Wales Rally GB

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Wales Rally GB

Postprzez viper » sobota, 15 lis 2014, 13:30

jacko napisał(a):
Domson napisał(a):Ja nie tworzę żadnych teorii spiskowych, napisałem tylko to co między wierszami Kubica sam powiedział. I na onboardach nie widać żadnej spokojnej jazdy, a samochód prawie gaśnie na nawrotach...

przeciez viper ma informacje o stanie auta kubicy z pierwszej reki, a to, ze kubicy wlasnie wycieka olej to tez juz pewnie wie :)
PS podobno w przegladzie jest wolny wakat na miejsce gutowskiego, szukaja jakiegos speca!

Nie mieszaj mnie w ta dyskusje. To nie ja wymyślam "cuda" ze to auto nie jedzie zeby tłumaczyć Kubicy czasy. Wyciek oleju to oczywiscie problem, ale nie ma on wpływu na prace dyfra, bo dyfer albo działa albo sie rozpada. To tak jak z wyciekiem oleju z miski olejowej w silniku. To ze wycie nie znaczy ze silnik nie pracuje. Wiadomo ze cos jest na lini m sport i Kubica w kwesti samochodu, ale wyluzujcie i nie zwalajcie wszystkiego na sprzęt. Nie wierze zeby to autu różniło sie od innych fiest to bzdura na tym poziomie. To taj jak w F1 Ferrari ma tez dwa rozne auta i raikonen jest gorszy od alonso bo ma gorszy model :D . Ludzie trochę obiektywizmu.
To ze wycieka nie znaczy ze nie działa. Szukacie dziury w całym.
P.s
Mam dokładnie takie same informacje jak ty, wiec sa dokładnie tyle samo warte, a po raz kolejny armia zaciężna kubicomaniakow nie chce widzieć tego co jest.
viper
S2000

Postprzez deiman » sobota, 15 lis 2014, 13:41

MSG Racing napisał(a):
Matthias Schmidt napisał(a):Oj Latvala Latvala... :roll: mysle, ze walka o zwyciestwo bylaby interesujaca. Ale za to ciekawa bedzie walka o drugie miejsce. Mam nadzieje, ze Meeke wytrzyma presje i dojedzie drugi.

Dla Anglików byłoby to super zakończenie rajdu i sezonu. W sumie to nie wiem teraz którego wolałbym widzieć na drugim miejscu. Mikko na zakończenie startów czy Krisa.

Ja Krisa bo ten jeszcze pojezdzi. Swoja droga troche zabawna sytuacja. Wiek kierowcow prawie ten sam (Meeke starszy o rok), jeden konczy kariere, drugi wlasciwie zaczyna.

Matthias Schmidt napisał(a):Oj Latvala Latvala... :roll: mysle, ze walka o zwyciestwo bylaby interesujaca. Ale za to ciekawa bedzie walka o drugie miejsce. Mam nadzieje, ze Meeke wytrzyma presje i dojedzie drugi.

Szkoda Jarego, ale sezon i tak super.

Dani napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=K2_8m0Aw2s4 Polecam ten wywiad. RK mówi, że jedzie lepiej i szybciej niż w zeszłym roku, a czołówki jest dalej.

Ale w zeszlym roku Robert jechal ile odc? dwa, trzy? Poza tym teraz wszyscy traca duzo bo wczoraj warunki byly takie a nie inne. No i VW w tym roku troche odszedl konkurencji. Ja tam nie wierze, ze ktos mu robi na zlosc bo to nie jest dla nikogo na reka, szczegolnie dla M-sportu. Fiesta sie psuje czasami, ale generalnie to wciaz niezle auto. W przyszlym roku bedzie lepiej ;)
deiman
A5

Postprzez czarnyolek » sobota, 15 lis 2014, 13:58

No jaki pech. M-Sport sabotuje Kubicę - team od kilkunastu lat w WRC i nagle takie praktyki. Może mają tam zatrudnionych tych idiotów z BMW, co płacili Kubicy kilka milionów ojro za sezon, tylko po to, żeby psuć mu auto i promować Heidfelda.

Ludzie wyluzujcie. Fiesta jest słaba, a jak się nią trzaska o wszystko co jest na/przy drodze, to się psuje. Kubica może i jedzie wolno, ale przecież o nic nie walczy. Zdobywa doświadczenia na mokrym szutrze, bo rok temu nie było różowo. Musi w ostatnim rajdzie pokazać że dojeżdża - Lotosowi, potencjalnym pracodawcom na przyszłość, a głównie też sobie, bo nie sądzę, żeby po tylu SR sam nie zaczynał mieć wątpliwości, czy się faktycznie nadaje do tego sportu.
Poza tym to Rally GB. Jeszcze sporo może się zdarzyć i ta "spokojna" jazda może zaowocować ładnymi punktami.
czarnyolek
N3

Postprzez Thomas » sobota, 15 lis 2014, 16:35

czarnyolek napisał(a):No jaki pech. M-Sport sabotuje Kubicę - team od kilkunastu lat w WRC i nagle takie praktyki. Może mają tam zatrudnionych tych idiotów z BMW, co płacili Kubicy kilka milionów ojro za sezon, tylko po to, żeby psuć mu auto i promować Heidfelda.

nikt nie pisze, że sabotuje, a że zwyczajnie przygotowanie auta jest katastrofalne (Kubica only też wiele mówi), głównie w drugiej części sezonu- to co innego.
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez slivex » sobota, 15 lis 2014, 16:50

dokładnie, odstawiać fuszerka a sabotować to jednak nie to samo
slivex
N2

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 15 lis 2014, 18:03

Klopoty z M-Sportem (te najwieksze) zaczely sie chyba jakos w polowie roku, prawda? Kto wie czy to nie efekt tego, ze Malcolm stwierdzil, ze skoro Kubica z taka czestotliwoscia rozwala samochod to nie ma sensu mu jak najlepiej przygotowywac auto. Po czesci ciezko sie dziwic i takie cos jest mozliwe. Bynajmniej nie usprawiedliwiam tutaj M-Sportu, profesjonalny zespol nie powinien tak podchodzic do tematu, ale wiadomo jak jest... chca oszczedzic na czesciach i wychodzi syf kompletny. Oczywiscie tylko spekuluje, nie wiem tego, ale moze tak po prostu byc.

Co do rajdu - walka o drugie miejsce jest fantastyczna i mam nadzieje, ze Meeke znajdzie sie na drugim, a Ostberg na trzecim miejscu. Wprawdzie fajnie byloby zobaczyc Hirvo na podium w ostatnim jego rajdzie, ale to i tak nic mu tak naprawde nie da. Poza tym - i tak nie wierze, zeby cala ta trojka dotarla do mety bez problemow :wink:
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez gorki » sobota, 15 lis 2014, 18:32

Kubica jedzie ten rajd wyjątkowo słabo i nie bardzo jest czym go obronić :) W zasadzie jest najsłabszym w stawce WRC, a nie wyczytałem żeby jakieś wyjatkowe kłopoty miał po za tymi ogólnie znanymi.
gorki
N1

Postprzez Thomas » sobota, 15 lis 2014, 18:39

nie wyczytałeś powiadasz...hmmm, słabo szukasz :wink: "poza ogólnie znanymi" też brzmi fajnie w przypadku motorsportu na światowym poziomie. Jedno jest pewne, jedzie bardzo spokojnie, chce przejechać cały rajd :wink: błędy oczywiście również są....

OS16 będzie ciekawy, ponieważ część zawodników będzie jechało już po zmroku
Ostatnio edytowano sobota, 15 lis 2014, 19:27 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Aaltonen » sobota, 15 lis 2014, 19:10

gorki napisał(a):Kubica jedzie ten rajd wyjątkowo słabo i nie bardzo jest czym go obronić :) W zasadzie jest najsłabszym w stawce WRC, a nie wyczytałem żeby jakieś wyjatkowe kłopoty miał po za tymi ogólnie znanymi.

Wczoraj jechał wolniej. Dzisiaj jedzie ok. Chociaż wczorajszego tempa też nie nazwałbym wyjątkowo słabym. Jestem pewny, że żaden zawodnik z ERC nie zbliżyły się nawet do tego tempa.

Zaskakuje Paddon, który dzisiaj jedzie szybciej niż Neuville i Hanninen.
P.s. Prokop jedzie na Pirelkach,ktore jak widać są lepsze nie tylko na asfalcie.
Aaltonen
N3

Postprzez DonCorrado » sobota, 15 lis 2014, 19:37

No tak, jak jedzie ostro w okolicach 4-8 miejsca i wypada to nie umie jezdzic, jak by jechal caly sezon tak jak Walie to tez by nie umial jezdzic, zaraz by sie pojawily glosy dlaczego blokuje miejsce np. Kosciuszce. Ale jak dzwoni to samo slychac, ze blokuje miejsce innym lepszym i generalnie szkoda auta bo ciagle dzwoni. :lol:
DonCorrado
A6

Postprzez jarauto » sobota, 15 lis 2014, 19:48

Spokojnie, spokojnie.
Jutro przejdzie Prokopa i Henniga = wstydu nie będzie.
jarauto
N2

Postprzez czarnyolek » sobota, 15 lis 2014, 19:50

DonCorrado napisał(a):No tak, jak jedzie ostro w okolicach 4-8 miejsca i wypada to nie umie jezdzic, jak by jechal caly sezon tak jak Walie to tez by nie umial jezdzic, zaraz by sie pojawily glosy dlaczego blokuje miejsce np. Kosciuszce. Ale jak dzwoni to samo slychac, ze blokuje miejsce innym lepszym i generalnie szkoda auta bo ciagle dzwoni. :lol:

To niech jedzie szybko i nie dzwoni :D
czarnyolek
N3

Postprzez maciek127 » sobota, 15 lis 2014, 23:32

w zeszłym roku dzwonił na GB 2razy to sezon 2014 był pełen dzwonów, może jak przejedzie bez dzwonów aktualne GB może 2015 będzie dla niego lepszy ;)
Zapraszam http://www.test.auto.pl/category/motorsport/
maciek127
N2

Postprzez Mad Max » niedziela, 16 lis 2014, 01:29

maciek127 napisał(a):w zeszłym roku dzwonił na GB 2razy to sezon 2014 był pełen dzwonów, może jak przejedzie bez dzwonów aktualne GB może 2015 będzie dla niego lepszy ;)
Pewnie nie uwierzysz ale w tym roku było na tym forum spore grono osób które uważało żeby Robert większość tego sezonu przejechał w podobny sposób jak teraz jeździe GB czyli bez przygód... jego życie jego droga, czy słuszna zobaczymy... choć z drugiej strony patrząc na końcówkę sezonu może jednak pewne przygody mogły wynikać ze "sprawności" samochodu.

Mam podobne wrażenie do was że Matton chce ściągnąć RK do Cytryny patrząc po kontem rozwijania wynalazku zwanego C-Ellyse... jakby i tak mieli problem z tym autem.

Ostatniego dnia walka o pudło będzie fascynująca... było by w tym coś mistycznego gdyby przepowiednia gregortest'a się sprawdziła i Hirvo by wygrał na zakończenie kariery :wink: Hirvo, Meeke, Neuv - mam też dziwne przeczucie że jutro Robert przyciśnie i załapie się to pierwszej dziesiątki.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Thomas » niedziela, 16 lis 2014, 10:40

fajnie działa ta skrzynka Roberta :lol: profeska :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=D9gZkGECqMc

Mikkelsen znów wypada na OS19
Ostatnio edytowano niedziela, 16 lis 2014, 11:12 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
Thomas
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata