mototom napisał(a):Wychodzi na to, że i Czagin odpadł.
A to niespodzianka... szkoda Czagina i szkoda Kamaza...

Moderator: SebaSTI
skateman napisał(a):mototom napisał(a):Wychodzi na to, że i Czagin odpadł.
A to niespodzianka... szkoda Czagina i szkoda Kamaza...Tak więc seria zwyciezstw Kamaza przerwana...
!ADI! napisał(a):Może to już się pojawiło, ale nie mogę znaleść.
Gdzie mogę znaleść galerię z tegorocznego dakaru? Chciałbym zobaczyć jak wyglądają np pandy 4x4 w akcji.
!ADI! napisał(a):Może to już się pojawiło, ale nie mogę znaleść.
Gdzie mogę znaleść galerię z tegorocznego dakaru? Chciałbym zobaczyć jak wyglądają np pandy 4x4 w akcji.
Schlesser zawsze zaczynał atak w głębi Afryki. Europę i Maroko jechał spokojnie. Buggy to samochód, który jest stworzony do walki na miękkich, piaszczystych etapach. Tam potrafi być bardzo szybki a napęd na tylne koła jest tutaj najmniejszym problemem. Nacisk na przednią oś w samochodzie Schlessera to około 300 kg, a więc prawie nic. Cała masa włącznie z masą załogi spoczywa na tyle a tam dzielnie pracują wielkie koła, które doskonale radzą sobie w trudnych warunkach. Takie gumy są dużo bardziej wytrzymałe na kamieniach i dziurach. Kolejna zaleta Buggy to możliwość regulacji ciśnienia w oponach z wnętrza samochodu. Czteronapędówki według nowych przepisów nie mogą mieć na pokładzie takiego rozwiązania a na piaskach jest ono wielkim sprzymierzeńcem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 17 gości