FIA ma #@%&*##!!!???

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez tomas » sobota, 13 wrz 2003, 20:18

Trudno się nie zgodzić :( Te przepisy są chore, dlaczego FIA nie bierze pod uwage tego co mówią zawodnicy, kibice, szefowie zespołów... ?? To jest conajmniej dziwne :?
tomas
A5

Postprzez czarekusa » sobota, 13 wrz 2003, 20:29

Moje zdanie jest takie, MS niekoniecznie musza byc poszerzone o dwie kolejne eliminacje ale z punktu medialnego potrzeba aby rajdy byly czesciej rozgrywane na innych kontynentach. W zwiazku z tym mysle ze Meksyk i Japonia jest dobrym rozwiazaniem na przyszly sezon ale mogl by wyleciec naprzyklad Cypr ktory jest praktycznie blizniaczym rajdem Akropolu. To samo sie tyczy Turcji ktora niby w tym roku pierwszy raz wystartowala ale nic specjalnego nie wniosla. Tak samo mordercze trasy jak na Cyprze i Akropolu.
Pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja rajdy.

http://www.mcpimage.com
http://www.amkpwa.com
czarekusa
A5

Postprzez +RAFAŁ+ » sobota, 13 wrz 2003, 20:35

A ja jestem przeciw poszezeniu ilosci eliminacji. Podnosi to znacznie koszty. Zdecydowanie lepszym rozwiazaniem byloby to co pisze czarekusa.
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez grizlyyy » sobota, 13 wrz 2003, 22:06

+RAFAŁ+ napisał(a):A ja jestem przeciw poszezeniu ilosci eliminacji. Podnosi to znacznie koszty. Zdecydowanie lepszym rozwiazaniem byloby to co pisze czarekusa.

Tylko FIA musialaby znalezc jakis konkretny powod, aby te rajdy wyrzucic z kalendarza. Organizacyjnie byly OK. Predzej Rajd Niemiec by wylecial, ale... w tej chwili jest absolutne minimum rajdow asfaltowych.
Chociaz patrzac na ostatnie kretynskie pomysly FIA, mozna byc przygotowanym na wszystko.
Los Nartos Unitos Muciacos
grizlyyy
N1

Postprzez Wilu » sobota, 13 wrz 2003, 22:17

a teraz jeszcze info o problemach finansowych Forda. team nie ma pojęcia czy zdobędzie budżet na przyszły sezon, o zatrudnianu asów nie ma mowy. ehh aby tylko działacze nie spowodowali wielkiej recesji, bo lincz mają zapewniony.
Wilu
N4

Postprzez czarekusa » sobota, 13 wrz 2003, 23:13

Po tym co bylo na tegorocznej edycji Rajdu Niemiec jest raczej malo prawdopodobne aby ten rajd wylecial. Wedlug niektorych kierowcow te 3 dni wokol Trier to 3 rozne rajdy na roznych nawierzchniach i trasach. Ja mysle ze moja propozycja byla by do zrobienia, organizatorom sie przedstawia powody dla ktorych ten rajd nie moze byc juz rozgrywany i koniec. Nie ma ze boli, zycie jest brutalne. Z trzecimi kierowcami ktorzy mieli juz kontrakty sie jakos FIA nie patyczkowala i nie bylo im ich zal tylko laduj przepis bo tak sie im podoba. Japonia i Mexyk wnosza cos nowego, Mexyk raz ze jest w miare trudny szutrowo (nie morderczy), medialny jak cholera moze nie tyle w samym Mexyku co w sasiednich USA. Nie wiem jak mialaby wygladac Japonia, czy wzorem Colina 3 bedzie to kolejny asfalt a Sanremo przerobia na szuter czy jak, ale tez rajd jest wlozony ze wzgledu na widownie i na mozliwosc promocji.
Pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja rajdy.

http://www.mcpimage.com
http://www.amkpwa.com
czarekusa
A5

Postprzez !ADI! » niedziela, 14 wrz 2003, 17:21

Mam nadzieję, że FIA sie opamięta. Bo wszystko zaczyna się sypać!
!ADI!
S1600

Postprzez Wilu » środa, 22 paź 2003, 20:49

wypada znowu odświeżyć troszkę ten temat.

problemo uno:
"Jak dotad organizatorzy eliminacji RSMS przelewali na konto FIA, 37tys.euro. Byla to kwota jaka organizatorzy zmuszeni byli wplacic aby runda WRC odbywala sie w ich kraju. Teraz dzieki wzmianka w regulaminie dotychczasowa suma ulegnie zwiększeniu bo zamiast wspomnianych 37tys, w nastepnym roku organizatorzy placic beda tych tysiecy euro, az 143!!!!!!! odbije sie to oczywiscie na zespolach fabrycznych, a w pewnym sensie takze na kierowcach prywatnych. Wpisowe na caly sezon MS wzrosnie z 21.700$ do 30.000$.

problemo due
Fia niby starając się znaleść kompromis chciała ugodowo zostawić szpiega w osobie 1, czyli jedno auto, co jak potwierdzają Gronholm, Solberg itp. i chyba nawet ja jest czystym kretynizmem potęgowanym. Przecież każdy kierowca ma swój system opsu trasy, cytat: "Jak jedna załoga chce poprawić moje fińskie notatki albo hiszpańskie notatki Carlosa Sainza? Myślę, że szkoda czasu na rozmowy"

problemo tre
to obawy czołowych teamów o swój los w przyszłym sezonie a tu aby nie robić zamieszania z długością posta link http://www.rajdy.hoga.pl/rajdy_full.asp?strona=1&id=4735

problemo Colino
Colin McRae uważa, że jego szanse na start w mistrzostwach świata w przyszłym sezonie są już bardzo małe. Szkot potrzebuje kilka milionów Euro aby dostać Focusa WRC ... Jednak szefowie zespołu potwierdzili, że o ile znajdą się pieniądze, to są gotowi wyposażyć McRae'a w bardzo dobrą pół-fabryczną wersję Focusa. Malcolm Wilson potwierdził odpowiednie rozmowy z rodziną McRae'ów. Szkot zdementował wiadomości, według których Sony miałoby przejąć sponsoring, ze względu na duży sukces serii gry "Colin McRae Rally".

może jakaś polemika, choć szkoda słów :evil: [/b]
Wilu
N4

Postprzez fluff » środa, 22 paź 2003, 22:37

...wszedzie syf! :?
...a my jestesmy bezradni :evil:
...'patrz i placz'...
Power Is Nothing Without Control!
Duval ognia!!!
fluff
A5

Postprzez ldevil » środa, 22 paź 2003, 22:55

Masz racje, szkoda słów. Nie wiem jak wy, ale ja przyszły sezon czarno widze. Hyundai sie wycofał, Skoda i Ford sie też nad tym zastanawiają, jedyne co mnie trzyma przy życiu to powrót Mitsubishi.

Jeśli FIA twierdzi że jej zabiegi obniżą koszty rajdów, to niech przedstawi jakąś porządną analizę kosztow. Bo nie wydaje mi się żeby dołożenie 2 rajdów przy zmniejszeniu liczby kierowców fabrycznych znacząco obinżyło koszty uczestnictawa w RSMŚ. A już wogole nijak ma się ta decyzaja do zapenień FIA o popieraniu młodych kierowców.

Zastanawiam się co trzyma producentów przy FIA. Czy nie moga zalozyc swojej własnej organizacji? (sory jeśli to lamerskie pytanie, ale nie znam sie za dobrze na przepisach)
No fear - next gear
gg: 1898324
JID: ldevil@jabber.wp.pl
ldevil
N2

Postprzez +RAFAŁ+ » wtorek, 18 lis 2003, 21:42

Do tego jeszcze to : (cytat z www.extreme.pl )
Boss ISC, David Richards ma nadzieje, ze koncepcja - 1000 Miles, nie zostanie wprowadzona do regulaminu WRC. Richards tlumaczy, ze jest to zagrozenie dla realizacji programu tv relacjonujacego przebieg mistrzostw.

Poprzez nowa wzmianke w regulaminie WRC, tzw. koncepcje - 1000 Miles, moze dojsc do tego, ze kibice pozegnaja sie ze slawnymi i bardzo lubianymi relacjami z przebiegu rajdu na kanale Eurosport. Wedlug tej zmiany, zapoznanie z trasa mialoby sie odbywac w tym samym dniu, w ktorym zalogi pokonywalyby dany etap rajdu: zapoznanie rano; rajdowanie po poludniu. Dlatego tez powstaje problem logistyczny o ktorym wlasnie mowi 'wuj Richards'.

David Richards: ''To jest calkiem co innego robic podsumowanie z rajdu niz przygotowywac wiadomosci dla codziennej gazety. Inne dziedziny sportu motorowego koncza sie duzo wczesniej, ja wiele razy mowilem, ze kiedy rajd konczy sie poznym wieczorem jest ciezki utrzymac jakosciowy poziom relacji.''

Do tej pory program z wydarzeniami w danym dniu rajdu, przygotowywany przez ekipe Richardsa liczyl 30min. Teraz istnieje spore zagrozenie, ze zostanie zbyt malo czaso aby mozna bylo opracowac material gotowy do nadawania w telewizji.

D.R.: ''Narazie pracujemy nad kilkoma rzeczami i sprawdzamy ewentualne wyjscia ratunkowe''.

Jak do tej pory, za wprowadzeniem nowej koncepcji - 1000 mil opowiedzieli sie jedynie organizatorzy rajdu Nowej Zelandii. Inne zdanie na ten temat maja przedstawiciele finskiej eliminacji. Organizatorzy z ojczyzny losi chca aby FIA wprowadzila zezwolenie umozliwiajace uchylenie sie od zastosowania tej zmiany w danym rajdzie.
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Re: FIA ma #@%&*##!!!???

Postprzez WRCfan » wtorek, 18 lis 2003, 22:36

Alien napisał(a):a Colin juz nie ma co dumac o Subaru :

Ktoś mi moze powiedzieć dlaczego ma nie dumac??bo nie kapuje...
Pozdro
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez Yaro » wtorek, 18 lis 2003, 23:51

Juz naprawdę nie rozumiem co za debile tym wszystkim rządzą i na siłę próbuja cos udoskonalac. Sam Robert Reid powiedział że przy obecnej formule porzadkowanie notatek przed rajdem zajmuje mu ok. 15 godzin, teraz sobie tego nie wyobraża. No comments...

Niech jeszcze zdejma relacje w eurosporcie to juz wogole szkoda bedzie wszelkich slow.
JANUSZ KULIG 19.10.1969-13.02.2004

"Znicze się wypalą, kwiaty zwiędną a pamięć o Nim zostanie" Maciej Wisławski
Yaro
N3

Postprzez **FanKuzaja** » środa, 3 gru 2003, 21:01

Przyłanczam się do wypowiedzi Czarekusa i Yaro.

Jak nam sciągną z Anteny Eurosport relacje to nic tylko sie pociąć. :twisted: Ludzie żaczynają mysleć chyba nie głową tylko inną cześcią ciała suk... :twisted:
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez Wilu » piątek, 19 gru 2003, 00:19

no nie przez Mosleya nawabię się nerwicy. co to za pomysł sprzeczny z ideą znowu gość proponuje. zalatuje mi specjalnymi oesami z osobną punktacją. jestem przeciwnikiem.
Wilu
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata