Rallye de France-Alsace

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye de France-Alsace

Postprzez BartekRally » niedziela, 5 paź 2014, 13:04

Jak nie urok, to sraczka. Jestem kibicem Roberta ale chyba powinien poważnie się zastanowić co robić w przyszłym sezonie, poza wygranymi oesami reszta wygląda tragicznie w tym sezonie, gadanie o nauce w październiku do mnie na pewno nie przemówi... :roll:
BartekRally
A5

Postprzez ryjas » niedziela, 5 paź 2014, 13:04

Ja myślę, że to specjalnie, żeby Evans wskoczył na 5 miejsce;)
ryjas
N3

Postprzez Dani » niedziela, 5 paź 2014, 13:06

ryjas napisał(a):Ja myślę, że to specjalnie, żeby Evans wskoczył na 5 miejsce;)

albo na złość M-Sportowi za ten cały sezon męczenia się ze skrzynią :mrgreen:
Dani
N3

Postprzez Anbarra » niedziela, 5 paź 2014, 13:06

Predkosc nie musi byc powodem. mozesz przeleciec zakret z predkoscia 80kmh, a inny co jedzie 70kmh wyleci, tym samym autem. powod, to np. zle chwycil podbicie, wyjechal za daleko na trawe, cos takiego.
Mysle ze teraz dobry moment dla Roberta zeby zaczal myslec o punktach. Bylby na pewno duuuzo bardziej do przodu, gdyby ukonczyl wszystkie tegoroczne rajdy
Anbarra
A5

Postprzez kij » niedziela, 5 paź 2014, 13:07

Jeżeli to nie wina sprzętu ewidentna, to mogły oponki się do tego przyczynić. Jako jedyny od rana jechał na komplecie miękkich, nie wiadomo czy założył teraz te 2 twarde co je za bagaż wiózł, ale sam wcześniej nawet opowiadał, że miękkie to nie najlepszy wybór był (po 2 albo 3 OSie jakoś). Mógł oczywiście nie mieć już wyboru z tymi 4 miękkimi, ale nie umniejsza to faktu, że trochę głupio to palnięcie na ostatnim OSie wygląda.
Ostatnio edytowano niedziela, 5 paź 2014, 13:09 przez kij, łącznie edytowano 1 raz
kij
N3

Postprzez viper » niedziela, 5 paź 2014, 13:07

Aaltonen napisał(a):Spokojnie, gdyby od osiągnięcia mety zależał przyszły sezon Roberta to na pewno odpuściłby.

A że nie zależy, to chciał po prostu zapunktować na Power Stage'u. I tak bardzo dobry występ.

Na zbieranie punktów będzie czas w przyszłym sezonie.

Noe nie tak spokojnie. Ciekawe ktora trzeźwo myśląca fabryka go zatrudni po takich momentach. Pewnie bedzie ten sam układ co dzisiaj. Lotos i kasa z własnej kieszeni.
viper
S2000

Postprzez Domson » niedziela, 5 paź 2014, 13:09

Wstrzymałbym się z komentarzami dopóki nie dowiemy się dlaczego znaleźli się tam gdzie się znaleźli, ja rozumiem że najłatwiej zwalić że jechał za szybko i to wina kierowcy, ale poczekajmy ;)
Domson
A6

Postprzez ryjas » niedziela, 5 paź 2014, 13:10

BartekRally napisał(a):Jak nie urok, to sraczka. Jestem kibicem Roberta ale chyba powinien poważnie się zastanowić co robić w przyszłym sezonie, poza wygranymi oesami reszta wygląda tragicznie w tym sezonie, gadanie o nauce w październiku do mnie na pewno nie przemówi... :roll:

90 proc rajdu jechał bezbłędnie i nawiązywał walkę z czołówką (poza VW). Tak że nie poszło to wszystko w las... Hmm no dobra tym razem poszło w las. Ale gdyby rajd skończył się dwie godzinę wczesniej to takich tekstów tutaj byśmy nie uświadczyli.
Ten sezon pokazuje, że ostatni oes może wszystko zmienić (patrz Latvala w De). Nie ma tu znaczenia staż rajdowy
ryjas
N3

Postprzez wanderer » niedziela, 5 paź 2014, 13:10

Swoją drogą, świetny rajd pojechał Kevin Abbring. Co prawda zajął tylko 14 pozycję, ale ma taką samą stratę do zwycięzcy jak Kubica w zeszłorocznej edycji. Gdyby Peugeot w przyszłym roku wysłałby go do walki w WRC2, to byłby pewniakiem do tytułu. Gdyby nie awaryjność... :wink:
wanderer
A6

Postprzez Aaltonen » niedziela, 5 paź 2014, 13:13

viper napisał(a):
Aaltonen napisał(a):Spokojnie, gdyby od osiągnięcia mety zależał przyszły sezon Roberta to na pewno odpuściłby.
A że nie zależy, to chciał po prostu zapunktować na Power Stage'u. I tak bardzo dobry występ.

Noe nie tak spokojnie. Ciekawe ktora trzeźwo myśląca fabryka go zatrudni po takich momentach. Pewnie bedzie ten sam układ co dzisiaj. Lotos i kasa z własnej kieszeni.

A to zły układ?
Wg mnie bardzo dobry, jak na naukę.

I tak w tej chwili trzech najbardziej obiecujących "świeżaków" to Kubica, Evans i Abrring. Reszta daleko z tyłu.
Aaltonen
N3

Postprzez viper » niedziela, 5 paź 2014, 13:15

Aaltonen napisał(a):
viper napisał(a):

A to zły układ?
Wg mnie bardzo dobry, jak na naukę.

I tak w tej chwili trzech najbardziej obiecujących "świeżaków" to Kubica, Evans i Abrring. Reszta daleko z tyłu.

Fabryka to fabryka. Zawsze o krok do przodu.
viper
S2000

Postprzez ryjas » niedziela, 5 paź 2014, 13:15

wanderer napisał(a):Swoją drogą, świetny rajd pojechał Kevin Abbring. Co prawda zajął tylko 14 pozycję, ale ma taką samą stratę do zwycięzcy jak Kubica w zeszłorocznej edycji. Gdyby Peugeot w przyszłym roku wysłałby go do walki w WRC2, to byłby pewniakiem do tytułu. Gdyby nie awaryjność... :wink:

Ja bym go wysłał do Citroena za Ostberga. Meeke i Abring daliby do pieca.
ryjas
N3

Postprzez BartekRally » niedziela, 5 paź 2014, 13:16

ryjas napisał(a):
BartekRally napisał(a):Jak nie urok, to sraczka. Jestem kibicem Roberta ale chyba powinien poważnie się zastanowić co robić w przyszłym sezonie, poza wygranymi oesami reszta wygląda tragicznie w tym sezonie, gadanie o nauce w październiku do mnie na pewno nie przemówi... :roll:

90 proc rajdu jechał bezbłędnie i nawiązywał walkę z czołówką (poza VW). Tak że nie poszło to wszystko w las... Hmm no dobra tym razem poszło w las. Ale gdyby rajd skończył się dwie godzinę wczesniej to takich tekstów tutaj byśmy nie uświadczyli.
Ten sezon pokazuje, że ostatni oes może wszystko zmienić (patrz Latvala w De). Nie ma tu znaczenia staż rajdowy

Gdyby baba miała wąsy to by była dziadkiem :wink: . Latvala przez cały sezon jeżdżąc dużo szybciej od RK ma dwa 0 za Portugalię i Niemcy, Robert 0 ma kilka.

Uważam że jest szybki bo to że wygrywa oesy pokazuję iż potencjał ma duży ale do jasnej cholery, oes wcześniej cudem wybronił się z grubego dzwona a później po minucie jazdy siedzi w rowie. Poza tym Latvala nie wypadł na ostatnim oesie a to jest według mnie kolosalna różnica, dzieli Cię 8minut od super wyniku, kontrolujesz miedzyczasy Sordo...

PS. Świetny rajd to pojechał Evans, gdyby nie pechowe 1,40 skończył by tuż za podium
BartekRally
A5

Postprzez filantrop » niedziela, 5 paź 2014, 13:17

Jeszcze tidemand dobrze jechał
filantrop
N2

Postprzez viper » niedziela, 5 paź 2014, 13:17

ryjas napisał(a):
wanderer napisał(a):Swoją drogą, świetny rajd pojechał Kevin Abbring. Co prawda zajął tylko 14 pozycję, ale ma taką samą stratę do zwycięzcy jak Kubica w zeszłorocznej edycji. Gdyby Peugeot w przyszłym roku wysłałby go do walki w WRC2, to byłby pewniakiem do tytułu. Gdyby nie awaryjność... :wink:

Ja bym go wysłał do Citroena za Ostberga. Meeke i Abring daliby do pieca.

No powiem ci ze evans teraz moze byc bardziej na celowniku niz Kubica, bo widać ze chłopak wyciaga co rajd lekcje i gołym okiem widać ze idzie do przodu i kończy rajdy.
viper
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata