Wales Rally GB

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Wales Rally GB

Postprzez ZbyszekChaosu » piątek, 14 lis 2014, 12:23

Otberg, Hirvo, Meek i Neuville bardzo ciasno jadą. Coś czuje że przynajmniej jeden z nich dzisiaj wyleci. Ponadto pokazuje to jak nieduże różnice są między Fiestą, Cytryną i Hyunaiem.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez SOKÓŁ » piątek, 14 lis 2014, 14:26

jacko napisał(a):co z Ptaszkiem ? prowadzil po 1. OSie, drugiego juz nie dojechal

dojechał do serwisu 63. 98 H. PTASZEK 1:07:24.9 +2:38.0 +24:50.8 coś chyba nie idzie podobnie jak Kołtunowi bo straty spore
SOKÓŁ
A6

Postprzez kremer » piątek, 14 lis 2014, 14:57

Ptaszek odpadł na drugim odcinku. Już ma doliczaną karę. Tak jak Garry Pearson i Sacha Kakad w klasie RC4. Reszta Polaków w niższych klasach jedzie na swoim poziomie :)
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Mad Max » piątek, 14 lis 2014, 15:00

auto Mikkelsena, wygląda jakby za dużych uszkodzeń nie było, oderwany kawałek zderzaka i przekoszony tył
https://pbs.twimg.com/media/B2Zep0bIAAAw9Ll.jpg:large
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Cairo » piątek, 14 lis 2014, 16:25

Słabe czasy Roberta na pierwszej pętli spowodowane jednak głównie pozycją startową. Na drugiej pętli traci o połowę mniej do czołówki.
www.cairo.com.pl - części do samochodów marki Honda - Kraków
Cairo
N2

Postprzez Mad Max » piątek, 14 lis 2014, 16:33

Cairo napisał(a):Słabe czasy Roberta na pierwszej pętli spowodowane jednak głównie pozycją startową. Na drugiej pętli traci o połowę mniej do czołówki.
A to teraz jedzie przed czołówką ?? Pozycja startowa jest przecież ta sama,chyba że teraz bardziej się warunki wyrównały dla wszystkich... przejechał pierwszą pętle na ostro to i poczuł się pewniej, poza tym nie od dziś wiadomo że na drugich przejazdach Robert znacznie bardziej poprawia swoje czasy w stosunku do konkurencji. W zasadzie to poza Szwecją to najbardziej o jego jazdę obawiałem się właśnie GB
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez corados » piątek, 14 lis 2014, 16:40

Cairo napisał(a):Słabe czasy Roberta na pierwszej pętli spowodowane jednak głównie pozycją startową. Na drugiej pętli traci o połowę mniej do czołówki.

Tanak jedzie za nim i kręci lepsze czasy, więc to nie wina pozycji. Proponuję zwrocic uwagę jakie czasy kręci Osian Pryce :!: Chłopak po raz pierwszy jedzie czterołapem, vice mistrz Wielkiej Brytanii z tamtego sezonu.
corados
A6

Postprzez Thomas » piątek, 14 lis 2014, 16:54

Mad Max napisał(a):
A to teraz jedzie przed czołówką ?? Pozycja startowa jest przecież ta sama,chyba że teraz bardziej się warunki wyrównały dla wszystkich... przejechał pierwszą pętle na ostro to i poczuł się pewniej, poza tym nie od dziś wiadomo że na drugich przejazdach Robert znacznie bardziej poprawia swoje czasy w stosunku do konkurencji. W zasadzie to poza Szwecją to najbardziej o jego jazdę obawiałem się właśnie GB

generalnie warunki są znacznie gorsze niż na pierwszej pętli, widać to po czasach przejazdów, a Robert uprawia Prokopping. Zgadzam się również z tym co napisałeś. Być może zależy mu na przejechaniu całego rajdu GB jak żadnego innego, bo takie warunki zawsze mu sprawiały ogromny problem... oby do mety
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Cairo » piątek, 14 lis 2014, 17:23

Mad Max napisał(a):

Nie wiem czy masz takie duże problemy z myśleniem czy udajesz. W każdym razie robisz z siebie bezmózga
www.cairo.com.pl - części do samochodów marki Honda - Kraków
Cairo
N2

Postprzez Zajcev » piątek, 14 lis 2014, 17:27

a to nie wina tego "balastu" o którym pisze C. Gutowski? :roll:

Cezary Gutowski napisał(a):Chłopaki już w drodze. Szybki, sprawny serwis. Pełne skupienie. Tylko szkoda, że wiozą dodatkowy balast...

Obrazek

a tymczasem podobno już przygoda była...
Zajcev
N4

Postprzez Thomas » piątek, 14 lis 2014, 17:44

były 3 przygody: obrót, cofanko i na OS7 w coś lekko przydzwonił przodem...ale co w związku z tym? Inni też je mają, co nie dziwi w takich warunkach :roll: :wink:

na OS8, 10 czas mimo kolejnego zawracania
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez madman » piątek, 14 lis 2014, 17:53

Zajcev napisał(a):a to nie wina tego "balastu" o którym pisze C. Gutowski? :roll:

O co mojemu ulubionemu 'dziennikarzowi' chodzi z tym balastem?
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez Zajcev » piątek, 14 lis 2014, 17:54

Thomas napisał(a):były 3 przygody: obrót, cofanko i na OS7 w coś lekko przydzwonił przodem...ale co w związku z tym? Inni też je mają, co nie dziwi w takich warunkach :roll: :wink:

na OS8, 10 czas mimo kolejnego zawracania

no i super po 8 odcinkach prawie minuta do Prokopa.. co w związku z tym? nic. Nie śledzę każdej załogi bo mnie to nie interesuję, zwróciłem tylko uwagę, że Robert już przygody miał.. bardzo przepraszam, że śmiałem to napisać. :wink:

Co do balastu, nie mam pojęcia, ale teorie w komentarzach już są różne, zaczynając od tego że inni mają tytanowe części, inni stalowe itp :) :roll:
Zajcev
N4

Postprzez Śmiechol » piątek, 14 lis 2014, 18:00

Cairo napisał(a):
Mad Max napisał(a):

Nie wiem czy masz takie duże problemy z myśleniem czy udajesz. W każdym razie robisz z siebie bezmózga

A co on źle napisał?
Śmiechol
N2

Postprzez jacko » piątek, 14 lis 2014, 18:02

madman napisał(a):O co mojemu ulubionemu 'dziennikarzowi' chodzi z tym balastem?

a cóż takiego ów nieszczęśnik napisal, ze go tak okreslasz ? osmielil sie pochwalic RK ? bezczelny, Sokol tez to zrobil to pewnie tez beztalencie dziennikarskie, czyli wychodzi, ze na tym forum to sami eksperci a Gutowski nie zasluguje na bycie dziennikarzem, niczym RK nie zasluguje na bycie w WRC, jak RK jezdzi na limicie to zle, jak jedzie prokopowskim tempem tez zle :)
jacko
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata