjechać rowerem* kupując bilet na konkretny oes? Czy aby nie łazic po krzaczorach
pozostają tylko strefy?
*rozważam zabranie rowerów, choć nie wiem czy lepiej poruszać się nogami czy na dwóch kołach. Oglądara dwóch przejazdów jednego odcinka.
PeKa
N2

Postprzez Hubertos » wtorek, 23 cze 2015, 13:06

Przez zakaz powinni Cię puścić rowerem, jeśli wybierałbyś się nie na PW, to bilet nie jest potrzebny.
Hubertos
A6

Postprzez PeKa » wtorek, 23 cze 2015, 13:22

PW mnie nie interesują, bo wszyscy wiemy jakie są. Bilet nie jest dla mnie problemem, bo nie chodzi o to by nie płacić, ale jak już płacić to za coś, co jest tego warte. Dlatego chce dojechać pod jakiś zakaz samochodem i od niego w wybrane miejsce rowerem/piechotą (odpowiednio wczesniej ofc.).
PeKa
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata