Rally Argentina

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rally Argentina

Postprzez Mariusz » poniedziałek, 27 kwi 2015, 20:46

Martin Prokop podobno sprzedał już swoją starą fieścinę wrc, więc wygląda, że jakiś ruch w interesie jest i może Robert nie zostanie na lodzie.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez woocasch » poniedziałek, 27 kwi 2015, 21:10

Prokop miał dwie Fiesty, jedna poszła już do Melicharka (nadwozie #21), a drugą śmiga w tym roku (nadwozie #35). Więc chyba do tej pory sprzedał tylko część inwentarza i zapewne drugie auto zostawi sobie do testów, jako awaryjne i być może pod jakiś wynajem.
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Mariusz » poniedziałek, 27 kwi 2015, 21:19

Nie wiem oczywiście jak wiarygodne to info a ja tylko powtarzam to co przeczytałem, ale chodziło o to, że sprzedał tą którą jechał w Argentynie, czyli nadwozie #35. Masz rację oczywiście, że testować też czymś trzeba.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez madman » wtorek, 28 kwi 2015, 20:51

Świetny rajd, oglądanie PS wynagrodziło 3 zwycięstwa z rzędu Ogiera, zwroty akcji, niespodziewany zwycięzca - piękna ta nasza pasja, Panowie. A może i tez Panie! :) Swoją drogą, z przyjemnością czyta się wątek o danym rajdzie MŚ bez wojenek "hejterów" z "fanbojami" RK wykłócającymi się czyja racja jest "mojsza"... :wink:
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez DonCorrado » środa, 29 kwi 2015, 00:38

Troche pomieszanie z poplątaniem w tej Twojej wypowiedzi. Z jednej strony piszesz cos o pieknej pasji, a z drugiej podniecasz sie ze Polak nie jedzie i jest chociaz spokoj na forum. Cos tu do siebie nie pasuje.
DonCorrado
A6

Postprzez Witcher1990 » środa, 29 kwi 2015, 08:26

wszystko pasuje i jest jak mówi, przynajmniej w każdym poście nie muszę czytać Kubica to Kubica tamto, a dzisiaj Robert na śniadanie zjadł to, a na kolację tamto wcześniej posty o innych kierowcach i wydarzeniach na rajdzie trzeba było na prawdę wyszukiwać. Ten pomysł żeby wątki o RK gdzieś przenieść może nie jest taki głupi no ale niestety padł.
Witcher1990
A6

Postprzez Thomas » środa, 29 kwi 2015, 09:08

Sam zaczynasz o Kubicy a potem pretensje do calego swiata. Zamilczcie juz, bo potem znowu bedzie placz, ze burdel w watku :roll:
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Mad Max » środa, 29 kwi 2015, 10:28

madman
+1
Witcher1990
+1
Thomas napisał(a):Sam zaczynasz o Kubicy a potem pretensje do calego swiata. Zamilczcie juz, bo potem znowu bedzie placz, ze burdel w watku :roll:
wyluzuj trochę chłopie, niestety ale koledzy mają racje, postów jest znacznie mniej niż zazwyczaj ale tylko dlatego że Rajdowi Fani - przepraszam Kubico Fani nie udzielali się w tym temacie bo ich idol nie jechał i znakomicie wiesz że zazwyczaj większość postów dotyczy występu w danym rajdzie Kubicy a reszta zawodników jest marginesem - koledzy stwierdzili fakt, ale nie zauważałem żeby napisali że są szczęśliwi albo zadowoleni z faktu że Kubica nie jechał.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez kuba.es » środa, 29 kwi 2015, 11:20

Ależ piękna jazda Krisa! Dla mnie same pozytywy: koleś w którego zawsze wierzyłem i darzyłem wielką sympatią wygrał wreszcie pierwszy rajd wrc w karierze, dublet Citroena na pudle, brak jakiegokolwiek HW na pudle. Tak, moja wypowiedź jest subiektywna ale stało się dobrze także dla mistrzostw :)
Czwarty rajd bez punktów dla Latvali, bodajże drugi dla Mikkelsena. Moim zdaniem przynajmniej jeden z nich pożegna się w tym roku z niemiecką fabryką. Bardzo prawdopodobne, że zainteresuje się nimi Hyundai lub Toyota.
Pozostaje liczyć na równie wielkie emocje w Portugalii i na to, że RK poukłada swoje sprawy i uda mu się tam wystartować.

Thomas napisał(a):Zamilczcie juz,

Czyżby mianowano cię moderatorem? Chyba delikatnie się zapominasz chłopie.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez Witcher1990 » środa, 29 kwi 2015, 11:50

JML faktycznie ma sezon już kompletnie na straty ale nie sądzę żeby WV go wyrzucił, zwłaszcza jeśli uda im się zdobyć MŚ producentów. Sam Latvala po Polskim 2009r powiedział, że zrozumie jeśli Wilson go wyrzuci, to samo powiedział po 4 rajdach w 2012r, chciał pomóc Solbergowi w walce o tytuł, a wtedy Wilson odparł "Colin kiedyś wydzwonił w 4rajdach z rzędu, a później wygrał 4 pod rząd. Jarii miał najlepsze tempo, nie widze powodu dla którego nie mógłby wygrać 4 nastepnych rajdów". Pamiętam, że po dzwonie na Monte w 2013 był cały zapłakany i przekonany, że to koniec z WV ale dali mu szansę.
Patrząc na to obiektywnie to w Szwecji popełnił taki sam błąd jak Ogi czy AM, tylko u niego skutkował większą stratą. Co prawda nie zmienia faktu, że to dalej błąd a JML na śniegu powinien wygrać ale zawsze to daje inny obraz sytuacji gdy wszystkie WV miały problemy. Meksyk to nie jest ulubiona impreza Fina, błąd był z jego winy. W Argentynie z tego co wiem padł mu silnik a jechał po solidne punkty więc również nic z tym nie zrobi. Jeśli do końca sezonu nie popełni błędów i wygra 1-2 rajdy to myślę, że kontrakt ma w kieszeni. To raczej AM będzie szukał innej opcji a Toyota pasuje mu idealnie- doświadczenie w jeździe wurcami już ma, wie jak ustawić samochód, pomoże w rozwoju nowej rajdówki, a tempo spokojnie ma na lidera zespołu.
Witcher1990
A6

Postprzez speedyzxz » środa, 29 kwi 2015, 12:11

kuba.es napisał(a):Czwarty rajd bez punktów dla Latvali, bodajże drugi dla Mikkelsena. .
Odpowiednio trzeci i pierwszy rajd, w MC JML jednak wychaczył podium, a Mikkelsen do tej pory był "tym trzecim"

Meeke wygrał zasłużenie, pierwszego dnia zrobił sobie taką przewagę że już mógł kontrolować tempo w następnych dniach. Ogier możliwe że by mu na to nie pozwolił, ale Kris właściwie skorzystał tylko na jego pechu. Reszta daleko za nim, oby mu dało to pewność i zmniejszyło liczbę wpadek do minimum.

Hyundai trochę zawodzi, nie wierzę w spadek formy TN. Co prawda chłopaki jadą naprawdę fajnie ale jednak na wygranie rajdu to jeszcze im brakuje.
Bo sama jazda i Neuvilla, i Sordo, i Paddona jest dobra, widać że nie odstają, ale jednak chyba jadą ile mogą, a to wciąż za mało.
Boję się że przez taką politykę, Belg może zwiać, choć to źle wyłącznie jak trafi do VW, bo zawieje jeszcze większą nudą.
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez kuba.es » środa, 29 kwi 2015, 13:00

speedyzxz napisał(a):Odpowiednio trzeci i pierwszy rajd

Mea culpa, rzeczywiście masz rację.
Mimo wszystko wpadki im się zdarzają, a tak jak powiedziałeś istnieje możliwość, że Thierry odejdzie z Hyundaia. Ten wówczas będzie zmuszony poszukać kogoś o zbliżonych do Belga umiejętnościach. Przy takim obrocie sprawy, JML lub Mikkelsen mogłby stać się łakomym kąskiem dla Hyundaia.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez mihu123 » środa, 29 kwi 2015, 13:22

wyluzuj trochę chłopie, niestety ale koledzy mają racje, postów jest znacznie mniej niż zazwyczaj ale tylko dlatego że Rajdowi Fani - przepraszam Kubico Fani nie udzielali się w tym temacie bo ich idol nie jechał i znakomicie wiesz że zazwyczaj większość postów dotyczy występu w danym rajdzie Kubicy a reszta zawodników jest marginesem - koledzy stwierdzili fakt, ale nie zauważałem żeby napisali że są szczęśliwi albo zadowoleni z faktu że Kubica nie jechał.

A tutaj jak zwykle jakieś spiny o nie wiadomo co. To chyba całkiem jasne, że jakiś rodak (szczególnie taki, który posiada spore umiejętności) budzi emocje większe niż obcy kierowca startując w konkurencyjnej serii jaką są rajdy o randze mistrzostw świata. Podobna sytuacja tyczy się w ERC. Ja się zastanawiam dlaczego na tym forum nie może być normalnie. Jak nie jedna strona to druga prowokuje do "ciekawych" dyskusji często nie związanych z danym tematem. Wyluzujcie trochę bo to się robi już nudne.
mihu123
N1

Postprzez DonCorrado » środa, 29 kwi 2015, 17:05

Mad Max napisał(a):wyluzuj trochę chłopie, niestety ale koledzy mają racje, postów jest znacznie mniej niż zazwyczaj ale tylko dlatego że Rajdowi Fani - przepraszam Kubico Fani nie udzielali się w tym temacie bo ich idol nie jechał i znakomicie wiesz że zazwyczaj większość postów dotyczy występu w danym rajdzie Kubicy a reszta zawodników jest marginesem - koledzy stwierdzili fakt, ale nie zauważałem żeby napisali że są szczęśliwi albo zadowoleni z faktu że Kubica nie jechał.

To niestety tylko smutny dowód na to, ze pewni uzytkownicy tego forum, imają się trochę "wyzszej rangi" z powodu stazu na forum, anizeli uzytkownicy z mniejszym stazem. Do tego chcą być pewnego rodzaju "wyrocznią".
Wisienka na torcie zawsze sa wpisy w stylu "jestem na tym forum od początku, rzadko się udzielam, ale teraz muszę bo ..."
Dlaczego ktos kto cieszy sie z sukcesu swojego rodaka, oraz swojego idola ma zamknąć mordę? Moze lepiej czytac zagraniczne fora i tam wyszukiwac pomiedzy wierszami informacji o Kubicy? Wtedy nie ma obaw o natknięcie się na masowe posty o Kubicy.
DonCorrado
A6

Postprzez Anbarra » środa, 29 kwi 2015, 21:05

Kreatywnosc swietna sprawa, Kubica nie jechal, to trzeba sie poklocic o to czemu nikt sie nie klocil :D I za to kocham moj narod
Anbarra
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata