Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez Zajcev » poniedziałek, 4 lut 2013, 19:15

- Czy wciąż marzy Pan o tytule mistrza świata?
- Tak. Chcę być mistrzem świata! I wiem, że mogę nim być!

Hmm, obiektywnie patrząc, startując w WRC:
- tak chciałbym być mistrzem świata, kto by nie chciał?
- mając zagwarantowane kilka sezonów w WRC, oczywiste jest, że jechałbym po to by nim być? jadę po to by wygrać, po zwycięstwo, wierze w siebie.. nikt nie wie co będzie za rok, dwa, co FIA wymyśli, ale jesli od poczatku bede zakladal ze g.... z tego bedzie i jade sie tylko przejechac, to chyba oczywiste ze nic z tego dobrego nie wyjdzie?

nie czytam informacji prasowych zespolow/zawodnikow i nie wazne czy jest to RSMP,RPP czy WRC, bo wiem, ze wiekszosc z nich to tylko "medialna papka" ... a ocenianie wyniku sportowego na podstawie tych publikacji... nie skomentuje :)
Zajcev
N4

Postprzez rallyfun » poniedziałek, 4 lut 2013, 19:34

Zajcev napisał(a):- Czy wciąż marzy Pan o tytule mistrza świata?
- Tak. Chcę być mistrzem świata! I wiem, że mogę nim być!

Hmm, obiektywnie patrząc, startując w WRC:
- tak chciałbym być mistrzem świata, kto by nie chciał?
- mając zagwarantowane kilka sezonów w WRC, oczywiste jest, że jechałbym po to by nim być? jadę po to by wygrać, po zwycięstwo, wierze w siebie.. nikt nie wie co będzie za rok, dwa, co FIA wymyśli, ale jesli od poczatku bede zakladal ze g.... z tego bedzie i jade sie tylko przejechac, to chyba oczywiste ze nic z tego dobrego nie wyjdzie?

nie czytam informacji prasowych zespolow/zawodnikow i nie wazne czy jest to RSMP,RPP czy WRC, bo wiem, ze wiekszosc z nich to tylko "medialna papka" ... a ocenianie wyniku sportowego na podstawie tych publikacji... nie skomentuje :)

Dlatego Michal jest kierowca w WRC a inni klepia bzdury na forum
rallyfun
N3

Postprzez Jarek55511 » poniedziałek, 4 lut 2013, 19:58

Petter Solberg, Marcus Gronholm, Mikko Hirvonen, Sebastiem Ogier, Jari Matti Latvala czyli wielcy przegrani ostatnich 9sezonów. Co ich różni od Michała? Też walczyli o tytuł i ciągle przegrywali z Super Loebem. Ale mieli do tego topowe fury i duże budżety. Michał jak mówi że chce walczyć to do dobrze,ale zaraz mówi że zbiera doświadczenia itp. A jak w przyszłym sezonie już nie będzie kasy na WRC to co będziecie mówić? Powinnien wykorzystać szanse teraz! Jeździł tyle lat w rundach WRC. Może i Mini nie jest topowym autem,ale sam sobie wybrał taki sprzęt. Mógł wybrać Fieste,ale pewnie do tego byłby potrzebny większy budżet. Więc wybaczcie,ale z czym do ludzi i jakie porównanie do ww.kierowców? Cały rok będzie zbierał doświadczenia w WRC(większość rund będzie crash albo awarie). A w przyszłym roku może być mniejszy budżet z powodu kryzysu i kiedy zdobędzie ten upragniony tytuł? Pogadamy po sezonie i zobaczymy kto miał rację.
Jarek55511
S1600

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 4 lut 2013, 20:24

zenzen23 napisał(a):Dokładnie tak. Ciekawe jakie by było 9 lat temu prawdopodobieństwo że jeden koleś będzie lał innych jak dzieci przez tyle lat.

Znacznie większe, niż to, Kiepściuszko będzie Mistrzem Świata kiedykolwiek. To widać po dwóch trzech sezonach i niezależnie kto czym jeździ.
Dla tych co mówią że Mini jest złom.
Skoda też była złomem a Colin wsiadł i pamiętacie co było w Australii?
Przykro mi bardzo ale Kościuszko nie zajdzie dalej niż np Hnning Solberg. Będzie nawet w topowym aucie kierowcą ze środka stawki przy dobrych wiatrach.
Owszem kiady sportowiec chce wygrać ale w pewnym momencie się budzi i zna swoje miejsce w szeregu i zaczyna stąpać po ziemi. A jak się dalej rozwija (nie przesiada do szybszego auta) to wtedy może znów mówić o wygrywaniu.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Agrest » poniedziałek, 4 lut 2013, 20:31

Potrafi Pan szybko jeździć?

Podczas rajdu Polski udowodniłem, że w samochodzie WRC potrafię być szybki. Przesiadka do fiesty bardzo dobrze mi zrobiła. Poczułem się tak, jakbym zrzucił potwornie ciężki plecak i mógł znowu szybko biegać. Samochody tzw. produkcyjne są mało dynamiczne.

Nie wiedziałem ze Kościuszko jechał na Polskim autem WRC
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez K1WRC » poniedziałek, 4 lut 2013, 21:28

Agrest napisał(a):Nie wiedziałem ze Kościuszko jechał na Polskim autem WRC

WRC/RRC: http://www.ewrc-results.com/carinfo.php?cid=13&spz=288
K1WRC

Postprzez Agrest » poniedziałek, 4 lut 2013, 21:37

K1WRC napisał(a):
Agrest napisał(a):Nie wiedziałem ze Kościuszko jechał na Polskim autem WRC

WRC/RRC: http://www.ewrc-results.com/carinfo.php?cid=13&spz=288

Ale jednak auto jakim jechał w Mikołajkach było w specyfikacji RRC a nie WRC, a w wywiadzie zktórego jest to pytanie i odpowiedz jest wyraznie napisane ze jechał WRC
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez Matthias Schmidt » poniedziałek, 4 lut 2013, 21:41

Przykro mi bardzo ale Kościuszko nie zajdzie dalej niż np Hnning Solberg

Sadze ze nawet nie zdola zrobic tego, co Henning. Predzej przyrownalbym go do Warmbolda.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez scooby14444 » poniedziałek, 4 lut 2013, 21:47

Na chwilę obecną to nawet do Warmbolda go porównywać nie można. Zobaczymy jaką szybkość pokaże w Szwecji, będzi można powiedzieć coś więcej, ale osobiście to cienko to widze.
A i nie wiem czy wiecie że Kościuszko jest 58 zawodnikiem w historii pod względem liczby startów w WRC. Jeszcze ze 150 startów i pobije Sainza :):) nie wiwm tylko czy budżet lotosu to wytrzyma :).
Z polskich zawodników wygląda to tak:
Kościuszko - 46
Kuchar - 21
Hołowczyc - 19
Stawowiak - 13
Kulig - 11
Sołowow -11
Doborowe towarzystwo (sami mistrzowie i v-cemistrzowie polski) - tylko jeden tu nie pasuje. :roll:
No ale niech się chłopak uczy i zdobywa doświadczenie :lol: :lol: :lol: :lol:
scooby14444
N3

Postprzez szirer205xs » poniedziałek, 4 lut 2013, 22:54

Nie chce nic mówić ale Junior też jest dwukrotnym mistrzem polski tyle że w s1600 ;) za to w latach swietnosci tej klasy na naszych odcinkach :)
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Postprzez Maxikitcar » poniedziałek, 4 lut 2013, 23:33

Teoretycznie już niema o co "jechać po Kościuszce" bo i tak w MŚ jeśli chodzi o Zespół Fabryczny się do niego niedostanie z jego (nie młodym już 28l.) talentem :lol: ....bo oprócz Citroena i VW takowych poprostu niema a tam obsada jest i będzie, pozostaje Fiesta gdzie trzeba zapłacić Wilsonowi sporo kasy a i chętnych z dużymi budżetami jest wielu. Mając tyle doświadczenia w MŚ decydując się na starty w całym sezonie w niższych klasach i niewyjeździć mistrzostwa to się prędzej czy póżniej zemści jeśli chodzi o całą kariere,jego "zespoły"wogóle niezauważają,(Kubica kilka razy wystartował w nic nie znaczących rajdach a już szefostwo cytryny i forda go zobaczyło :wink: ) chcąc walczyć o zespół fabryczny mógł a nawet miał okazje wystartować w okrojonym sezonie ale za kierownicą auta top WRC i już wtedy się wjeżdżać w mocne auto,tak robiło większość kierowców np.jego teraz nauczyciel Gronholm,jest mistrzem świata bo został zauważony w pojedynczych startach toyotą,czy mi się zdaje? Teraz to wygląda jakby Kościuszko przebaniował całą swoją dotychczasową karierę,bo w dobie dzisiejszego kryzysu jego starty w aucie WRC to raczej już niczego niewniosą.
Maxikitcar
N2

Postprzez kaczmarek » wtorek, 5 lut 2013, 01:17

Chyba wszyscy jesteście bardzo młodzi i rajdami interesujecie się od niedawna. Był już kiedyś Polski kierowca rajdowy który przed kamerami TV powiedział 'Będę Mistrzem Świata". A kto to to poszperajcie w archiwach.
kaczmarek
N2

Postprzez gregortest » wtorek, 5 lut 2013, 09:32

Przywoływany tutaj Hennning prawie wszystkie swoje starty zaliczył w wurcach.
Hahahhaha - bzdura.
Jeżeli poruszyliście temat ewolucji, to każdy z prawdziwych kierowców - ewoluował.
Natomiast miszcz, wsiadł od razu w Kit Cara, potem N4 S1600 i WRC , a potem znowy S2000 i N4- R4.
Gdzie on miał nauczyć się pokory?
Skro on twierdzi, że etap N4-R4 ma za sobą, i na 100% startów kończy 35 %, czyli 1/3 to o czym mamy mówić.
Dzisaj wyjeżdżam na Szwecję.
Będę na bierząco zdwał relację - ma mnadzieję, że i drugiego dnia także :) co dzieje się z MKopciuszką.
Liczę że w końcu coś tam ukończy przed N-4, ośką i nie straci więcej niż godzinę do czuba.
W każdym razie, podkład już ma , po jazdach z Groszkiem.
Więc niech gra.
Nie słucham na razie co mówi, tylk ozobaczę co robi.
gregortest
A5

Postprzez speedyzxz » wtorek, 5 lut 2013, 10:15

gregortest napisał(a):Przywoływany tutaj Hennning prawie wszystkie swoje starty zaliczył w wurcach.
Hahahhaha - bzdura.

Yyy czemu bzdura? Ile startów Fiestą S2000 miał? Koło czterech.
Gdzieś w 2003 lub 04 Evo startował w Finlandii. prawie wszystkie starty w wurcach pasują c'nie?
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez moto_angel » wtorek, 5 lut 2013, 11:34

speedyzxz napisał(a):
gregortest napisał(a):Przywoływany tutaj Hennning prawie wszystkie swoje starty zaliczył w wurcach.
Hahahhaha - bzdura.

Yyy czemu bzdura? Ile startów Fiestą S2000 miał? Koło czterech.
Gdzieś w 2003 lub 04 Evo startował w Finlandii. prawie wszystkie starty w wurcach pasują c'nie?

Oto czym i gdzie startował Starszy Solberg :)

http://www.rallybase.nl/index.php?type= ... riverid=86

brak może aktualizacji z ostatnich jego występów w S2000 ale widać ile WurCami latał!

Niestety Kopciuszki ;) nie ma co porównywać bo urywa się jego wątek na S1600.
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata