Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez LIPciu » poniedziałek, 23 sty 2006, 13:23

ja chciałem tylko powiedzieć że nie podoba mi się system w którym koleś popełnia błąd wypada z drogi. nie może na nią normalnie wrócić a na koniec zajmuje drugie miejsce w tym rajdzie. paranoja.
pozdrawiam
LIPciu
A5

Postprzez Picias » poniedziałek, 23 sty 2006, 14:45

może i jest to paranoja ale obowiązuje wszystkich kierowców nie tylko loeba. A chyba przyznasz mi rację że podnosi to poziom rywalizacji, bez tego sporo załóg już byśmy nie widzieli a tak mamy niezłe widowisko
Picias
N2

Postprzez qbus » poniedziałek, 23 sty 2006, 14:57

Co robiło 306 Maxi na trasach tegorocznego Monte... potrafi ktoś na to pytanie odpowiedzieć?

http://www.instant-rally.com/galerie5/g ... MC6346.jpg

fot takich jak ta tego samochodu jest wiele...
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez rally_fan1 » poniedziałek, 23 sty 2006, 15:25

Startowało:w MŚ Kit-Cary gr.A-7 mogą startować,ta załoga miała nr 71 zajęła 36 miejsce.
rally_fan1
N3

Postprzez qbus » poniedziałek, 23 sty 2006, 16:25

Byłem przekonany że Kit Cary w A7 są wszędzie zabronione... jak widać nie miałem racji... no cóż... thx
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez budiN » poniedziałek, 23 sty 2006, 16:30

chcecie wiedzieć czemu loeb i prywaciarze są tacy szybcy , ano dlatego że mają fury w specyfikacji 2005 a więc wyposażone w aktywne dyfry, a na asfalcie bardzo pomagają. (jeżeli sie myle to mnie porawcie ale nie mam innego wytłumaczenia na temat wyników) tym większe brawa dla bosse'go i nowej zabawki wilsona, oraz dla atkinsona, a hirvo, no cóz nie naumiał się jeszcze obchodzić z pasywami. ten sezon należeć będzie do forda i groszka.
budiN

Postprzez Saruto » poniedziałek, 23 sty 2006, 17:01

Loeb nie ma aktywnych dryfów i jeździ w specyfikacji 2006 ;)
Poprostu Ford i Subaru mają nowe auta i długa droga przed nimi ( dłuższą ma chyba Subaru ) żeby byli konkurencyjni .
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez mgr » poniedziałek, 23 sty 2006, 17:02

mają fury w specyfikacji 2005 a więc wyposażone w aktywne dyfry
chyba ci sie coś pomyliło. Loeb nie ma aktywnych dyfrów (chyba że ja sie myle:P) Ale co do tego że ten sezon bedzie należał do Gronholma to sie zgadzam...
mgr

Postprzez SiwY » poniedziałek, 23 sty 2006, 17:03

Saruto napisał(a):Loeb nie ma aktywnych dryfów i jeździ w specyfikacji 2006 ;)
Poprostu Ford i Subaru mają nowe auta i długa droga przed nimi ( dłuższą ma chyba Subaru ) żeby byli konkurencyjni .
Ja wiem czy taka długa?? Góra 2-3 rajdy...bo z silnikami to zawsze był koszmar :?
....:: Janusz w naszej pamięci[*] ::...
SiwY
N3

Postprzez mgr » poniedziałek, 23 sty 2006, 17:06

Na przykład Peugeot męczył sie ze skrzynią przez cały sezon 2004 więc... Ale to zupełnie inna bajka.
mgr

Postprzez Saruto » poniedziałek, 23 sty 2006, 17:16

Na rajdach asfaltowych , raczej długo nie powalczą z Xsarą .
Natomiast w Szwecji może być ciekawie , oczywiście licze że Seba wygra ale szanse mają jeszcze Peter i Marcus... licze na to że Mikko się obudzi i włączy do walki :) a najlepiej będzie jak Sołowow wygra :D
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Banan » poniedziałek, 23 sty 2006, 18:06

qbus napisał(a):Co robiło 306 Maxi na trasach tegorocznego Monte... potrafi ktoś na to pytanie odpowiedzieć?

Toczylo sie. I dzwieki wydawalo jakies takie jak nie z Kit Cara...
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Hultay WRC » poniedziałek, 23 sty 2006, 18:49

WAPNO napisał(a):Ciesze sie ze wkoncu wygral Gronholm. I pokazal ze jest naprawde szybki. Loeb jak zwykle w znakomitej formie, ale popelnil blad, z ktorego uratowalo go tylko Super Rally. Zreszta wielu mlodych kierowcow (nie gwiazd) spisalo sie w tym rajdzie bardzo dobrze.
Rozne mialem zdania o SR, najpierw mi sie podobalo, pozniej mialem watpliwosci... i dalej je mam. Zabija on w pewnym stopniu klimat rajdow. Za to kibice maja wieksza frajde, gdyz moga kazdego dnia ogladac niemal cala stawke. Jednak jest to system niesprawiedliwy dla zawodnikow. Co by bylo gdyby to Marcus wypadl, ale na ostatnim etapie? Zdobylby 0 pkt., a Loeb 10. Albo jedziemy dalej dla zabawy i reklamy sponsora, albo punktujemy kazdy etap osobno.

Podzielam Twoje wątpliwości WAPNO. Błąd to błąd a na dodatek dzwon 3 dnia jest bardziej dotkliwy niż np pierwszego, podczas gdy w moim odczuciu ten który wydzwoni 3 dnina jest w pewnym sensie lepszy od tego który wypakował na początku rajdu :roll: . Inna wątpliwość dotyczy kary czasowej naliczanej do szasu zwycięzcy i zawsze wynoszącej 5 minut; podczas gdy na Monte, Cyprze czy Akropolu jest to do odrobienia, na rajdach takich jak Finlandia czy Nowa Zelandia jest to niemal niemożliwe(po prostu błąd na szybkim rajdzie trudniej odrobić). Powinno się zmieniać tą karę w zależności od np. śreniej prędkości zwycięzcy poprzedniego roku. Przykładowo na Finlandię kara 4 minut, na Monte 6 a na Cypr 7 minut. Mogloby to być ustalane przed rozpoczęciem sezonu lub rajdu. No i sposób ich naliczania powonien się zmienić: nie powinien być liczony od zwycięzcy bo to prowokuje nieładne zachowania u zawodników z ogona.

A teraz o rywalizacji: oczywiście szkoda mi Sobiego, zawsze te pare punktów by uciułał, Loeb zasłużenie drugie miejsce, a Gronholm w końcu doczekał się zwycięstwa na asfalcie. Tyle razy próbował, starał się ale zawsze ktoś mu stawał na drodze(nie doslownie :lol: ), zawsze czegoś brakowało. To może być jego sezon. O prywaciarzach i innych kierowcachc bylo mówione więc już nie męczę :P .
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Gucio » poniedziałek, 23 sty 2006, 20:10

Wczoraj, a w zasadzie to juz dzisiaj zrobiłem niezłe gały mimo to, że juz zasypiałem na tej jakże wciągającej relacji z monte jak komentator mówił o Xavier'ym Pons'ie a na obrazie był cały czas pokazywany Daniel Sordo :wink: :wink: 8)
ale tak jak już ktoś tutaj wspomniał...ten onboard Leba z Turini pokazał wiele i tego chyba nie trzeba tłumaczyć dlaczego Seba tak miażdży innych...zapier....niemiłosiernie :twisted: 8)
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez bzyq » wtorek, 24 sty 2006, 00:01

jaki onboard ?? macie ?
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata