LOTOS 73. Rajd Polski 2016

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 73. Rajd Polski 2016

Postprzez Witcher1990 » czwartek, 26 maja 2016, 15:12

Popatrzyłem dokładnie na te karnety w tym roku, hahahah patologia, patologia, pazerność. W karnecie za 150zł nie ma nawet oficjalnego harmonogramu hahahaahah. Gdybym był w zeszłym roku na rajdzie to w tym roku bym na pewno nie kupił karnetu. W tym roku robię to tylko dlatego, że to już pewnie ostatni Polski i wolę się nie wykłócać z safety- pozostaje też kwestia ubezpieczenia. Mam nadzieję, że to wszystko się zawali. No ale wtedy można zawsze jak w zesżłym roku zgonić wszystko na kibiców hahhaa.
Witcher1990
A6

Postprzez klafindo » czwartek, 26 maja 2016, 17:56

Ja jednak mam nadzieję, że to się nie zawali.
klafindo

Postprzez Mariusz » czwartek, 26 maja 2016, 22:10

Póki nie ma sponsora to nawet nie ma co mieć nadziei, że będzie WRC w Polsce w przyszłym roku i następnych latach też.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez Diwados1 » czwartek, 26 maja 2016, 23:02

"Mam nadzieje, ze to sie wszystko zawali" no i jak mozna takie brednie skomentowac.....kupujesz karnet, pojedziesz i ogladniesz najszybszych kierowcow WRC na swiecie w biednym kraju europy srodkowej ktorego tak na prawde na taki rajd uwazam nie stac. Piszesz takie..........""""""""a jak sie zawali to zebys zobaczyl WRC w przyszlosci pojedziesz na zachod i bedziesz placil w euro za wszystko (karnet, nocleg, paliwo, jedzenie) i zobaczy jeden z drugim o ile bedzie mial tanszy wyjazd niz na mazury. Ludzie narzekac mozna, nawet trzeba, ale taki kibel pisac to dajcie spokoj.
Diwados1

Postprzez Hubertos » piątek, 27 maja 2016, 00:22

@Diwados1
Wybacz, ale Twoje posty są tak pozbawione sensu i logiki, że aż głowa może rozboleć. Koledzy mają rację, RP wyleci z kalendarza, nie dziwię się temu. Jakoś rajd przez te 2 lata nie zabrał zbyt dobrych opinii wśród kibiców, tak naprawdę plusem są tylko szybkie i widowiskowe trasy, do tego piękne okoliczności natury. Kijowo jest z organizacją, dojazdami, biletami, jeszcze jak nie będzie RK to można się spodziewać trochę pustek na odcinkach. Nie bardzo widzę zapotrzebowanie na WRC w Polsce teraz.
Hubertos
A6

Postprzez SOKÓŁ » piątek, 27 maja 2016, 03:28

Diwados1 napisał(a):"Mam nadzieje, ze to sie wszystko zawali" no i jak mozna takie brednie skomentowac.....kupujesz karnet, pojedziesz i ogladniesz najszybszych kierowcow WRC na swiecie w biednym kraju europy srodkowej ktorego tak na prawde na taki rajd uwazam nie stac. Piszesz takie..........""""""""a jak sie zawali to zebys zobaczyl WRC w przyszlosci pojedziesz na zachod i bedziesz placil w euro za wszystko (karnet, nocleg, paliwo, jedzenie) i zobaczy jeden z drugim o ile bedzie mial tanszy wyjazd niz na mazury. Ludzie narzekac mozna, nawet trzeba, ale taki kibel pisac to dajcie spokoj.

Mistrzu sorki ale przeczytaj 2 razy (słownie dwa razy ) to co napisałeś i postaraj się to zrozumieć!!
Zależy Ci na karnecie żeby mieć pamiątkę czy co?? Proszę Cię temat kasy był poruszany kilka stron wcześniej i jedno co można powiedzieć to WRC do WRC nie równy a za płacenie w Euro to na podobnym zasobie portfela masz Francję albo Hiszpanię :lol:
SOKÓŁ
A6

Postprzez Diwados1 » piątek, 27 maja 2016, 09:22

Mistrzu chcesz mi wmowic, ze za 1000zl pojade do Fancji na rajd? (uwazam, ze Mazury w tej cenie sa osiagalne) hmm moze rowerem, spiac w namiocie i wiozac ze soba plecak konserw ta Francje zobacze :wink: Zamiast tego co mysle wole postawic wielokropek bo pewnie gdybym wyrazil swa opinie doslownie, to by mnie stad usuneli. Panowie, ktos dal kupe forsy w to zeby wlodarze w FIA wlaczyli Polski do kalendarza WRC i jesli on teraz zniknie, a pewnie jest to juz ostatni raz runda WRC, to beda to pieniadze totalnie zmarnowane bo takie inwestycje przeprowadza sie z perspektywa wieloletnia. Wielka frajda, ze mamy taki rajd na swojej ziemi! ale jak obiektywnie na to popatrze to uwazam, ze Polski na to nie stac. Jestesmy biednym krajem i bledem bylo juz zaczynac z WRC bo poszly w to wielkie banki a po wywiadzie z P. Witkowskim wyglada na to, ze to sie albo cudem udalo albo taka kasa sypneli, ze kolesie decydujacy o kalendarzu powiedzieli wchodzicie. Nigdy by mi nie przyszlo do glowy zeby tu pisac "mam nadzieje, ze to sie rozsypie" bo tego bym jako kibic rajdowy nie chcial, ale jak juz sie to rozsypie to wtedy "szpece"od tematu tu na forum ktorzy to na ryby, grzyby itd. jada na mazury zeby przy okazji rajd zobaczyc poza strfa kibica, to oni nam podadza przyczyny wypadniecia RP z kalendarza :D
Pozdrawiam Was i milego weekendu zycze :o
Diwados1

Postprzez rallyfun » piątek, 27 maja 2016, 10:37

Diwados1 napisał(a):Mistrzu chcesz mi wmowic, ze za 1000zl pojade do Fancji na rajd? (uwazam, ze Mazury w tej cenie sa osiagalne) hmm moze rowerem, spiac w namiocie i wiozac ze soba plecak konserw ta Francje zobacze :wink: Zamiast tego co mysle wole postawic wielokropek bo pewnie gdybym wyrazil swa opinie doslownie, to by mnie stad usuneli. Panowie, ktos dal kupe forsy w to zeby wlodarze w FIA wlaczyli Polski do kalendarza WRC i jesli on teraz zniknie, a pewnie jest to juz ostatni raz runda WRC, to beda to pieniadze totalnie zmarnowane bo takie inwestycje przeprowadza sie z perspektywa wieloletnia. Wielka frajda, ze mamy taki rajd na swojej ziemi! ale jak obiektywnie na to popatrze to uwazam, ze Polski na to nie stac. Jestesmy biednym krajem i bledem bylo juz zaczynac z WRC bo poszly w to wielkie banki a po wywiadzie z P. Witkowskim wyglada na to, ze to sie albo cudem udalo albo taka kasa sypneli, ze kolesie decydujacy o kalendarzu powiedzieli wchodzicie. Nigdy by mi nie przyszlo do glowy zeby tu pisac "mam nadzieje, ze to sie rozsypie" bo tego bym jako kibic rajdowy nie chcial, ale jak juz sie to rozsypie to wtedy "szpece"od tematu tu na forum ktorzy to na ryby, grzyby itd. jada na mazury zeby przy okazji rajd zobaczyc poza strfa kibica, to oni nam podadza przyczyny wypadniecia RP z kalendarza :D

Zdziwilbys sie ale przy dobrej logistyce lecisz np. na Sardynie czy do Katalonii na miejscu auto, hotel i ogladasz do bolu. W 4 osoby jestes with stanie zmiescic sie w 1000zl.
Na wrc stac nas tak samo jak portugalczykow a kase wykladaja lokalne wladze I sponsorzy. U nas organizacja i promocja lezy I kwiczy, zarabiaja na tym lesne dziadki z pzmot a traca wszyscy inni. Sa w necie wyliczenia (nie pamietam teraz dokladnych liczb) ile milionow euro wplywalo co roku do budzetu Algarve z racji organizacji wrc. To byly na tyle powazne pieniadze ze po przeniesieniu rajdu na polnoc Algarve sadzilo organizatorow. Dla pzmot kibic jest dojna krowa I zlem koniecznym, cierpia lokalni rolnicy ktorym nie placa odszkodowan, wiele samorzadow nie chce rajdu bo nie zobaczyli zlotowki na remont drog po rajdzie itd. Mozna zrobic dobry I bezpieczny rajd, dobrze na tym zarobic, przygotowac duzo ciekawych stref, sprzedac karnety po rozsadnych cenach tylko trzeba chciec. Problemem wydaje sie cena do atrakcyjnosci/ilosci stref I blokowanych drog. Uwazam rajd w 2009 za najlepsza runde z perspektywy kibica, pewnie ze nie bylo idealnie ale nie bylo takiego dziadostwa jak w ostatnich latach.
rallyfun
N3

Postprzez Hubertos » piątek, 27 maja 2016, 12:24

Diwados1 napisał(a):Mistrzu chcesz mi wmowic, ze za 1000zl pojade do Fancji na rajd? (uwazam, ze Mazury w tej cenie sa osiagalne) hmm moze rowerem, spiac w namiocie i wiozac ze soba plecak konserw ta Francje zobacze :wink: Zamiast tego co mysle wole postawic wielokropek bo pewnie gdybym wyrazil swa opinie doslownie, to by mnie stad usuneli. Panowie, ktos dal kupe forsy w to zeby wlodarze w FIA wlaczyli Polski do kalendarza WRC i jesli on teraz zniknie, a pewnie jest to juz ostatni raz runda WRC, to beda to pieniadze totalnie zmarnowane bo takie inwestycje przeprowadza sie z perspektywa wieloletnia. Wielka frajda, ze mamy taki rajd na swojej ziemi! ale jak obiektywnie na to popatrze to uwazam, ze Polski na to nie stac. Jestesmy biednym krajem i bledem bylo juz zaczynac z WRC bo poszly w to wielkie banki a po wywiadzie z P. Witkowskim wyglada na to, ze to sie albo cudem udalo albo taka kasa sypneli, ze kolesie decydujacy o kalendarzu powiedzieli wchodzicie. Nigdy by mi nie przyszlo do glowy zeby tu pisac "mam nadzieje, ze to sie rozsypie" bo tego bym jako kibic rajdowy nie chcial, ale jak juz sie to rozsypie to wtedy "szpece"od tematu tu na forum ktorzy to na ryby, grzyby itd. jada na mazury zeby przy okazji rajd zobaczyc poza strfa kibica, to oni nam podadza przyczyny wypadniecia RP z kalendarza :D

Zadaj sobie pytanie czyją winą będzie wypadnięcie RP z kalendarza WRC. Grzybiarze i wędkarze nie powinni się czuć winni w tym przypadku, całą winę ponosi organizator, który jest po prostu ślepy i niechętny do współpracy z kibicami.
Hubertos
A6

Postprzez karokl » piątek, 27 maja 2016, 12:30

bardzo prosze o zakonczenie rozmów typu ,,cieszyłbym się gdyby rajd polski wypadł" lub rajd polski wypadknie z kalendarza jest to zrąbane już było pisane na x stronach wcześniej.Czytanie czegos takiego zaczyna mnie już pomalutku powiem grzecznie irytować!!!!!!!!!!!!!!! Jak macie jakies pomysły na miejscówki itp takie rzeczy prosze pisać .....
http://www.youtube.com/channel/UClfihUG-CPbiq_gfy3fOfrg
https://www.facebook.com/Rallycoholicy?ref=hl
karokl
N2

Postprzez Mad Max » piątek, 27 maja 2016, 12:42

Diwados1 zadaj sobie przed wszystkim pytanie dlaczego na innych rundach WRC zainteresowanie kibiców jest na stałym (mniej więcej) poziomie, a w Polsce z roku na rok ludzi przy odcinkach jest mniej - dlaczego tak się dzieje?? Dlaczego na takich rajdach jak Szwecja czy Finlandia jest okupacja odcinków a u nas świecą one pustkami ?? (i nie mówię tu o kibicach "lokalnych")
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez SOKÓŁ » piątek, 27 maja 2016, 14:25

Diwados1 napisał(a):Mistrzu chcesz mi wmowic, ze za 1000zl pojade do Fancji na rajd? (uwazam, ze Mazury w tej cenie sa osiagalne) hmm moze rowerem, spiac w namiocie i wiozac ze soba plecak konserw ta Francje zobacze :wink:

Nie chcę Ci wmówić tylko stwierdzić fakty.Dwa lata temu w 4 osoby jadąc autem zamknęliśmy się w tej sumie. Śpiąc w hotelu i nie jedząc plecaka konserw! Mało tego w ostatni dzień kupiłem sobie w promocyjnej cenie zimową kurtkę WRC. To samo masz opcję Szwecji która wychodzi w podobnej cenie z samolotem i wynajęciem auta w 4 osoby.
SOKÓŁ
A6

Postprzez johnzz » piątek, 27 maja 2016, 16:50

SOKÓŁ napisał(a):
Diwados1 napisał(a):Mistrzu chcesz mi wmowic, ze za 1000zl pojade do Fancji na rajd? (uwazam, ze Mazury w tej cenie sa osiagalne) hmm moze rowerem, spiac w namiocie i wiozac ze soba plecak konserw ta Francje zobacze :wink:

Nie chcę Ci wmówić tylko stwierdzić fakty.Dwa lata temu w 4 osoby jadąc autem zamknęliśmy się w tej sumie. Śpiąc w hotelu i nie jedząc plecaka konserw! Mało tego w ostatni dzień kupiłem sobie w promocyjnej cenie zimową kurtkę WRC. To samo masz opcję Szwecji która wychodzi w podobnej cenie z samolotem i wynajęciem auta w 4 osoby.

ja podobnie, w 5 osób polecieliśmy na rajd monte carlo,a więc koszty przelotu, wynajeliśmy auto(paliwo też wliczam), domek w alpach :) i wszystko zamknęło sie w kwocie 180 euro wiec śmiało poniżej tysiaka, więc twierdzenie że sie nie da,nigdy nie prubójąc mija sie z celem. myśleć se możesz co chcesz ale jednak RP wcale nie jest tanim rajdem, aha zapomniałbym dodać że żadnych karnetów tam nie było...DZIĘKUJE, DOBRANOC !!!
johnzz

Postprzez Diwados1 » piątek, 27 maja 2016, 18:10

Panowie pogratulowac asertywnosci jesli za 180euro na osobe objezdzacie europejska runde WRC. MadMax dlatego spada ilosc kibicow, poniewaz pierwsze "zachlysniecie" juz bylo dawno i wielu odfajkowalo RP jako veni,vidi,vici a trzeba przyznac, ze 2009 byl najlepszym rokiem dla rajdu co i tak nie spowodowalo wzrostu ilosci kibicow w kolejnych latach. W starozytnym Rzymie mawiano, ze jak niepokoje w spolecznstwie narastaja to potrzeba igrzysk, to nam kibicom rajdowym je zorganizowali, fani kopanej tez mieli me a teraz mamy kilka stadionow ktore wybudowano za bajonskie srodki i teraz trzeba do nich doplacac bo sie nie utrzymuja, ot decyzje i inwestycje. Ja nie bronie organizatora bo ten daje ciala na wielu frontach, nie twierdze, ze karmety nie powinny byc tansze ale uwazam, ze taki rajd u nas to pomylka bo jest bida w spoleczenstwie i taki wyjazd na rajd jest dla wiekszosci Polakow rypiacych nadgodziny w wekendy w pracy nie osiagalny. Dolaczajac do tego kiepska organizacje, strefy, zakazy wjazdu czesto bez sensowne itd. co odstrasza obcokrajowcow mamy gotowy koniec. Panowie to nie tylko organizator daje ciala, "kibice" i kibice tez co widac na filmikach i na zywo bedac na rajdzie ale z komentarzy tutaj to kibice nic do zarzucenia sobie nie maja nawet wedkarze i grzybiarze i inni.....To juz raczej marzenia zebysmy mieli RP w WRC nadal biorac pod uwage kandydatow jacy chca miec runde u siebie....wiec nie bedziemy mieli w przyszlym roku takiego "problemu" jak kupic czy nie karnet za 150zl na rajd .....koniec bo mozna tak w nieskonczonosc :D
Diwados1

Postprzez Hubertos » piątek, 27 maja 2016, 18:53

Myślisz, że ktoś z forumowiczów sprawiał kiedykolwiek problemy na rajdzie? Nie sądzę, więc ja odpowiedzialności nie czuję za tych, którzy powodują jakieś zagrożenia. Jeśli ktoś daje ciała to staram się upominac, mimo że często grozi to odpyskowaniem lub rękoczynami.
Hubertos
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata