wrc1600 napisał(a):Sam zaczales swietne porównania bo tak sie ma doswiadczenie z wyscigów bolidami na torach do jazdy rajdówka na szutrach i sniegu... gratuluje. Dlatego uzylem bezsensownego porównania sportów zimowych do twojego sportów motorowych skoro dla ciebie to tylko krecenie kierownica.
I właśnie tu się różnimy najbardziej... wynika z tego że dla Ciebie Kubica to totalny amator, a dla mnie to doświadczony kierowca któremu do pełni szczęścia brakuje "obycia rajdowego", a je się zdobywa tylko i wyłącznie nabijając kolejne km i tu nie ma drogi na skróty.
Thomas napisał(a):sądzę, że ta wypowiedź powinna zamknąć buźki niektórym znafffcom, ale znając polskie piekiełko nic to nie da

Maciek uderzyłw samo sedno, ale niektórzy mają bardzo krótką, wybiórcza pamięć

swoją drogą pisanie, że Kubica ma duże doświadczenie w motorsporcie, więc powinien wymiatać w rajdach jest jest co najmniej zabawne. wrc1600 napisał wszystko...
Z większością wypowiedzi Maćka nie ma co polemizować bo to najczystsza prawda... z wyjątkiem:
Maciek Szczepaniak: Trudność polega na tym ze uczy sie na oczach całego swiata. Inni wielcy tez mieli trudne początki, ale oni nie byli wtedy jeszcze wielcy i media nie nagłaśniany ich wypadkow.Niestety Inni Wielcy nie uczyli się rajdów jeżdżąc najmocniejszym dostępnym sprzętem w najbardziej prestiżowej serii.
Thomasużywasz słowa "znafffców" a sam praktycznie udzielasz się tylko w tematach dotyczących RK najczęściej w formie uwielbienia i z bezkrytycznymi opinniami.
viper napisał(a):Fajnie , ze Maciek sie wypowiedział, ale nie jest jasnowidzem tak jak zreszta my wszyscy , a ty ta wypowiedz traktujesz jak wyrocznie. Wyluzuj trochę.
viper nie wiem czy zauważyłeś ale kolega
Thomson traktuje wszystko co powie Kubica jako wyrocznię i jedyną słuszną prawdę.
viper napisał(a):Przeciez nikt nigdy RK nie zarzucił, ze jest wolnym kierowca.
No niestety ale ślepi wyznawcy Roberta każdą krytykę na jego temat tak traktują
Ziele napisał(a):Panie i Panowie, niestety, ale wydaje mi się, że Wasza i Nasza wyrozumiałość wobec Roberta, jest skażona i tym samym dużo większa jak wobec innych kierowców- w tym wszystkich obcokrajowców. Czym to spowodowane- nie wiem, bo tak naprawdę , myślę, że są w Polsce, a jeszcze więcej na świecie , tacy kierowcy, że gdyby dostali nieograniczony kredyt, nie tylko zaufania, ale przede wszystkich nieograniczony budżet na.........dzwony, także byliby bardzo, ale to bardzo szybcy. Nie przekreśla to mojej opinii o Robercie, że jak się ogarnie , to będzie to jeden z najszybszych kierowców rajdowych na świecie, być może nawet Mistrz Świata. Jednak, na tę chwilę, jest jednym z niewielu, który może sobie pozwolić na wyrzucenie milionów juro w błoto, bo jego wypadki, tylko w takiej kategorii można oceniać
Przyłączam się do tej opinii - dla Raikkonena nikt taryfy ulgowej nie stosował - ja do tego sezonu podchodzę tak jak do zeszłorocznych występów Kościuszki czyli pierwszy sezon przymykam oko na wyniki i to co się dzieje - wykładnią będzie kolejny rok, w przypadku RK 2015.