45 Rallye Sanremo 2003

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez qbus » czwartek, 2 paź 2003, 15:16

No i po pierwszej części shakedownu... najszybszy Marko Martin. Nikt na nic nie narzekał, Auriol mówił że jest realistą i bardziej patrzy w przyszłość bo mają wystartować z nowym silnikiem. Na jutro zapowiadają się dużeeeeeeeee emocje!! :D
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez czarekusa » czwartek, 2 paź 2003, 20:25

Dobrze ze mam internet na telefonie to bede sprawdzal wyniki na zywo w szkole :D :D :D
Pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja rajdy.

http://www.mcpimage.com
http://www.amkpwa.com
czarekusa
A5

Postprzez Psycholog_Rajdowy » czwartek, 2 paź 2003, 22:41

1. Loeb
2. Martin
3. Panizzi
4. Burns

P.S. Życzyłbym sobie miejsc w pierwszej trójce na poszczególnych oesach Auriola.
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez d-z rallyfans » piątek, 3 paź 2003, 10:19

No i po dwoch os-ach LOEB na prowadzeniu :D GRONHOLM drugi,a na trzeciej pozycji DUVAL :shock: ,lider MS BURNS dopiero na 10 pozycji,ale to dopiero poczatek,zobaczymy co bedzie dalej,pozdrawiam :wink:
d-z rallyfans
A5

Postprzez Sergiey » piątek, 3 paź 2003, 10:20

Ale im Loeb na dwóch pierwszych odcinkach naklepał strasznie
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez tomas » piątek, 3 paź 2003, 10:31

dwa pierwsze odcinki i oszaałamiająca przewaga Sebastiana. oczywiście to jest dopiero początek i na pewno wszystko jeszcze się zmieni, ale dziwi mnie słaba, jak nartazie, postawa Panizziego. na pewno przyśpieszy, ale strata którą już w tej chwili ma do Loeba może okazać się trudna do odrobienia. zobaczymy co przyniosą następne odcinki. narazie dla mnie rewelacją jest Duval. obawiam się jednak, że młody belg nie dojżał jeszcze do takich sytuacji i w pewnym momencie popełni jakiś głupi błąd, albo po prostu zwolni :( ale trzymam kciuki i życzę mu jak najlepiej. młodzi górą :)
pozdrawiam.
tomas
A5

Postprzez Wilu » piątek, 3 paź 2003, 11:07

tragedia cholerna tragedia, gdyż Toni we mgle zlikwidował swoje wrc. pozostaje liczyć na Auriola. widać jednak że silnik w autku zbyt jest słaby. nie mnej brava dla Duvala o to chodzi, o taką jazdę. widać w nim potencjał cholerny mimo 22 lat. Carlos też pięknie trzyma się czołówki. Rudy Rysiek chyba coś przekombinował. Panizzi pogrąży Lancerki, kto go tam na kierowcę numero uno zatrudił. szczyt kretynizmu. nie żeby nie jechał dobrze ale im potrzebny jest wybitny kierowca. dobrze Kresta, Robert, Bugalski im kibicuję. pozdro.
Wilu
N4

Postprzez Psycholog_Rajdowy » piątek, 3 paź 2003, 11:40

Pytanie tylko, w jaki sposób Mitsubishi miałoby skusić do jazdy w ich barwach wybitnego kierowcę :?: :D
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez tomas » piątek, 3 paź 2003, 11:50

no właśnie. Panizzi został skuszony pełnym kalendarzem startów. zawodnika z wyższej póki Mitsubishi musiałoby solidnie opłacać i może to jest powodem zatrudnienia Gillesa jako lidera zespołu.
pozdrawiam.
tomas
A5

Postprzez qbus » piątek, 3 paź 2003, 12:04

No ale nie mówiąc nic to np. na Rajdzie Cypru dopóki Panizzi jechał był w pierwszej 5, w Rajdzie Akropolu 7 miejsce i 5 miejsce w Rajdzie Turcji.
A Mitsubischi zależy pewnie na tym żeby większe pieniądze przeznaczyć na rozwój samochodu niż na "topowego" kierowce :)
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Wilu » piątek, 3 paź 2003, 12:08

w juniorach fantastycznie pomyka mój faworyt Carlsson na suzuki, widać że te pudełka pomykają mimo nadwozia niby dyskredytującego dobry pojazd. ale w całościowej A6 prowadzi no właśnie kto Jean-Joseph i to żadna nowość w najszybszym clio. Piero Liatti narzekał że startuje 206 a to badziew, bez wyników w MŚ i do czołówki podejścia mieć nie będzie. (start na pożegnanie kariery i san remo) nie mniej zajmuje 5 miejsce w A6 i się rozkręca.
Wilu
N4

Postprzez tomas » piątek, 3 paź 2003, 12:19

qbus: rozumię to i w sumie to popieram takie działania. oszczędzając na kierowcach, czyli zatrudniając mniej wybrednych driverów, ładując kaske w rozwój samochodu mozna zajść daleko. przykład? Ford. postawił na młodzież, zmniejszając koszty zatrudnienia, zaoszczędzoną kase włożyli w rozwjój Focusa. wyniki mówią same za siebie, nowy Focus to jesten z najlepszych samochodów rajdowych jeśli nie najlepszy. taka polityka z pewnością doskonale wpływa na rowój samochodu, ale także daje szanse młodym kierowcom. powiedzmy, że jakiś kierowca z czołówki chce za sezon 10mln, obiecujący młody, obiecujący kierowca zadowoli się 1mln. zespół pozostałe 9mln może prznaczyć na rozwój samochodu.
pozdrawiam.
tomas
A5

Postprzez qbus » piątek, 3 paź 2003, 12:59

No i wygląda na to że mamy pierwsze zwycięstwo OS'owe Martina..
Duval znów jeden z lepszych czasów :shock:
Rozkręca się Panizzi... Fabiówce chyba zdecydowanie brakuje mocy Auriol nie ma nawet podejścia do czołówki :?
No i mnie rozczarowywuje Solberg w tamtym roku lepsze czasy kręcił.

Mikko Hirvonen OUT!!
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez czarekusa » piątek, 3 paź 2003, 14:49

NO kurde, takiej kolejnosci to sie nie spodziewalem. Skody jak mowilem, Robert z Bugalskim moze sie wkreca do 10 chyba ze Rychu przyspieszy. Swoja droga to mie ten Burns dzis rozczarowuje, no ale faktycznie rajd mu nie lezy. W sumie to wole zeby Martin wygral.
Pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja rajdy.

http://www.mcpimage.com
http://www.amkpwa.com
czarekusa
A5

Postprzez +RAFAŁ+ » piątek, 3 paź 2003, 14:49

Mnie cieszy jazda Martina. Z każdym osem coraz blizej Sebastiana. Tak trzymac!
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata