przez oskar79 » czwartek, 5 mar 2009, 01:06
Myslę że to że FIA chce wycofać dzisiejsze auta WRC, to będzie wielka strata dla rajdów a przedewszystkim dla kibiców. Bo myśle że ci co widzieli auta WRC i auta S2000 w akcji to doskonale wiedzą ze pod względem widowiskowości jest przepaść (niestety na niekorzyść S2000).
Ale niestety myślenie w sposób "że jeśli czegos się nie da naprawić to najlepiej zakazać" wygrało.
Nie bardzo wiem kto na takim rozwiązamiu zyska - kibice raczej nie.
Kierowcy może troche , bo mniej kasy trzeba będzie żeby przejechać sezon w MŚ. Ale czy równanie poziomu w dół to jest uzrowienie sytuacji, wątpię.
Narażę się pewnie wielu osobom które uważają , że najlepiej byłoby olać FIA i ich mistrzostwa, a zastąpić IRC które podobno jest takie fajne.
Szczerze mówiąc to ja nieznajduję wiele argumentów które przemawiają na korzyść IRC .
Bo po pierwsze obsada cyklu - katastrofalna (zaledwie 7 zawodników z czego 2 kopecky i hanninen pojada niecałe pół cyklu a pozostała piątka niwele ponad pół sezonu).
W WRC dla przeciwieństwa jedzie od 11 do 18 WRC, około 15 PCWRC i biedne 3 do 7 JWRC.
Ofszem Eurosport wykazuje inicjatywę i chęci, a FIA mam wrażenie ma swój cykl gdzieś i wymyśla coraz to dziwniejsze pomysły - i to jest niewątpliwie na plus dla IRC.
Jeśli chodzi o relacje i przekaz medialny to też mnie jakoś Eurosport nie zachwycił. Owszem była relacja na żywo ale ograniczała się do onboardu Ogiera i ujęć z 3 kamer, przepraszam ale uważam że TVP miała zdecydowanie lepsza relację z Barbórki w tym roku.