Rally de Portugal

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rally de Portugal

Postprzez speedyzxz » niedziela, 1 kwi 2012, 23:55

Marek Kisiel napisał(a):No to się porobiło !!
http://sport.onet.pl/motorowe/rajdy-sam ... omosc.html

hmm 1 kwietnia?
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Karol » niedziela, 1 kwi 2012, 23:59

http://www.fia.com/en-GB/sport/champion ... ation.aspx

Raczej nie, tym bardziej, że newsy o wrc są mało ważne na onecie, nie robili by z tego żartu bo mało kto by to zauważył.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez jaczylibodzio » poniedziałek, 2 kwi 2012, 00:21

Prawda prawda...

http://www.ewrc-results.com/final.php?e ... tugal-2012

Tym samym Solberg na pudle :D
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Postprzez Honiclbr » poniedziałek, 2 kwi 2012, 00:32

I Solberg drugim kierowcą w historii, który korzystając z SupeRally/Rally2 jest na podium.
Honiclbr
A5

Postprzez speedyzxz » poniedziałek, 2 kwi 2012, 00:42

No kurde ale trochę cisza w necie o tym
speedyzxz
S1600

Postprzez Honiclbr » poniedziałek, 2 kwi 2012, 00:43

Honiclbr
A5

Postprzez speedyzxz » poniedziałek, 2 kwi 2012, 00:50

Zawracam honor :)
speedyzxz
S1600

Postprzez kremer » poniedziałek, 2 kwi 2012, 08:21

Eeeee. Portugalia nie dosc, ze zawsze ma jekies problemy (błoto, kibice, oesy odwołują, kurz) to jeszcze wykluczają (Forda kiedys wywalili czy tam dali kare za szyby niezgodne z wagą....) w 2007.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Seraf » poniedziałek, 2 kwi 2012, 09:17

Coś niesamowitego po prostu. Szkoda Mikko chociaż co to za zwycięstwo bez wygranego oesu chociaż Ostberg nie lepszy. Jakby puscili Pettera to by wygrał ale i tak szacun dla niego że sie nie poddał i dzieki temu jako jedyny z fabrycznych zdobył punkty i to nawet duże i zaczyna się liczyć w wlace o tytuł i moim zdaniem powinien zostać kierowcą nr 1 w Fordzie. Bo z całym szacunkiem ale Latvala jest na przegranej pozycji bo traci tyle pkt że Solberg albo Loeb musieliby nie ukończyć 2 rajdów żeby ich wyprzedził. A jak narazie Petter wyglada na najrowniej jeżdżącego kierowce z fabrycznych i nawet z takich problemow jak w Portugalii potrafi wyjść na swoje. Jak dotad tylko w Szwecji byl poza podium. No ale Wilson pewnie myśli inaczej że to Jari ma większe szanse co jest wg mnie głupotą ;) Petter pokazał swoją wartość w sobote, a mimo to i tak sie ludzie ekscytowali czasami Latvali w niedziele kiedy latvala nie mial juz nic do stracenia, a Solberg spokojnie jechał do mety (chociaż fakt szkoda tych 22 sekund do Novikova ale przy Rally2 to i tak super że jest w pkt a co dopiero narzekac ze jest na podium).

Oczywiście nie wykluczam że Latvala zdobędzie tytuł czy wyprzedzi Pettera w punktacji, ale musiałby teraz seryjnie wygrywać co przy jego wyczynach gdy prowadzi jest wątpliwe.

Zobaczymy co będzie obecnie Latvala ma do nadrobienia skromne 38pkt ;) Dlatego chciałbym żeby Ford zaczął stawiać na Pettera i może uda się zdobyć tytuł ;)

W tym sezonie stawiam na chyba troche niedocenianego Pettera ;)

0
Seraf
N3

Postprzez makki » poniedziałek, 2 kwi 2012, 09:31

kremer napisał(a):Eeeee. Portugalia nie dosc, ze zawsze ma jekies problemy (błoto, kibice, oesy odwołują, kurz) to jeszcze wykluczają (Forda kiedys wywalili czy tam dali kare za szyby niezgodne z wagą....) w 2007.

Szyby - niezgodna z grubość, a nie masa jak napisałeś. Ale to chyba nie Portugalia ma jakieś problemy ?
makki
N2

Postprzez Matthias Schmidt » poniedziałek, 2 kwi 2012, 15:25

Petter nie ma szans na tytuł i w tej kwestii niestety można go skreślić.

Mam nadzieje, że FIA przyjmie apelacje Citroena. Rzadko bywałem za nimi ale Mikko zasłużył na wygraną, a to co ktoś pisze, że co to za zwycięstwo bez oesu, to bzdura. Ostberg nie jest kierowcą który w normalnych warunkach powinien stawać na pudłach, a takie zwycięstwo jest już w ogóle rozczarowujące. Dramat. :/
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez speedyzxz » poniedziałek, 2 kwi 2012, 15:41

Z wygraną to chyba Hirvo może pożegnać, jak go wrzucą do klasyfikacji z powrotem to raczej z karą która go zrzuci z 1 miejsca.
speedyzxz
S1600

Postprzez jaczylibodzio » poniedziałek, 2 kwi 2012, 16:11

Matthias Schmidt napisał(a):Petter nie ma szans na tytuł i w tej kwestii niestety można go skreślić.

Bzdura. Tempo ma dobre, a to są rajdy, może się sporo wydarzyć, więc ja bym go nie skreślał.

Matthias Schmidt napisał(a):Mam nadzieje, że FIA przyjmie apelacje Citroena. Rzadko bywałem za nimi ale Mikko zasłużył na wygraną, a to co ktoś pisze, że co to za zwycięstwo bez oesu, to bzdura. Ostberg nie jest kierowcą który w normalnych warunkach powinien stawać na pudłach, a takie zwycięstwo jest już w ogóle rozczarowujące. Dramat. :/

Co z tego że Hirvo zasłużył, ktoś zawiódł i założył niehomologowane sprzęgło. Nawet gdy przyjmą apelację to dostanie za to karę. Nawet jeśli się okaże że turbina jest w porządku (a pewnie tak będzie).
jaczylibodzio
N3

Postprzez Eldar » poniedziałek, 2 kwi 2012, 18:23

Jak czytam informacje prasowe na poziomie Citroena to płakać mi się chce. Zamiast przeprosić jeszcze zamierzają apelować i idą z zaparte.

To mi przypomina jak bardzo słynny kierowca z Polski udawał, że nie wiedział o przewalonym wydechu. Czy inny polski kierowca, który publikował jeszcze w dawnych czasach, w Autosporcie, oświadczenie, że nic nie wiedział o tym, że ktoś założył mu do samochodu niezgodny z homologacją element. Szkoda tylko, że każdy kto znalazł się blisko stanowiska tegoż kierowcy na rajdzie, na którym został złapany słyszał jak sam kazał ten element zakładać.

Tutaj mamy jeszcze lepszy wał, w zespole fabrycznym nie istnieje kontrola jakości. Tak tylko u Francuzów :D
Eldar
N1

Postprzez jaczylibodzio » poniedziałek, 2 kwi 2012, 19:04

Eldar napisał(a):Jak czytam informacje prasowe na poziomie Citroena to płakać mi się chce. Zamiast przeprosić jeszcze zamierzają apelować i idą z zaparte.

Po odwołaniu możliwe że będzie kara mniejsza, może coś na tym ugrają i pewnie o to tutaj chodzi. Mimo wszystko winnego powinni szukać u siebie a nie robić szumu ile wlezie.
jaczylibodzio
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata