Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez viper » sobota, 9 lut 2013, 21:11

wojtasm461 napisał(a):20.70 sekundy na 1.87 kilometrze. :roll:

Jak to jest że Kubica wsiada i robi swoje,a Kościuszko jeżdżąc N-ty sezon w MŚ cały czas sie uczy,... on jest gorszym uczniem niż ja w liceum. :roll: :mrgreen:

Spokojnie na asfaltach dużo łatwiej mniej stracić niż na szutrach, dlatego poczekajmy jak Kubica na szutrach bedZie sie sprawował.
viper
S2000

Postprzez viper » sobota, 9 lut 2013, 21:13

Wlasnie obejrzałem relacje ze Szwecji w TVP.
JAJA SE ROBIĄ :D
viper
S2000

Postprzez janex » sobota, 9 lut 2013, 21:18

viper napisał(a):Wlasnie obejrzałem relacje ze Szwecji w TVP.

To samo pomyślałem, od dawna wiedziałem ze tv kłamie no ale to lekka przesada mówiąc że na drugiej pętli poprawiał czasy, śmiech na sali... Tragedia, najgorsze że większość ludzi w to wierzy :/
"WRC is for boys, group B was for men"
janex
N3

Postprzez wanderer » sobota, 9 lut 2013, 21:38

janex napisał(a):
viper napisał(a):Wlasnie obejrzałem relacje ze Szwecji w TVP.

To samo pomyślałem, od dawna wiedziałem ze tv kłamie no ale to lekka przesada mówiąc że na drugiej pętli poprawiał czasy, śmiech na sali... Tragedia, najgorsze że większość ludzi w to wierzy :/

Poprawiał tak jak student na sesji poprawkowej - wynik wyszedł gorszy niż przy pierwszym podejściu.
http://www.ewrc-results.com/driver_info ... weden-2013
wanderer
A6

Postprzez adolfik9501 » sobota, 9 lut 2013, 22:03

wanderer napisał(a):Poprawiał tak jak student na sesji poprawkowej - wynik wyszedł gorszy niż przy pierwszym podejściu.
http://www.ewrc-results.com/driver_info ... weden-2013

Amatorski profesjonalista. Zupełne przeciwieństwo profesjonalnego amatora: http://www.ewrc-results.com/driver_info.php?e=6532&d=244729&t=Rally-Sweden-2013
V8 Supercars, Rajdy, IndyCar, F1
adolfik9501
N2

Postprzez wojtasm461 » sobota, 9 lut 2013, 23:13

viper napisał(a):
wojtasm461 napisał(a):20.70 sekundy na 1.87 kilometrze. :roll:

Jak to jest że Kubica wsiada i robi swoje,a Kościuszko jeżdżąc N-ty sezon w MŚ cały czas sie uczy,... on jest gorszym uczniem niż ja w liceum. :roll: :mrgreen:

Spokojnie na asfaltach dużo łatwiej mniej stracić niż na szutrach, dlatego poczekajmy jak Kubica na szutrach bedZie sie sprawował.

No OK,ale Kubica raz na ruski rok startuje w rajdach i zobacz jak jeździ,Subaru,C4 poprostu wsiada i jedzie swoje z uśmiechem na twarzy.
Nie należe do grupy antyKościuszko,ale dla mnie jego wyniki są poprostu... żałosne,wstydliwe,żenujące,a do tego to zakłamanie w TVP. :?
https://www.facebook.com/legacyrally
wojtasm461
N3

Postprzez Jarek55511 » sobota, 9 lut 2013, 23:37

viper napisał(a):Kolego być moze sie mylę, ale start nawet w innyM rajdzie niczego nie gwarantuje jak nie ma dopuszczonego długiego kolca, bo w Polsce np. Nie było można to raz, a dwa. Nie wypowiadają sie w formie czy ktoś mu zabronił , bo to trochę nie fair. Tobie tez nikt niczego nie zabroni, a siedzisz w domu, a nie na Szwecji, bo kasy nie ma, wiec tak trochę realizmu.

Może i nikt nikomu nie zabronił,ale że ktoś siedzi za klawiaturą a nie w Szwecji to winna właśnie tych układów. Kto teraz jeździ gdzieś to tylko dzięki układom albo są bogaci. I dlatego nikt z Polaków nigdy nie osiągnie tego co Kubica. Bo nie liczy się talent tylko kasa i układy. Potem wszyscy mówią że Polacy to cieniasy. Jakoś w Finlandi czy w Francji nie liczą się układy i mają kierowców w fabrykach. U Nas tego nie będzie i nasze rajdy zawsze będą w głębokiej d...
Jarek55511
S1600

Postprzez szirer205xs » niedziela, 10 lut 2013, 00:20

W FInlandii rajdy to sport narodowy, a Francuzi mają nieodmiennie najlepszych producentów na każdym stopniu tego "sportu". A Kubica myslę że mimo wszystko kubica może sobie pozwolić na więcej testów niż MK, pomijając już fakt że jezdzi tylko na nawierzchni którą zna. Owszem wsiada w to co mu podstawią i potrafi jechać na limicie a nawet grubo poza nim co pokazuje bilans ukończonych rajdów ;) mysle że dla MK ten rajd jest taki sam jak np dla Sordo. Poprostu walka o przetrwanie i dojechanie do mety. Chyba nikt nie wątpi w to że Sordo na innych rajdach też będzie w połowie rajdu dostawał od czołówki prawie 9 minut :) Pewnie gdyby nie fakt że sa zgłoszeni jako producent to by w ogóle Szwecje odpuscili :)
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Postprzez wiechu100 » niedziela, 10 lut 2013, 00:37

szirer205xs napisał(a):mysle że dla MK ten rajd jest taki sam jak np dla Sordo. Poprostu walka o przetrwanie i dojechanie do mety.

To juz jego 2/2 jeszcze 11 rajdow i przetrwa caly sezon :wink: I nie porownuj MK do Daniego, jezeli nie pamietasz to w monte 2013 byl tzreci, nie mowiac juz o reszcie jego osiagniec
wiechu100
N3

Postprzez viper » niedziela, 10 lut 2013, 00:39

[quote="wojtas]
No OK,ale Kubica raz na ruski rok startuje w rajdach i zobacz jak jeździ,Subaru,C4 poprostu wsiada i jedzie swoje z uśmiechem na twarzy.
Nie należe do grupy antyKościuszko,ale dla mnie jego wyniki są poprostu... żałosne,wstydliwe,żenujące,a do tego to zakłamanie w TVP. :?[/quote]
tak, ale cały czas jedzi na slickach i ma kontakt z oponą itd. Szutry to zupełnie coś innego. Startuje w zawodach zadziej, ale nie wierze, zeby nie oral dobrze przed jakimś rajdem na testach. Z reszta co tu dużo gadać, sliki mu nie obce i samochód tez, a szutry to zupełnie inna bajka.
viper
S2000

Postprzez szirer205xs » niedziela, 10 lut 2013, 00:45

wiechu100 napisał(a):
szirer205xs napisał(a):mysle że dla MK ten rajd jest taki sam jak np dla Sordo. Poprostu walka o przetrwanie i dojechanie do mety.

To juz jego 2/2 jeszcze 11 rajdow i przetrwa caly sezon :wink: I nie porownuj MK do Daniego, jezeli nie pamietasz to w monte 2013 byl tzreci, nie mowiac juz o reszcie jego osiagniec

W żadnym wypadku nie porównuje tych kierowców do siebie bo to nie ta klasa. Chodziło mi tylko że ten rajd ma dla nich podobną mysl przewodnią ;) byle udało się dotrwać do mety :) oba rajdy były do tej pory po sniegu a w naszym kraju chyba jedynym kierowcą który ma tą nawierzchnie oblataną jest Sołek :)
Swoją drogą to jakas chora sytuacja że w naszym kraju zima trwa dobre 3 miesiące a nie ma ani jednego rajdu w tym czasie a jak sie już jakis trafi co dwa trzy lata to jest już tak późno w terminarzu że po zimie do zostaje wspomnienie :)
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Postprzez viper » niedziela, 10 lut 2013, 00:47

Jarek55511 napisał(a):
viper napisał(a):Kolego być moze sie mylę, ale start nawet w innyM rajdzie niczego nie gwarantuje jak nie ma dopuszczonego długiego kolca, bo w Polsce np. Nie było można to raz, a dwa. Nie wypowiadają sie w formie czy ktoś mu zabronił , bo to trochę nie fair. Tobie tez nikt niczego nie zabroni, a siedzisz w domu, a nie na Szwecji, bo kasy nie ma, wiec tak trochę realizmu.

Może i nikt nikomu nie zabronił,ale że ktoś siedzi za klawiaturą a nie w Szwecji to winna właśnie tych układów. Kto teraz jeździ gdzieś to tylko dzięki układom albo są bogaci. I dlatego nikt z Polaków nigdy nie osiągnie tego co Kubica. Bo nie liczy się talent tylko kasa i układy. Potem wszyscy mówią że Polacy to cieniasy. Jakoś w Finlandi czy w Francji nie liczą się układy i mają kierowców w fabrykach. U Nas tego nie będzie i nasze rajdy zawsze będą w głębokiej d...

No tak, ale zobacz jaka tam jest pomoc zawodników, którzy już coś osiągnęli, a u nas ta opcja nie wchodzi w grę , bo jeden na drugiego patrzy wilkiem, a o wałach na zapoznaniu nie wspomnę. Oczywiście, ze układy to niestety główny gwóźdź do trumny w naszych realiach i Ruta Kosciszko biskiniewicz czy Jakubowski to najlepsze tego przykłady, ale niestety póki nie zmieni sie podejście samych ludzi do tego tematu puty zostaje klawiatura.
viper
S2000

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 10 lut 2013, 01:02

Każdy rajd dla MK będzie walka o przetrwanie i dojechanie do mety. Viper i to mnie najgorzej wkurza,że Ci co mają kase nie dają tym utalentowanym a sami robią z siebie pośmiewisko. I nie chodzi tu tylko o MK. Jak czytałem wywiad z kolesiem starszym który nie robi wyników i mówi że nieda kasy na sponsoring młodych bo niechce mieć ich na sumieniu jak się zabiją to jest dla mnie chore. Niech powie że jest sknerą i czego się dorobił sam chce wykorzystać a nie mydli oczy. To lepiej niech Ci młodzi jeżdżą po ulicach i zabijają nie winnych ludzi. U nas się nic nie zmieni jak ktoś nie zrobi wyniku w WRC! I dlatego chciałbym żeby Kubica wybrał WRC i wystartował w paru rajdach asfaltowych i wtedy nasze hieny by się zabrały za temat rajdów. Bo myślę że byłby wysoko a nawet mógłby wygrać na asfalcie.
Jarek55511
S1600

Postprzez viper » niedziela, 10 lut 2013, 01:29

Jarek55511 napisał(a):

Każdy rajd dla MK będzie walka o przetrwanie i dojechanie do mety. Viper i to mnie najgorzej wkurza,że Ci co mają kase nie dają tym utalentowanym a sami robią z siebie pośmiewisko. I nie chodzi tu tylko o MK. Jak czytałem wywiad z kolesiem starszym który nie robi wyników i mówi że nieda kasy na sponsoring młodych bo niechce mieć ich na sumieniu jak się zabiją to jest dla mnie chore. Niech powie że jest sknerą i czego się dorobił sam chce wykorzystać a nie mydli oczy. To lepiej niech Ci młodzi jeżdżą po ulicach i zabijają nie winnych ludzi. U nas się nic nie zmieni jak ktoś nie zrobi wyniku w WRC! I dlatego chciałbym żeby Kubica wybrał WRC i wystartował w paru rajdach asfaltowych i wtedy nasze hieny by się zabrały za temat rajdów. Bo myślę że byłby wysoko a nawet mógłby wygrać na asfalcie.

Masz racje i ja sie z tym zgadzam tylko po co u nas tv ma robić relacje z rajdów jak dwa koncerny wola kupować te relacje, wiec ten do jest skrzywiony od fundamentów tzn. PZM i cała smietanka ich pomagierow po przez system relacji owa ku rajdów zobacz w latach 90 pokazywali klasę n0 ktoory ja wygrał, wiec samo przez sie napedzalo to wszystko, bo można było dsponowac małym budżetem, a mimo to być w tv i sie pokazać, a dzisiaj sam wiesz jak to wyglada.
Co do Kubicy to ja bym jednak nie był takim optymistą w nawiązaniu z czołówka wrc, bo to inna bajka. Z reszta sam Loeb w wywiadzie powiedziec , ze Kubica to gość, ale porównanie z kierowcami wrc to inna półka o doświadczeniu już nie wspomnę.
viper
S2000

Postprzez tomson » niedziela, 10 lut 2013, 05:36

Tylko Loeb powiedział to na grubo przed startem w Var, a po nim niby fura spalona ale pomimo są zainteresowani Robertem. Jednorazowy występ, auto spalone, tempo jazdy z innej ligi. A szutry, jak się miata tak autami to i szutry nie są problemem, wielu nie uwierzy dopóki nie zobaczy, ja jestem spokojny o wyniki na luźnych nawierzchniach, kto nie pamięta niech przypomni sobie start Clio w odcinkach coś na wzór Monte Carlo, czasy byłby naprawdę dobre, im bardsziej ślisko tym trzeba mieć większą fantazję, więc potencjał jest spory. Spokojnie, na wszystko przyjdzie czas, nie zdziwi mnie fakt jak Kubica wystartuje w rajdzie asfaltowym WRC w tym sezonie. Ciekawe co na to wtedy PR lotosu, jaka wymówka? :)
tomson
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata