Rajd Portugali

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Portugali

Postprzez żółtodziób » wtorek, 8 kwi 2014, 19:51

Nie ma wulgaryzmów, dlatego jeszcze nic nie poleciało, ale widzę jak się sprawa pięknie rozwija. Umarł król, niech żyje król. Był Miszcz Kopciuszko, ale się skończył więc jest Dzwonnnik Kubica. Zmieniły się tylko osoby atakujące i broniące. Jedna partia wypchnęła drugą od koryta, ale polskie piekiełko trwa nadal. chcę tego uniknąć na tym forum, wystarczy, że zrobili jazdę na fejsie.
żółtodziób
A8

Postprzez szeler » poniedziałek, 13 kwi 2015, 22:35

Szukam osób które planują wybrać się w tym roku na Rajd Portugalii, do których ekipy mógłbym dołączyć (o ile byłaby taka możliwość) i wspólnie podziwiać rywalizację na portugalskich szutrach? Można byłoby połączyć wyjazd na rajd z jakimś kilku dniowym zwiedzaniem Portugalii, po albo przed imprezą. Jakieś propozycje, ktoś chętny, ktoś coś planuje?
„Jeśli mężczyzna robic coś głupiego, to zawsze z powodów najszlachetniejszych”
O. Wilde
szeler
N3

Postprzez Aro90 » poniedziałek, 4 maja 2015, 13:40

widzieliście liste? brak Ptaszka i Domżały, ten drugi nawet sie nie zgłosił do juniorów mimo zapowiedzi, Ptaszek miał jechać wszystkie rownolegle rundy z pucharem Fiesty, słabo to wyglada :roll:
Aro90
N3

Postprzez Mariusz » poniedziałek, 4 maja 2015, 14:35

Naszych nie ma dużo, ale lista jest mega mocna. Jeśli się nie pomyliłem to jest 43 samochody RC2. No i te nowe Fabie R5 i Fordy WRC, ciekawi mnie jak będą się prezentowały na tle konkurencji. Zapowiada się fajny rajd wg mnie.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez Aro90 » poniedziałek, 4 maja 2015, 14:45

Mariusz napisał(a):Naszych nie ma dużo, ale lista jest mega mocna. Jeśli się nie pomyliłem to jest 43 samochody RC2. No i te nowe Fabie R5 i Fordy WRC, ciekawi mnie jak będą się prezentowały na tle konkurencji. Zapowiada się fajny rajd wg mnie.

to prawda, tez zwrocilem uwage na duzą ilosc samochodow RC2. Na Polskim pewnie będzie podobnie :) Miejmy nadzieje ze Robert wystartuje nową Fiestą
Aro90
N3

Postprzez Hubertos » środa, 20 maja 2015, 23:15

https://www.youtube.com/watch?list=PLVy ... xCxGnsYHvE VW widać nie poradziło sobie do końca z problemami z silnikiem.
Hubertos
A6

Postprzez wanderer » czwartek, 21 maja 2015, 00:14

Hubertos napisał(a):https://www.youtube.com/watch?list=PLVyRAt2cxbxvv78JcuKZeaikD8PSzQRvr&v=dxCxGnsYHvE VW widać nie poradziło sobie do końca z problemami z silnikiem.

Poradzili sobie.
http://rajdy.autoklub.pl/news/wymuszona ... -wrc,61251
wanderer
A6

Postprzez Hubertos » czwartek, 21 maja 2015, 00:22

Kojarzyłem tego newsa, nie zwróciłem uwagi na datę testów, myślałem że znowu im padło po naprawie.
Hubertos
A6

Postprzez gregortest » czwartek, 21 maja 2015, 15:46

Moje Typowanie:
Andreas Mikkelsen 1-2
Kris Meeke 2-1
Jari-Matti Latvala 3-2

Dani Sordo
Thierry Neuville
Robert Kubica
Ott Tänak
Elfyn Evans
Mads Østberg
Hayden Paddon
Martin Prokop
Sébastien Ogier - nie ukończy - wypadek -awaria
gregortest
A5

Postprzez maciotacio » piątek, 22 maja 2015, 09:43

Moim zdaniem to będzie rajd który powinien wygrać Latvala. Ma znakomitą pozycję do ataku (9), droga będzie już "odkurzona", jego koledzy z zespołu startują na samym początku. Jeśli tego nie wygra to będzie na prawdę kiepsko.
Oprócz Jariego, bardzo ciekawie zapowiada się rywalizacja w WRC2, zobaczymy jak sobie poradzi nowa Skoda R5. Będę też bacznie będę obserwować poczynania Camiliiego - pierwszy oes to był dramat w jego wykonaniu, oby dzisiaj lepiej poszło
maciotacio
N2

Postprzez Mad Max » piątek, 22 maja 2015, 09:52

Rajdy są popularne?? Co za bzdura... rajdy to nuda i nikt ich nie ogląda... skąd to Panu przyszło do głowy ?? :wink: :wink: :wink:
Obrazek

JA LLLaaaattttaaaammmmmm!!!! :wink: :wink: :wink:
Obrazek

Dla mnie mógłby wygrać ktoś z dwójki JML lub Meeke... liczę też na solidny występ Roberta i Maćka
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez jacko » piątek, 22 maja 2015, 10:14

gregortest napisał(a):(...)
Sébastien Ogier - nie ukończy - wypadek -awaria

dlaczego ogier mialby miec wg Ciebie wypadek a nie np JML/Tanak czy RK ? miałbyś większe szanse na wygranie u bukmachera ;)
Ogier ma głód pokazania kto jest najlepszy, i silną psychęaby się nie spalić, predzej bym sie zalozyl, ze rozniesie konkurencje w pył, jakos odkurzanie w meksyku mu w ogole nie przeszkadzalo, nie ma co sie łudzić, że powtorzy sie akcja z Niemiec z zeszlego roku, ale rzeczywiscie WRC bez Ogiera jest bardziej emocjonujace

maciotacio napisał(a):(...)będę też bacznie będę obserwować poczynania Camiliiego - pierwszy oes to był dramat w jego wykonaniu, oby dzisiaj lepiej poszło

czy to przypadkiem nie jest główny tester i pretendent do fotela w Toyocie WRC ?
jacko
A5

Postprzez maciotacio » piątek, 22 maja 2015, 10:43

@jacko
Tak to jest kierowca testowy Toyoty. Czy główny to nie wiem, jest jednym z trzech, oprócz Sarrazina i Lindholma.
maciotacio
N2

Postprzez kuba.es » piątek, 22 maja 2015, 10:45

Tak realnie rzecz biorąc, będę zadowolony z każdego scenariusza innego niż całe pudło dla VW. Fajnie by było gdyby Kris podtrzymał dobrą passę z ostatniego rajdu i oczywiście jak zwykle trzymam kciuki za solidne punkty i metę bez przygód dla Roberta i Maćka :)

Nie chcę się czepiać ale aż razi w oczy, czy ktoś z modów mógłby poprawić ten nieszczęsny tytuł tematu na Rajd Portugalii przez dwa "i" ?
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez Witcher1990 » piątek, 22 maja 2015, 11:17

Mikkelsen ma nowe Polo, w Portugalii już startował i to chyba najczęściej. Choć w tym roku trasa jest nieznana dla wszystkich to z jazdą na opis nie ma problemu. Ja liczę, że on będzie tutaj meeeega groźny i chyba sprawi małą niespodziankę:)
Byłoby fajnie miałby duży atut dla Toyoty gdyby wygrał.
Witcher1990
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata