LOTOS 73. Rajd Polski 2016

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 73. Rajd Polski 2016

Postprzez Mateos » czwartek, 19 maja 2016, 18:11

Ilość zakazów wjazdu i super vipów jak na RP 2012 :?

Mad Max napisał(a): (...) za to o miejscówkach chętnie pogadam.

No właśnie, jak myślicie czy jest szansa obskoczyć w piątek: Chmielewo hopki, Świetajno hopa Rosochackie, Wieliczki prawy flat out koło stodoły i na koniec Stare Juchy? Czy dać sobie spokój?
Mateos
N2

Postprzez Yrtat » czwartek, 19 maja 2016, 18:25

^^^ WOW! :)
Yrtat
A5

Postprzez Gąsior » czwartek, 19 maja 2016, 19:06

Mateos napisał(a):No właśnie, jak myślicie czy jest szansa obskoczyć w piątek: Chmielewo hopki, Świetajno hopa Rosochackie, Wieliczki prawy flat out koło stodoły i na koniec Stare Juchy? Czy dać sobie spokój?

Na pierwszą pętlę mam ten sam plan, ale chyba go zmodyfikuję i pojadę gdzieś indziej na Świętajno lub Stare Juchy na I pętlę, a na Rosochackie uderzę w II, żeby coś widzieć - będzie dziki tłum a tam chyba nie bardzo jest tyle miejsca. Wieliczki i Stare Juchy w II pętli z Twojego pomysłu oceniam jako nierealne.
Gąsior
N3

Postprzez Cendra » czwartek, 19 maja 2016, 22:34

Hołek nie jedzie :(
Cendra
A6

Postprzez Mateos » czwartek, 19 maja 2016, 23:09

Gąsior napisał(a): Wieliczki i Stare Juchy w II pętli z Twojego pomysłu oceniam jako nierealne.

W sumie, może by udało się na styk, ale chyba lepiej zostać i obejrzeć wszystkich do końca na Wieliczkach.

Nie mam za to kompletnie pomysłu na sobotę, poleci ktoś jakąś ciekawą miejscówkę? Tak nawet żeby zamknąć się na niej na cały dzień.
Mateos
N2

Postprzez PeKa » piątek, 20 maja 2016, 10:00

Na hopie w Rosohackich będzie PW i sądzę, że wytną tylko krzaczory z prawej strony drogi. Wiele tych krzaków tam nie było, a za nimi jest dość spora łąka. Spokojnie pomieści sporo ludzi, co nie zmienia faktu, że będzie to raczej najbardziej oblegane miejsce w piątek. Ja jednak wybiorę się w inne miejsce na Świętajnie. Nie mam za to kompletnie pomysłu na sobotę i niedzielę. Chętnie zepnę się z kimś, kto ma zamiar sobotę i niedzielę oglądać piknikowo, nawet i na cały wyjazd. Ofc jadę swoim samochodem, z Wawy.
PeKa
N2

Postprzez Gąsior » piątek, 20 maja 2016, 11:09

Sobotę i niedzielę widzę tylko jako 2 przejazdy. W sobotę pomiędzy 1 i ostatnim odcinkiem pętli to 2h. Obejrzeć wurce i czub WRC-2, dotrzeć do auta, przedrzeć się na następny odcinek (z innymi "lataczami"), dojść do miejscówki z najgorszych (bo najdalszych) miejsc parkingowych i znaleźć miejsce z którego coś widać nie stając komuś przed nosem - DUŻE ryzyko, ze sporymi nerwami. Lepiej chyba solidnie wybrać 2 miejsca na dowolnych odcinkach (są blisko) i obejrzeć tyle ile się nie znudzi. W niedzielę to nawet bym chyba się nie ruszał pomiędzy odcinkami tylko wybrał coś sensownego i został.
Rosochackie strasznie mnie kuszą (choć będzie sporo "nawalonego bydła"), ale to na pewno nie uda się z doskoku po Chmielewie. Obejrzę na spokojnie w II pętli i wróce na SSS w Mikołajkach.
Gąsior
N3

Postprzez Motulski » piątek, 20 maja 2016, 12:33

Wiecie ile przed startem pierwszej załogi jest zamykany odcinek ? Coś słyszałem o 4 godzinach
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez Mad Max » piątek, 20 maja 2016, 12:37

Motulski napisał(a):Wiecie ile przed startem pierwszej załogi jest zamykany odcinek ? Coś słyszałem o 4 godzinach
30 maja będzie publikacja RG2 i jeśli się nie mylę to zawsze tam można było znaleźć takie informacje.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez zaszybki » piątek, 20 maja 2016, 13:37

Ja póki co planuję w piątek pojechać rano na Chmielewo, potem Stare Juchy i wrócić na Chmielewo, przerwy między tymi odcinkami są na tyle spore, że może bez zbędnych nerwów będzie można obejrzeć 3 odcinki..chyba..:)

EDIT / mapki wyrzucone.

Czy na Babkach możecie polecić coś sensownego, może być nawet w okolicach PW?
Ostatnio edytowano piątek, 20 maja 2016, 14:34 przez zaszybki, łącznie edytowano 1 raz
zaszybki
N2

Postprzez Mad Max » piątek, 20 maja 2016, 14:05

zaszybki myślę że takie rozkminki zostawił bym dla siebie... chyba że masz ochotę podpowiedzieć jeszcze organizatorom gdzie by tu jeszcze wjeb**** jakąś blokadę

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Tomek K » piątek, 20 maja 2016, 14:24

Otoż to, rozkminy co gdzie jak, proponuję zostawić na PW lub dla siebie.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez zaszybki » piątek, 20 maja 2016, 14:32

Poważnie mówicie? tak tylko pytałem, czy może ktoś jechał albo pamięta...nie myślałem, że może być to wykorzystane przeciwko mnie :)
Ok, to może bez zdjęć szpiegowskich, ale ponawiam pytanie o Babki - jest tam coś interesującego? Chcę się tam zaszyć na 2 pętle, może okolice Marlinowa?
zaszybki
N2

Postprzez Mad Max » piątek, 20 maja 2016, 14:49

zaszybki napisał(a):Poważnie mówicie? tak tylko pytałem, czy może ktoś jechał albo pamięta...nie myślałem, że może być to wykorzystane przeciwko mnie :)
Tak mówię jak najbardziej poważnie.
zaszybki napisał(a):Ok, to może bez zdjęć szpiegowskich, ale ponawiam pytanie o Babki - jest tam coś interesującego? Chcę się tam zaszyć na 2 pętle, może okolice Marlinowa?
Mniej więcej po środku miedzy PW Białe Jeziorki a wsią Czarne jest taka mała hopka/szczyty (szkoda że oes nie idzie w drugą stronę bo wtedy pięknie skaczą)
https://www.youtube.com/watch?v=yjj52NXt-KQ
a 400m dalej jest taki odciążający szczyt a zaraz za nim szybki prawy
https://www.youtube.com/watch?v=ZlSyVUye838
ewentualnie jakiś niecały 1km za PW Marlinowo jest ta partia (tylko w tym roku jadą w drugą stronę)
https://www.youtube.com/watch?v=zXirq1J8A44

edit
zupełnie zapomniałem o tym linku
https://www.youtube.com/watch?v=AwhKzKPCpyw - miejsca o których mówiłem są w 2:06 2:34 5:20 (kiedyś jeszcze zastanawiałem się nad tymi łukami od 4:00)
Ostatnio edytowano piątek, 20 maja 2016, 15:19 przez Mad Max, łącznie edytowano 1 raz

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez LancerEVO5 » piątek, 20 maja 2016, 15:11

zaszybki napisał(a):Poważnie mówicie? tak tylko pytałem, czy może ktoś jechał albo pamięta...nie myślałem, że może być to wykorzystane przeciwko mnie :)
Ok, to może bez zdjęć szpiegowskich, ale ponawiam pytanie o Babki - jest tam coś interesującego? Chcę się tam zaszyć na 2 pętle, może okolice Marlinowa?

Od 59 sek odcinek leci zgodnie z tym filmikiem https://www.youtube.com/watch?v=AwhKzKPCpyw.
Poza tym około 1 max 2 km za startem są ciekawe zakręty.

Wydaje mi się że nigdy jeszcze nie jechali pierwszych 8 km tego os-u,
więc to będzie nowe i nie wiadomo jak tam dokładnie jest :?: , czy przypadkiem niema tam hopek itd.
Jeśli ktoś coś wie na temat pierwszych 8 km os Babki to proszę o info i od razu dzięki.
LancerEVO5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata