Rally Argentina

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rally Argentina

Postprzez Mad Max » środa, 29 kwi 2015, 21:33

DonCorrado napisał(a):
Mad Max napisał(a):wyluzuj trochę chłopie, niestety ale koledzy mają racje, postów jest znacznie mniej niż zazwyczaj ale tylko dlatego że Rajdowi Fani - przepraszam Kubico Fani nie udzielali się w tym temacie bo ich idol nie jechał i znakomicie wiesz że zazwyczaj większość postów dotyczy występu w danym rajdzie Kubicy a reszta zawodników jest marginesem - koledzy stwierdzili fakt, ale nie zauważałem żeby napisali że są szczęśliwi albo zadowoleni z faktu że Kubica nie jechał.
To niestety tylko smutny dowód na to, ze pewni uzytkownicy tego forum, imają się trochę "wyzszej rangi" z powodu stazu na forum, anizeli uzytkownicy z mniejszym stazem. Do tego chcą być pewnego rodzaju "wyrocznią".
Wisienka na torcie zawsze sa wpisy w stylu "jestem na tym forum od początku, rzadko się udzielam, ale teraz muszę bo ..."
Dlaczego ktos kto cieszy sie z sukcesu swojego rodaka, oraz swojego idola ma zamknąć mordę? Moze lepiej czytac zagraniczne fora i tam wyszukiwac pomiedzy wierszami informacji o Kubicy? Wtedy nie ma obaw o natknięcie się na masowe posty o Kubicy.
Naprawdę nie rozumiem cóż też złego napisałem, bo wydaje mi się że napisałem tylko faktyczny stan rzeczy, nigdy nie podpierałem się "stażem na forum" ani nigdy nikomu nie kazałem "zamykać mordy" jak to ładnie ująłeś, i pewnie nie uwierzysz ale wolę czytać zagraniczne fora bo teksty tam pisane są krótkie i treściwe i są o wszystkich kierowcach a nie tylko o jednym. Poza tym chyba przyznasz mi rację że jest bardzo duże grono użytkowników która uaktywnia się tylko w tematach dotyczących Kubicy.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez ZbyszekChaosu » środa, 29 kwi 2015, 21:44

Jak dla mnie JML jest lepszym kąskiem dla Toyoty niż młody norweg. Oni już znalezli do zepołu młodych gniewnych i teraz przydałby się im profesor. Mikkelsen w przeciwienstwie do starszego kolegi jest na fali wznoszącej. Ilu z was 2 lata lub rok temu obstawiało, że będzie on w stanie walczyc z Ogierem o wygraną? VW byłby głupi gdyby dał mu idejsc, gdyż rokuje on dużo lepiej niż Latvala.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez żółtodziób » środa, 29 kwi 2015, 22:08

Panowie - ponieważ naprawdę kultura w tym wątku była na dawno niespotykanym poziomie ja naprawdę bardzo nie chcę nikogo karać, ale jeśli nie zluzujecie to nie będę miał innego wyjścia. Po co w ogóle poruszacie sprawy, które w żaden sposób nie dotyczą Rajdu Argentyny? Za długo był spokój? Kilka tygodni bez żadnego warna i wyciętego postu to stan zbyt normalny i trzeba koniecznie go zmienić?
żółtodziób
A8

Postprzez DonCorrado » środa, 29 kwi 2015, 22:29

Gusty moje i kolegi są inne i stąd to spięcie ale nic poza tym :)

:wink:
DonCorrado
A6

Postprzez Mariusz » środa, 29 kwi 2015, 22:36

ZbyszekChaosu napisał(a):Jak dla mnie JML jest lepszym kąskiem dla Toyoty niż młody norweg. Oni już znalezli do zepołu młodych gniewnych i teraz przydałby się im profesor. Mikkelsen w przeciwienstwie do starszego kolegi jest na fali wznoszącej. Ilu z was 2 lata lub rok temu obstawiało, że będzie on w stanie walczyc z Ogierem o wygraną? VW byłby głupi gdyby dał mu idejsc, gdyż rokuje on dużo lepiej niż Latvala.

Poza Szwecją to gdzie Mikkelsen ostatnio walczył o wygraną?
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez speedyzxz » czwartek, 30 kwi 2015, 00:06

Anbarra napisał(a):Kreatywnosc swietna sprawa, Kubica nie jechal, to trzeba sie poklocic o to czemu nikt sie nie klocil :D I za to kocham moj narod
Cudowny akcent który powinien zakończyć tą paplaninę :D
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez ZbyszekChaosu » czwartek, 30 kwi 2015, 02:08

Mariusz napisał(a):
ZbyszekChaosu napisał(a):Jak dla mnie JML jest lepszym kąskiem dla Toyoty niż młody norweg. Oni już znalezli do zepołu młodych gniewnych i teraz przydałby się im profesor. Mikkelsen w przeciwienstwie do starszego kolegi jest na fali wznoszącej. Ilu z was 2 lata lub rok temu obstawiało, że będzie on w stanie walczyc z Ogierem o wygraną? VW byłby głupi gdyby dał mu idejsc, gdyż rokuje on dużo lepiej niż Latvala.

Poza Szwecją to gdzie Mikkelsen ostatnio walczył o wygraną?

Nigdzie poza Szwecją. W ubiegłym roku wydawało się jednak że to Latvala a nie Mikkelsen będzie aczył o wygraną w rajdzie. Nie wiem jak Ty ale ja inwestowałbym w goscia ktory jezdzi coraz lepiej a nie coraz gorzej. Ponadto sprawdz sobie w jakim wieku są obaj zawodnicy. Przez ile lat będzie startował jeden a przez ile drugi? W podobnej sytuacji Citroen nie wachał się aby zwolnic Colina.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez Mad Max » czwartek, 30 kwi 2015, 09:44

DonCorrado napisał(a):Gusty moje i kolegi są inne i stąd to spięcie ale nic poza tym :)
:wink:
Gusta raczej są podobne, ale podejście i zdanie mamy inne... i ja bym tego nie nazwał spięciem tylko normalną wymianą zdań
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Anbarra » czwartek, 30 kwi 2015, 22:42

Prosze teraz wziac dystans do ponizszego:

patrze tak, jakie tutaj mamy nicki, i przeanalizowalem jaki maja one wplyw na to forum :D

1 Mad Max
2 Zbyszek Chaosu
3 zoltodziob
4 Aaltonen (legenda!)

moje wnioski:

1 na tym forum to idzie oszalec (get mad)
2 zawsze musi powstac chaos
3 kazdy kazdemu wmawia, ze nie ma pojecia
4 a na koniec i tak krecimy sie w kolko :D
Anbarra
A5

Postprzez żółtodziób » piątek, 1 maja 2015, 18:42

Panowie - drugi i ostatni raz proszę - skończcie ten temat. Problem został wywołany kompletnie sztucznie. Wątek się rozwijał tak jak rozwijały się takie wątki 2-3 lata temu, ale ktoś nie wytrzymał i musiał to skomentować. To by było jeszcze pół biedy, ale teraz każdy chce dorzucić swoje 3 grosze. Nie chciałem nikogo karać, ale od tego momentu nie będzie litości. Pojawi się jakaś prowokacja lub odniesienie do problemu którego w chwili obecnej w ogóle nie ma to poleci warn.
żółtodziób
A8

Postprzez deiman » piątek, 22 kwi 2016, 09:31

Wszyscy 3 kierowcy hyundaia pierwszy raz zadowoleni z ustawien auta.
https://www.youtube.com/watch?v=cC8_kYi9GsQ
deiman
A5

Postprzez Kit_Car » piątek, 22 kwi 2016, 12:14

Nie uwazacie że 28 aut w rajdzie mistrzostw świata to totalna bieda z nędza? W momencie gdy wejdą nowe wurce zrobi się jeszcze gorzej, na rajdzie w wrc będą tylko fabryki.. niby fajne i agresywne te nowe auta Ale będą drogie i mało dostępne. Osobiście kiedyś liczyłem ze FIA pójdzie w drugą stronę, a więc np wieksza zwezka w autach R5. Wystarczy spojrzeć ile tych R5 jeździ, koszty są całkiem ok, w MS mielibyśmy zróżnicowana i co najwazniejsze- bogata stawkę. A tak to mamy ~10 aut wrc.
Kit_Car
N2

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 22 kwi 2016, 16:08

Wieszcze koniec Neuville w Hyundaiu. Jak nie bledy Thierryergo to problemy samochodu. W tej wspolpracy od poczatku wszystko sie zle ukladalo. Sordo tez jakis problem. Paddon trzyma poziom i fajnie, oby na podium dojechal.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Cendra » piątek, 22 kwi 2016, 16:45

Ott na byle jakich gumach najlepszy z Fordów. Swietnie :D
Cendra
A6

Postprzez Witcher1990 » piątek, 22 kwi 2016, 18:36

No cóż okres aklimatyzacji w nowym samochodzie i z nowym pilotem już chyba dla Madsa minął. Tempo kiepskie.
Może wyszedł z założenia, że czy ciśnie mocniej czy odpuszcza w wynikach i tak ma to samo miejsce więc po co ryzykować?
Witcher1990
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata