Moderator: SebaSTI
tomson napisał(a):Tylko Loeb powiedział to na grubo przed startem w Var, a po nim niby fura spalona ale pomimo są zainteresowani Robertem. Jednorazowy występ, auto spalone, tempo jazdy z innej ligi. A szutry, jak się miata tak autami to i szutry nie są problemem, wielu nie uwierzy dopóki nie zobaczy, ja jestem spokojny o wyniki na luźnych nawierzchniach, kto nie pamięta niech przypomni sobie start Clio w odcinkach coś na wzór Monte Carlo, czasy byłby naprawdę dobre, im bardsziej ślisko tym trzeba mieć większą fantazję, więc potencjał jest spory. Spokojnie, na wszystko przyjdzie czas, nie zdziwi mnie fakt jak Kubica wystartuje w rajdzie asfaltowym WRC w tym sezonie. Ciekawe co na to wtedy PR lotosu, jaka wymówka?
viper napisał(a):No tak, ale zobacz jaka tam jest pomoc zawodników, którzy już coś osiągnęli, a u nas ta opcja nie wchodzi w grę , bo jeden na drugiego patrzy wilkiem, a o wałach na zapoznaniu nie wspomnę. Oczywiście, ze układy to niestety główny gwóźdź do trumny w naszych realiach i Ruta Kosciszko biskiniewicz czy Jakubowski to najlepsze tego przykłady, ale niestety póki nie zmieni sie podejście samych ludzi do tego tematu puty zostaje klawiatura.
Jarek55511 napisał(a):Viper i to mnie najgorzej wkurza,że Ci co mają kase nie dają tym utalentowanym a sami robią z siebie pośmiewisko. I nie chodzi tu tylko o MK. Jak czytałem wywiad z kolesiem starszym który nie robi wyników i mówi że nieda kasy na sponsoring młodych bo niechce mieć ich na sumieniu jak się zabiją to jest dla mnie chore. Niech powie że jest sknerą i czego się dorobił sam chce wykorzystać a nie mydli oczy. To lepiej niech Ci młodzi jeżdżą po ulicach i zabijają nie winnych ludzi.
Ci co mają kase nie dają tym utalentowanym a sami robią z siebie pośmiewisko. I nie chodzi tu tylko o MK. Jak czytałem wywiad z kolesiem starszym który nie robi wyników i mówi że nieda kasy na sponsoring młodych bo niechce mieć ich na sumieniu jak się zabiją to jest dla mnie chore. Niech powie że jest sknerą i czego się dorobił sam chce wykorzystać a nie mydli oczy.
Domson napisał(a):Tylko te relacje w TVP to tak naprawdę news sponsorowany.
viper napisał(a):woocasch napisał(a):A czy ktoś Kościuszce zabronił wystartować w jednym lub dwóch zimowych rajdach w tym roku, tak jak zrobili to niektórzy inni kierowcy? Po prostu są kierowcy którzy muszą mieć wymówki, a to brak doświadczenia, a to awaria lub zły setup, kapeć, zaspa, która go zaatakowała, a inny prostują prawą nogę i jadą do przodu i notują dobre czasy
Sołowow od 10 lat regularnie startuje w Szwecji (i w innych zimowych rajdach) i to jest jego profesjonalizm, w porównaniu do amatorszczyzny Kościuszki.
Kolego być moze sie mylę, ale start nawet w innyM rajdzie niczego nie gwarantuje jak nie ma dopuszczonego długiego kolca, bo w Polsce np. Nie było można to raz, a dwa. Nie wypowiadają sie w formie czy ktoś mu zabronił , bo to trochę nie fair. Tobie tez nikt niczego nie zabroni, a siedzisz w domu, a nie na Szwecji, bo kasy nie ma, wiec tak trochę realizmu.
Witcher1990 napisał(a):Ci co mają kase nie dają tym utalentowanym a sami robią z siebie pośmiewisko. I nie chodzi tu tylko o MK. Jak czytałem wywiad z kolesiem starszym który nie robi wyników i mówi że nieda kasy na sponsoring młodych bo niechce mieć ich na sumieniu jak się zabiją to jest dla mnie chore. Niech powie że jest sknerą i czego się dorobił sam chce wykorzystać a nie mydli oczy.
Już Hołek pomagał tym młodym zdolnym i to nie finansowo a jedynie służył radami, nie pamiętam jak się nazywał ten jego związek. Po wypadku na rajdzie koleś trafił do szpitala a na Krzyśka zwalono całą winę za to.
Poza tym nie rządź tym co nie Twoje bo prawdopodobnie sam nie wrzucałbyś swojej kasy na czyjeś starty więc dlaczego wymagasz tego od innych? Co to ma być mecenat? Te czasy dawno minęły.
Witcher1990 napisał(a):Ci co mają kase nie dają tym utalentowanym a sami robią z siebie pośmiewisko. I nie chodzi tu tylko o MK. Jak czytałem wywiad z kolesiem starszym który nie robi wyników i mówi że nieda kasy na sponsoring młodych bo niechce mieć ich na sumieniu jak się zabiją to jest dla mnie chore. Niech powie że jest sknerą i czego się dorobił sam chce wykorzystać a nie mydli oczy.
Już Hołek pomagał tym młodym zdolnym i to nie finansowo a jedynie służył radami, nie pamiętam jak się nazywał ten jego związek. Po wypadku na rajdzie koleś trafił do szpitala a na Krzyśka zwalono całą winę za to.
Poza tym nie rządź tym co nie Twoje bo prawdopodobnie sam nie wrzucałbyś swojej kasy na czyjeś starty więc dlaczego wymagasz tego od innych? Co to ma być mecenat? Te czasy dawno minęły.
woocasch napisał(a):A czy ktoś Kościuszce zabronił wystartować w jednym lub dwóch zimowych rajdach w tym roku, tak jak zrobili to niektórzy inni kierowcy? Po prostu są kierowcy którzy muszą mieć wymówki, a to brak doświadczenia, a to awaria lub zły setup, kapeć, zaspa, która go zaatakowała, a inny prostują prawą nogę i jadą do przodu i notują dobre czasy
Sołowow od 10 lat regularnie startuje w Szwecji (i w innych zimowych rajdach) i to jest jego profesjonalizm, w porównaniu do amatorszczyzny Kościuszki.
MotorsportNews napisał(a):Umieszczenie dwóch ostatnich panów na tej liście to naprawdę grube przegięcie... Nie dość, że sportowo nie ma im co zarzucić, to jeszcze dbają o rajdy w TV. Oczywiście, w większości pokazując siebie, ale mając taką możliwość czemu nie skorzystać? Tak samo w tym przypadku:Jarek55511 napisał(a):Viper i to mnie najgorzej wkurza,że Ci co mają kase nie dają tym utalentowanym a sami robią z siebie pośmiewisko. I nie chodzi tu tylko o MK. Jak czytałem wywiad z kolesiem starszym który nie robi wyników i mówi że nieda kasy na sponsoring młodych bo niechce mieć ich na sumieniu jak się zabiją to jest dla mnie chore. Niech powie że jest sknerą i czego się dorobił sam chce wykorzystać a nie mydli oczy. To lepiej niech Ci młodzi jeżdżą po ulicach i zabijają nie winnych ludzi.
Czy to, że ktoś ma pieniądze na starty, od razu automatycznie oznacza, że musi wspierać "młodych zdolnych"? Fajnie tak zarządzać cudzym budżetemale rajdy to zawsze taki sport, że ci "młodzi zdolni" mają mniejsze lub większe problemy z finansowaniem, a z kolei zawodnicy "z mniejszym talentem" mają budżet. Tylko tak działa świat, to jest biznes i dziwię się, że mimo wałkowania cały czas tego tematu niektórzy jeszcze tego nie zrozumieli.
hodzi o wizerunek, z jednej strony znienawidzone przez wszystkich robienie z siebie "gwiazdy", a z drugiej tłumaczenie się na każdym kroku, debiuty, zdobywanie doświadczeń etc
Jarek55511 napisał(a):(...) a w tych czasach Orlen tylko Rute bo jest układ z Polsatem. Kościuszko bo mają układ z Lotosem. Dobrze że dają jeszcze kase przynajmniej na RSMP dla Kajta(LOTOS)i Bębenka(PLATINIUM)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości