Rally Argentina

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rally Argentina

Postprzez deiman » sobota, 10 maja 2014, 22:38

kremer napisał(a):Dzisiaj usiądą z Capito i pewnie pogadają. Dla wizerunku marki i teamu myślę, że wygrana Latvali jest bardzo dobra i prawdopodobna :) Ogr w MŚ ma sporo punktów lepsze pewne drugie miejsce niż niepewne pierwsze :) LTV się podbuduje na kolejne starty :) Ostberg i Hirvo jutro będą gonić Nassera, ale będzie na styk :)

Na pewno wygrana go podbuduje, ale do mety zostalo jeszcze kilka osesow jutro. Marka jeszcze lepiej by wygladala, gdyby trzeci kierowca nie mial awarii ( ktoremu zreszta rajd wczesniej wrozyles pozegnanie z VW pod koniec roku). Wlasciwie nikt nie ma tempa w tym rajdzie na pokonanie trojki w Polo WRC.
deiman
A5

Postprzez Thomas » niedziela, 11 maja 2014, 00:06

"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez viper » niedziela, 11 maja 2014, 10:21

Aaltonen napisał(a):
viper napisał(a):Mógłby moderator w końcu zbanowac tego idi..ę?

Moderator śpi. Za takie głupoty czasami upominacie, a takiego tekstu nie widzicie. Nie to zybym sie obraził, bo w takiej sytuacji gościa mam nie powiem gdzie, ale nie ma to nic wspólnego z tym tematem ba nawet z żadnym tematem.
viper
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 11 maja 2014, 10:25

Pojedynki Kubicomaniakow vs vipera to juz klasyka tego forum, ale patrzac obiektywnie obie strony powinny miec sobie troche do zarzucenia, bo robi sie lekka piaskownica panowie 8)
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez viper » niedziela, 11 maja 2014, 10:29

Matthias Schmidt napisał(a):Pojedynki Kubicomaniakow vs vipera to juz klasyka tego forum, ale patrzac obiektywnie obie strony powinny miec sobie troche do zarzucenia, bo robi sie lekka piaskownica panowie 8)

Można pisać co sie chce, ale ja nikogo nie obrazam i mam dystastans z racji tego ze cieżko sie dyskutuje z kimś kto ma wiedzę tylko teoretyczną, a często błyszczy tylko w jednym temacie jak np. altonen czy thomas. Jednak nigdy nie nazwalem idiota nikogo.
viper
S2000

Postprzez Thomas » niedziela, 11 maja 2014, 10:46

viper odpipc się ode mnie :) dopóki się nie pojawiłeś był spokój w wątku i nie pisz, że nikogo nie szczypiesz, bo mod niejednokrotnie ciął twoje teksty. Twoje wypowiedzi kręcące się permanentnie wokół jednego są już nudne, więc nie dziw się, że ludzie postrzegają cię jak postrzegają :wink: sam sobie szkodzisz. :wink:

tymczasem, emocjonujmy się wspaniałą walką Latvali i Ogiera, a nie twoimi bzdetami, które już każdy zna na pamięć i nic nie wnoszą :D
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez viper » niedziela, 11 maja 2014, 10:59

Thomas napisał(a):viper odpipc się ode mnie :) dopóki się nie pojawiłeś był spokój w wątku i nie pisz, że nikogo nie szczypiesz, bo mod niejednokrotnie ciął twoje teksty. Twoje wypowiedzi kręcące się permanentnie wokół jednego są już nudne, więc nie dziw się, że ludzie postrzegają cię jak postrzegają :wink: sam sobie szkodzisz. :wink:

tymczasem, emocjonujmy się wspaniałą walką Latvali i Ogiera, a nie twoimi bzdetami, które już każdy zna na pamięć i nic nie wnoszą :D

No jasne, bo wszyscy sie klepia po romanie jaka to piękna bajka, a jak ktos ma inne zdanie to jest BE. Nie podoba sie to nie odpisuj. No sorry ale kilku takich znawców jak ty czy altonen to nie są dla mnie argumenty i mam to wnosie jak mnie tacy jak ty postrzegają. Z wieloma osobami na tym forum normalnie da sie wymieniać poglądy, a najlepszym przykładem jest żótodziob czy Matchias Smitch. Ma zupełnie inne zdanie niż ja , ale zawsze to dyskusja na poziomie, wiec nie odwracają kota ogonem kto tu robi syf ( zobaczą ile w tym temacie dałeś już postów w moim kierunku) bo jestem pewien, ze jak bym miał takie samo zdanie jak. Tzn. Podnieta byle czym byle tylko dotyczyło to Kubicy to było by ok. Jak sie emocjonujesz walka Latvali i ogiera to sie nią emocjonuj a nie pisz w moim kierunku , kterogos posta z rzędu, bo sam sobie zapszeczasz. Za to na pewno twoje teksty dużo wnoszą :D
viper
S2000

Postprzez Aaltonen » niedziela, 11 maja 2014, 11:34

Biorąc pod uwagę poglądy, znajomość tematu, błędy ortograficzne, czy nawet nieumiejętność napisania poprawnie nick'ów, nikt nie powinien mieć wątpliwości, że mamy do czynienia z jakimś pryszczatym 12-latkiem. Proponuję olewać.

Jak myślicie, czy Seb przepuści dzisiaj atak na Latvale czy odpuści?
Raczej to drugie, gdyż dzisiejsze odcinki bardziej przypominają oesy z rajdów terenowych i łatwo kółeczko zgubić...
Aaltonen
N3

Postprzez speedyzxz » niedziela, 11 maja 2014, 11:48

Za krótki dzień jak dla mnie. A skoro tak dobrze sobie radził JML na poprzednich dniach, to nie sądzę że nagle Ogier złapie wiatr i będzie klepał go po 0,5s/km na każdym odcinku
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 11 maja 2014, 11:55

viper - Schmidt, a nie Smitch, chociaz moze gdybym teraz sie rejestrowal to pewnie Schmidta by nie bylo :D niemniej dzieki :wink:

Aaltonen - tez mnie to zastanawia, bo nie potrafie sobie wyobrazic Ogiera, ktory znosi porazke z team-mate, ale w sumie tak, jak pisze speedy prawdopodobnie dzisiejszy etap jest juz za krotki na to, by Ogier ryzykowal. Zwlaszcza, ze ma nieco oleju w glowie i wie, ze od jednej przegranej z JML nic sie nie stanie, bo przewage ma taka, ze moglby nie dojechac wcale i pozostalby liderem. Chyba, ze wezmie to pod uwage i zagra va bank. Jest tez opcja (tfu, tfu odpukac) ze JML nie dojedzie. Ale osobiscie bede sie cieszyl z wygranej Jariego. Tak czy tak, specyfika dzisiejszego etapu pozwala sadzic, ze raczej moze byc jeszcze troche emocji :wink:
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Witcher1990 » niedziela, 11 maja 2014, 12:00

Myślę, że po tym kapciu Ogier zwolni. On nie jest w ciemię bity i wie, że jak wypakuje a JML zgarnie komplet to będzie ciasno na nastepnym rajdzie a Jarri jest szybki na każdej nawierzchni.

Mikkelsen to idealny przykład dla Roberta jak powinna wyglądać nauka i słuchanie się teamu
Witcher1990
A6

Postprzez Shaitan » niedziela, 11 maja 2014, 13:04

Również wydaje mi się, że po wczorajszym spinie oraz problemach wynikających z delaminacji opony zdał sobie sprawę z tego, że będzie bardzo trudno wydrzeć JML zwycięstwo. Jeśli Fin nie pomoże mu w tym, to samym tempem jest za mało kilometrów dzisiaj by to zrobić. Chociaż wszystko się może wydarzyć... Kto wie... Ja mimo wszystko trzymam kciuki za Ogiera :wink: .
Shaitan
N3

Postprzez Thomas » niedziela, 11 maja 2014, 13:05

kapcia to on nie złapał, rozwarstwiło tylko oponę...wątpię czy incydent będzie miał wpływ na jego tempo, raczej chłodna kalkulacja :wink: Latvala nie odpuści, w zeszłym roku też był bardzo szybki tutaj
Thomas
A5

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 11 maja 2014, 14:15

Co Ostberg ma z reka? Cos przyspalem i nie znam szczegolow. Wiem tylko, ze jakies klopoty od... uderzenia w kierownice?
Matthias Schmidt
N4

Postprzez kostek45 » niedziela, 11 maja 2014, 14:19

Hirvonen chyba mega czas wykręcił.
kostek45
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata