Rally Argentina

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rally Argentina

Postprzez Mariusz » sobota, 25 kwi 2015, 16:26

A tam, z Kubicą działoby się więcej.
Szkoda że Protasov dostał te dodatkowe 15 min kary, gość szybko jeździ i mógłby jeszcze powalczyć w wrc2.
Ja liczę ze Meeke wytrzyma, a co ciekawsze jest ze jest jeszcze walka o pozostałe miejsca, bo te długie odcinki nieźle mieszają.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 25 kwi 2015, 17:01

Ostberg teraz calkiem sporo urwal z przewagi Meeke, ale zakladam, ze jednak w rownej walce nie bedzie w stanie go dogonic. Na razie zapowiada sie dublet Citroena, co byloby swietne, ale na razie jednak z zachwytami lepiej poczekac, bo jeszcze wieele moze sie wydarzyc. Latvala jedzie kiepsko, natomiast jestem bardzo pozytywnie zaskoczony Danim Sordo. Naprawde niezle tempo.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Thomas » sobota, 25 kwi 2015, 19:54

Witcher1990 napisał(a):o jakoś tak mało postów jak Kubica nie startuje i dziwne, każdy post nie dotyczy jego hmmm... chyba to lubie

hmmm, o jak fajnie, że nie ma Polaka w WRC, dżizas... może znów po Kubicy będziemy czekam kilka dekad, forum wszystko zrekompensuje :roll: (dziwne, było by pisać o zawodniku, który nie startuje- na zdrowy chłopski rozum)

ja już nie wiem, za każdym jak pojawia się szansa na zaostrzenie walki o MŚ Latvala ma jakieś problemy :roll: nie chce mi się wierzyć, że Meeke dowiezie zwycięstwo, w sumie w tym rajdzie Kibicuje dwóm zawodnikom: Jariemu i Madsowi...
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez mr00wa » sobota, 25 kwi 2015, 20:27

OS9 zatrzymany, najprawdopodobniej wypadek Haydena Paddona.
mr00wa
N1

Postprzez madman » sobota, 25 kwi 2015, 20:32

Thomas napisał(a):
Witcher1990 napisał(a):o jakoś tak mało postów jak Kubica nie startuje i dziwne, każdy post nie dotyczy jego hmmm... chyba to lubie

hmmm, o jak fajnie, że nie ma Polaka w WRC, dżizas... może znów po Kubicy będziemy czekam kilka dekad, forum wszystko zrekompensuje :roll: (dziwne, było by pisać o zawodniku, który nie startuje- na zdrowy chłopski rozum)

Forumową wojenkę znów czas zacząć. Ech, jak w piaskownicy.

Super rajd, jednak dominacja (każda) jest zła. Mega mocno kibicuje Krisowi, po tylu szansach czas wreszcie coś ugrać. No i fajnie będzie (oby!) znów na najwyższym stopniu zobaczyć Citr... DS-a. :wink: Szykuje nam się super walka o drugie miejsce - Sordo, JML i Ostberg, któryś z nich nie wytrzyma. Pytanie, który? Jeszcze będzie tu ciekawie!
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez mr00wa » sobota, 25 kwi 2015, 20:35

OS9 odwołany
mr00wa
N1

Postprzez iceman150 » sobota, 25 kwi 2015, 20:48

Ja chętnie widziałbym kolejność:

1. Ostberg
2. Sordo
3. Meeke
4. Neuville :)

Tak naprawdę przy tak długich odcinkach jeszcze może wiele się zmienić, szkoda że jutro tylko 2 zostały. No ale rajd mega ciekawy :) Oby reszta sezonu tak wyglądała.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez marrcus » niedziela, 26 kwi 2015, 01:23

za co dostał protasów tą 2 kare
marrcus
N3

Postprzez ZbyszekChaosu » niedziela, 26 kwi 2015, 12:58

Dzisiaj wyniki są już chyba poukładane. Odcinki krótsze a różnice duże więc są małe szanse na to, że ktoś zaryzykuje ostrą walką. Jeśli nikt nie będzie miał wielkiego pecha to VW dostanie pstryczka w nos. Skończy się to pewnie jeszcze większą mobilizacją i dominacją w dalszej części sezonu. Podoba mi się za to dostawa DS-a. Zmiany w samochodzie i pozostawienie zeszłorocznego składu kierowców zaczynają procentować. Meek pokazuje coraz lepszą szybkość i uczy się kontrolować tempo a Ostberg do swojej bardzo dobrej regularności dodaje coraz lepszą szybkość. Jak tak dalej pójdzie to VW może mieć w przyszłym roku mocnego konkurenta, a może nawet pod koniec tego sezonu. Trochę szkoda Neuville. Notuje regularnie dobre czasy i gdyby nie strata z OS2 to biłby się pewnie teraz z Latvalą o podium.
Jest jeszcze Power Stage i walka o dodatkowe punkty. Wygrają je pewnie Ogier lub Mikkelsen- będą chcieli wywieść z Argentyny jakiekolwiek punkty.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 26 kwi 2015, 14:22

Wyniki sa juz chyba poukladane, ale tylko teoretycznie. Meeke juz raz prowadzil w rajdzie w koncowce i wiemy jak to sie skonczylo. Tym bardziej, ze El Condor jest bardzo trudny i mozna tam w kazdym miejscu cos urwac, nawet jak sie nie cisnie. Wiec dopoki nie zobacze to nie uwierze, chociaz bardzo mocno trzymam kciuki za dublet Citroena i zwyciestwo Krisa. Nalezy im sie wszystkim taki wynik.
Neuville powoli staje sie pretendentem do okolic podium w kazdym rajdzie i to mi sie podoba. Jak samochod bedzie lepszy to mam nadzieje, ze z Ogierem powalczy. Teraz jest 5 co i tak jest solidnym rezultatem,a gdyby nie OS2 to byloby pewnie tak jak piszesz ZbyszekChaosu.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez TomaszB » niedziela, 26 kwi 2015, 15:37

Panu Latvala także już dziękujemy, więc tragiczny rajd dla VW. Jedyne co, to punkty z Power Stage możliwe do zdobycia. Co do Latvali, wrc.com informuje, że dźwięk silnika przypominał ciągnik. Evans bardzo blisko pierwszego podium w karierze.
TomaszB

Postprzez Thomas » niedziela, 26 kwi 2015, 15:49

Trzeba przyznac, ze Ogier w tym calym cyrku ma mase szczescia, szkoda :( szkoda Jariego i tyle, jak nie ukrop to sr....
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 26 kwi 2015, 15:56

Volkswagen strasznie sie sypnal w tym rajdzie, az ciezko w to uwierzyc. Ogier niestety ma kupe szczescia, ale z drugiej strony - Latvala i tak mu juz nie zagrozi w tym sezonie. Szkoda go, ale, jak mowia, sh*t happens.
Jedno jest pewne - w Argentynie wreszcie nie wygra ani VW, ani Ogier :D
Matthias Schmidt
N4

Postprzez speedyzxz » niedziela, 26 kwi 2015, 16:36

Tragiczny ten sezon dla Jariego, no zobaczymy co się wydarzy na PS
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez ZbyszekChaosu » niedziela, 26 kwi 2015, 18:45

Graty dla DS-a za dublet i graty dla Meeka za zwycięstwo. Mads znowu drugie miejsce- może jeszcze poszczęści mu się w tym sezonie i coś wygra? Evans zdobywa pierwsze podium- Wilson na pewno nie żałuje dzisiaj, że dał mu w ubiegłym roku szansę. Jak dla mnie super rajd, mógłby być nawet dłuższy o te 100km- było by za pewne jeszcze więcej zwrotów akcji. Nie mogę doczekać się Korsyki :)
Tymczasem Prokop ze stratą 1,22 sek/km do zwycięzcy "otarł się" o podium. Czasem warto nawet na rajdzie zdjąć nogę z gazu ;)
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata