Rajd Szwecji 2015

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Szwecji 2015

Postprzez viper » sobota, 14 lut 2015, 18:15

mazee napisał(a):
viper napisał(a):No powoli prywatna wypożyczalnia zaczyna wychodzić bokiem, a jeszcze nie dawno na Facebook szydercze kawały na temat Wilsona i M sportu.

Znowu bredzisz. Ostrzeżenie. Nie za rację lub jej brak, ale za język. żółtodziób. Przypomnij mi ile to razy w tym sezonie ten prywatny i wysmiewany przez ciebie zespol ukończył odcinek na 1 miejscu a ile wielbiony przez ciebie zespół M Sport?

Idąc tym tokiem rozumowania możemy stwierdzić ze najlepszy zespoł ma zawodnik z 1 oesu bo objechał wrc autem dwie klasy gorszym. Do statystyk oczywiscie ważna wiadomość , ale jak ktos nie widzi ze pozycja startowa miała tu główne znaczenie to słabo patrzy,malbo faktów woli nie widzieć. Cała czołówka jest w okolicach 10 miejsca na czele z rewelacyjnym Nevillem, wiec nie wciskaj mi wiekiego sukcesu z "elementu" w ktorym decydujące znaczenie miała pozycyjna startowa. Miedzy 1 a 10 zawodnikiem sa 2 s roznicy i jestem pewien ze lwia czesc tej roznicy zyskiwało sie na starcie. Sami w ten sposob tlumaczyliscie zawodnikow na 1 oesie, a teraz jest wszystko ok. A przecież to był ten sam oes. Myślicie ze tanaka, kubice i protasowa nagle oświeciło. Kogo chcesz oszukać. Taki kit z pewnoscia bedzie sprzedawany po wiadomościach, ze Kubica sie rozkręca na śniegu, bo juz wygrał oes. Ten wygrany oes mozna traktować tylko i wyłącznie w kategorii statystyk tak samo jak chłopaka ktory wygra r5 czy rrc w czwartek. To cała tajemnica sukcesu.
Natomiast fakt niepokojąca jest statystyka kierowców M sportu, ale cóż jeden rajd moze nie wyjsć zobaczymy co bedzie dalej, a co najwazniejsze którzy na mecie beda kierowcy M sportu bo jak by nie patrzec to jest najwazniejsze.

Jeszcze jedno jak by ktos nie widział Tanak jest 5 a co za tym idzie wszystkie statystyki wygranych oesow nie wiem czy maja jakiekolwiek znaczenie.
jacko napisał(a):
Thomas napisał(a):7 osów Fiesta wygrała w tym roku, ale ani jednego kierowcy Msport :shock:

no w sumie z takimi statystykami wygranych OSów to jest to troche zawstydzajace dla pana Wilsona
VW - 13
Citroën - 9
Fiesty prywatne - 7
Hyundai - 1
M-Sport - 0

No teraz zobacz ile Hyundaj ma wygranych oesow w tym rajdzie i zobacz jakie auto wygrywa. To chyba jasny daje obraz ile warte sa wygrane oesy :)

Posługiwanie się określeniami typu "wciskanie kitu" jest również nie na miejscu. To oskarżenie o kłamstwo, a takie coś trzeba udowodnić, nie wystarczy że nie podzielasz jego zdania. Uprzedzałem,ze warny będę sypał zarówno tym którzy zaczną jak i tym którzy pociągną agresywną wymianę zdań dalej - dostajesz ostrzeżenie. żółtodziób.
viper
S2000

Postprzez corados » sobota, 14 lut 2015, 18:41

Tak wracając do rajdu, Jarek Kołtun jedzie naprawdę dobry rajd, oby była meta i ciężka praca,którą wykonuje podczas przygotowań do rajdów o, której większośc forumowych "speców" nie ma pojęcia, wreszcie zaowocuje...
corados
A6

Postprzez gapa » sobota, 14 lut 2015, 19:00

super dzien rk. czysciutko,bez przygod plus wygrany oes! ;-)
jutro przy odrobinie pecha czolowki(a ciac sie pewnie beda),realna szansa na wskoczenie w dziesiatke.
gapa

Postprzez gapa » sobota, 14 lut 2015, 19:02

a to ze hyundai wygral tylko 1 oes i prowadzi w rajdzie, tym bardziej podkresla fakt jak ciezko jest tu wygrac chociazby jeden oes i tym bardziej podkresla Sukces rk
gapa

Postprzez gapa » sobota, 14 lut 2015, 19:11

to juz DRUGi rajd w tym sezonie gdzie kierowcy malcolma nic a nic na swoje konto nie potrafia zapisac.zero wygranych oesow!
RK powinien od malcolma dostac nowa fieste za darmo.ciekawe ile jeszcze rajdow nie wyjdzie kierowcom malcolma

Co my tu mamy, pisanie wielkimi literami i trzy posty jeden pod drugim. Drugie ostrzeżenie. żółtodziób.
gapa

Postprzez kij » sobota, 14 lut 2015, 19:22

gapa napisał(a):a to ze hyundai wygral tylko 1 oes i prowadzi w rajdzie, tym bardziej podkresla fakt jak ciezko jest tu wygrac chociazby jeden oes i tym bardziej podkresla Sukces rk

Dobra, Neuville wygrał 1 oes jadąc Hyundajem, a pozostałe dwa czym jechał, bo jakoś wychodzi że 3 oesy wygrał już w Szwecji?

gapa napisał(a):to juz DRUGi rajd w tym sezonie gdzie kierowcy malcolma nic a nic na swoje konto nie potrafia zapisac.zero wygranych oesow!
RK powinien od malcolma dostac nowa fieste za darmo.ciekawe ile jeszcze rajdow nie wyjdzie kierowcom malcolma

Pontus "jedzie" u Malcolma i wygrał oes.

Trzy to zaraz Cię pogonią chłopaki moderatorzy za 3 kolejne posty. Jest przydatna funkcja "edytuj"
kij
N3

Postprzez gapa » sobota, 14 lut 2015, 19:52

do kij:raczej nie zrozumiales ze 1 oes wygrany przez hyundaja dotyczy szwecji,jest to w zestawieniu z jednym wygranym prze rk.czyli samo przez sie rozumie sie ze dotyczy szwecji.po nastepne , to czy mnie poginia moderatorzy to przepraszam nie twoje zmartwienie.
gapa

Postprzez Shaitan » sobota, 14 lut 2015, 19:53

Shaitan napisał(a):Rekordowy skok Neuvilla:
https://www.youtube.com/watch?v=QF7RvCjhD7s

A tutaj skok Kubicy dla porównania:
https://www.youtube.com/watch?v=0A5qq30Ugdk

Wydaje mi się, że skoczyli mniej więcej tyle samo (punktem referencyjnym niech będzie flaga włoska po lewej stronie drogi, w pobliżu której obaj wylądowali).
Shaitan
N3

Postprzez adamlen » sobota, 14 lut 2015, 20:17

Neuville nawet jak nie wygra to dla mnie jest moralnym zwycięzcą. W końcu wkurzył się, że mocno przeciętnym autem drugi sezon nie może nawiązać walki z VW i jedzie pełnym gazem.
Mikkelsen też coś tam próbuje powalczyć, ale jakby na pół gwizdka, być może nie ma całkiem zielonego światła od teamu.
Ogier jak zwykle narzeka na pozycję na drodze, ale ile razy na tym korzysta to nic nie mówi, a jest tak nie raz.
Latvala trochę się pogubił, i jedzie po staremu. Niestety z taką formą będzie mu ciężko powalczyć z Sebem.
Kubicy tempo ciężko teraz ocenić z powodu innych opon, ale mimo iż jeszcze nie ma mety to mam wrażenie, że jedzie sporo pewniej niż rok temu. Oby tak jutro do mety. Punktów nie ma, ale chyba z jazdy jest zadowolony.
Tanak zupełnie nie w swoim stylu zaczął jeździć, solidnie, bez szaleństw i tuż za czołówką. Chyba Evans, który jednak jest jakby liderem zespołu poczuł zagrożenie.
Sołowow jest na dobrej drodze do powtórzenia świetnego wyniku z 2013 roku chyba, że wyprzedzi go ktoś z trójki pościgowej Solberg/Kubica/Latvala.

Obojętne kto jutro wygra o ile będzie to Mikkelsen lub Neuville. :)
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez DonCorrado » sobota, 14 lut 2015, 20:21

Odszczekuje biadolenia na Paddona i Hyundaia.

Co do Roberta, po cichu w myslach mialem, ze kiedys sie rozbil w Montrealu, po roku wygral tam GP, przed rokiem jechal po zakupy w Szwecji, dzis wygral oes, gratulacje.

Szkoda tylko, ze nawet motoryzacyjne media nie do końca mówią o innych polakach. Gutowski jak jest już na miejscu i robi wrzutki jak jechal Robert, co jadł, i czy mu nogi zmarzły, moglby chocby jeden jedyny raz pod koniec dnia wrzucić cos od Sołka czy Kołtuna.

Nie wiem czy Lotos za to placi, ale nawet w polskim radiu rano byly wiadomosci sportowe i "nawet" wypowiedz Roberta wrzucili.
DonCorrado
A6

Postprzez Hubertos » sobota, 14 lut 2015, 20:36

Gutowski ma niewielkie pojęcie o rajdach samochodowych, potrafi podniecać się tylko Robertem :). Co do rajdu to jestem mile zaskoczony jazdą Mikkelsena i Neuvilla, myślałem że Tanak będzie miał trochę lepsze tempo, ale chyba Fiesta jest po prostu słaba. Szkoda, że Meeke i Ostberg nie są w stanie przejechać rajdu bez większych błędów lub przygód. Mam nadzieję, że jutro zwycięski będzie Mikkelsen lub Neuville, bo sezon zrobiłby się trochę ciekawszy.
Hubertos
A6

Postprzez viper » sobota, 14 lut 2015, 20:47

Hubertos napisał(a):Gutowski ma niewielkie pojęcie o rajdach samochodowych, potrafi podniecać się tylko Robertem :). Co do rajdu to jestem mile zaskoczony jazdą Mikkelsena i Neuvilla, myślałem że Tanak będzie miał trochę lepsze tempo, ale chyba Fiesta jest po prostu słaba. Szkoda, że Meeke i Ostberg nie są w stanie przejechać rajdu bez większych błędów lub przygód. Mam nadzieję, że jutro zwycięski będzie Mikkelsen lub Neuville, bo sezon zrobiłby się trochę ciekawszy.

Ja bym jeszcze nie skreślał ogiera bo czasowo jest blisko a nie bedzie jechał jako pierwszy.
viper
S2000

Postprzez Dani » sobota, 14 lut 2015, 20:54

Mikkelsen : "Jeśli jutro nie stanę na najwyższym stopniu podium, to najprawdopodobniej zobaczycie mnie gdzieś w rowie "
Dani
N3

Postprzez kij » sobota, 14 lut 2015, 20:57

gapa napisał(a):do kij:raczej nie zrozumiales ze 1 oes wygrany przez hyundaja dotyczy szwecji,jest to w zestawieniu z jednym wygranym prze rk.czyli samo przez sie rozumie sie ze dotyczy szwecji.po nastepne , to czy mnie poginia moderatorzy to przepraszam nie twoje zmartwienie.

Chyba jaśniej było jak pisałeś każde zdanie w osobnym poście ;) Z tego powyżej nie rozumiem już nic a nic.

Thierry Neuville jadąc Hyundajem w tegorocznym rajdzie Szwecji wygrał 3 oesy i prowadzi. Czy te 3 oesy to jest jeden czy trzy.

Robert wygrał jeden oes, do tego taki niecałe 2 km "wkoło stadionu", i nic mu nie umniejszając, bo wygrany oes to wygrany oes, ale to 3 razy mniej niż Thierry.
kij
N3

Postprzez Hubertos » sobota, 14 lut 2015, 21:05

viper napisał(a):
Hubertos napisał(a):Gutowski ma niewielkie pojęcie o rajdach samochodowych, potrafi podniecać się tylko Robertem :). Co do rajdu to jestem mile zaskoczony jazdą Mikkelsena i Neuvilla, myślałem że Tanak będzie miał trochę lepsze tempo, ale chyba Fiesta jest po prostu słaba. Szkoda, że Meeke i Ostberg nie są w stanie przejechać rajdu bez większych błędów lub przygód. Mam nadzieję, że jutro zwycięski będzie Mikkelsen lub Neuville, bo sezon zrobiłby się trochę ciekawszy.

Ja bym jeszcze nie skreślał ogiera bo czasowo jest blisko a nie bedzie jechał jako pierwszy.

Nie skreślam go, rozsądek wskazuje na niego, ale wolę żeby ktoś inny wygrał.
Hubertos
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata