Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez wanderer » niedziela, 10 lut 2013, 17:42

tomson napisał(a):Naprawdę słabo, z czasem ludzie się zainteresują jego osobą (ci którzy rajdów nie znają) i poznają smutną prawdę okrytą koloryzowanym "pijarem". Wtedy to wszystko się odbije i no właśnie, co? Niezależnie wtedy co by osiągnął i tak ludzie będą się śmiać.

Jak czytam wpisy niektórych fanów (np coś o potwierdzaniu formy wznoszącej na Szwecji) to mam wrażenie, że ludzie czasem naprawdę mają problem z postrzeganiem rzeczywistości. :) Widzę w tym pewną analogię do piłki nożnej i polskiej reprezentacji - pakuje się ogromne pieniądze, wyniki żadne a i tak znajdzie się masa ludzi, którzy i tak będą mówić, że gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka i w ogóle Polacy nic się nie stało.
wanderer
A6

Postprzez Domson » niedziela, 10 lut 2013, 17:56

"Po dobrej jeździe i miejscach w czołowej "15" na oesach, załoga Kościuszko-Szczepaniak kończy Rajd Szwecji na 14. miejscu.

To przyzwoita lokata biorąc pod uwagę grypę, z którą zmagał się Maciek, oraz problemy ze skrzynią biegów MINI, jakie ekipa miała pierwszego dnia rajdu. Oby w kolejnym starcie obyło się już bez przygód!
"

z FB .... litości :D

Jeszcze co do Kościuszko. Nie wiem tak naprawde z czego wynika ta jego jazda. Czy szybciej już nie potrafi ? Czy nie wytrzymuje ciśnienia ? Czy boi się, że wydzwoni ? Bo dla mnie to wygląda tak, że po prostu boi się i tam gdzie inni zasuwają na pełnej bombie, on jedzie na półgazie : /
Domson
A6

Postprzez Seraf » niedziela, 10 lut 2013, 17:57

Szczerze to zamiast tyle pisac o michalku i marnowac czas i prad. to bysmy zrobili akcje typu albo kajto w miejsce kiepsciuszka albo niue tankujemy na lotosie itp.
a pisanie na forum to jak walenie glowa w mur ;)
albo na demotywatorach itp. zrobic cos fajnego o michalku efekt lepszy a ile mniej ludzi zdenerwowanych na forum :D
Seraf
N3

Postprzez marrcus » niedziela, 10 lut 2013, 18:12

seraf - ale ty głupi jesteś :roll:
marrcus
N3

Postprzez tomson » niedziela, 10 lut 2013, 18:18

wanderer napisał(a):(...) i w ogóle Polacy nic się nie stało.

Uwielbiam to określenie, to taki wyznacznik ideologii tego kraju :) Zgadzam się, niestety jest tak jak piszesz.
tomson
N2

Postprzez viper » niedziela, 10 lut 2013, 21:03

MotorsportNews napisał(a):
viper napisał(a):No tak, ale zobacz jaka tam jest pomoc zawodników, którzy już coś osiągnęli, a u nas ta opcja nie wchodzi w grę , bo jeden na drugiego patrzy wilkiem, a o wałach na zapoznaniu nie wspomnę. Oczywiście, ze układy to niestety główny gwóźdź do trumny w naszych realiach i Ruta Kosciszko biskiniewicz czy Jakubowski to najlepsze tego przykłady, ale niestety póki nie zmieni sie podejście samych ludzi do tego tematu puty zostaje klawiatura.

Umieszczenie dwóch ostatnich panów na tej liście to naprawdę grube przegięcie... Nie dość, że sportowo nie ma im co zarzucić, to jeszcze dbają o rajdy w TV. Oczywiście, w większości pokazując siebie, ale mając taką możliwość czemu nie skorzystać? Tak samo w tym przypadku:

O co dbaja :D . Gwarantuje ci, ze każdy kto by miał takie wsparcie medialne na pniu znajduje sponsora na starty, któremu prosto w oczy mówi, ze w jego sytuacji wynik sportowy nie ma znaczenia. Pamiętaj, ze w tej sytuacji zyskują nie liczni tzn. Tylko oni, a reszta nie przebije sie przez układy. Po ogladaj relacje z pucharu fiesty to bedZiesz wiedział, ze to wiele nie odstaje od relacji po dzienniku dla Kosciszki, czy bebenkow, bo jak by to działało na zdrowych zasadach to przede wszystkim mówi sie o zwyciezcach a wspomina o ewentalnym zajęciu podium, a nie odwrotnie. Idąc tym tropem nie dziwmy sie, ze nie ma chętnych do sponsorowania jak nie ma promocji wszystkich zawodników powiedzmy z czołówki, wiec zazucic im można jedynie to, ze oni maja super, ale swoimi znajomosciami zabierają czas innym. Po było kilku zwycięzców Pucharu, ale jakoś tak sie zrobiło, ze jak byśmy po liczyli sekundy antenowe jestem pewien, ze wszyscy razem wzięci zawodnicy z pucharu nie maja tyle sekund na antenie co pan biskiniewicz, a gdzie inne klasy 6,7,8,9,10. pogladaj relacje z la90 na normalnych zasadach. Kto najlepszy to ma wziecie w mediach od najsłabszych klas po czołówkę gen., a ty mówisz , ze nie można im nic zarzucić. No morderstwa nie popelnili :D
viper
S2000

Postprzez MotorsportNews » niedziela, 10 lut 2013, 21:15

viper napisał(a):O co dbaja :D . Gwarantuje ci, ze każdy kto by miał takie wsparcie medialne na pniu znajduje sponsora na starty, któremu prosto w oczy mówi, ze w jego sytuacji wynik sportowy nie ma znaczenia. Pamiętaj, ze w tej sytuacji zyskują nie liczni tzn. Tylko oni, a reszta nie przebije sie przez układy. Po ogladaj relacje z pucharu fiesty to bedZiesz wiedział, ze to wiele nie odstaje od relacji po dzienniku dla Kosciszki, czy bebenkow, bo jak by to działało na zdrowych zasadach to przede wszystkim mówi sie o zwyciezcach a wspomina o ewentalnym zajęciu podium, a nie odwrotnie. Idąc tym tropem nie dziwmy sie, ze nie ma chętnych do sponsorowania jak nie ma promocji wszystkich zawodników powiedzmy z czołówki, wiec zazucic im można jedynie to, ze oni maja super, ale swoimi znajomosciami zabierają czas innym. Po było kilku zwycięzców Pucharu, ale jakoś tak sie zrobiło, ze jak byśmy po liczyli sekundy antenowe jestem pewien, ze wszyscy razem wzięci zawodnicy z pucharu nie maja tyle sekund na antenie co pan biskiniewicz, a gdzie inne klasy 6,7,8,9,10. pogladaj relacje z la90 na normalnych zasadach. Kto najlepszy to ma wziecie w mediach od najsłabszych klas po czołówkę gen., a ty mówisz , ze nie można im nic zarzucić. No morderstwa nie popelnili :D

Life is brutal, oczywistym jest, że najpierw pokażą siebie. Ale nie demonizujmy, bo dzięki temu rajdy pojawiają się w TVN24 czy TVP (nie mówię o TVP Sport). Oczywiście można to wszystko negować, ale chyba nie tędy droga... Tematy układów i podobne zbyt mocno przypominają linię pewnej partii politycznej :) Wszystko inne jest oczywiste, bo na forum przewija się już po raz 58329292. Tylko co po raz kolejny wynika z tej dyskusji?
całkiem nowy http://www.rajdy.net portal rajdowy | http://www.msfoto.info sporty motorowe | http://www.facebook.com/SportyMotorowe Motorsport na Facebooku
MotorsportNews
N1

Postprzez wojtasm461 » niedziela, 10 lut 2013, 21:22

No i znowu Michaś w TVP 1 powiedział co wiedział.
"Wciąż się uczę bo nie wierzę żę dohamuje i uczę się robić notatki i sprawdzać czy są dobre..."
Halo,który to senzon w MŚ?? ile można się uczyć i ile można mówić za każdym razem że się wciąż "uczę".
https://www.facebook.com/legacyrally
wojtasm461
N3

Postprzez Domson » niedziela, 10 lut 2013, 21:38

O Sołowowie ani słowa.
Domson
A6

Postprzez viper » niedziela, 10 lut 2013, 21:40

MotorsportNews napisał(a):
Life is brutal, oczywistym jest, że najpierw pokażą siebie. Ale nie demonizujmy, bo dzięki temu rajdy pojawiają się w TVN24 czy TVP (nie mówię o TVP Sport). Oczywiście można to wszystko negować, ale chyba nie tędy droga... Tematy układów i podobne zbyt mocno przypominają linię pewnej partii politycznej :) Wszystko inne jest oczywiste, bo na forum przewija się już po raz 58329292. Tylko co po raz kolejny wynika z tej dyskusji?

no tak tylko nie dziwmy sie, ze nie ma kierowców z talentem, bo oni są tylko nie maja jak sie pokazać. układy zawsze funkcjonowały i bedą funkcjonować tylko kiedyś była prosta zasada. Jak miałeś wuja czy ojca bogatego miałeś kase i sie bawiles od razu to owym sprzętem, ale jak byłeś dobry, to dzięki mediom pozyskiwales sponsorów, i po szczeblech szles do góry, ale miałeś szanse. Dzisiaj jedna droga jest zamknięta, a druga zablokowana, wiec nie masz nawet szans sie pokazać, a co dopiero szukać pieniędzy. Uwierz ja nie oglądam tych relacji o kosciuszke( choc wczoraj trafiłem przez przypadek i myślałem , ze padne :D ) i to samo w TVN, bo tam nie ma mowy o rywalizacji tylko o nauce jak to jeden i drugi wciąż sie uczy, wiec uwierz mi mnie to wali , czy ta relacja na dzisiejszych zasadach jest czy jej nie ma, a wręcz wole, zeby jej nie było, bo przynajmniej wszyscy bedą mieli równo. Ja rozmawiałem kiedyś z chopakiem co dzwonił do jednej z firm , która jest na aucie Biskiniewicza i powieli mu, ze rajdy ich nie interesują bo tam jest ograniczone środowisko i zawistne, a sparzyli sie już na kuzaju. Po czym za kilka miesięcy firma wisi u pana Biskiniewicza i co powiesz, ze układy nie maja wpływu na poziom naszych kierowców, bo mi sie cały czas zalimy Kościuszko w wrc itd. No kurde jak ma być ktoś lepszy nie inny lepszy.
viper
S2000

Postprzez Agrest » niedziela, 10 lut 2013, 21:45

Domson napisał(a):O Sołowowie ani słowa.

Mieli powiedzieć ze Sołek ich klepnął autem S2000
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez RajducH » niedziela, 10 lut 2013, 22:00

TVP to telewizja publiczna "prywatna" - kto daje kase o tym jest głośno; ludzie cieszmy się bo Kiepściuch notował wyniki w pierwszej 15tce :twisted:
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez MotorsportNews » niedziela, 10 lut 2013, 22:12

viper napisał(a):no tak tylko nie dziwmy sie, ze nie ma kierowców z talentem, bo oni są tylko nie maja jak sie pokazać. układy zawsze funkcjonowały i bedą funkcjonować tylko kiedyś była prosta zasada. Jak miałeś wuja czy ojca bogatego miałeś kase i sie bawiles od razu to owym sprzętem, ale jak byłeś dobry, to dzięki mediom pozyskiwales sponsorów, i po szczeblech szles do góry, ale miałeś szanse. Dzisiaj jedna droga jest zamknięta, a druga zablokowana, wiec nie masz nawet szans sie pokazać, a co dopiero szukać pieniędzy. Uwierz ja nie oglądam tych relacji o kosciuszke( choc wczoraj trafiłem przez przypadek i myślałem , ze padne :D ) i to samo w TVN, bo tam nie ma mowy o rywalizacji tylko o nauce jak to jeden i drugi wciąż sie uczy, wiec uwierz mi mnie to wali , czy ta relacja na dzisiejszych zasadach jest czy jej nie ma, a wręcz wole, zeby jej nie było, bo przynajmniej wszyscy bedą mieli równo. Ja rozmawiałem kiedyś z chopakiem co dzwonił do jednej z firm , która jest na aucie Biskiniewicza i powieli mu, ze rajdy ich nie interesują bo tam jest ograniczone środowisko i zawistne, a sparzyli sie już na kuzaju. Po czym za kilka miesięcy firma wisi u pana Biskiniewicza i co powiesz, ze układy nie maja wpływu na poziom naszych kierowców, bo mi sie cały czas zalimy Kościuszko w wrc itd. No kurde jak ma być ktoś lepszy nie inny lepszy.

"Kroniki" owszem, ale relacje na TVN Turbo jednak niech zostaną, bo to po TVP Sport jedyny kanał, na któym w ogóle są :wink:

Tylko to o czym napisałeś to nie są układy, tylko umiejętne wykorzystywanie możliwości, jakie się ma. A czy granica dobrego smaku została przekroczona, nie nam oceniać.
całkiem nowy http://www.rajdy.net portal rajdowy | http://www.msfoto.info sporty motorowe | http://www.facebook.com/SportyMotorowe Motorsport na Facebooku
MotorsportNews
N1

Postprzez viper » niedziela, 10 lut 2013, 22:22

MotorsportNews napisał(a):"Kroniki" owszem, ale relacje na TVN Turbo jednak niech zostaną, bo to po TVP Sport jedyny kanał, na któym w ogóle są :wink:

Tylko to o czym napisałeś to nie są układy, tylko umiejętne wykorzystywanie możliwości, jakie się ma. A czy granica dobrego smaku została przekroczona, nie nam oceniać.

zwał to jak zwał. Jak masz ojca bogatego to układ czy umiejętne wykorzystanie możliwości, bo dla mnie to jeden grzyb, ale nie to chodzi. Jak byś na to nie patrzył i tego nie nazwał działa to na niekorzycsc tego sportu w naszym kraju, a na pewno obniża poziom kierowców , którzy w nim startują, bo startują nie za sukcesy tylko za umiejętne wykorzystanie swoich mozliwosci :D .
viper
S2000

Postprzez Bad-i » niedziela, 10 lut 2013, 22:30

wiechu100 napisał(a):P.S. Szkoda, ze nawet inni zawodowi kierowcy z Krk boki z Michala zrywaja...

Przekonales mnie, szczególne wrażenie zrobili na mnie Ci zawodowi kierowcy z KrK.....
Bad-i
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata