LOTOS 73. Rajd Polski 2016

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 73. Rajd Polski 2016

Postprzez Witcher1990 » poniedziałek, 13 cze 2016, 22:12

SOKÓŁ napisał(a):
Śmiechol napisał(a):
Witcher1990 napisał(a):Napisałem wiadomość na FB Stanika, odczytał ale cisza... Mam nadzieje, że jednak pojawi się w Pugu s2000- w 2014 szedł tym jak dzik.

on już chyba tego Puga nie ma, bo przerobił go na Proto. Szkoda że go nie ma :(

Zespół Team Staniszewski podjął decyzję o wycofaniu się z występu w rajdzie Polski.
Powód to :
Obecny regulamin rajdu Polski mówi że, musielibyśmy jechać na końcu rajdu za samochodami przednionapędowymi, a inne samochody R5 pojadą z przodu, tuż za autami WRC, ponieważ posiadają priorytet którego my nie posiadamy.
Ta sytuacja wyłączyła by nas z rywalizacji z autami R5.
Bardzo duży koszt rajdu i brak możliwości bezpośredniej rywalizacji spowodował że podjęliśmy decyzję o startach w innych, mniejszych rajdach, ale za to ze zdrową rywalizacją.

No niestety tak to wygląda :( Szkoda wielka bo bardzo mi się podobało jak jeździł... Zostaje mi Kajtek
Witcher1990
A6

Postprzez Motulski » poniedziałek, 13 cze 2016, 23:21

nahram1 napisał(a):Orientuje się ktoś czy na shakedown są jakieś wejściówki? I czy są karnety dniowe?

Przyłączam się do pytania co do testowego :wink:
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez SOKÓŁ » wtorek, 14 cze 2016, 01:25

Motulski napisał(a):
nahram1 napisał(a):Orientuje się ktoś czy na shakedown są jakieś wejściówki? I czy są karnety dniowe?

Przyłączam się do pytania co do testowego :wink:

W tamtym roku sprawdzali już przy parkingu na testowym identyfikatory i w bonusie biegali po odcinku i kazali "mało legalnie" kupować wejściówki z ręki do kieszeni :lol: (bez paragonu )
Motulski patrząc na stronę to chyba w tym roku reż wymyślili tylko Bilet jednorazowy na odcinek specjalny za 30 PLN
http://kibice.rajdpolski.pl/pl/bilety-rajd-polski/
SOKÓŁ
A6

Postprzez Motulski » wtorek, 14 cze 2016, 10:54

Tak, ale ta sytuacja miała miejsce chyba od strony startu i na parkingach w jego okolicy. Od strony Cimowa wejście było swobodne, bez sprawdzania biletów z informacją, ze shakedown nie jest biletowany, a i ma to trochę sens, bo nie wszyscy kupują karnety wysyłkowo, dużo ludzi z odległych zakątków Polski leci prosto na testowy, a bilety odbiera dopiero na spokojnie po południu.
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez nahram1 » wtorek, 14 cze 2016, 12:26

Dokładnie. Nigdzie nie jest napisane że jakikolwiek karnet umożliwia wejście na shakedown. Ani że jest biletowany, tylko odcinki specjalne a to jest już różnica :) Rok temu też miałem sytuacje jak gość przysapał że nie mam karnetu. Został szybko sprowadzony na ziemie i dla świętego spokoju pokazałem mu passa żeby chłop był kryty że sumiennie wykonuje swoje obowiązki.
nahram1
N3

Postprzez ToKu » wtorek, 14 cze 2016, 14:43

Tak w ogóle, to na stronce rajdu pojawił się przewodnik kibica.
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez nahram1 » wtorek, 14 cze 2016, 14:54

No właśnie wczoraj przeglądałem i nic nie znalazłem w tej kwestii. W przewodniku też nic nie ma o shakedownie.
nahram1
N3

Postprzez tomlodz » wtorek, 14 cze 2016, 17:06

Chyba jest troche inaczej z tym testowym. Na stronie jest napisane że "rally pass" upoważnia do:

Wejście do wszystkich stref kibica na Odcinkach Specjalnych PZM 73. Rajd Polski – we wszystkie dni Rajdu (wyłączając Super OS Mikołajki Arena)

Na mapce z testowego są pozaznaczane żółtymi kółkami strefy kibica w których teoretycznie trzeba mieć bilet według mnie. Również uważam że biletowanie testowego to przesada bo ja też jadę w nocy i dojeżdżam rano od razu na odcinek. Wtedy nie ma za bardzo czasu na szukanie "passa".
tomlodz
N2

Postprzez seal » wtorek, 14 cze 2016, 17:31

SOKÓŁ napisał(a):patrząc na stronę to chyba w tym roku reż wymyślili tylko Bilet jednorazowy na odcinek specjalny za 30 PLN
http://kibice.rajdpolski.pl/pl/bilety-rajd-polski/

A jedziecie cały czas po organizatorze, że nie słucha głosu kibica :-)
seal
A5

Postprzez Hubertos » wtorek, 14 cze 2016, 19:53

Przecież karnety na jeden odcinek funkcjonują od dawna, nie wiem za co mamy dziękować. Nie widzę powodów.
Hubertos
A6

Postprzez nahram1 » wtorek, 14 cze 2016, 20:41

tomlodz napisał(a):Chyba jest troche inaczej z tym testowym. Na stronie jest napisane że "rally pass" upoważnia do:

Wejście do wszystkich stref kibica na Odcinkach Specjalnych PZM 73. Rajd Polski – we wszystkie dni Rajdu (wyłączając Super OS Mikołajki Arena)

Na mapce z testowego są pozaznaczane żółtymi kółkami strefy kibica w których teoretycznie trzeba mieć bilet według mnie. Również uważam że biletowanie testowego to przesada bo ja też jadę w nocy i dojeżdżam rano od razu na odcinek. Wtedy nie ma za bardzo czasu na szukanie "passa".

Właśnie na Odcinki Specjalne. Shakedown to Odcinek Testowy a nie Specjalny a to jest różnica. Tak samo Odcinek Specjalny Power Stage i Super Odcinek Specjalny Mikołajki Arena to nie jest Odcinek Specjalny bo jest inaczej biletowany. Także według mnie testowy nie jest biletowany przynajmniej ja nigdzie tego nie wyczytałem.
nahram1
N3

Postprzez @luki rally@ » wtorek, 14 cze 2016, 20:52

A ja się obawiam załogi nr.47 która jedzie przed Kajtkiem,niejakim Foulonem który rok temu tracił po 10 sek. na kilometr do najlepszych :? Oby nie było tarasowania drogi .
@luki rally@
N3

Postprzez Hubertos » wtorek, 14 cze 2016, 21:31

Testowy jest biletowany, tak jak w latach poparzednich.
Hubertos
A6

Postprzez seal » wtorek, 14 cze 2016, 21:58

Hubertos napisał(a):Przecież karnety na jeden odcinek funkcjonują od dawna, nie wiem za co mamy dziękować. Nie widzę powodów.

Na jeden odcinek raczej bilet nie karnet, poza tym forumowicze psioczyli, że w tym roku tego nie ma. Druga sprawa, że jak nie "fruwasz" w ciągu dnia to masz w tej cenie dniówkę a dużo osób deklarowało że za 20-30 zł/dzień waliło by na rajd w ciemno ;-)
seal
A5

Postprzez Jersey » środa, 15 cze 2016, 10:46

seal napisał(a):Na jeden odcinek raczej bilet nie karnet, poza tym forumowicze psioczyli, że w tym roku tego nie ma. Druga sprawa, że jak nie "fruwasz" w ciągu dnia to masz w tej cenie dniówkę a dużo osób deklarowało że za 20-30 zł/dzień waliło by na rajd w ciemno ;-)

Racja, ja już poraz kolejny wybieram ten tryb oglądania, nie lubię latać jak opętany między odcinkami a i nocleg wole mieć w cywilizowanym miejścu a nie w krzakach przy odcinku, byle tylko nie zapłacić. Dlatego uważam że 30zł za jeden dzień oglądania jest ok, pewnie jeszcze dojdzie 5zł za parking przy odcinku ale to też jest ok.
Jersey
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata