81éme Rallye Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: 81éme Rallye Monte Carlo

Postprzez Banan » środa, 16 sty 2013, 21:47

Przepraszam, ze sie wcinam do dyskusji, nie sledze tematu od poczatku, a w zadnym newsie tego nie wyczytalem. Jest w tym roku Superally (czy tam Rally2) na Monte?
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Agrest » środa, 16 sty 2013, 21:49

Banan napisał(a):Przepraszam, ze sie wcinam do dyskusji, nie sledze tematu od poczatku, a w zadnym newsie tego nie wyczytalem. Jest w tym roku Superally (czy tam Rally2) na Monte?

Nie ma
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez roboM » środa, 16 sty 2013, 21:51

DAJCIE ZYC !

KOLES MA KASE,MA UKŁADY I SOBIE JEZDZI !

TEZ BYM JEZDZIŁ JAK BYM MIAŁ TAKA MOZLIWOSC I WCALE NIE WIEM CZY DAŁBYM RADE KLASIE R3 !

W KAZDYM KRAJU JEST KILKU BOGACZY KTORZY SIE BUJAJA PO OESACH DLA FANU

TAK TEZ JEST Z KOSCIUCHEM KOLES POKROJU VAN MERKSTEIJN,WILSON JUNIOR ITP

a co do RMC to powiem ze OGIER chce odrazu pojechac mistrza, ale nie da rady i to jest pewne bo LOEB jest jeden i nie dodogonienia. :wink:
roboM
N1

Postprzez Karol » środa, 16 sty 2013, 21:57

Warmbolda podałem tylko jako przykład kierowcy, który zaliczył sporą kampanię w WRC a wyników nie miał. Nie użyłem go jako niepodważalny argument, po prostu przyszedł mi do głowy w momencie pisania posta. Nie zrozumcie mnie źle, tak jak napisałem nie bronię Kościuszki, jestem daleki do stwierdzenia, że ma szansę na jakiś dobry wynik w WRC (Mistrzostwo Polski też wydaję się dla mnie poza zasięgiem) i zgadzam się, że początek był więcej niż zły. Podchodzę do niego jak do podróżnika na wyprawie, chyba wszyscy się zgodzą, że pełny sezon w Mini, w słabym zespole nie jest próbą ugrania czegoś. A newsy z PRowską paplaniną omijam już od dawna, żeby nie psuć sobie krwi :) To czy jeździ za pieniądze ze skarbu państwa czy za swoje nie ma znaczenia, kasę dostał, Lotos zadecydował że da kasę i mamy Lotos WRC Team w klasyfikacji producentów. Jaroszewicz też jeździł za kasę ze skarbu państwa (dobra, miał wyniki - na wypadek gdyby ktoś postawił kontrę). Jest to niesprawiedliwe że być może Kajto gdyby dostał ten budżet to zdobyłby mistrzostwo ERC, ale gdzie się doszukiwać sprawiedliwości we współczesnym świecie. Szczególnie świecie rajdów, można podawać nazwiska dobrych kierowców, którzy w pewnym momencie kariery zostali bez budżetu, i to bez końca. A z drugiej strony można wypisać kierowców, którzy mimo przeciętnego talentu ale z kasą sponsorów się parę lat tułali. A dlaczego zespół zgłoszony jako 'M' do WRC, nawet z Kościuszką dojeżdżającym za ośkami i Kajetan który ponownie zdominuje mistrzostwa polski jest lepszy dla Lotosu niż team w ERC też by można sensownie uargumentować. Dyskutować można o tym długo, i przydzielać budżety dowolnie. Ale po co, jak można obserwować mistrza Loeba, który uciera nosa 'młodzieży' w jednym z jego ostatnim rajdów.

I to z mojej strony koniec OT, jeżeli ktoś się poczuł przez moje zdanie skrytykowany czy dotknięty to przepraszam.

Co do Monte, to tak naprawdę nic jeszcze nie wiadomo. Przy braku superally czy tam rally2, tak długich, skrajnie trudnych oesach i zmiennych warunkach wszystko może się nam ładnie poprzewracać. Jednak widzę Loeba w zwycięzcy tego rajdu, mam nadzieję tez na dobry wynik Hanninena. A prawdziwe ściganie rozpocznie się dopiero w Meksyku, bo w Szwecji też fory będą mieli skandynawscy kierowcy. Dopiero tam będzie można stwierdzić jak naprawdę wygląda układ stawki, niemniej wejście Volkswagena w dobrym stylu, zapowiada nam się ciekawy sezon :)
Ostatnio edytowano środa, 16 sty 2013, 22:00 przez Karol, łącznie edytowano 1 raz
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez wojtasm461 » środa, 16 sty 2013, 21:59

JAk patrze na jazde Loeb-a to może się okazać żę 6 rajdów wystarczy żeby wyjeździć mistrza!!! :wink: :lol:
https://www.facebook.com/legacyrally
wojtasm461
N3

Postprzez Jarek55511 » środa, 16 sty 2013, 22:16

Tylko żeby Ogier nie wydzwonił goniąc arcy mistrza. Żeby bez względnie go pokonać na rajdzie i udowodnić że tytuł Mistrza WRC 2013 mu się będzie należał. Żeby Bouffierowi dobrze poszło może uda się mu zdobyć budżet na inne starty w WRC.
Jarek55511
S1600

Postprzez ToMi888 » środa, 16 sty 2013, 22:34

Spodziewałem się, że Loeb będzie prowadził :P W sumie żadna niespodzianka, myślę, że spoko ten rajd wygra. Cieszy postawa Ogiera, Latvala pokaże swoje na początku lutego w Szwecji :D Chyba będzie kolorowo w VW przez cały sezon :) Szczerze mówiąc, myślałem, że Hirvonen będzie niżej.
Szkoda Lappiego, ale ten chłopak ma przyszłość przed sobą :)
Petter Solberg!
Kris Meeke!
ToMi888
N2

Postprzez deiman » środa, 16 sty 2013, 23:28

Krotkie podsumowanie pierwszego dnia:

http://www.youtube.com/watch?v=J98eLZTuEc4
deiman
A5

Postprzez fluff » czwartek, 17 sty 2013, 00:03

Idzie polemizowac czy MK jest fajny czy niefajny do tematu o MK... TUTAJ PISZCIE na temat rajdu, ewentualnie o MK na tym rajdzie a nie ze jezdzi za te czy inne pieniadze....
Litosci! :roll:
Power Is Nothing Without Control!
Duval ognia!!!
fluff
A5

Postprzez Witcher1990 » czwartek, 17 sty 2013, 00:08

Latvala ma zapewne doprowadzić auto na metę nawet jeśli nie usłyszał takiego wyraźnego polecenia to sam wie, że może nie być kolorowo jeśli wydzwoni w rajdzie bez rally2. sam też otwarcie przyznał, że nie może zrobić nic więcej żeby pokonać Seba na asfalcie więc na MC szaleństwa z jego strony nie będzie tylko ciułanie punktów. Ciekawe jak się z tym czuje:) Dlatego też w Szwecji prawdopodobnie pojedzie zachowawczo a szkoda bo można by porównać tempo jego i golfa do Hirvonena, który jak widać jest w świetnej dyspozycji i pełni rolę faworyta do wygrania w Skandynawii. Ogi chyba nie specjalnie przejmuje się tym co mówi szefostwo bo jak do tej pory ciśnie ostro. Kto wie może to jego będziemy porównywać w Szwecji z Mikko, w końcu pokazał że potrafi osiągać tam dobre wyniki- wygrał pierwszy w historii PS. Na prawdziwe ściganie przyjdzie poczekać do Portugalii gdzie warunki nie faworyzują nikogo no chyba, że będzie padać:)
Witcher1990
A6

Postprzez BartekRally » czwartek, 17 sty 2013, 00:25

Czy leci znami pilot w sensie moderator? To co nie którzy tu wypisują to jakieś nieprawdopodobne herezje. Ten układ tamten układ. Przysraliście się do tego Kościuszki strasznie a czemu nikt nie powie że układ to ma Neuville bo dzwoni jak bura suka a cały czas ma sponsora?

A taki Prokop? Jutro jak zrobią Mini to może go nasz pogoni. Nigdy Loebem nie był i nie będzie, osobiście za nim nie przepadam jako kierowcą ale jak na Polskim walczył z Lappim to się pół rajdowej Polski chciało za nim zesrać a dziś wszyscy wieszają na gościu psy. Gdyby do jednego i drugiego zapukał Lotos czy MI to byście bez majtek lecieli żeby jechać cykl WRC, i nie mówił by jeden z drugim że mu Mini dziwnie pierdzi. Dziś się fura zepsuła i tyle, co Kościuszko ma poradzić że Włosi to banda debili? No co? Sam miał rewizję zrobić? Zastanówcie się co poniektórzy...

http://www.youtube.com/watch?v=8Kk4n17PPqM&feature=player_embedded
BartekRally
A5

Postprzez pawlosi1 » czwartek, 17 sty 2013, 00:35

pawlosi1
N1

Postprzez deiman » czwartek, 17 sty 2013, 00:37

Jari, jak na 25sek kary, nienajlepsze ustawienia zawieszenia i zlapanego kapcia na ostatnim oesie(ok. 20sek straty), wcale tak wolno jedzie ;) Autko tez zna troche gorzej od Ogiego.
deiman
A5

Postprzez viper » czwartek, 17 sty 2013, 00:51

Zostawcie Latvale w spokoju. Moze zmadrzał i jedzie to co powinien. Rajd jest długi a gdyby nie kara to byłby na styk z Sordo, wiec tempo ma przyzwoite i jeżeli je utrzyma to uważam, ze szanse na pudło ma nawet teraz. Jedzie bardzo mądrze, a przy systemie Rally 2 to liczy sie mądrość tzn. Nie jedz szybciej niż potrafisz i tak powinno być.
viper
S2000

Postprzez marrcus » czwartek, 17 sty 2013, 02:05

kare dostał by za wolny, wiec to nie nasza wina.
Lepiej niech szybciej nie jedzie dołączy do Lapiego na feriach.

Tak mam wrażenie w tym roku nie powinni walczyć o tytuł mistrzowski, a vice. Jak Loeb wygra pozostałe 3-4 rajdy.
marrcus
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata