LOTOS 72. Rajd Polski

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 72. Rajd Polski

Postprzez Hubertos » niedziela, 7 cze 2015, 12:49

Muszę powiedzieć, że mnie zaskoczyłeś. Ciekawe prawo nam ustanowili, strasznie nieprecyzyjne i dające możliwość wałków. W tym roku nie ma za dużo partii idących po lasach, więc powinno obyć się bez mandatów :). Tak w ogóle, to już jutro poznamy listę zgłoszeń, powinno być 15 WRC, bez Guerry i Solberga.
Hubertos
A6

Postprzez iceman150 » niedziela, 7 cze 2015, 13:13

Z wjazdem do lasu to wiele zależy od zagrożenia pożarowego w 2013 to raczej ryzyka nie było ale jak lipiec będzie upalny i suchy to mogą inaczej patrzeć.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez ToKu » niedziela, 7 cze 2015, 13:53

Takie prawo raczej jest niezgodne z niezgodne z zasadami jakie powinny rządzić demokratycznym państwem prawa, ale komu by się chciało tego dowodzić przed Trybunałem Konstytucyjnym, kiedy max mandat wynosi 500 złotych.

P.S. Pewnym patentem jest naklejenie naklejki Polskiego Związku Łowieckiego na szybę - często działa, ale nie zawsze.
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez amigo » niedziela, 7 cze 2015, 14:11

DonCorrado napisał(a):Są? Będą mapy z blokadami? Bo ciągle ktoś tu rzuca hasło, że wieczorem, że za dzień, za dwa a map chyba dalej nie ma?
Jak Wy to robicie, że wchodzicie bez RallyPass'ów? Dymacie 5km przez las od miejsca zablokowania dojazdu. bo pisał bym się na takie coś z racji, że nie nawidze tłumów, ale bić kilometry przez całą polske a potem z buta przez lasy to troche bez sens. Mozna szukac fajnego miejsca i dużo chodzić ale buszować po lesie i tracić siły to dla mnie bez sensu.

W tamtym roku dojście tzw legalne było oddalone od miejsca parkingowego z 3-5 km i wszyscy szli. Co ciekawe dochodząć do Mety OS po jednej stronie były pola ląki 2-3ha oczywiście puste można było tam zrobić parking dla kibiców ale poco niech się troche przewietrzą :) Dlatego ludzie się wkurzają i wolą nie płacić. Ja w tamtym roku zapłaciłem 35 zl bo trzymali przy wejściu na OS, a że dojście do punktu poboru od auta było ze 2-3 km to nie chciało mi się wracać i szukać innego dojścia. Chodzi o to, że jak płacimy to wymagamy tego minimum. Wiadomo nie wszędzie da się dojechać pod sam OS jak na piknik ale te dojście 300-500 m jest ok ale 3-5 km to już przesada. Teraz sobie pomyśl masz tak daleko auto, a chce się komuś pić, jeść czy zmienić ubranie itp to masz 2 wyjścia albo dymasz 5 km albo zabierasz cały ekwipunek ze sobą.
amigo
N1

Postprzez amigo » niedziela, 7 cze 2015, 14:20

Generalnie nikt tu nie chce prowadzić wojny z organizatorem, bardziej jest to pewnego rodzaju sprzeciw wobec odgórnych decyzji. Niewiele jest rajdów, gdzie blokuje się większość dojazdów na kilka kim do odcinka. Organizator tłumaczy, że jest to spowodowane koniecznością przejezdności tychże dróg... Tak naprawdę chodzi o umieszczenie większości publiki w PW, bo jest to zwyczajnie tańsze dla organizującego. Skupia większość safeciarzy właśnie w PW, reszta partii jest mniej obsadzona. Kosztem naszej przyjemności i wolności, ułatwia sobie pracę. Do tego PW to nie są najciekawsze miejsca, zwykle to jakieś 90 łatwodostępne, często stoi się też bardzo daleko od drogi. Do tego oglądanie odcinka specjalnego zza 3 rzędu osób już chyba mija się z celem. A za to trzeba płacić minimum 150 zł, nie jest to mała cena, a produkt jaki dostajemy jest mizerny.

Ja ciebie rozumiem bo byłem w tamtym roku na początku w takiej strefie, gdzie malo tego nie była to strefa przygotowana. Jak organizator chce usadowić ludzi w strefie to powinien zapewnićte minimum komfortu. Wiadomo, że na strefy idą ludzie mniej zaangażowani w rajdy niż zapaleńcy i chcą w dobrych warunkach spędzić ten czas. W tej strefie co ja byłem trawa był ponad kolana i ludzie nie bardzo mogli sobie posiedzieć bo to bylo na górce niby z fajnym widokiem ale też organizator zapomniał wykosić przy trasie OS jakieś 200-300 metrów, żeby te auta było widać z tej wysokiej strasy. Część ludzi wkurzona wędrowała wzdłuż OS po polach przenicy.

Byłem potem na drugim OS, gdzie wszystko było przygotowane tak jak powinno góra ogromna wykoszona i trasa widoczna szkoda tylko, że ludzi w niej nie było, a nie było bo jakieś 300 metrów dalej była HOOPa i wszystko tam się gnieździło. Dlatego organizator powinien przemysleć pewne sprawy.

Ja dalej jestem za stawianiem na PW tzw lekkich trybun dla kibiców, którzy nie lubieją wędrować po polach i lasach. Do tego jakieś grille itp. Na tym OS co ja byłem to był Grill bar ale zamknięty i do tego po drugiej stronie strefy troche to dziwne.
amigo
N1

Postprzez Hubertos » niedziela, 7 cze 2015, 17:20

Nie wiem, czy dokładnie czytaliście Rally Guide 2, ale odcinek Baranowo chcą zamknąć o 18 w sobotę... To już jest szczyt wszystkiego.
Hubertos
A6

Postprzez posejdon » niedziela, 7 cze 2015, 19:34

Hubertos napisał(a):odcinek Baranowo chcą zamknąć o 18 w sobotę...

Niezłe jaja... Trzeba będzie wcześniej wstać, kompas w jedną łapę, maczeta w drugą i na azymut przez pokrzywy :lol: . Aktywny, kuźwa, wypoczynek. Jak sobie pomyślę, że jeszcze na siłę będą mnie chcieli zagonić do tej zagrody co to się punkt widokowy zwie to mi się jechać odechciewa. Czuję, że niezła patyzantka będzie na miejscu.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Hubertos » niedziela, 7 cze 2015, 19:40

Lipa niezła, bo wszyscy będą jeszcze na 2 pętli sobotniej, gdzieś trzeba będzie się rozbić obok i najwyżej iść na nogach.
Hubertos
A6

Postprzez michuczy » niedziela, 7 cze 2015, 22:39

A shakedown o której zamykają?
michuczy
N2

Postprzez Hubertos » niedziela, 7 cze 2015, 22:51

Jak dobrze pamiętam, to standardowo na 3 godziny przed odcinkiem.
Hubertos
A6

Postprzez michuczy » niedziela, 7 cze 2015, 22:57

Hubertos napisał(a):Nie wiem, czy dokładnie czytaliście Rally Guide 2, ale odcinek Baranowo chcą zamknąć o 18 w sobotę... To już jest szczyt wszystkiego.

Czy to potwierdzona informacja?
Bo dostęp do Rally Guide 2 jest na hasło, a ktoś to czytał?
michuczy
N2

Postprzez Mad Max » niedziela, 7 cze 2015, 23:16

michuczy napisał(a):
Hubertos napisał(a):Nie wiem, czy dokładnie czytaliście Rally Guide 2, ale odcinek Baranowo chcą zamknąć o 18 w sobotę... To już jest szczyt wszystkiego.
Czy to potwierdzona informacja?
Bo dostęp do Rally Guide 2 jest na hasło, a ktoś to czytał?
Miłej lektury...
https://mega.co.nz/#F!yUYnnLiC!TJ-51KQ-6vUcLSOEha80Ag
inne pliki tez się na pewno przydadzą...

Jestem ciekaw co teraz kilka osób napisze... jak by to powiedział klasyk "chcieliście wydy**** Freda to teraz Fred wydy*** was"... i wydy*** na skale światową

Aż nie wiem co napisać... tak o nas organizatorzy dbają że aż chyba kupie karnet... albo nie lepiej naśle im ekologów bo w tej okolic żyje i akurat w dniu 5lipca będzie miała swoje gody jedyna na świecie para kutasusazłamasusaplamistegopospolitego więc nie można jej przeszkadzać...

Dziś dostałem kolejny powód dla którego życzę wam wielkie organizatory żeby wyje*** was z kalendarza z wielkim hukiem oraz kolejny powód żeby wrócić na finke...
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Hubertos » niedziela, 7 cze 2015, 23:25

https://www.facebook.com/pages/Testy-u- ... ?sk=videos tu macie onboardy, gość doda jeszcze Baranowo i mapy z blokadami.
Hubertos
A6

Postprzez Mad Max » niedziela, 7 cze 2015, 23:28

Hubertos napisał(a):https://www.facebook.com/pages/Testy-u-Delegata/1387619354901390?sk=videos tu macie onboardy, gość doda jeszcze Baranowo i mapy z blokadami.
Mógłby jeszcze w końcu napisać co też za wesołe wały kręci nasz Delegat.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Hubertos » niedziela, 7 cze 2015, 23:38

Myślę, że właśnie się rozkręca i niedługo czymś nas zaskoczy :). Ci kumaci to już wiedzą swoje.
Hubertos
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata