Moderator: SebaSTI
Diwados1 napisał(a):Przecietny Polak prezentuje wlasnie takie podejscie, ze jade na ryby a rajd bede ogladal przy okacji, odwracajac sie za siebie jak rajdowka bedzie jechala bo mi tego zabronic nie moga........robcie jak chcecie ile osob tyle zdan dla mnie jak czytam te wpisy co tu zrobic zeby nie zaplacic i wybielaja to podejscie argumentami wedkowania, grilowania itd itp to......... Tez bym chcial zeby to widowisko bylo za darmo i tez uwazam, ze karnet tani nie jest ale kazdy kto chce rajd ogladac karnet kupoc powinien a nie kombinowac
Co do posania to z mobilnego pisze bedac w ruchu i nie zawsze wskakuje co trzeba wiec komentarze sobie daruj
Diwados1 napisał(a):Przecietny Polak prezentuje wlasnie takie podejscie, ze jade na ryby a rajd bede ogladal przy okacji, odwracajac sie za siebie jak rajdowka bedzie jechala bo mi tego zabronic nie moga........
versus napisał(a):Nie przemawia do mnie argument, że jako prawdziwi kibice powinniśmy się dorzucić do skarbonki PZM. Co ma piernik do wiatraka? Jako członek tej organizacji i tak się do niej dorzucam i podczas największej imprezy rajdowej w kraju oczekuję realizacji celów statutowych (a w szczególności paragrafów 8 i 9) ponieważ jest to najlepsza ku temu okazja. Karnety powinny być absolutnie dobrowolne, na zasadzie zakupu zestawu pamiątek rajdowych za określoną kwotę. W żadnym stopniu nie powinno to wpływać na możliwość oglądania rajdu.
posejdon napisał(a):Przecież nawet prezydent poszedł osobiście pogratulować kopaczom bo się zakwalifikowali na zawody (sic!).
Gąsior napisał(a):W Niemczech niejakie ADAC ma o wiele więcej członków niż PZM i każe, o zgrozo, płacić za karnety na ADAC Rallye Deutschland. W kraju gdzie streamy, piractwo i ogólne tłumaczenie swojej "oszczędności" jest na porządku dziennym, produkcja i dystrybucja takich "cegiełek" całkowicie zjadłaby jakikolwiek zysk z ich sprzedaży.
Tomek K napisał(a):W skrócie - nie byłoby problemu z zapłaceniem za karnet, gdyby szanowni organizatorzy jak zwykle nie grali po swojemu i ordynarnie robili szarego kibica w ciula. Jestem w stanie z pamięci podać od razu miejsca i dojazdy, gdzie zablokowanie drogi X km wcześniej jest tylko i wyłącznie ZŁĄ WOLĄ organizatora. I to jest ewenement w skali świata.
SOKÓŁ napisał(a):żółtodziób te 150 zł to najmniejsze piwo bo co ono Ci daje?? Wstęp na 41 PW i tylko tyle.Ja chciał bym 2 zakręty wcześniej czy później bo będzie akurat kawałek cienia i też może być fajnie 19 zł za parking i dymanie 4500m w jedną stronę więc godzina w plecy!! Tor Mikołajki tak-tylko na Polsacie
@luki rally@ napisał(a):Jeżeli chodzi o Rajd Polski to tak. Kupuję bilet za 149 pln. Interesuję mnie tylko jeden dzień i jeden oes, np. Stare Juchy,spodobał mi się tylko Pw 20 z zaproponowanych przez organizatora. Podjeżdżam na parking. Jestem z dzieckiem,więc 20 minut przed żeby za szybko się nie znudziło. I co?? Dojście na Pw 20 to najbliżej 2.7 kilometra,przychodzę a tu pięć rzędów przede mną ludu i widzę, ale kurz po rajdówce. Jeżeli nie mam zagwarantowanego odpowiedniego punktu widzenia,to za co takie pieniądze ?
versus napisał(a):Od lat obserwuję pogłębiającą się schizofrenię widoczną w działaniach nie tylko PZM, ale także FIA. Z jednej strony narzekanie na niską popularność rajdów, z drugiej traktowanie kibiców jako zła koniecznego. W tym roku niektóre odcinki w Chinach będą zresztą całkowicie zamknięte dla kogokolwiek, co można potraktować jako nowy rozdział w historii upadku rajdów. Wszystko wskazuje na to, że optymalnym rozwiązaniem dla wyżej wymienionych organizacji byłoby posadzenie wszystkich przed komputerem i skasowanie od każdego odpowiedniej kwoty za prawo do oglądania relacji. Oczywiście w imię bezpieczeństwa. Obecnie wmawia się społeczeństwu tyle zagrożeń czyhających na nie na każdym kroku, że większość godzi się całkowicie dobrowolnie na ograniczenie własnej wolności.
Wracając do tematu, nie wiem jakim cudem próba zmuszenia mnie do wydania 596 złotych za możliwość rodzinnego obejrzenia najwyżej 15 załóg na najwyżej 2 odcinkach specjalnych dziennie (tyle się udaje z dziećmi) ma wpłynąć na popularyzację rajdów. Nie przemawia do mnie argument, że jako prawdziwi kibice powinniśmy się dorzucić do skarbonki PZM. Co ma piernik do wiatraka? Jako członek tej organizacji i tak się do niej dorzucam i podczas największej imprezy rajdowej w kraju oczekuję realizacji celów statutowych (a w szczególności paragrafów 8 i 9) ponieważ jest to najlepsza ku temu okazja. Karnety powinny być absolutnie dobrowolne, na zasadzie zakupu zestawu pamiątek rajdowych za określoną kwotę. W żadnym stopniu nie powinno to wpływać na możliwość oglądania rajdu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości