Grupa WRC i nie tylko - wyjazdy na MŚ

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez misiek_wrc » środa, 20 wrz 2006, 13:24

Jestem rozczarowny Twoja wypowiedzia Bylem w zeszlym roku z grupa wrc na fince i organizacja i ludzie pierwsza klasa... Bylem w grupie zwanej przez Ciebie "grupa pijacych" ale to nic nie rzutuje na ogladanie rajdow bo dobra atmosfera mila zabawa i oczywiscie rajd daje naprawde niesamowite wrazenia !! A to czy ktos sie bawi w ten sposb a nie inny, oczywiscie jezeli nie przeszkadza to innym, nie powinno nikogo obchodzic. dlatego takie proste posty i nazywanie ludzi prostymi polaczkiami nie jest na miejsca, obrazanie ludzi pozostaw dla siebie - vernet
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez paulsen » czwartek, 28 wrz 2006, 10:32

nie mam zamiaru bronic Marcina z Grupy WRC, ktory dzielnie od kilku lat organizuje wyjazdy na rajdy, ale daje rade organizacyjnie i trzy wyjazdy wspominam milo tym bardziej ze ekipy byly w porzo (szczegolnie Deutschland 2003 i dzialacze z Wrocka!!). Bylem na Fince, San Remo gdy jeszcze jechal w WRC i Deutschlandzie. Przejazd busem byl meczacy,trzeba bylo uzupelniac mocno plyny zeby przetrwac (czarna poprzeczka na cieplo nie daje rady ale odmiany citrone tak), ale organizacyjnie bylo calkiem okey. Owszem czasem zdarzaja sie babole typu przyjazd w miejsce obok oesu,gdzie trzeba dymac z buta kilka kilosow (i rajd sie slyszy a nie oglada) ale logistyka takiej wyprawy biorac pod uwage korki i objazdy nie jest tak prosta podobnie jak znalezienie noclegow dla grupy osob, a nie 4 czy 5 gdy jedzie sie z mala ekipa. Koszta hmm, nie jechalem sam, wiec nie wiem. Wydaje mi sie, ze regularne wyjazdy organizuje obecnie chyba tylko grupa WRC.
paulsen

Postprzez Miko » niedziela, 26 lis 2006, 17:12

http://www.rallye-deutschland.de/~rally ... eutschland

Tak ogladam harmonogram tegorocznej edycji rajdu Niemiec i zastanawia mnie jedna rzecz.

Dlaczego jadac z grupawrc oglada sie tak malo OS? :roll:

Wydaje mi sie ze mozna zobaczyc duuzo wiecej przejazdow.

Rozwazam wyjazd do Niemiec w przyszlym roku i czy wiekszosc uczestnikow grupywrc woli ogladac mniej OS, ale za to wiecej zalog?

Moim zdaniem lepiej pojechac na wiecej OS i zobaczyc tylko scisla czolowke w akcji.....
Miko
N3

Postprzez Banan » niedziela, 26 lis 2006, 17:15

Miko napisał(a):Dlaczego jadac z grupawrc oglada sie tak malo OS? :roll:

Tak malo czyli ile? Pozatym GrupaWrc nie byla w tym roku w Niemczech, wiec wogole nie rozumiem Twojego postu :roll:
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez J@ckaSS » niedziela, 26 lis 2006, 17:25

tez bym vhetnie pojechal na Niemcy... tylko jakie koszty beda jesli grupaWRC wogole pojedzie...
J@ckaSS
N2

Postprzez Banan » niedziela, 26 lis 2006, 18:06

J@ckaSS napisał(a):tez bym vhetnie pojechal na Niemcy... tylko jakie koszty beda jesli grupaWRC wogole pojedzie...

600zl.
Banan
A8

Postprzez Miko » niedziela, 26 lis 2006, 21:09

Banan napisał(a):
Miko napisał(a):Dlaczego jadac z grupawrc oglada sie tak malo OS? :roll:

Tak malo czyli ile? Pozatym GrupaWrc nie byla w tym roku w Niemczech, wiec wogole nie rozumiem Twojego postu :roll:

Ale byla w latach ubieglych!

Piszac ten post mialem rowniez na mysli inne rajdy na ktore wyjazd organizawala grupawrc. Z tego co wiem na innych rajdach ilosc obejzanych OS nie byla powalajaca ( sam pisales ze podajze na fince obejzales 3 OS dziennie :roll: )
Miko
N3

Postprzez Banan » niedziela, 26 lis 2006, 22:17

Ty chyba tylko patrzysz na harmonogram. Wez pod uwage rowniez dojazd, ilosc kilometrow oraz zapas w czasie, na wypadek gdyby byly duze korki.

Gnac po 20 zawodniku i dojezdzac na styk to tez nie jest tak fajnie.

PS. Chociaz oczywiscie czasami mozna by bylo zaliczyc jeden odcinek wiecej, a nie nudzic sie przy eNce z numerem 70 ;).
Banan
A8

Postprzez Miko » niedziela, 26 lis 2006, 22:22

Banan: biore pod uwage dojazd choc przyznam sie, ze mapy dokladnie nie studiowalem i niewiem jak daleko sa od siebie oddalone OS, ile dokladnie potrzeba czasu na dojazd.

Jackass: Mieszkamy dosc blisko siebie. Moze jakis wspolny wyjazd? :D
Miko
N3

Postprzez misiek_wrc » poniedziałek, 27 lis 2006, 12:25

bylem z Grupa na Fince 2005 i moim zdaniem liczba ogladancyh OS-ow byla zadawalajaca. Musicie zauwazyc ze czasami dojscie do Os trwa troszke czasu gdzy org MŚ jest całkiem inna niz RSMP !! Liczba ludzi ktorzy przyjezdzaja na runde jest tez o wiele wiele wieksza ! Doliczyc teraz ze wszyscy zazwyczaj przyjezdzaja autami, korki, odleglosci od poszczególnych OS-ow to naprawde pochlania mnóstwo czasu :) Oczywiscie poruszanie sie na Os-ie jest inne niz np w Polsce. Zeby dotrzec do ciekawych miejsc bo po to sie jedzie zeby zobaczyc WRC w ciekawych miejscach zajmuje troszeczke czasu !! Jak pamietam nam dojscie do wyznaczonego miejsca (hopki) i powrot do autokaru zajmowal czasem po 2 h !!! Takze mysle ze Marcin stara sie pokazac uczestnikom wszystko i w jak najwiekszej ilosci :)
Zadowolony uczestnik :)
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez xsarawrc » poniedziałek, 27 lis 2006, 13:43

No no...widze,ze jest nas tu kilkoro ktorzy przezyli slynny powort z hopki do autokaru :D
Myslalam,ze ducha wyzione ale nie zaluje ani ciut ciut!Przynajmniej jest co wspominac.
Co do wyjazdow z Marcinem to troche tego zaliczylam(nie to co Banan-pozdro)!
Nie mam zadnych zlych uwag na temat wyjazdow z nim.Wrecz przeciwnie!Jak wiadomo od pewnego czasu grupa wyjezdzajaca to jest okolo 40 osob.Zawsze komus cos nie bedzie pasowalo.Na szczescie malo takich osob...
Co do ilosci ogladanych oesow to sadze,ze jest w sam raz bo i tak wracajac do hotelu,domku itp padasz na twarz i jestes wymeczony :)
Ale jakie to mile zmeczenie :lol:
xsarawrc
N1

Postprzez J@ckaSS » wtorek, 28 lis 2006, 02:13

Miko napisał(a):Jackass: Mieszkamy dosc blisko siebie. Moze jakis wspolny wyjazd? :D

no spoko... ale mowisz o MS ? bo wiem ze kilka osob przymieza sie do wyjazdu w mojej okolicy
J@ckaSS
N2

Postprzez Mroowa » wtorek, 28 lis 2006, 02:21

Ja się przymierzam od roku już chyba i zawsze coś nie wypali, to kaska to urlop etc... :/
Mroowa
S2000

Postprzez Miko » wtorek, 28 lis 2006, 10:52

Tak mowa o MS :D
Mam straaaszna chec na taki wyjazd !
Do Niemiec jest stosunkowo blisko wiec trzeba powaznie rozwazyc taki wyjazd :D
Kolejny plus tego rajdu to to ze startuja w nim Juniorzy :wink:
Miko
N3

Postprzez Marmetal » wtorek, 28 lis 2006, 14:40

Miko napisał(a):Kolejny plus tego rajdu to to ze startuja w nim Juniorzy :wink:

Nie zapomnij o masie historycznych rajdówek: od Lancii Stratos począwszy na B-grupowych potworach skończywszy ;). Warto, naprawdę warto. Jeszcze nigdy nie byłem na MŚ, ale za kilka lat może uda mi się pojechać na ADAC Rallye Deutschland :).
Marmetal
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata