ORLEN 74. Rajd Polski 2017

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ORLEN 74. Rajd Polski 2017

Postprzez Hubertos » poniedziałek, 26 cze 2017, 00:49

amigo napisał(a):
Witcher1990 napisał(a):Ruszyła machina "uświadamiająca" kibiców RP http://rajdy.autoklub.pl/news/zanim-nad ... owka,77427 :D

Moim zdaniem to dobrze, że zostają kibice uświadamiani. Bardzo dobre uświadomienie mieli 2 dni temu, gdzie wszystkie media krajowe informowały o wypadku na Rajdzie. Z jednej strony to dobry przekaz do głów ludzi przeginających na Rajdzie Polski z drugiej niestety anty reklama, która wielu niedzielnych kibiców odwiedzie od tego oglądania.

Bardzo pozytywne reklamy Rajdu Polski na RMF MAX od tygodnia co kilka godzin na antenie.

W przyszłym tygodniu trzeba przygotować ostateczny plan kibicowania. Chyba od Chmielewa się nie uda zacząć Kibicować bo potem dojechać na Matkę Wszystkich Hop będzie ciężko to jakieś 70 km i to nie po autostradzie :)

Super uświadamianie przez media typu TVN o wypadku na "rajdzie". Szczególnie, że wypadek miał miejsce na wyścigu górskim Magura Małastowska - cykl GSMP. Bardzo rzetelne informacje, wcale nie chodzi o sensację. Dalej wierz sobie w te brednie.
Hubertos
A6

Postprzez gregrallypl » poniedziałek, 26 cze 2017, 01:28

Witam. Do rajdu coraz bliżej. Wyjazd za trzy dni ale nie mam zbyt wielu pomysłów :) Proszę Was o podpowiedzi co do wyboru miejsc na oglądanie rajdu. PW chce unikać. Może ktoś z Was podpowie fajne miejscówki zwłaszcza zakręty i szybkie łuki na wzniesieniach, przez szczyty, hopki. Jeśli ktoś będzie miał czas i ochotę to proszę o podpowiedzi, piszcie na maila - gregrally@poczta.onet.pl. Pozdrawiam wszystkich
gregrallypl

Postprzez DonCorrado » poniedziałek, 26 cze 2017, 06:36

gregrallypl napisał(a):Witam. Do rajdu coraz bliżej. Wyjazd za trzy dni ale nie mam zbyt wielu pomysłów :) Proszę Was o podpowiedzi co do wyboru miejsc na oglądanie rajdu. PW chce unikać. Może ktoś z Was podpowie fajne miejscówki zwłaszcza zakręty i szybkie łuki na wzniesieniach, przez szczyty, hopki. Jeśli ktoś będzie miał czas i ochotę to proszę o podpowiedzi, piszcie na maila - gregrally@poczta.onet.pl. Pozdrawiam wszystkich

Obejrzyj on-boardy, niektórzy tu wiele pracy w nie włożyli
DonCorrado
A6

Postprzez DonCorrado » poniedziałek, 26 cze 2017, 06:39

amigo napisał(a):
Witcher1990 napisał(a):Ruszyła machina "uświadamiająca" kibiców RP http://rajdy.autoklub.pl/news/zanim-nad ... owka,77427 :D

Moim zdaniem to dobrze, że zostają kibice uświadamiani. Bardzo dobre uświadomienie mieli 2 dni temu, gdzie wszystkie media krajowe informowały o wypadku na Rajdzie. Z jednej strony to dobry przekaz do głów ludzi przeginających na Rajdzie Polski z drugiej niestety anty reklama, która wielu niedzielnych kibiców odwiedzie od tego oglądania.

TV w ogóle nie oglądam, ale lokalnego radia czasem posłucham, lub czytam lokalne strony internetowe w moim regionie, i Ci powiem jak trafie na informacje odnośnie mojej miejscowości, wiem jak sytuacja wygląda lub wyglądała, a jakie głupoty piszą te lokalne media nie raz, to jest to czasem nawet nie 180 stopni odwrócenie sprawy, ale 360siąt. Zrób sobie czasem takie porównanie: media - własna wiedza - na lokalnym podwórku, a potem sobie wyobraź co się dzieje na ogólnokrajowym podwórku z rzetelnością informacji.
DonCorrado
A6

Postprzez cubus1 » poniedziałek, 26 cze 2017, 10:14

Hej, Panie i Panowie :)

Wybieram się po raz pierwszy na Rajd Polski w edycji WRC. Nastawiam się raczej tylko na sobotę. Odcinek Gołdap raczej odpuszczam bo trochę mam daleko a chciałbym zatrzymać się już w piątek wieczorem gdzieś w okolicach Mikołajek i stamtąd w sobotę rano ruszyć na oesy. Co do niedzieli to raczej ruszę na któryś z tych dwóch oesów.
Chodzi mi o organizację dnia w sobotę. Może macie jakieś sugestie? Zależy mi na widowiskowych partiach bo jadę z osobami, które pierwszy raz jadą kibicować na rajdzie i chciałbym żeby byli zadowoleni. Myślałem żeby rano pojechać na os Baranowo 1, następnie na Kruklanki 1 i na koniec załapać się na Kruklanki 2 na innej miejscówce. Jeśli macie inne sugestię to proszę o pomoc. Zastanawiam się czy warto gonić na OS Pozezdrze stąd moja prośba. Pozdrawiam
cubus1

Postprzez wrc22 » poniedziałek, 26 cze 2017, 10:32

Ma ktoś mapę jak idzie testowy?
Nigdzie nie mogę tego znaleźć
"Z miłości do rajdów"
wrc22
N3

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 26 cze 2017, 10:56

wrc22 napisał(a):Ma ktoś mapę jak idzie testowy?
Łap
Obrazek
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez The Prisoner » poniedziałek, 26 cze 2017, 11:02

Wg mnie Shakedown idzie delikatnie mówiąc słabo. Od PW 2 praktycznie autostrada do mety z ustawioną szykaną. Chyba jedynie okolice PW 1 warte uwagi.
The Prisoner
N2

Postprzez wrc22 » poniedziałek, 26 cze 2017, 11:12

The Prisoner napisał(a):

Wg mnie Shakedown idzie delikatnie mówiąc słabo. Od PW 2 praktycznie autostrada do mety z ustawioną szykaną. Chyba jedynie okolice PW 1 warte uwagi.

Z tego co widzę początek jest taki jak w 2009roku. Tyle ze wtedy ruszali z asfaltu i od razu skręcali w lewo tak jak teraz będzie start. Fajne tam są partie aż do skrzyżowania. Jak RP szedł w ME we Wrzesniu to w deszczu sporo się działo ostatnim prawym przed skrzyżowaniem
"Z miłości do rajdów"
wrc22
N3

Postprzez ndpopk » poniedziałek, 26 cze 2017, 12:30

hej cześć, wybiera sie ktoś z południa(podkarpacie, małopolska) na mazury i miałby wolne miejsce? :)
ndpopk

Postprzez Tomek K » poniedziałek, 26 cze 2017, 18:23

Pozezdrze i Wieliczki skrócone. Jak na Wieliczkach ubytek 910m raczej nic fajnego nie zabrał, tak na Pozezdrzu odpadła dośc atrakcyjna partia od mety.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez Gąsior » poniedziałek, 26 cze 2017, 18:55

Z tym skróceniem trasy to jakiś żart. Dziś się dowiedzieli o planowanych robotach drogowych? Profeska pełną gębą.
Gąsior
N3

Postprzez ToKu » poniedziałek, 26 cze 2017, 19:14

Jest skrócenie trasy, bo są jakieś prace remontowe? :?

Qurcze myślałem, że prognoza meteo dyktowała wywalenie jednej ze słabszych (nawierzchniowo) partii trasy.

Teraz mój konkurs, do którego zapraszam wszystkich, typujemy:

1. Czy na rajdzie będzie mocno padać?

2. Czy jak będzie padać to koleiny będą jak na Litwie, czy większe (na Litwie były głębokie na powiedzmy półtorej puszki od piwa)?

3. Ile przejazdów zostanie odwołanych przez koleiny?
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez Gąsior » poniedziałek, 26 cze 2017, 20:00

1. Czy na rajdzie będzie mocno padać?

TAK

2. Czy jak będzie padać to koleiny będą jak na Litwie, czy większe (na Litwie były głębokie na powiedzmy półtorej puszki od piwa)?

Na Litwie był czarnoziem, nie mokro. Nie będzie tak źle przy umiarkowanych opadach.

3. Ile przejazdów zostanie odwołanych przez koleiny?

Jak będzie lało jak ostatnio w niedzielę to odwołają raczej przez błoto niż przez koleiny.

Kalosze, kilka par spodni, dwie kurtki deszczowe, ponadnormatywne gacie i skarpetki już przygotowane :cry:
Gąsior
N3

Postprzez trebor » poniedziałek, 26 cze 2017, 20:30

Wy tu gadu gadu, a strefa serwisowa rosnie. Stoja pod plandekami Cytryny, Stefankowa zalotnie do połowy odkryta. Reszta sie organizuje. Nie ma nachalnej reklamy rajdu, ba, wcale jej nie ma. Rajd czuć to tylko pod Gołębiem. A po okolicznych chodnikach biega sobie Jari Mati i to nawet dość szybko, jak na przebiezkę :D
A PH Sport obsługuje treningowe STI ekipy Cytryny.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 26 cze 2017, 20:40 przez trebor, łącznie edytowano 1 raz
trebor
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata