Corona Rally Mexico

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez rallyfan2 » niedziela, 2 mar 2008, 21:31

Dajcie juz spokoj z Juniorem. Sam nie należe do grona jego fanów,wydaje mi się że najwiecej złego zrobiły jego wypowiedzi i błednie poprowadzony PR,sam nie tak dawno przytoczytoczyłem jego śmieszcznie wypowiedzi auto przesztywnione, że zupa za słona itp. Ale myśle że na tym rajdzie nie jest najgorzej jest na podium. Nie popełnił poważniejszych błedów, nierozbił auta na początku rajdu itp.Zwyciężcy są na mecie.
Zobaczymy jak będzie dalej.Co do auta wszyscy przed sezonem mówili że ma pewnie niewiele wspólnego z fabryką.Dojechał teraz do mety to znów wieszacie psy że auto fabryczne itp. Pamiętam jak zawsze wszyscy jezdzili po Stecu .Zrobił wynik to nagle jakoś wzrosło grono jego fanów
Kibicujmy naszym zawodnikom startującym za granicą.Może nie są topowymi zawodnikami ale za to my jesteśmy najlepszymi kibicami na świecie 8) .I nie zmieniajmy tego
rallyfan2
A6

Postprzez Banan » niedziela, 2 mar 2008, 21:45

Jesli chodzi o nauke, to macie racje, 2 lata w JWRC powinny wystarczyc, teraz trza wreszcie zaczac robic wyniki.

Będziemy mocno cisnąć w Jordanii, żeby ponownie znaleźć się na podium. Chcemy wygrać ze wszystkimi i może w Jordanii uda się powalczyć o pierwsze miejsce.

I to mi sie podoba. Chce walczyc o zwyciestwo, a nie jak wiekszosc kierowcow "najwazniejsza jest meta". I tak jak napisal rallyfan2, trzeba kibicowac naszym za granica, bez wzgledu czy jest to Kuzaj, Kosciuszko czy ktos inny.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez martin.h » niedziela, 2 mar 2008, 22:23

Jeśli chodzi o Atkinsona to widać, że lepiej odnajduje się w obecnej Imprezie niż Solberg Zobaczymy co będzie jak zaczną startować S14-tką. Natomiast jeżeli chodzi o Latvalę to według mnie jako jedyny jest w stanie powalczyć z Loebem na szutrach. Stawiam na niego, że będzie mistrzem 2008.
W jednym z tematów napisałem, że ekipa Suzuki Sport Europe może powalczyć co najwyżej o trzecią lokatę. Co prawda za nami dopiero pierwsza runda JWRC, ale chyba będę musiał Michała przeprosić, bo jazdą w Meksyku mnie zaskoczył.
martin.h
A6

Postprzez wojti » niedziela, 2 mar 2008, 22:56

Brawo mamy podium!!! Obu tak dalej. I ja zawsze tak samo jak koledzy przedmówcy, kibicujmy naszym!!!! Pozdro
wojti

Postprzez Loeb1987 » poniedziałek, 3 mar 2008, 20:49

Bardzo dobra jazda Juniora, wreszcie ktoś wywalczył z naszych podium a nie tak jak zazwyczaj większość musiała wypaść. Loeb to z niego nie będzie ale ktoś pokroju Henninga Solberga.
Loeb1987
A6

Postprzez kremer » poniedziałek, 3 mar 2008, 22:30

w Jordanii myslalem, ze sam piach będzie :)
a jednak sie myliłem
zobaczcie - mamy powtorke rozrywki z meksyku

http://youtube.com/watch?v=Z8qBUbdeDXQ
kremer
S2000

Postprzez Miro14 » poniedziałek, 3 mar 2008, 23:17

Witam!
No piękne OS-y w tej Jordani, niczym Dakar ;)
Miro14
N1

Postprzez MSG Racing » wtorek, 4 mar 2008, 03:36

SebaSTI napisał(a):
GrzesiekF napisał(a):
gabrally napisał(a):Atkinson pięknie - to powinien być 1 kierowca Subaru :P

Podobnie jest u Forda: Latvala wyrasta na lidera zespołu :)

Pierwszy kierowca??? nie powiedzial bym tego mial poprostu szczescie napewno nie jest tak doswiadczony jak solberg...Ale chlopak sie uczy i napewno narazie jest gora ,ale czy tak zostanie to sie okaze pod koniec sezonu.

Atkinson się uczy? Przecież on już ma za sobą kilka lat w WRC. Dwa lata temu zaczął kąsać czołówkę. A dziś jest już pełno krwistym kierowcą na najwyższym szczeblu. Co prawda to prawda uczymy się całe życie.
Latvala może i sie uczy ale też ma już za sobą dwa lata w WRC i nie tylko MŚ. NA tym poziomie albo uczysz sie szybko albo szybko odpadasz. Potem można już tylko pomału się wspinać ale szanse są dużo mniejsze.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Piotrek WRC » wtorek, 4 mar 2008, 14:52

Mysle, ze Atkinson dopiero zaczyna pokazywac na co go stac. W poprzednich sezonach mial przeblyski swiadczace ze potrafi szybko jechac. Problem polegal na tym, szukajac miejsca gdzie lezy limit, bardzo czesto go przekraczal i nie dojezdzal. To byla jednak czesc jego, ktora przechodzi wiekszosc kierwcow. Na szczescie dla niego, pomimo wypadkow, Subaru nadal w niego wierzylo i teraz zaczyna to procentowac. Co do Solberga, to nic tak nie motywuje jak presja ze strony kolegi z zespolu. Ten sezon moze byc poczatkiem odrodzenia Subaru, co oczywiscie nie bedzie zalezec jedynie od Atkinsona i Solberga, ale oczywiscie od tego jak dobra bedzie nowa Impreza. Przekonamy sie pewnie dopiero w drugiej polowie sezonu. Pocieszajace jest to, ze najgorsze Subaru ma juz pewnie za soba i gorzej jak w zeszlym sezonie byc juz nie moze.
Piotrek WRC

Postprzez piterr » wtorek, 4 mar 2008, 18:16

Zgadzam się z Twoja wypowiedzią ale z tym ostatnim zdaniem poczekał bym do momentu w którym nowa subaru zaliczy pierwszy rajd :D dopiero w tedy będziemy mogli tak powiedzieć :wink:
http://www.zgr.com.pl
piterr
N2

Postprzez !ADI! » środa, 5 mar 2008, 03:40

Co do Pettera, to nasuwa mi się takie pytanie. Czy szczęście sprzyja lepszym, czy da się to jakoś inaczej wytłumaczyć?
OK może, ktoś mu tego psa pod same koła wrzucił. Ale jeśli nie, to na serio koleś zaczna mieć co raz większego pecha.
Oczywiście nie chcę tu tłumaczyć tego, że nawet jeśli jedzie "sprawnym" autem to Atko go klepie.

A no i się zaczęło łapanie kapci. Na asfalcie można nie ciąć, i szansa na kapcia drastycznie maleje. Ale to co spotkało Mikko to była niezła akcja. Wydaje mi się, że właśnie przez opony może dojść do ciekawych roszad. Z resztą tak jak to miało miejsce podczas CRM.
!ADI!
S1600

Postprzez Rules » środa, 5 mar 2008, 21:05

Moim zdanie wprowadzenie zakazu używania musu było błędem, taka decyzja, a raczej to, co może z niej wyniknąć może tylko obniżyć zainteresowanie tym sportem ze strony zespołów fabrycznych i sponsorów. Wyniki będą dziełem przypadku, a nie rezultatem świetnej jazdy załogi i pracy inżynierów podczas budowy samochodów, a poza tym rajdy powinny służyć udoskonalaniu nowych technologi jak np: mus w oponie.
Rules
N3

Postprzez MSG Racing » czwartek, 6 mar 2008, 03:30

Rules napisał(a):Wyniki będą dziełem przypadku, a nie rezultatem świetnej jazdy załogi i pracy inżynierów podczas budowy samochodów

Takie są rajdy, trzeba nie tylko umieć jeździć ale też mieć szczęście.
Są piękne i brutalne.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Gucio » czwartek, 6 mar 2008, 17:09

A co to za nutka jest w klipie z rajdu Jordanii?
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Karol » czwartek, 6 mar 2008, 18:56

Cover "Fade to Black" Metalliki, niestety nie wiem jaki wykonawca to coveruje.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata