Rallye de France-Alsace

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye de France-Alsace

Postprzez jacko » piątek, 3 paź 2014, 14:14

Dani napisał(a):
posejdon napisał(a):
corados napisał(a):Zastanawia mnie,że jednak Robert sporo traci do Evansa :roll: Ciekawe gdzie jest przyczyna...

Myślę, że Robert chce kończyć rajdy i chyba nie jedzie wszystkiego a Evans przyspieszył.

Nie żebym szukał wymówki i umniejszał umiejętności EE, ale samochód też pewnie robi swoje.

evans i kubica maja inne samochody ? rozumiem, ze ta skrzynia biegow, ale cos poza nia ?
jacko
A5

Postprzez Thomas » piątek, 3 paź 2014, 14:20

moc Panie, MOC...nawet na Rajdzie Polski, był tekst Maćka "coś z mocą", a może to tylko i AŻ skrzynia...

zresztą teraz coś wspomniał, że auto się źle prowadzi i nie wiedzą czemu :? ok, może i tak, ale niech jedzie swoje
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez marrcus » piątek, 3 paź 2014, 15:04

sie prawde mówiac nie spodziewałem że Robert dostanie lanie od Evansa, Hirvonen to już wogółe.
Poki jest Meeke to z przodu beda sie scigać mam nadzieje że nic nie wywinie.
marrcus
N3

Postprzez Thomas » piątek, 3 paź 2014, 15:06

spokojnie, dopiero 4 odcinki ;)

Ma ktoś działający stream?
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez corados » piątek, 3 paź 2014, 15:11

Francuzi poblokowali streamy dla obcokrajowców? Ma ktoś jakiś działający??
corados
A6

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 3 paź 2014, 15:19

Czemu Ogier tak wolno? :shock:
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez karluum » piątek, 3 paź 2014, 15:28

Ogier amortyzator uszkodził...
karluum
A5

Postprzez Faster » piątek, 3 paź 2014, 15:58

Kołtun BUM? czy awaria bo stoi :(

Edit: urwali wahacz!
Faster
N3

Postprzez Wujeek » piątek, 3 paź 2014, 16:35

Co to sie z ogierem dzieje w tym sezonie ?
Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team
Wujeek
N2

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 3 paź 2014, 17:02

To sie z nim dzieje, ze prawdopodobnie zdobedzie drugi z rzedu tytul mistrza swiata :D
Tak na powaznie, to rzeczywiscie Ogier w tym roku nie jest juz tak bezbledny, jak w zeszlym roku. Czesto bywa, ze tak idealna forme sportowiec uzyskuje na rok, potem juz nie jest w stanie wspiac sie na taki top. Gdyby Latvala mial kilka lepszych rajdow, to walka o tytul dalej by trwala. Zobaczymy, moze w 2015 kto inny wygra. Kto wie. Natomiast nie powiedzialbym, ze z Ogierem 'cos sie dzieje'. Po prostu popelnia bledy, jak kazdy.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Thomas » piątek, 3 paź 2014, 17:10

Ogier się ożenił- to się z nim dzieje :lol: wielu po tym "błędzie" notuje gorszą formę 8)
Thomas
A5

Postprzez wanderer » piątek, 3 paź 2014, 17:39

Albo może to coś więcej niż problemy małżeńskie? :) Capito ostatnio odwala z głupimi pomysłami, kontraktu z Ogierem jeszcze nie przedłużył, a Neuville do tego mówi, że chętnie chciałby go zobaczyć w Hyundaiu.
Ostatnio edytowano piątek, 3 paź 2014, 17:40 przez wanderer, łącznie edytowano 1 raz
wanderer
A6

Postprzez Marcin z Mtl » piątek, 3 paź 2014, 17:40

Thomas napisał(a):Ogier się ożenił- to się z nim dzieje :lol: wielu po tym "błędzie" notuje gorszą formę 8)

:D
Ja tam się cieszę, że Loeb był tylko jeden (też się ożenił w trakcie swej passy) i mam nadzieję, że taki "diament" prędko się nie powtórzy.
Rajdy na surowo - wpadnij, obejrzyj, powspominaj :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhhfJHl8yZJdyxOSkcyCBqytamF3PJ2Eg
Marcin z Mtl
N3

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 3 paź 2014, 18:12

Thomas - wlasnie, o tym nie pomyslalem, masz racje :D

wanderer - tu tez jakas prawda moze w tym byc. Podobno Ogier nie zgadza sie z Capito odnosnie tych durnych pomyslow (i slusznie) i lekki konflikt miedzy nimi sie zrobil.

Marcin z Mtl - popieram! Teoretycznie Loeb jest tym jednym na xx lat i czytajac jego autobiografie stwierdzam, ze trudno, zeby taki geniusz pojawil sie w rajdach zaraz po nim.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez adamlen » piątek, 3 paź 2014, 19:40

Rajd na razie bardzo ciekawy, VW narzucił niesamowite tempo a już szczególnie Latvala. Podpina się pod nich tylko Meeke. I tak jak za nim nie przepadam to mam nadzieję, że zostanie na kolejny rok w DS3. Neuville znów pechowo. Evans świetne tempo, rok temu nie miał podejścia do Kubicy na asfalcie, ale już wtedy wygrywał z całą resztą WRC2, a w tym roku jest jeszcze mocniejszy. Kubica również zrobił postępy, ale czy z racji samochodu czy własnych ograniczeń jednak mniejsze. Mimo to czasy bardzo dobre, i gdyby nie błąd na OS5 na którym stracił ok 13s. byłby teraz na 4 miejscu.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata